[va radau:
dzibukus darau smailiais dantukais antgaliukai kur yra
Atsiprasau, kad ne i tema...
Kur gautii toki rinkinuka? ir kiek mazdaug kainuoja?
parašiau į az
Olesta, aš susimakalavau ir nieko nebesusigaudau Tai kuom tą nerealaus skonio medutį tepei? vien grietine, ar grietine maišytą su grietinėle?
Aš kol neatradau cipsiuko recepti darydavau grietine su želatina, bet jis man budavo toks sausokas
Aš kol neatradau cipsiuko recepti darydavau grietine su želatina, bet jis man budavo toks sausokas
QUOTE(uzniukas @ 2009 06 10, 12:33)
Olesta, aš susimakalavau ir nieko nebesusigaudau Tai kuom tą nerealaus skonio medutį tepei? vien grietine, ar grietine maišytą su grietinėle?
Aš kol neatradau cipsiuko recepti darydavau grietine su želatina, bet jis man budavo toks sausokas
Aš kol neatradau cipsiuko recepti darydavau grietine su želatina, bet jis man budavo toks sausokas
vat man atrodo uzniuk kad zelatinas sutvirtina grietine ir neduoda isigerti i lakstus
gal padauginate želatino???? litrui grietinės dedu tik pusantro valgomo šaukšto jos ir gaunasi drėgnas, su grietinėle nei karto toks nebuvo tepsiu tik su grietine, puošiu grietinėle
QUOTE(Olesta @ 2009 06 10, 14:08)
gal padauginate želatino???? litrui grietinės dedu tik pusantro valgomo šaukšto jos ir gaunasi drėgnas, su grietinėle nei karto toks nebuvo tepsiu tik su grietine, puošiu grietinėle
Zodziu plaki grietine, ir supili zelatina ir viskas? Na aisku cukraus idedi, rugsteles, ar ne?
paplakiau grietinę kol puri tokia pasidarė, įpyliau išbrinkintos ir ištirpdytos 1,5 šaukšto želatinos ir įplakiau lėčiausiu greičiu į plaktą grietinę, dar truputį paplakiau, įsipyliau ten kvapelių pagal skonį ir tik cukraus pudros, nes grietinė pati iš savęs rūgšti, ir nepadaugint cukraus pudros, nepamirštant, kad lakšteliai saldūs
QUOTE(Olesta @ 2009 06 10, 14:08)
gal padauginate želatino???? litrui grietinės dedu tik pusantro valgomo šaukšto jos ir gaunasi drėgnas, su grietinėle nei karto toks nebuvo tepsiu tik su grietine, puošiu grietinėle
Olesta, žiūriu ir tau patiko grietinės pertepimas aš visad su ja pertepinėju Tu kai daug tortų kepi tai kokį kartelį pamėgink į plaktą grietinę įmaišyti dalį plaktos grietinėlės + aišku želatina na man laaaaaabai patinka toks pertepimas, kremas gerokai puresnis gaunasi dabar visad tik taip ir darau Buvau netgi kažkur ir proporcijas surašius, jei norėsi galėsiu paieškot
Ir galiu tik pritarti Olestai, kad tokiu kremu pertepti lakšteliai tikrai normaliai persigeria jie juk ploni, o kremo gi mes nepagailim
QUOTE(RiMami @ 2009 06 10, 22:01)
Olesta, žiūriu ir tau patiko grietinės pertepimas aš visad su ja pertepinėju Tu kai daug tortų kepi tai kokį kartelį pamėgink į plaktą grietinę įmaišyti dalį plaktos grietinėlės + aišku želatina na man laaaaaabai patinka toks pertepimas, kremas gerokai puresnis gaunasi dabar visad tik taip ir darau Buvau netgi kažkur ir proporcijas surašius, jei norėsi galėsiu paieškot
Ir galiu tik pritarti Olestai, kad tokiu kremu pertepti lakšteliai tikrai normaliai persigeria jie juk ploni, o kremo gi mes nepagailim
Ir galiu tik pritarti Olestai, kad tokiu kremu pertepti lakšteliai tikrai normaliai persigeria jie juk ploni, o kremo gi mes nepagailim
labai jau isgyret si pertepima,bus isbandytas ,klausykit mergaites o siuo pertepimu jus pertepat tik meduti,ar esat bandziusios ir kitus tortukus,jus vistiek kepat daugiau ir jai rasi buk gera mestelk proporcijas....
Apple tree, va suradau - žvilgterk čia (tik neišsigąsk fotkių, nes ten pirmą kart puošt mėginta ). Prisieksperimentavau jau sočiai su tuo tortu - tai šis kremo variantas man idealiausias Norėdama puošt beze kremu irgi truputį pagudrauju - pertepinėdama nedatepu kremo iki kraštų (palieku iki 2 cm nedatepta), po to tuos likusius tarpelius užtepu plakta grietinėle, po to jau puošiu beze - nebuvo dar nei karto kad bezas nučiuožtų ar pan. - laikėsi jis kuo puikiausiai (jei pameni mano tortą su kalijom - tai jis tokiu metodu darytas )
Aš asmeniškai tai tik meduti grietininiu kremu pertepinėju nelabai spėju įvairesnių receptų išmėginti, nes maniškiai tiesiog pamišę dėl medučio
Aš asmeniškai tai tik meduti grietininiu kremu pertepinėju nelabai spėju įvairesnių receptų išmėginti, nes maniškiai tiesiog pamišę dėl medučio
oi, ačiū, išbandytas tas pertepimas buvo jau kepant pirmuosius du medučius viskas super ir su juo tik buvau visokių priedų dar pridėjus, tai nei skonio nebeatsimenu dabar
jo, su šiuo pertepimu būtent tepu bent jau aš tik medutį, kitus tortus darau pagal receptūrą, bet vėl gi, koreguoju pagal save, pavyzdiui negro bučiniui pertepimui naudoju ne paprastą kondensuotą pieną o Rududu, juodajam miškui smarkiai sumažinu cukraus kiekį ir dar dedu citrinos rūgštelės, griliažinio pertepimą taip paty darau su Rududu, nu žodžiu, pasidarau kaip man skaniau
jo, su šiuo pertepimu būtent tepu bent jau aš tik medutį, kitus tortus darau pagal receptūrą, bet vėl gi, koreguoju pagal save, pavyzdiui negro bučiniui pertepimui naudoju ne paprastą kondensuotą pieną o Rududu, juodajam miškui smarkiai sumažinu cukraus kiekį ir dar dedu citrinos rūgštelės, griliažinio pertepimą taip paty darau su Rududu, nu žodžiu, pasidarau kaip man skaniau
QUOTE(RiMami @ 2009 06 10, 22:53)
Apple tree, va suradau - žvilgterk
aciu jau zvilkterejau...