Medutis perteptas grietinele ir svieziom braskem Vaziuosim i svecius ir sugalvojau vaikams padaryto torta - boruze,na bet nesagavo ji man norejau kad butu raudona,ir ko tik nedariau ir raudonu dazu dejau ir braskiniu ir vysniavu ir vistiek ji man gavosi ruzava Dengiau saldainiu mase,galva is meducio laksteliu trupiniu ir grietineles,galva ir "ragus" pritvirtinau ant mediniu pagaliuku
I padekliuka neziurekit tuoj perkelsiu i dezute ant serveteles supakuosiu ir isvaziuos
pasakykit, ką ne taip padariau su pertepimu? gavosi medutis perteptas saldžiu sviestu Grietinėlę gavau tik 35% panevėžio pieno, laikiau šaldytuve, pakankamai šalta atrodo buvo. plakiau 5 min, nes laukiau kol pasieks tą reikalingą standumą, bet kažkodėl man ėmės skysčio tokio balkšvo rastis ir kuo toliau tuo daugiau gal del to, kad riebumas mažesnis? kaip apmaudu, lakštai tokie skanūs gavos, tai ir valgom pertepimą nukrapštę.
taip iseina,kad tu ja perplakei ir isejo tau sviestas,saules pieno labai greit susiplaka,as ja plaku visai trumpai,jei truksta standumo,tai idedu grietineles standiklio
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 06 20, 20:26)
taip iseina,kad tu ja perplakei ir isejo tau sviestas,saules pieno labai greit susiplaka,as ja plaku visai trumpai,jei truksta standumo,tai idedu grietineles standiklio
reiks ir man tokį dalyką nusipirkt. kaži kiek jo dėti reikia? O aš plakiau ir žiūrėjau,kad iš bliūdo neiškristų (kaip parašyta buvo). Nu ir tikrai jau nebeiškrito Bet kaip žinot kur jau ta riba, kada nebereikia plakti? Kaip suprantu kiekvienos firmos grietinėlė skirtingai plakasi O gal citrinos sultys ją sutraukė? Dėjau ant 1l maždaug šaukštą?
QUOTE(persikiuks @ 2009 06 21, 11:26)
reiks ir man tokį dalyką nusipirkt. kaži kiek jo dėti reikia? O aš plakiau ir žiūrėjau,kad iš bliūdo neiškristų (kaip parašyta buvo). Nu ir tikrai jau nebeiškrito Bet kaip žinot kur jau ta riba, kada nebereikia plakti? Kaip suprantu kiekvienos firmos grietinėlė skirtingai plakasi O gal citrinos sultys ją sutraukė? Dėjau ant 1l maždaug šaukštą?
valgomą maksimum arbatinį šaukštelį
Noriu paklaust mergaičių ar dedat deginto cukraus i medutį? Man jon neišeina deginto įdėt, nes jis sustingsta, tai užpilu truputėliu vandens ir palaukiu kol ištirps Gal patarsit, kaip Jūs dedate?
QUOTE(Vusia @ 2009 06 21, 17:19)
Noriu paklaust mergaičių ar dedat deginto cukraus i medutį? Man jon neišeina deginto įdėt, nes jis sustingsta, tai užpilu truputėliu vandens ir palaukiu kol ištirps Gal patarsit, kaip Jūs dedate?
Medučio nekepiau dar, bet degintą cukrų naudoju meduoliui, kad būtų tamsesnis. Tai sausą cukrų lydau maišant kol jis smarkiai paruduoja ir užputoja, tada labai atsargiai (pasitaukus toliau, kad nenudegtum veido ar rankų, nes pradeda spirgėti ir yra karštesnis už verdantį vandenį)) įpilu būtinai labai karšto ar verdančio vandens į cukrų ir išmaišau ir išjungiu. Gaunasi skysta, nesukietėjanti karamelė.
QUOTE(persikiuks @ 2009 06 21, 11:26)
reiks ir man tokį dalyką nusipirkt. kaži kiek jo dėti reikia? O aš plakiau ir žiūrėjau,kad iš bliūdo neiškristų (kaip parašyta buvo). Nu ir tikrai jau nebeiškrito Bet kaip žinot kur jau ta riba, kada nebereikia plakti? Kaip suprantu kiekvienos firmos grietinėlė skirtingai plakasi O gal citrinos sultys ją sutraukė? Dėjau ant 1l maždaug šaukštą?
QUOTE(Olesta @ 2009 06 21, 15:43)
valgomą maksimum arbatinį šaukštelį
Jei jau iš indo neškrito, tai ir buvo pilnai išsiplakusi. Toliau plakdama pradėjai mušti sviestą. Standiklis padeda tik tapti standesnei neperplaktai grietinėlei. O jei jau išsiskyrė pasukos, tai jis nepadės. Kiek skaičiau šitoje rodos temoje, tai buvo rašyta, kad Į Medučiui skirtą grietinėlę nereikia dėti jokių standinančių priemonių. Į kitų tortų pertepimus dedu standumui palaikyti, ypač vasarą, želatiną. Nes grietinėlės standiklis , jei tortą suvartoji per dieną, dar išlaiko ją standžią, o kitą dieną jau priduoda kekokį prieskonį ir nelabai veikia (suskystėja).
Citrinos sultys neturėjo sutraukti, jei jas pylei jau paplakusi grietinėlę ir po truputį. Ji galėjo gautis tik rūgštesnė.
Man geriausia Žemaitijos ir Panevėžio grietinėlė buvo. Dabar perku pilstomą iš kokių 5 litrų tetrapako, rodos pieno žvaigždžių. Apie Saulės pieno, SM skaičiau nekokius atsiliepimus, todėl nenaudojau.
Medučio pertepimui nebūti grietinėlę išplakti labai standžiai, jeigu dar ranka neįgudus tai geriau jau "nedaplakti" negu perplakti Pertepime beveik nesijaučia ar grietinėlė preiš tai buvo labai standžiai išplakta ar ne. Visai kas kita yra puošyba...
QUOTE(Letune @ 2009 06 21, 18:31)
Medučio nekepiau dar, bet degintą cukrų naudoju meduoliui, kad būtų tamsesnis. Tai sausą cukrų lydau maišant kol jis smarkiai paruduoja ir užputoja, tada labai atsargiai (pasitaukus toliau, kad nenudegtum veido ar rankų, nes pradeda spirgėti ir yra karštesnis už verdantį vandenį)) įpilu būtinai labai karšto ar verdančio vandens į cukrų ir išmaišau ir išjungiu. Gaunasi skysta, nesukietėjanti karamelė.
Ačiū, tai reiškias teisingai darau Aš kartais įdedu deginto cukraus i medutį, kai jis labai jau baltas būna, matyt nuo medaus spalva irgi priklauso
Papildyta:
QUOTE(Vaidosee @ 2009 06 21, 20:42)
Stai mano medutis,blyneliai pagal Cipsiuka,pertepimui plakta grietinele maisyta su grietine 30%,aisku cukrus ir rukstele taip pat,sluoksniuota su zele ir ananasu gabaliukais,puosta trupiniais ir mashrow gelytemis
Labai skaniai atrodo