o as norejau paklaust ka as ne taip dariau,nes pas mane blynuose jautesi tokie gabaleliai,gal ten buvo kiausinis sutrauktas ir neissimaise,o taip skanus gavos kaip pirma kart is vis torta darau.galiu ir nuotraukyte ikelt,bet tortukas bus be papuosimo,nes nespejau papuost kaip norejo seimyna isbandyt ka as cia tokio skaunaus padariau.Truputi neisvaizdus,bet uztat skanus]My Webpage[/URL]
Taip džiaugiuosi, kad moku vieną tortą iškepti ir tokį skanų, kad kitų net nebandau
Pasidariau trafaretą, labai gražiai gaunasi. Tik pasakykit, kaip tuos šonus gražiai apibarstyti? Nu kažkaip nesigauna man
Aš lakštus dedu ant išardytos formos dugno. Tas dugnas 1 cm didesnis nei lakštai. Kai aptepu visą, tada apibarstau viršų. O kaip šonus? Na, paimu aš į ranką, suku tortą, o su kita ranka barstau trupinius. Bet kai iš šono pili, tai jie nukrenta į ant formos dugno ir tiek. O torto paversti šonu negaliu, slysta dar nulėks
Nu žodžiu, jei ne tie šonai, tai būtų super
Pasidariau trafaretą, labai gražiai gaunasi. Tik pasakykit, kaip tuos šonus gražiai apibarstyti? Nu kažkaip nesigauna man
Aš lakštus dedu ant išardytos formos dugno. Tas dugnas 1 cm didesnis nei lakštai. Kai aptepu visą, tada apibarstau viršų. O kaip šonus? Na, paimu aš į ranką, suku tortą, o su kita ranka barstau trupinius. Bet kai iš šono pili, tai jie nukrenta į ant formos dugno ir tiek. O torto paversti šonu negaliu, slysta dar nulėks
Nu žodžiu, jei ne tie šonai, tai būtų super
QUOTE(eda9 @ 2009 05 05, 11:37)
Taip džiaugiuosi, kad moku vieną tortą iškepti ir tokį skanų, kad kitų net nebandau
Pasidariau trafaretą, labai gražiai gaunasi. Tik pasakykit, kaip tuos šonus gražiai apibarstyti? Nu kažkaip nesigauna man
Aš lakštus dedu ant išardytos formos dugno. Tas dugnas 1 cm didesnis nei lakštai. Kai aptepu visą, tada apibarstau viršų. O kaip šonus? Na, paimu aš į ranką, suku tortą, o su kita ranka barstau trupinius. Bet kai iš šono pili, tai jie nukrenta į ant formos dugno ir tiek. O torto paversti šonu negaliu, slysta dar nulėks
Nu žodžiu, jei ne tie šonai, tai būtų super
Pasidariau trafaretą, labai gražiai gaunasi. Tik pasakykit, kaip tuos šonus gražiai apibarstyti? Nu kažkaip nesigauna man
Aš lakštus dedu ant išardytos formos dugno. Tas dugnas 1 cm didesnis nei lakštai. Kai aptepu visą, tada apibarstau viršų. O kaip šonus? Na, paimu aš į ranką, suku tortą, o su kita ranka barstau trupinius. Bet kai iš šono pili, tai jie nukrenta į ant formos dugno ir tiek. O torto paversti šonu negaliu, slysta dar nulėks
Nu žodžiu, jei ne tie šonai, tai būtų super
tu tuos trupinukus ne berk, o glausk prie sonu. prilimpa kuo puikiausiai pasemi sauja trupinuku ir glaudi ...
QUOTE(vassara @ 2009 05 05, 11:57)
tu tuos trupinukus ne berk, o glausk prie sonu. prilimpa kuo puikiausiai pasemi sauja trupinuku ir glaudi ...
Ir taip dariau. Labai daug susigadina, nes dalis sušlampa nuo grietinėlės. Nu padengiu aš tuos šonus, bet neatrodo taip gražiai kaip viršus.
Sveikutės medučių kepėjėlės
Šį savaitgalį ir aš dariau medaus tortą pagal Cipciuko receptą - gavosi tikrai labai skanus, ir nesunku pagaminti Įdedu nuotraukytes, tik labai nepeikit, nes tai mano pirmasis tortas, ir daryta iš pusės porcijos.
Tik man iškilo vienas klausimas - kai sudėjau užgesintą sodą, tešloje lyg ir padaugėjo burbuliukų. Pridėjus miltų tešla puikiai kočiojosi. Kočiojau plonai, tik mano kočėlas labiau parodai tinkamas, nei kočiojimui, tai lakštai šiek tiek banguoti
Lakštai kepė labai greitai - bet praktiškai nei kiek nepakilo - kokio plonumo iškočiojau, tai tokio plonumo + 0,5-1 mm buvo ir iškepę. Tik ištraukus iš orkaitės, labai gerai pjovėsi apskritimai, po to tapo labai traškūs - net paspaust nelabai ėjo, kad grietinėlė pasiskirstytų.
Todėl nesuprantu, ar su soda nesigavo, ar perkepiau lakštus, ar taip ir turėjo būt
Šį savaitgalį ir aš dariau medaus tortą pagal Cipciuko receptą - gavosi tikrai labai skanus, ir nesunku pagaminti Įdedu nuotraukytes, tik labai nepeikit, nes tai mano pirmasis tortas, ir daryta iš pusės porcijos.
Tik man iškilo vienas klausimas - kai sudėjau užgesintą sodą, tešloje lyg ir padaugėjo burbuliukų. Pridėjus miltų tešla puikiai kočiojosi. Kočiojau plonai, tik mano kočėlas labiau parodai tinkamas, nei kočiojimui, tai lakštai šiek tiek banguoti
Lakštai kepė labai greitai - bet praktiškai nei kiek nepakilo - kokio plonumo iškočiojau, tai tokio plonumo + 0,5-1 mm buvo ir iškepę. Tik ištraukus iš orkaitės, labai gerai pjovėsi apskritimai, po to tapo labai traškūs - net paspaust nelabai ėjo, kad grietinėlė pasiskirstytų.
Todėl nesuprantu, ar su soda nesigavo, ar perkepiau lakštus, ar taip ir turėjo būt
Gal galėtumėt patarti, kur yra pirkti torto puošimo trafaretai? Niekada neteko matyti PC. O gal tai siūloma specializuotose parduotuvėse?
kaip man patinka tokios nuoširdžios istorijos
pasitaiko...
tai netgi pirktinių tortų (suprask, labiau atidirbę "know how") šonai būna tokie "pašiurpę".
QUOTE(Gytr @ 2009 03 30, 22:49)
O tuos likusius lakštus, kurių nekilo ranka išmesti, MB nukniaukė ir išsinešė į darbą (būčiau žinojusi, nebūčiau leidusi Gėda ). Sakė, darbe vyrukai per pietus prie arbatos pasičepsėdami sukramsnojo tuos mano nevykusius paplotėlius O MB man net pasigyrė, kad jo šiandien rėmuo nekankino Soda suveikė kaip Rennie
kaip man patinka tokios nuoširdžios istorijos
QUOTE(kvanksht @ 2009 04 10, 10:10)
Dariau vakar tešlą medučiui ir atsitiko man toks įdomus dalykas. Pripyliau puoda vandens, įstačiau bliudą, nu viską ten maišiau, kaitinau ir dabar neišsiima bliudas iš puodo, galvojau atauš viskas tada išsiims, bet ne, susidarė kažkoks vakuumas gal, bandžiau peilį užkišti, nu bet nei per kur. Nejaugi teks atsisveikinti su bliūdu ir puodu? Medutį gaminu jau trečią kart, pirmus kartus taip nebuvo.
pasitaiko...
QUOTE(eda9 @ 2009 05 05, 15:14)
Ir taip dariau. Labai daug susigadina, nes dalis sušlampa nuo grietinėlės. Nu padengiu aš tuos šonus, bet neatrodo taip gražiai kaip viršus.
tai netgi pirktinių tortų (suprask, labiau atidirbę "know how") šonai būna tokie "pašiurpę".
QUOTE(naitas @ 2009 05 05, 14:24)
Gal galėtumėt patarti, kur yra pirkti torto puošimo trafaretai? Niekada neteko matyti PC. O gal tai siūloma specializuotose parduotuvėse?
Arevitos įranga prekiauja, o šiaip tai daugelis pasidaro "savos gamybos"
Turiu pasiulima kaip medučio sonus galima apibarstyti lygiai. Pvz sutepus torta, dar neaptepus virsuas aptepti sonus, tada meduti pakelti ir paversti sonu i virsu, ir visus sonus apibarstyti trupuiniais. manau tada turetu graziai apsibarstyti?
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 05, 19:16)
Turiu pasiulima kaip medučio sonus galima apibarstyti lygiai. Pvz sutepus torta, dar neaptepus virsuas aptepti sonus, tada meduti pakelti ir paversti sonu i virsu, ir visus sonus apibarstyti trupuiniais. manau tada turetu graziai apsibarstyti?
nu pas mane asmeniskai medutis pradzioj nebuna standus, o toks liulantis, ypac jei didelis Tai as negaleciau jo paversti ant sono Tiesiog imu trupinukus i sauja, ir lipdau kazkaip niekada nekildavo problemu, lipdau lipdau ir aplipdau
QUOTE(Povila$ @ 2009 05 05, 18:14)
aha, savos gamybos tai būtų gerai.. bet kaip pradėti tokiam coconut kaip aš tas pirmasis know how man dar labai svarbus. Reiks areviton kulniuot pasidairyt... ačiū.
QUOTE(Domi95 @ 2009 05 05, 19:16)
Turiu pasiulima kaip medučio sonus galima apibarstyti lygiai. Pvz sutepus torta, dar neaptepus virsuas aptepti sonus, tada meduti pakelti ir paversti sonu i virsu, ir visus sonus apibarstyti trupuiniais. manau tada turetu graziai apsibarstyti?
manai ar darai taip? įsivaizduoju, kad neturėtų veikti šitas būdas, nes tortas gi ne ratas koks, nepaversi ant šono, nebent kokį morenginį...
ploviau vakar indus, o mintys vis apie šį tortą sukosi..
ir šovė mintis: kai tikrų biskvitinių trupinių pritrūksta tortui apibarstyt, ar tik nebarsto maltais džiuvėsėliais iš pakučių? baisiai panašūs gi jie..
aš perku medaus tortą Zanavykų turguje, tik iš vienos moteriškės. Mano mamai tai šis tortas pats pats man irgi nieko. Ir šonai tikrai ne visada būna idealiai nutrupiniuoti, matosi pirštelių paspaudimai.
Papildyta:
O kaip Jūs mokat nutaikyti lygius sluoksnius grietinėlės? Juk ypač matosi "brokas" tada, kai tortas perpjaunamas per pusę. Vienas šonas gali būti daugiau gavęs pertepimo už kitą..
reiks gulsčiuko ieškotis gal būna konditerinių gulsčiukų?
Del gulščiuko tai susijuokiau... hihihi.gif
Bet mintis gal nebloga visai
Bet mintis gal nebloga visai
QUOTE(Daivve @ 2009 05 06, 11:23)
ane.. mano vyras ištisai su gulsčiuku darbe vaikšto, tikrina "ar lygu".. tai va, aš jau su juo vieną dešimtį metų prastūmus, panašėju
tai kaip ten nustatyt, kad būtų sluoksniai lygūs per visą plotį? Ar čia tik ranka atmušama ir akis?