Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščioniški filmai

QUOTE(Dagilis @ 2009 05 21, 01:44)
Birutuk, o apie ka yra filmas 'Sidabrine kede'?

Aprašymas iš rusų torentų:
Юстасу и его однокласснице-подружке Джил Поул с помощью нового приятеля Лужехмура приходится решать опасную задачу:найти принца Рилиана. Приключения приведут их к Великанам Харфанга и в Подземную страну,где они должны встретить ужасную Королеву Подземья, победить ее магическую силу и развеять чары Серебряного Кресла.

Kadangi nesu mačiusi filmų, o ir knygų neskaičiau, nesiryžtu versti vardus ir pavadinimus, kad filmo aprašymas netaptų nesuprantamas. Šiaip senojo Narnijos kronikų pastatymo, kaip suprantu, yra trys filmai. tai jei prisiregistravusios pas rusus, filmus galite rasti čia:
1. Хроники Нарнии: Лев, Колдунья и Платяной Шкаф (1988) - http://torrents.ru/f...ic.php?t=679028
2. Хроники Нарнии: Принц Каспиан и Плавание Рассветного Путника (1989) - http://torrents.ru/f...ic.php?t=630615
3. Хроники Нарнии: Серебряное кресло (1990) - http://torrents.ru/f...ic.php?t=651714
Atsakyti
QUOTE(birutukas @ 2009 05 20, 17:01)
Sveikos, prisiminiau 'Narnijos Kronikas' gal kas skaitete C.S. LEWIS kelios knygeles yra isverstos lietuviskai ('Mago sunenas' 'Liutas burtininke ir sena drabuziu spinta' 'Princas Kaspijanas' ...) Siaip C.S. Lewis yra zinomas krikscioniu rasytojas parases 'Tiesiog krikscionybe' (verta paskaityti)
Tai, norejau pasakyti, kad pagal jo tuos pirmai minetus Narnijos kroniku apsakymus yra pastatyti filmai. pvz. "Liutas, burtininke ir drabuziu spinta" - man visai patiko, nors tai ne visai vaikiska pasaka. Taciau neseniai pasirodes 'Princo Kaspijano' pastatyas manes smarkiai nuvyle ir savo vaikam siulyciau nerodyti, ant to filmo uzdeciau cenzura '16+' t.y ne jaunesniems kaip 16-os. Ten daugiau nei puse filmo uzima kovos scenos, gailiuosi, kad pirkau ir leidau savo mazyliams ziureti pirma pati neperziurejus - tai mano keturmetis is bet ko kardus vaizdavo, labai liko paveiktas paskui teko net kompakta 'ismesti', kad nebesierzintu daugiau kazkam atidavem.
Na zodziu, asargiai, ne viska galima kartu su vaikais ziureti.

Šiaip neesu mačiusi tų filmų, man asmeniškai tokio stiliaus neįdomu, ir knygų neskaičiau, bet ruošiuosi vien dėl įdomumo, nes vienas stipriai dvasingas žmogus, bet paprastas kaip 5 centai smile.gif man tarp kitų keliančių kūrinių rekomendavo paskaityti ir "Narnijos kronikas". Įdomu, kas ten dvasingo būtų? ir dar "Žiedų valdovas" - buvo netikėta g.gif
Atsakyti
Mačiau abu Narnijos filmus, niekaip nesuprantu, kodėl jie priskiriami prie krikščioniškų filmų? unsure.gif
Atsakyti
"Narnijos kronikos": S.C. Lewisą susidomėjimas iki krikščionybės gyvenusios žmonijos sielos troškimais [senąja mitologija] pastūmėjo pagal judaizmo ir krikščionybės apreiškimą sukurti savo mitologijos pasaulį. "Narnijos kronikose" jis aprašo užburtą kraštą, kuriame per kančią ir konfliktą bandoma vėl atkurti pradinę harmoniją.
J.R.R. Tolkienas, S.C. Lewisas savo fantazijos pasaulį grindžia teisingu visatos moralinės tvarkos suvokimu ir kiekvienas iš jų parodo, kad tikroji pasaka yra daug sudėtingesnė, negu dirbtinai sukurto juodai balto pasaulio sąranga. Kiekvienas savaip atskleidžia, kad blogis gali apsimesti gėriu ir dažnai taip padaro. Lygiai taip pat gėris dažnai palaikomas blogiu.
Apie "Žiedų valdovą" rašoma kaip apie blogio atpažinimo, pasirinkimo, atsispyrimų gundymui (žiedas) ir t.t problemas keliančią knygą.

Viršuje truputis minčių iš: Michaelis D. O'Brienas, Peizažas su slibinais: kova už vaiko protą. - Ignatius Press, VĮ "Avinėlio užtarėjų draugai", 2007.

Kadangi knygą tik pradėjau skaityti, o apie šiuos autorius kalbama antrojoje pusėje, tai čia perfrazavau tai, kas krito į akį, kažką išsamiau parašyti dar negaliu... Bet tai, ką atradau pati iš to, kiek skaičiau "Žiedų valdovą" ir "Narnijos kronikas" (skaičiau, prisipažinsiu, labai nedaug, vis laiko trūksta), tai šie du anglų katalikų intelektualai, naudodamiesi pagrindiniu krikščionybės mitų, jį derindami su pagoniškąja mitologija, kuria savo mitinius pasaulius, kurių pagrindu visgi lieka krikščioniškasis mitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 21 gegužės 2009 - 10:44
QUOTE(Dagilis @ 2009 05 20, 23:44)
Birutuk, o apie ka yra filmas 'Sidabrine kede'?

Na as jo viso nemaciau tik pradzia ir knygos nesu perskaiciusi, nes nebuvo LIetuviskai isverstos, bet tai apie du vaikus, kurie papuola i Narnija ir gauna ten uzduoti, kuria turi atlikti ir tam tikrus nurodymus, kuriuos turi nuolat kartoti, kad nepamirstu. (Na panasiai kaip apie Dievo zodi sakoma mastyk apie ji Diena ir nakti kai atsikelsi...) o toliau ju kelione, bet nemaciau... trumpai tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 05 21, 09:07)
Mačiau abu Narnijos filmus, niekaip nesuprantu, kodėl jie priskiriami prie krikščioniškų filmų? unsure.gif

Siaip as paskutinio filmo pastatymu esu nusivylusi, visai neatitiko mano lukesciu, bet gal dar yra kitas pastatymas, ne holivudiskas... O knygose labiau atpazystamos aliuzijos i Sv. Rasta. Pvz. simtamete ziema, kaip aliuzija i apreiskimo knygoj minima tukstantmeti; vieno is broliu suviliojimas turkiskais skanestais, kaip piktojo apgaule per pagundas. Liuto, kaip nekaltojo auka uz isdavika primena Jezu, kuris pats budamas be demes paaukojo save, kad atpirktu nusidejelius. nes nuodeme mus atskiria nuo Dievo ir pernuodeme mes tampame prieinami piktajam. (Filme aiskiai parodyta, kaip ragana nenori paleisti, to kas jai priklauso - isdaviko)
Na ir daugiau galima atrasti, kuo daugiau skaitau SR tuo daugiau dalyku atsiveria.
Gal nelabai aiskiai isreiskiau, bet tikiuosi, kad supratote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birutukas: 22 gegužės 2009 - 11:18
QUOTE(Zemugne @ 2009 05 21, 09:24)
Aprašymas iš rusų torentų:
Юстасу и его однокласснице-подружке Джил Поул с помощью нового приятеля Лужехмура приходится решать опасную задачу:найти принца Рилиана. Приключения приведут их к Великанам Харфанга и в Подземную страну,где они должны встретить ужасную Королеву Подземья, победить ее магическую силу и развеять чары Серебряного Кресла.

Kadangi nesu mačiusi filmų, o ir knygų neskaičiau, nesiryžtu versti vardus ir pavadinimus, kad filmo aprašymas netaptų nesuprantamas. Šiaip senojo Narnijos kronikų pastatymo, kaip suprantu, yra trys filmai. tai jei prisiregistravusios pas rusus, filmus galite rasti čia:
1. Хроники Нарнии: Лев, Колдунья и Платяной Шкаф (1988) - http://torrents.ru/f...ic.php?t=679028
2. Хроники Нарнии: Принц Каспиан и Плавание Рассветного Путника (1989) - http://torrents.ru/f...ic.php?t=630615
3. Хроники Нарнии: Серебряное кресло (1990) - http://torrents.ru/f...ic.php?t=651714

Aciu, dabar aisku.
As tik labai nemegstu is tu torrentu siustis... Labiausiai patinka ziureti on-line, nereikia kompiuterio apkrauti. Bet situ turbut nera sudeta, kad butu galima on-line ziureti.

QUOTE(be rėmų @ 2009 05 21, 11:02)
Šiaip neesu mačiusi tų filmų, man asmeniškai tokio stiliaus neįdomu, ir knygų neskaičiau, bet ruošiuosi vien dėl įdomumo, nes vienas stipriai dvasingas žmogus, bet paprastas kaip 5 centai smile.gif man tarp kitų keliančių kūrinių rekomendavo paskaityti ir "Narnijos kronikas". Įdomu, kas ten dvasingo būtų? ir dar "Žiedų valdovas" - buvo netikėta g.gif

As pradeciau nuo tau rekomenduoto autoriaus ''Kipso laiskai'' - nesudetinga, bet tuo pat labai gilias tiesas perteikianti knygele. Ir ir is ko pasijuokti, ir rimtai pamastyti. Reiks vel ja man issitraukti is spintos ax.gif
Atsakyti
Dagili, aš ruošiuosi parsisiųsti šitą Narniją po kelių dienų (reitingus reikia pasikelti ir peržiūrėti kai ką iš turimų filmų, kad galėčiau juos ištrinti ir vietos kompiutery pasidauginti). Tai galėčiau į DVD įrašyti ir kažkaip perduoti.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 05 22, 14:51)
Dagili, aš ruošiuosi parsisiųsti šitą Narniją po kelių dienų (reitingus reikia pasikelti ir peržiūrėti kai ką iš turimų filmų, kad galėčiau juos ištrinti ir vietos kompiutery pasidauginti). Tai galėčiau į DVD įrašyti ir kažkaip perduoti.

4u.gif o zinok labai noreciau... As visa birzeli busiu sostineje (atrodo tu irgi is jos?), tai galetume kur pasimatyti. Ar gali i AZ parasyti savo tel. - paskambinciau birzelio men.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 05 22, 11:11)
As pradeciau nuo tau rekomenduoto autoriaus ''Kipso laiskai'' - nesudetinga, bet tuo pat labai gilias tiesas perteikianti knygele. Ir ir is ko pasijuokti, ir rimtai pamastyti. Reiks vel ja man issitraukti is spintos  ax.gif

o man visai dar patiko jo rimtesne knyga apie krikscionybe "TIESIOG KRIKSCIONYBE" ax.gif Studijuojant skaiciau tai labai paprastai ir askiai susideliojo viskas.
Atsakyti
QUOTE(birutukas @ 2009 05 25, 12:11)
o man visai dar patiko jo rimtesne knyga apie krikscionybe "TIESIOG KRIKSCIONYBE"  ax.gif Studijuojant skaiciau tai labai paprastai ir askiai susideliojo viskas.

aha ir ta puiki knyga. Apskritai - neeilinis autorius, zmogus, asmenybe. Beje, o kaip vadinasi tas filmas apie jo gyvenima? Kazkada maciau, bet ne visa per TV - butu idomu kada vel pasiziureti.
Atsakyti
Va geras klausimas, mane irgi domina, kaip tas filmas vadinosi (nors aš ir visą mačiau...)
Na va, tokios tokelės, angliškai tas filmas vadinasi "Shadowlands" (1993)... Jau patikrinta, rusai šitą filmą turi. Tad artimiausiu metu aš jį irgi turėsiu blush2.gif blush2.gif blush2.gif Tik nepasižiūrėjau, kokia kalba, bet įtariu, kad rusiškas įgarsinimas bus, o turėtų būti įmanoma ir anglų kalba žiūrėti. (Dagili, šito irgi norėsi?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 25 gegužės 2009 - 19:37