na padariau eksperimentą dėjau braškių ir žele gabaliukų dariau kremą grietinė+grietinėlė, tik matyt per daug pašildžiau, nes skystas kremas gavosi, tai vargau kol tepiau, viskas bėgo ir t.t. paskutiniams sluoksniams sumąsčiau į šaldytuvą kremą įdėt ir gavosi padariau storuliuką 7 lakštų, nežinau kaip pavyks papuošti braškėm jei normaliai parodysiu
QUOTE(Nikoleta @ 2009 06 13, 07:30)
na padariau eksperimentą dėjau braškių ir žele gabaliukų dariau kremą grietinė+grietinėlė, tik matyt per daug pašildžiau, nes skystas kremas gavosi, tai vargau kol tepiau, viskas bėgo ir t.t. paskutiniams sluoksniams sumąsčiau į šaldytuvą kremą įdėt ir gavosi padariau storuliuką 7 lakštų, nežinau kaip pavyks papuošti braškėm jei normaliai parodysiu
jezusėliau, o ką Tu šildei kremą?????
buvau viena su savo 2mete pupa, tai viena akim ją ganiau kita tortą pagal instrukciją kremą reikėjo statyt į bliūdą su šiltu vandeniu, tai ten kremas ilgokai pabuvo ir vanduo matyt per karštas bet gritienėlė puikiai išsimaišė na tikiuosi nuo to skonis nenukentės
QUOTE(Nikoleta @ 2009 06 13, 09:21)
buvau viena su savo 2mete pupa, tai viena akim ją ganiau kita tortą pagal instrukciją kremą reikėjo statyt į bliūdą su šiltu vandeniu, tai ten kremas ilgokai pabuvo ir vanduo matyt per karštas bet gritienėlė puikiai išsimaišė na tikiuosi nuo to skonis nenukentės
cia ne krema sildyti reikejo, krema kaip tik visur cipciukas uzakcentuoja, akd reikia su gerai atsalusia grietinele daryti, sildyti reikia paplociams torto tesla
QUOTE(Nikoleta @ 2009 06 13, 09:21)
buvau viena su savo 2mete pupa, tai viena akim ją ganiau kita tortą pagal instrukciją kremą reikėjo statyt į bliūdą su šiltu vandeniu, tai ten kremas ilgokai pabuvo ir vanduo matyt per karštas bet gritienėlė puikiai išsimaišė na tikiuosi nuo to skonis nenukentės
kur cia taip buvo parasyta? grietine/grietinele salta reikia plakti ..
Įtariu, kad Nikoleta pagal mano metodiką darė čia aš taip buvau parašius ..... kadangi..... grietinė plakama šalta iš šaldytuvo į grietinę pilame ištirpintą želatiną - tai va šitoje vietoje svarbu, kad grietinė nebūtų pernelyg šalta, nes paprasčiausiai sutrauks želatiną nuo temperatūrų skirtumo tai va, kad greičiau būtų... aš ir įstatau į šiltą (ne į karštą !!!! ) vandenį indą su grietine, maišau, kol lengvai aprimsta (ilgam tiiiiiikrai nepalieku ) tada palengva plakdama supilu želatiną ir per 3 kartus įmaišau šaltą išplaktą grietinėlę - kadangi grietinėlė šalta, kremas momentaliai pradeda apstinginėti (arba galima trumpam į šaldytuvą į dėti, bet tik kad bepradedanti stingti būtų) ir pertepam lakštus - nieks niekur neturi bėgti per kraštus tepamas gan tirštas kremas Na, jei jūs nebijot rizikuoti, galit želatiną ir į šaltą grietinę pilti - bet aš jau turėjau "linksmų" nuotykių kai želatiną sutraukia - tai daugiau nerizikuoju Juk pagrindinė taisyklė ir yra tokia - kad želatinos tirpalas ir masė į kurią ją ruošiatės pilti turi būti vienodos temperatūros
Labai tikiuosi, Nikoleta, kad tau viskas galiausiai baigėsi gerai
Labai tikiuosi, Nikoleta, kad tau viskas galiausiai baigėsi gerai
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 29, 13:36)
Gamyba: Tesla
I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversti tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti.
I didoka bliudeli reikia ideti visus produktus isskyrus soda , bliuda statyti ant puodo su verdanciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyti (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps. Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda (Soda butinai nugesinti ipylus i ja pora saukstu acto,ir supilti ja i karsta tesla( smarkiai suputos ) , gerai ismaisyti, nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversti tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti.
nu aš skaitau skaitau ir niekaip neįsikertu ( o gal čia jau nuovargis savo daro ) -ar miltus irgi reikia, kaitint ar juos įmaišyt, kai jau viską pakaitini ?
QUOTE(rembiene @ 2009 06 14, 02:32)
nu aš skaitau skaitau ir niekaip neįsikertu ( o gal čia jau nuovargis savo daro ) -ar miltus irgi reikia, kaitint ar juos įmaišyt, kai jau viską pakaitini ?
ne miltų nereikia dėti reikia dėt tada kai nuimi nuo puodo bliūdą, biškį gal neaškiai parašyta, bet paskui suprast galima kas ir kaip
Tortas gavosi puikus , šildyti galima kad gerai viskas išsimaišytų tik prieš tepant lakštus reikia idėt į šaldytuvą kad apstigtų kremas mano atradimas, o kai sudėjau grietinėlę ji man visiškai nesimaišė, guzais taip ir stovėjo pašilus viskas isšimaišė puikiai čia gavosi jau mano receptas su nukrypimais nuo originalo braškės labai labai tiko, tik galėjau daugiau pridėti jų taigi gaminkit, vistiek gausis
labai skaniai atrodo
man tiek kremo niekada nelieka kai pastovi nors ir deciau dvygubai man viskas susigeria ar taip turi buti
man tiek kremo niekada nelieka kai pastovi nors ir deciau dvygubai man viskas susigeria ar taip turi buti