Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščioniški filmai

QUOTE(Dagilis @ 2009 05 09, 19:06)
Ir dar kazkada LT kino teatre net rode filma apie kartuzus, berods ''Didzioji tyla'' - draugai buvo labai paliesti, bet as nemaciau - gal kas irgi kokia nuoroda zinote?

Žiūrėjau jį kine. Filmas fantastiškas, o publika - su kas antru žiurovu sveikiniesi, kas trečią pažįsti biggrin.gif
O dabar apie filmą: originalus pavadinimas - Die Grosse Stille, angliškas vertimas - Into Great Silence. Vertimo nereikia, nes nėra teksto, garso takelio nėra, nes toks buvo vienuolių pageidavimas (gal tiksliau reiktų sakyti reikalavimas). Pasižiūrėjau, visgi garso takelis yra, tikriausiai ten giedojimas. Torentą esu mačiusi pas rusus. Teoriškai galėčiau parsisiųsti filmą. Bet tai vienas iš nedaugelio, kurio noriu originalo. Iš tiesų, jei kas galėtų padėti nusipirkti pas vokiečius (tie, kuriuos buvau prieš metus susiradusi už protingą kainą, paypalo nepriima, reikalauja pavedimo, o tada kaina tampa nebeprotinga), mielai duočiau persirašyti.
Tai filmas, kurio nepasižiūrėsi traškindamas traškučius ar spragėsius. Rodomas vienuolyno gyvenimas čia ir dabar, kasdienybė. Bandau kažką dabar parašyti, bet suvokiu, kad nerandu žodžiu. Filmą prisimenu, tarsi būčiau mačiusi vakar, o ne prieš metus ar ir dar seniau. Bet žodžių nėra, yra tik geras geras jausmas...
Tad čia tekstas iš oficialaus filmo puslapio:

The Grande Chartreuse, the mother house of the legendary Carthusian Order, is based in the French Alps. "Into Great Silence" will be the first film ever about life inside the Grande Chartreuse.

Silence. Repitition. Rhythm. The film is an austere, next to silent meditation on monastic life in a very pure form. No music except the chants in the monastery, no interviews, no commentaries, no extra material.

Changing of time, seasons, and the ever repeated elements of the day, of the prayer. A film to become a monastery, rather than depict one. A film about awareness, absolute presence, and the life of men who devoted their lifetimes to god in the purest form. Contemplation.
An object in time.

Taigi, 160 minučių tylos, rimties ir kontempliacijos.

O čia oficialus filmo puslapis anglų ir vokiečių kalbomis: http://www.diegrosse...lish/index.html
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 05 09, 19:44)
...
The Grande Chartreuse, the mother house of the legendary Carthusian Order, is based in the French Alps. "Into Great Silence" will be the first film ever about life inside the Grande Chartreuse.

Silence. Repitition. Rhythm. The film is an austere, next to silent meditation on monastic life in a very pure form. No music except the chants in the monastery, no interviews, no commentaries, no extra material.

Changing of time, seasons, and the ever repeated elements of the day, of the prayer. A film to become a monastery, rather than depict one. A film about awareness, absolute presence, and the life of men who devoted their lifetimes to god in the purest form. Contemplation.
An object in time.

Taigi, 160 minučių tylos, rimties ir kontempliacijos.

O čia oficialus filmo puslapis anglų ir vokiečių kalbomis: http://www.diegrosse...lish/index.html

doh.gif itariu, kad as ji jau esu maciusi Prancuzijoje, tik nesuvedziau galu, kad cia tas pats.
Aha, pritariu, kad yra tiesiog gera be jokiu zodziu pasinerti i ta Dangu zemeje, nes tie zmones savotiskai jau ir yra jame. Kai teko vaikstineti Grande Chartereuse kalnuose ir salia vienuolyno - isgyvenau tai ir pati. Tada tiek daug ''problemu'' pasidaro nereiksmingomis smulkmenomis, o Dievas kalbina sirdi sugrizti prie esmes.
Zodziu, mergaites, verta paziureti 4u.gif
Atsakyti
Man dideli ispudi paliko rez. A. Tarkovskio filmas ''Andrejus Rubliovas''.
Tiesa, jis ilgas, filosofinis, vietomis gan skausmingas, taciau atsleidzia gilius dalykus. O Rubliova turbut visos zinome - ikonu meistras, daugelio namuose yra jo garsiuju ikonu reprodukciju ''Trejybe'', ''Jezus''. Sis filmas ir yra apie jo asmenybe, gyvenima, sunkius jo gyvenimo zemeje laikus, kai Rusija siaube mongolu totoriai ir zude kriskcionis, o paprastus zmones enge vietiniai didikai. Taciau ir tokiomis aplinkybemis zmones sugebejo tiketi, islikti istikimi ir leistis Dievo malones vedami.
Atsakyti
Dabar po truputį peržiūrinėju krikščioniško kino klubo puslapyje esančius filmus.
Žiūrėjau "Babetės puotą" (“Babettes gæstebud“, rež. Gabriel Axel, 1987, Danija). Fantastiškas filmas apie Danijos pietistų gyvenimą ir prancūzės virėjos Babetės jiems suruoštą puotą (kodėl ir kaip buvo ta puota ruošiama, kodėl į karininko posakį, kad jie geria seną tam tikrų metų vyną, kitas svečias atsako, kad jis pamena, jog tais metais buvo ypač šalta žiema, nepasakosiu, bet rekomenduoju pasižiūrėti). Linksmas filmas geram vakarui.
Beje, Karen Blixen to paties pavadinimo apsakymas yra ir lietuvių kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 11 gegužės 2009 - 18:25
QUOTE(Zemugne @ 2009 05 11, 19:24)

Norėjau paklausti, o iš kur galima atsisiųsti filmus blush2.gif g.gif Norečiau pažiūrėti "Didžioji tyla" g.gif
Atsakyti
Aš rusų torentuose esu prisiregistravusi: www.torrents.ru Pas juos galima rasti daugiau klasikos, senų filmų, šiaip kažko retesnio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 11 gegužės 2009 - 20:23
Prisiminiau dar vieną filmą: gi Krzysztof Kieslowski Dekalogas. Artimiausiu laiku jį ruošiuosi žiūrėti, nes buvau mačiusi tik kelias serijas, ne visas.
Krikščioniškos tematikos, be abejo, buvo ir senasis holivudinis "Quo vadis", ir "Ben Huras" (pastarieji labai tiktų paaugliams, jei tik suprastų angliškai arba rusiškai; įtariu, įmanoma gauti). O štai lenkiškasis garsusis "Quo vadis" - nelabai pažiūrimas. Na, lenkiškasis Titanikas, kur Vinicijus bėgioja po degančią Romą ne ką trumpiau nei Titanikas skęsta (bent jau man iš pradžių buvo nuobodu, po to juokas pradėjo imti...)
Neseniai žiūrėjau 1986 metų "Rožės vardą". Gal, jei nebūčiau skaičiusi knygos, būtų buvęs ir nieko, bet dabar nuvylė. Knyga daug daug kartų geresnė.
Atsakyti
Žiūrėjau filmą Adomo obuoliai,bet nelabai supratau esmės. blush2.gif Galite paaiškinti?
Atsakyti
QUOTE(l'emurė @ 2009 05 13, 21:03)
Žiūrėjau filmą Adomo obuoliai,bet nelabai supratau esmės.  blush2.gif  Galite paaiškinti?

Na as izvelgiau tokia, kad besalygiska meile nugali ir pati didziausia blogi... Kunigo besalygiskas tu suluosintu zmogeliu/chuliganu priemimas padejo jiems atsiversti ir atrasti Dieva. Tik nezinau... man labai jau vietomis sarkastiskas tas filmas, perspaustas smurtu. Realybe, zinoma, buna dar slykstesne, bet toks jausmas, kad smurtas pateikiamas pasimegavimui, nors vis tik per tai norima pasakyti ir gilius dalykus. Butu visai idomu su filmo rezisieriumi pabendrauti ar jo kokiu interviu paskaityti - kas per zmogus ir kokie jo sio filmo tikslai.

Kai ziurejau si filma, tai mane pritrenke ne tiek filmas, kiek ji ziurinti publika kino saleje... Buku avinu banda, zvengianti is to, kur reikia verkti... na kazkaip buvo labai liudnas ispudis...
Atsakyti
Sveikos, prisiminiau 'Narnijos Kronikas' gal kas skaitete C.S. LEWIS kelios knygeles yra isverstos lietuviskai ('Mago sunenas' 'Liutas burtininke ir sena drabuziu spinta' 'Princas Kaspijanas' ...) Siaip C.S. Lewis yra zinomas krikscioniu rasytojas parases 'Tiesiog krikscionybe' (verta paskaityti)
Tai, norejau pasakyti, kad pagal jo tuos pirmai minetus Narnijos kroniku apsakymus yra pastatyti filmai. pvz. "Liutas, burtininke ir drabuziu spinta" - man visai patiko, nors tai ne visai vaikiska pasaka. Taciau neseniai pasirodes 'Princo Kaspijano' pastatyas manes smarkiai nuvyle ir savo vaikam siulyciau nerodyti, ant to filmo uzdeciau cenzura '16+' t.y ne jaunesniems kaip 16-os. Ten daugiau nei puse filmo uzima kovos scenos, gailiuosi, kad pirkau ir leidau savo mazyliams ziureti pirma pati neperziurejus - tai mano keturmetis is bet ko kardus vaizdavo, labai liko paveiktas paskui teko net kompakta 'ismesti', kad nebesierzintu daugiau kazkam atidavem.
Na zodziu, asargiai, ne viska galima kartu su vaikais ziureti.
O siaip dar noreciau pamatyti filma 'Sidabrine kede' (SILVER CHAIR) pagal to paties autoriaus apysaka. Maciau dali per rusu TV, bet ne visa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo birutukas: 20 gegužės 2009 - 15:08
Na, kalbant apie Clive Staples Lewis (filmų aš jo nežiūrėjau, bet knygų teko skaityti), gal kam teko matyti ir žinot, kaip vadinasi autobiografinis filmas apie jo gyvenimą? Kažkada mačiau per TV, bet vėl mielai pasižiūrėčiau. O iš jo knygų mielai rekomenduočiau jo "Kipšo laiškus" (yra ir lietuviškai), fantastiška knyga, nedaug tokių teko skaityti: viskas pasakyta trumpai ir aiškiai, kad ne tik kipšiukas suprastų, bet gal net ir žmogus...
O jeigu kas atrastų laiko knygai vietoj filmo (nors čia ir ne į temą, bet asociatyviai Lewis'as mane veda prie Tolkieno, prie Oxfordo, jo intelektualų katalikų rato "Inklings"...), radau tokią bibliografiją: http://www.mythsoc.org/inklings/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 20 gegužės 2009 - 21:53
QUOTE(birutukas @ 2009 05 20, 16:01)
Sveikos, prisiminiau 'Narnijos Kronikas' gal kas skaitete C.S. LEWIS kelios knygeles yra isverstos lietuviskai ('Mago sunenas' 'Liutas burtininke ir sena drabuziu spinta' 'Princas Kaspijanas' ...) Siaip C.S. Lewis yra zinomas krikscioniu rasytojas parases 'Tiesiog krikscionybe' (verta paskaityti)
Tai, norejau pasakyti, kad pagal jo tuos pirmai minetus Narnijos kroniku apsakymus yra pastatyti filmai. pvz. "Liutas, burtininke ir drabuziu spinta" - man visai patiko, nors tai ne visai vaikiska pasaka. Taciau neseniai pasirodes 'Princo Kaspijano' pastatyas manes smarkiai nuvyle ir savo vaikam siulyciau nerodyti, ant to filmo uzdeciau cenzura '16+' t.y ne jaunesniems kaip 16-os. Ten daugiau nei puse filmo uzima kovos scenos, gailiuosi, kad pirkau ir leidau savo mazyliams ziureti pirma pati neperziurejus - tai mano keturmetis is bet ko kardus vaizdavo, labai liko paveiktas paskui teko net kompakta 'ismesti', kad nebesierzintu daugiau kazkam atidavem.
Na zodziu, asargiai, ne viska galima kartu su vaikais ziureti.
O siaip dar noreciau pamatyti filma 'Sidabrine kede' (SILVER CHAIR) pagal to paties autoriaus apysaka. Maciau dali per rusu TV, bet ne visa.

Birutuk, o apie ka yra filmas 'Sidabrine kede'?
Atsakyti