O kuo cia puosta? na kremas koks ten?
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 11, 14:21)
O kuo cia puosta? na kremas koks ten?
Cia ganasa: grietinele ir baltas sokoladas
QUOTE(gitule @ 2009 04 11, 17:55)
Cia ganasa: grietinele ir baltas sokoladas
Aaa, dabar aisku turetu buti labai skanu su juo
patrkit prašau.... jei papuošiu tortą su plakta grietinėle su konditeriniu švirkštu ar ji nepraskys? Turiu dar grietinėlės standiklį kažkokį nusipirkus... Norėjau daryti tą papuošimo kremą kur iš baltimų, bet paskaičiau, kad jis negali kontaktuoti su želatina, o aš dėjau jos į giretinę... Trupinių nepasilikau, tortas dabar plikas Laukiu patarimo ar su giretinėle galiu puošti (ar išlaikys) ar dar kokį papuošimą patarsit (nelabai sudėtingą, nes tai mano pirmas tortas, na neskaitant želė kuriuos dažnai darau)
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 11, 17:28)
Aaa, dabar aisku turetu buti labai skanu su juo
Siaip skanus jis, paragavau kai dariau, man kiek per saldus. Su kokiu pienisku sokoladu butu visai skanu, nors su baltu puosniau
QUOTE(vixiuke @ 2009 04 11, 18:28)
patrkit prašau.... jei papuošiu tortą su plakta grietinėle su konditeriniu švirkštu ar ji nepraskys? Turiu dar grietinėlės standiklį kažkokį nusipirkus... Norėjau daryti tą papuošimo kremą kur iš baltimų, bet paskaičiau, kad jis negali kontaktuoti su želatina, o aš dėjau jos į giretinę... Trupinių nepasilikau, tortas dabar plikas Laukiu patarimo ar su giretinėle galiu puošti (ar išlaikys) ar dar kokį papuošimą patarsit (nelabai sudėtingą, nes tai mano pirmas tortas, na neskaitant želė kuriuos dažnai darau)
Nesu niekada puosus su grietinele, bet del sventos ramybes ideciau to grietineles standiklio. Ramiau man butu Gal patyrusios kepejos dar patars
Labas rytas, su Šv. Velykom, o aš niekaip nesusidraugauju su grietinėlės plakimu, jau neviltis ima visiška, pertepimams dar tinkamas toks išplakimas, nu papuošimams iš pradžių būna lyg ir gerai, į pabaigą pradeda skysti, nėra dar buvę taip, kad paėmiau ir apddzibavau be problemų visą tortą grietinėlės dzibukais jau lengviau man beze padaryti ir standiklis negelbėja, plakti galiu ilgai ir nuobodžiai, rezultatatas tas pats...vakar va suplakiau Žemaitijos grietinėlę be cukraus, be jokių priedų, tai gavosi, kai nereikėjo puošti, o sudėti į kremą tortui
Na man issiplaka gerai grietinele, bet pastovejusi keleta valandu maiselyje su antgaliu (na buna kartais taip), tai paskysta.. bet siaip speju padengt torta, nespeja tirpt o va beze as visad bijau daryt...
nu man grietinėlė išsiplaka tinkamai papuošimams, net 35 proc (tik į ją jau dedu stangiklio) o va beze dariau antrą kart taip užtikrintai (nes pirmą kart labai puiki gavos) o va vakar nesigavo gavau keist torto puošimo taktiką
QUOTE(Olesta @ 2009 04 12, 07:32)
Labas rytas, su Šv. Velykom, o aš niekaip nesusidraugauju su grietinėlės plakimu, jau neviltis ima visiška, pertepimams dar tinkamas toks išplakimas, nu papuošimams iš pradžių būna lyg ir gerai, į pabaigą pradeda skysti, nėra dar buvę taip, kad paėmiau ir apddzibavau be problemų visą tortą grietinėlės dzibukais jau lengviau man beze padaryti ir standiklis negelbėja, plakti galiu ilgai ir nuobodžiai, rezultatatas tas pats...vakar va suplakiau Žemaitijos grietinėlę be cukraus, be jokių priedų, tai gavosi, kai nereikėjo puošti, o sudėti į kremą tortui
Galiu tik pasakyti, iš savo praktikos, jog be cukraus nebus standi grietinėlė, tačiau kai jo per daug vėl gi gaunasi tas pats Taip kad reikia mokėti nutaikyti tą cukraus kiekį. Taip pat patarčiau įpilti kelis grūdelius citrinos rūgšties (TIK NE PER DAUG), tai irgi padeda. O jegiu sakai , jog ilgai plakei, tai irgi kai perplaki, atrodo dar sviestas nesigauna, bet ji jau nebūna tokia pat standi, po kurio laiko pasileidžia.
o geras, tai gal stiklinė cukraus ant 450 g grietinėlės ir maišo man visas kortas, anu tada išsiaiškinam, kiek kuri dedate cukraus į kokį kiekį grietinėlės rūgštelės visada dedu 0,5 a.š. ot kurmis, tai jaučiu ne tokiom proporcijom dedu ir neišsiplaka kaip reikiant, nesu gavusi suprantat iš vis niekada gerai plaktos grietinėlės, kaip va mergaitės foto kai įdeda, Rugiagėlė, Jolka999, greit papasakokit gramas graman, turiu dar grietinėlės, padarysiu ekperimentą tada
QUOTE(Olesta @ 2009 04 12, 20:24)
o geras, tai gal stiklinė cukraus ant 450 g grietinėlės ir maišo man visas kortas, anu tada išsiaiškinam, kiek kuri dedate cukraus į kokį kiekį grietinėlės rūgštelės visada dedu 0,5 a.š. ot kurmis, tai jaučiu ne tokiom proporcijom dedu ir neišsiplaka kaip reikiant, nesu gavusi suprantat iš vis niekada gerai plaktos grietinėlės, kaip va mergaitės foto kai įdeda, Rugiagėlė, Jolka999, greit papasakokit gramas graman, turiu dar grietinėlės, padarysiu ekperimentą tada
Dedu 1/4 grietinėlės svorio, tai kaip matau mėgstate saldžiai Taigi nuo 450g gaunasi apie 100g, o stiklinė tai 200 Nors kai kas sako, kad ir tai persaldu... Rūgštelės irgi mažiau dedu, nes bijau, kad nesutrauktų. Pvz. vakar plakiau 2 indelius po 450g tai dėjau 200g cukraus ir apie 1/4 arb.š. citrinos rūgšties Nors buvo takių asmenų kurie įvertino grietinėlę "kaip per daug saldžią"