Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščioniški filmai

QUOTE(Zemugne @ 2009 05 25, 20:18)
Va geras klausimas, mane irgi domina, kaip tas filmas vadinosi (nors aš ir visą mačiau...)
Na va, tokios tokelės, angliškai tas filmas vadinasi "Shadowlands" (1993)... Jau patikrinta, rusai šitą filmą turi. Tad artimiausiu metu aš jį irgi turėsiu  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Tik nepasižiūrėjau, kokia kalba, bet įtariu, kad rusiškas įgarsinimas bus, o turėtų būti įmanoma ir anglų kalba žiūrėti. (Dagili, šito irgi norėsi?)

Aha 4u.gif - prasiskolinsiu tau negyvai ax.gif blush2.gif
Atsakyti
o gal žinot kaip gauti filmą TĖVAS PIJUS 2 dalys. Yra lietuviškas vertimas.
Atsakyti
kaip dabar gauti nezinau... seniau prie Katedros Kaune buvo kataliku videoteka ten daug visokiu filmu buvo galima surast, issinuomuot uz simboline kaina. bet dabar ten liko berods tik muziejus, o videoteka issikele kazkur i zaliakalni, adreso neturiu, gal kas zino unsure.gif atsiliepkit....!

O Siaip gal kam patinka krikscioniskos laidos tai internete galima rusu kalba pasiziureti ar parsisiusti http://www.joycemeyer.ru/ Joyce Meyer puiki pamokslininke thumbup.gif man patiko (nors ne is kato) gal ir jums patiks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birutukas: 18 birželio 2009 - 14:13
Kaip tylu cia ax.gif
Gal kas zinote kur galima tiesiai on-line paziureti Tarkovskio filmu?
Atsakyti
rutube pabandyk
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 05 09, 17:44)

O dabar apie filmą: originalus pavadinimas - Die Grosse Stille, angliškas vertimas - Into Great Silence. Vertimo nereikia, nes nėra teksto, garso takelio nėra, nes toks buvo vienuolių pageidavimas (gal tiksliau reiktų sakyti reikalavimas). .......
http://www.diegrosse...lish/index.html

O mums su vyru labai svarbus ir grazus filmas "Breaking the waves" ("Pries Bangas"). Net saldu darosi ji prisiminus. wub.gif

Zemugne, radau ebay.co.uk tavo mineta filma:
http://cgi.ebay.co.u...id=p3286.c0.m14

Ar cia tas pats?
Gal bandysiu nusipirkt. Norisi kazko subtilaus ir gilaus MB gimtadieiniui birthday.gif
Atsakyti
Taip, čia tas pats filmas, tik viršelis kitoks. Gal netyčia ir užrašai bus angliški. Kažkodėl man atrodo, kad kai aš žiūrėjau, jie buvo prancūziški (nors gal ir klystu). Tiesa, jų per visą filmą yra gal kokie 5.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 09 26, 06:35)
Taip, čia tas pats filmas, tik viršelis kitoks. Gal netyčia ir užrašai bus angliški. Kažkodėl man atrodo, kad kai aš žiūrėjau, jie buvo prancūziški (nors gal ir klystu). Tiesa, jų per visą filmą yra gal kokie 5.

aciuks.gif Aciu, Zemugne
Klausyk, o siaip filmas alia grazi vienuolijos dokumentika ar yra kokia tai problema, siaip kontraversija, sprendimai (ir beveik netiketa pabaiga bigsmile.gif )? Nes jei filmas tik saldus, apie "happy clappy" vienuoliuka, be jokios "bedos", tai ne baisiai veza tokie ax.gif

Va minetas "Pries bangas" filmas tai pilnas dvireiksmisku minciu, problema beveik absurdiskas, jos sprendimai protu nesuvokiami, pabaiga, galima sakyt "sirdi perveria". Viska ziurint "pasaulio akimis" kvepia fanatizmu, nesamone ir nepaaiskinamumu, taciau zvelgiant "meiles akim" viskas tampa aisku, sava ir labai artima (beje, kaip ir Kristaus MEILES Auka ant kryziaus)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 26 rugsėjo 2009 - 08:41
Na, čia nėra nei kažkokios problematikos, nei kažkokio aiškaus siužeto (na, jis tai yra - vienuolyno kasdienybė, natūralus laiko judėjimas). Žodžių ten nėra, kūrėjas vien stebi vienuolyno gyvenimą ir jį fiksuoja. Todėl ir teksto nėra, vien smulkmenos (pvz., vienas brolis surenka visų patalinę, tarp kurios kyšo lapelio kraštas, kuriame matomas užrašas: " je suis besoin" - "man reikia", tačiau ko broliui reikia, niekam nelemta sužinoti, nesimato). Va čia gali apie šį filmą pasiskaityti: http://www.diegrossestille.de/english/ Nors jeigu nori kažkokio filmo su gyvu siužetu, veiksmu, tai jis netiks. Šiaip šis apibūdinamas kaip meditacija.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 09 26, 08:49)
Na, čia nėra nei kažkokios problematikos, nei kažkokio aiškaus siužeto (na, jis tai yra - vienuolyno kasdienybė, natūralus laiko judėjimas). Žodžių ten nėra, kūrėjas vien stebi vienuolyno gyvenimą ir jį fiksuoja. Todėl ir teksto nėra, vien smulkmenos (pvz., vienas brolis surenka visų patalinę, tarp kurios kyšo lapelio kraštas, kuriame matomas užrašas: " je suis besoin" - "man reikia", tačiau ko broliui reikia, niekam nelemta sužinoti, nesimato). Va čia gali apie šį filmą pasiskaityti: http://www.diegrossestille.de/english/ Nors jeigu nori kažkokio filmo su gyvu siužetu, veiksmu, tai jis netiks. Šiaip šis apibūdinamas kaip meditacija.

Na taip, suprantu, kad cia toks neeilinis siuzetas. Net nelabai ir vaidyba to pavadinsi, jei viskas teka sava vienuolyno gyvenimo vaga, o rezisierius tik aplink su kamera filmuoja. Bet ir tai gali buti geras filmas, ar ne? g.gif Svarbu, kad jis kazka sneketu, kazka mokytu tave ar prabiltu i sirdi. Nemegstu holivudiniu filmu, nes jie skirti tik akim paganty - spoksai, bet gavlele nyfyga nedirba. biggrin.gif
Ar sis filmas tikrai "sujudina sirdi"? g.gif Gal toksliau, ar tau, Zemugne, jis buvo visapusiskai iskalbingas? (if its not too personal)

Aciu uz nuoroda, ja jau skaitinejau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gelyteee: 26 rugsėjo 2009 - 10:06
Na, mane jis labai pagavo ta tyla, ramybe. Galima sakyti, kad jis mane užhipnotizavo (net nepaisant nelabai malonios kaimynės kino teatre, kuri pastoviai kraipėsi, burbėjo ir t.t.). Tik vėliau ėmiau analizuoti, kas tai buvo. Tada ir supratau, kad nebuvo muzikos (išskyrus giedojimą), nebuvo ir kažkokių kalbų. Buvo tik daug daug tylos ir šiek tiek aplinkos garsų. Mokyti čia niekas nieko nemokė. Bet liko jausmas, kad tau yra leista praverti užuolaidą ir viena akimi žvilgtelėti į kažką labai tikro, nesuvaidinti, į kažkokią didelę paslaptį.
Ir dar: tai nėra koks nors ganėtinai atviras vienuolynas. Kalbama apie visiškai uždarą vienuolyną, kuriame skamba grigališkasis choralas, liturgija vyksta lotynų kalba. Reiktų galbūt pagalvoti, kiek tai yra artima, kadangi tai irgi šio filmo dvasios dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 26 rugsėjo 2009 - 11:15
QUOTE(Zemugne @ 2009 09 26, 10:10)
Na, mane jis labai pagavo ta tyla, ramybe. Galima sakyti, kad jis mane užhipnotizavo (net nepaisant nelabai malonios kaimynės kino teatre, kuri pastoviai kraipėsi, burbėjo ir t.t.). Tik vėliau ėmiau analizuoti, kas tai buvo. Tada ir supratau, kad nebuvo muzikos (išskyrus giedojimą), nebuvo ir kažkokių kalbų. Buvo tik daug daug tylos ir šiek tiek aplinkos garsų. Mokyti čia niekas nieko nemokė. Bet liko jausmas, kad tau yra leista praverti užuolaidą ir viena akimi žvilgtelėti į kažką labai tikro, nesuvaidinti, į kažkokią didelę paslaptį.
Ir dar: tai nėra koks nors ganėtinai atviras vienuolynas. Kalbama apie visiškai uždarą vienuolyną, kuriame skamba grigališkasis choralas, liturgija vyksta lotynų kalba. Reiktų galbūt pagalvoti, kiek tai yra artima, kadangi tai irgi šio filmo dvasios dalis.

Supratau. smile.gif
Oij, man kontempliaciniai vienuolynai labai artimi... Grigaliskas giedojimas - taip pat wub.gif

Lygtais Tu rasei, kad tai vienas is filmu, kuriu noretumei tureti. Is esmes, galetume pasitarti ir jei prieinama kaina, tai galeciau nupirkt, nes mes kol kas UK, ateinnti antradieni i LT griztam. Tik kazin ar spes man siuntinuka atsiust (kartais is ebay labai greit atsiuncia - ant rytojaus po pirkimo, taciau kartais ilgai neateina, priklauso, kaip pardavejas greitai issiuncia preke).
Pasiziurek cia, ka siulo jie:
http://dvd-video.sho...mp;_sacat=11232

O gal jau radai nusipirkt.
Atsakyti