Šiandien kepiau dietinį medutį, tiesiog gerai išplakiau kefyrą su cukrumi ir nemažai citrinos sulčių, beto truputį įpyliau ir želatinos (bet labai mažai). Lakšteliai tai pagal Cipciuką kepti buvo. Na man tai kolkas skaniausias medutis kokį valgiau, galvojau, kad jau su grietinėle skanu, bet su kefyru žymiai skaniau. Dar labai gerai, kad nereikia laukti kelių dienų kol lakštai bus minkšti ir permirkę, vakar vakare padariau, o šiandien ryte jau valgėm Ir jie dar minkštesni nei įprastai. Tas kefyro rūgštumas labai tinka Nespėjau viso torto nufotografuoti, tai bent gabalėlį parodysiu
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 25, 17:50)
nieko sau koks gabalėlis... tobulas.....tai prašom receptėlį,kremo.
QUOTE(zebra @ 2009 06 25, 17:55)
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 25, 17:50)
nieko sau koks gabalėlis... tobulas.....tai prašom receptėlį,kremo.
Na bandysiu, bet kadangi viskas iš akies tai nebus labai tikslu gramas į gramą...
1 litras kefyro (naudojau MŪSŲ, 2,5%)
250g cukraus
3 valgomieji šaukštai citrinos sulčių (o gal ir daugiau , na kaip kam patinka)
4 šaukšteliai želatinos (bet dėl to negarantuoju, gal daugiau, gal mažiau - nepamenu, nes pyliau tiesiai iš pokelio į stiklinę), kuri po to užpilta vandeniu, kad apsemtų ir ištirpinta
Kefyrą sumaišom su cukrum, citrinos sultim ir plakam kol tūris gerokai padidėja. Supilam ištirpintą želatiną ir paplakam kol masė dar kartą padidėja iš šiek tiek sutirštėja. Kremą pilam ant lakštelių. Tačiau reikės naudoti fromą, nes kremas nebus pakankamai tirštas, kadangi norime, jog lakšteliai suminkštėtų, o jeigu įdėsime per daug želatinos, kremas sustings ir neįsigers į lakštus!
Kazkuri klause del meducio uzsaldymo-taigi, galima uzsaldyti. Atsiles jis buna dar dregnesnis nei pries tai buvo!
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 25, 18:32)
Kazkuri klause del meducio uzsaldymo-taigi, galima uzsaldyti. Atsiles jis buna dar dregnesnis nei pries tai buvo!
Tai ok tada. Grudu i saldikli.
dar klausimas iškilo - kaip jūs taip gražiai apibarstot šonus torto??? Nu nesigauna taip lygiai ir gražiai nors tu ką...
QUOTE(drakosa @ 2009 06 26, 09:27)
dar klausimas iškilo - kaip jūs taip gražiai apibarstot šonus torto??? Nu nesigauna taip lygiai ir gražiai nors tu ką...
as darau taip: torta aptepu grietinele arba ta pacia grietine ar kremu, kad butu slapias is virsaus, paimu stlaini peili ir lipdau, kol nesimato grietines. vsio.
QUOTE(Ingerele @ 2009 06 26, 07:36)
as darau taip: torta aptepu grietinele arba ta pacia grietine ar kremu, kad butu slapias is virsaus, paimu stlaini peili ir lipdau, kol nesimato grietines. vsio.
nu bliamba, ir aš taip dariau, bet man jie kažko nelipo... vos keli...bet kad taip, kad visai nepersimatytų grietinėlė nesigavo...
pagal "šedevrų" fotkes tai net nepasakysi kad ten lipinta su peiliu...
QUOTE(drakosa @ 2009 06 26, 12:18)
nu bliamba, ir aš taip dariau, bet man jie kažko nelipo... vos keli...bet kad taip, kad visai nepersimatytų grietinėlė nesigavo...
pagal "šedevrų" fotkes tai net nepasakysi kad ten lipinta su peiliu...
pagal "šedevrų" fotkes tai net nepasakysi kad ten lipinta su peiliu...
taigi į kairę ranką paimi tortą, su dešine ranka,be jokio peilio ar šaukšto,trupinius lipdai prie šonų,vis sukadama tortą aplink nėra lengviau,už šonų aplipdymą taip
QUOTE(zebra @ 2009 06 26, 11:22)
taigi į kairę ranką paimi tortą, su dešine ranka,be jokio peilio ar šaukšto,trupinius lipdai prie šonų,vis sukadama tortą aplink nėra lengviau,už šonų aplipdymą taip
o jei neina jo pakelti viena ranka??? Nu didelis baisiai jisman gavosi ir dar kvadratinis... prisižiūrėjau į Cipsiuko kvadratinį medutį ir man panoro.
NU, mėginsiu su apvaliu...
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 25, 18:50)
Šiandien kepiau dietinį medutį,
ėėėėėėėėėė...ėhhhh....jaaaaaaaaaaa..upppppsss
tobulas
einu ir aš makaluot.. tik be kefyro apsieisiu