nezinau ka tu darei ne taip,vakar idejau nuotraukyte su tuo paciu receptu,tortas is visos normos labai didelis,o pries tai esu kepusi pagal uzsakyma,tai kepiau is visos normos tik du mazesnius,viskas ,ir labai tavo nuotraukytes dideles,uzima daug vietos ir nelabai eina suprasti kas kur
apple tree, jau tavo medutis, koks apetitnas jau dabar tai išgirsiu - toks natūralus, nu toks tikras tikras, labai graži lakštų spalvytė gal cukrų truputį deginai Beje, ir papuošimuose įkeltas tortukas labai fainas, nuostabios rožės
gwidita, simpatiškas tortukas gal kartais nežinai - tai kitam kartui pravers, kai įkeli į forumą žinutę tai maždaug apie pusvalandį gali ją koreguoti, trinti, perrašyti, nuotraukas išimti, pakeisti ir t.t. tą daryti gali mygtuko "keisti" pagalba - šis mygtukas apsiranda šalia kitų žinutės apačioje esančių mygtukų "cituoti" ir "atsakyti" ir jis būna tik apie pusvalandį, po to pradingsta
gwidita, simpatiškas tortukas gal kartais nežinai - tai kitam kartui pravers, kai įkeli į forumą žinutę tai maždaug apie pusvalandį gali ją koreguoti, trinti, perrašyti, nuotraukas išimti, pakeisti ir t.t. tą daryti gali mygtuko "keisti" pagalba - šis mygtukas apsiranda šalia kitų žinutės apačioje esančių mygtukų "cituoti" ir "atsakyti" ir jis būna tik apie pusvalandį, po to pradingsta
QUOTE(RiMami @ 2009 06 08, 11:26)
apple tree, jau tavo medutis, koks apetitnas jau dabar tai išgirsiu - toks natūralus, nu toks tikras tikras, labai graži lakštų spalvytė gal cukrų truputį deginai
aciu kad ivertinot,jis istiesu skanus,ne nedeginau cukraus,pacius lakstus truputi ilgiau pakepiau...megstu viska pakepinti
As tai kepu meduti tik su sviestu, grynu medumi ir kepimo milteliais. Pertepu grietine, tik aisku, pacia riebiausia, be jokiu augaliniu priedu.
Ir palaikau pora dienu "susistoveti"
Ir palaikau pora dienu "susistoveti"
QUOTE(meduolytee @ 2009 06 08, 17:25)
As tai kepu meduti tik su sviestu, grynu medumi ir kepimo milteliais. Pertepu grietine, tik aisku, pacia riebiausia, be jokiu augaliniu priedu.
Ir palaikau pora dienu "susistoveti"
Ir palaikau pora dienu "susistoveti"
ir be miltu....
QUOTE(Olesta @ 2009 06 08, 20:22)
keliam temutę perteptas grietine, dzibuotas grietinėle, gėlytės Cipciuko cukrinės masės, asmulkesnės iš saldaininės, žodžiu, šakar makar va ir medutis
nieko sau sakar makar,koks didelis grazuolis,saunu Olesta,grazus darbelis,noreciau paragaut kaip tas pertepimas su grietine,ar tu dedi i ja ko nors...turiu omeni cukraus...nes as pertepu plakta grietinele... nors nesikesinsiu i tavaji tegul kitos vaisinasi,nes as savaitgali taip pat kepiau tai dar turiu gabaleli
QUOTE(Olesta @ 2009 06 08, 21:22)
keliam temutę perteptas grietine, dzibuotas grietinėle, gėlytės Cipciuko cukrinės masės, asmulkesnės iš saldaininės, žodžiu, šakar makar va ir medutis
o sakykit, taip papuoštas gali stovėti per naktį? Į grietinėlę aišku reik įdėti standiklio, bet ar nepasileis vistiek??
Olesta, nu bet kokie dzibukai gražūs man taip neišeina iš grietinėlės ir stangiklio dedu ir visų proporcijų laikaus o kokiu antgaliu tie šoniniai dzibukai? nemoku aš su antgaliais dirbt , nors tu ką
labai graziai apdzibavai,man taip nesigauna
QUOTE(vixiuke @ 2009 06 08, 21:15)
o sakykit, taip papuoštas gali stovėti per naktį? Į grietinėlę aišku reik įdėti standiklio, bet ar nepasileis vistiek??
siaip as niekada nenaudoju jokio standiklio net nezinau kaip su jais elgtis,grietinele gerai isplaki ji stovi kaip.... gali dzibuoti,puosti...ka nori daryti niekas tau neissileis,jai jau issiplake tai ir stoves
vat į šitą šį kartą jokio standiklio, plakiau, plakiau, kol susiplakė Saulės pieno grietinėlė, dzibuota Wiltono rinkinyje esančiu antgaliu dzibeliukams, nu ką Jums dar parašyti, ai į grietinės pertepimą šį kartą mandravojau pagal save ir kaip paskui puošiant paaiškėjo, tai labai šauniai man gavosi, nes prieš tai bandžiau tiesiog šiaip kaip kita mamytė pasakojo, tepti tiesiog pasaldinta grietine. Na ką, man anas tortas gavosi labai minkštas, pjauti pjovėsi, bet man norėjosi tvirtesnio, ta šį kartą sumaišiau 40 ir 30 proc. grietines, dadėjau pagal skonį cukraus pudros, grietinėlės kvapų ir paplakiau mikseriu kol tapo puri, masės padaugėja (man anąkart paprastos neplaktos grietinės reikėjo litro 5-iems 18 cm lakšteliams), šiandien plaktas toks pats kiekis suėjo 9-iems). Na ir želatinos pusantro valgomo šaukšto tirpintos į tą grietinę, nors manau laikytųsi ir be jos kai puriai išplakta. Galima dėti citrinos žievelių ar kvapų, aš kai apsigraibiau kai nebeturiu nei vieno, nei kito, tai įpyliau grietinėlės kvapų tai vat 6 lakšteliai čia į tortą sudėti, grietinės masės po 6 šaukštus su kaupu kiek pasikabino padėta ant kiekvieno, torto svoris 1,9 kg kažkur turėjau rinkinuko foto, ten matytųsi, su kuo išdzibuoju einu paieškot
va radau:
dzibukus darau smailiais dantukais antgaliukai kur yra
Vixiuke grietinėlės dzibai stovi ir per naktį, ir per dieną, šaldytuve pas mane prabūna, žmonės pasiima ir jiems balius atlaiko, tikrai niekas niekur nenutyžta nebent vežti 30 laipsnių karšytje ant saulės padėjus kokius 200 km
va radau:
dzibukus darau smailiais dantukais antgaliukai kur yra
Vixiuke grietinėlės dzibai stovi ir per naktį, ir per dieną, šaldytuve pas mane prabūna, žmonės pasiima ir jiems balius atlaiko, tikrai niekas niekur nenutyžta nebent vežti 30 laipsnių karšytje ant saulės padėjus kokius 200 km