Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį...

QUOTE(Spyglle @ 2009 04 06, 11:38)
planuojame dabar, o imsimes veiklos po vestuviu  ax.gif pirmi zingsniai - nutraukiau KP ir pradejau gerti folio rugsti  mirksiukas.gif o jus???  mirksiukas.gif

aš tai planuoju MB dovaną vestuvių proga padaryti, testuką su II ax.gif eisiu tuoj folio pirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2009 04 06, 10:43)
aš tai planuoju MB dovaną vestuvių proga padaryti, testuką su II  ax.gif eisiu tuoj folio pirkti smile.gif

OHO bigsmile.gif nu tu saunuole!!! linkiu, kad planas pavyktu thumbup.gif thumbup.gif as tai nedristu pries vestuves, uzteks streso ir taip, o vat kaimeduti kopinesime, tai jau kitas reikalas mirksiukas.gif

aij, atrdau savo uzrasu knyguteje, kokius tyrimus darosi mergaites, tai stai:
1. Raudoniukes
2. Vejauraupiu
3. CVM - citomegalo
4. toksoplazmozes
5. Mikroplazmos
6. Chlamidiju
7.Ueroplazmos

tyrimus Vln galima pasidaryti Endekime'e arba AIDS centre. jei klystu del tyrimu, merginos, pataisykite mane! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglle @ 2009 04 06, 14:47)
OHO  bigsmile.gif nu tu saunuole!!! linkiu, kad planas pavyktu  thumbup.gif  thumbup.gif as tai nedristu pries vestuves, uzteks streso ir taip, o vat kaimeduti kopinesime, tai jau kitas reikalas  mirksiukas.gif

aij, atrdau savo uzrasu knyguteje, kokius tyrimus darosi mergaites, tai stai:
1. Raudoniukes
2. Vejauraupiu
3. CVM - citomegalo
4. toksoplazmozes
5. Mikroplazmos
6. Chlamidiju
7.Ueroplazmos

tyrimus Vln galima pasidaryti Endekime'e arba AIDS centre. jei klystu del tyrimu, merginos, pataisykite mane!  4u.gif

na aš jau kaip apsėsta, ne vestuvėmis, o vaikučiu doh.gif tai nebenoriu dar ilgiau laukti, ir kiek skaitau tai retai kam iš pirmo karto pavyksta ax.gif
Atsakyti
Aš dar apie tuos pačius gėrimėlius. Visdėlto, sveikiausia yra vanduo. Ir jo išgerti reikėtų apie1,5l. Perkamas iš parduotuvės jis yra toks pat, koks ir iš vandentiekio - t.y. giluminio gręžinio. Na, nebent skonis geresnis perkamo. Kad reikia gerti tik virintą - mitas. Užtenka įpilti iš krano ir palaikyti 30min, tam, kad išgaruotų, berods, chloras. Verdant vandenį jis praranda kai kurias reikalingas medžiagas, o kalkės yra kalcio druskos, kurios žmogui nekenkia. Aišku, sveika kompotai, tik juos verdant vitaminų ne kažin kiek lieka,o kalorijų ojojoi kiek. O su sultimis - neperdozuoti, nes jos vėliau gali būti vaikiuko alergijos priežastis.
Papildyta:
Aš įsivaizdavau, kad toksoplazmozė nėra vaikiška liga, kuriai susidaro imunitetas. Ta prasme, kad gali vėl susirgti, nes skiepo jai kaip ir nėra. O tyrimas daromas todėl, kad sužinotum, ar šiuo metu nesergi ūmia arba lėtine forma. Gal klystu. Gal kas žino, ką reiškia raudoniukės IgG tyrimo atsakymas: teigiamas >400?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2009 04 06, 22:30)
Aš dar apie tuos pačius gėrimėlius. Visdėlto, sveikiausia yra vanduo. Ir jo išgerti reikėtų apie1,5l. Perkamas iš parduotuvės jis yra toks pat, koks ir iš vandentiekio - t.y. giluminio gręžinio. Na, nebent skonis geresnis perkamo. Kad reikia gerti tik virintą - mitas. Užtenka įpilti iš krano ir palaikyti 30min, tam, kad išgaruotų, berods, chloras. Verdant vandenį jis praranda kai kurias reikalingas medžiagas, o kalkės yra kalcio druskos, kurios žmogui nekenkia. Aišku, sveika kompotai, tik juos verdant vitaminų ne kažin kiek lieka,o kalorijų ojojoi kiek. O su sultimis - neperdozuoti, nes jos vėliau gali būti vaikiuko alergijos priežastis.

schmoll.gif
pastatyk iš krano vandens stiklainį ir parduotuvinio- iš krano pažaliuos, parduotuvinis niekaip schmoll.gif vadinas, jame "prikišta" visko.
aš irgi tos nuomonės, kad vanduo yra geriausias gėrimas drinks_cheers.gif įpratau per praeitą nėštumą ir maitinimą išgerti bent 2 litrus, ir dabar stengiuos kasdien tiek pat išgerti. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2009 04 07, 09:32)
schmoll.gif
pastatyk iš krano vandens stiklainį ir parduotuvinio- iš krano pažaliuos, parduotuvinis niekaip  schmoll.gif vadinas, jame "prikišta" visko.
aš irgi tos nuomonės, kad vanduo yra geriausias gėrimas  drinks_cheers.gif įpratau per praeitą nėštumą ir maitinimą išgerti bent 2 litrus, ir dabar stengiuos kasdien tiek pat išgerti.  rolleyes.gif

aš ir pratinuosi prie didesnio kiekio vandenuko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2009 04 06, 23:30)
Aišku, sveika kompotai, tik juos verdant vitaminų ne kažin kiek lieka,o kalorijų ojojoi kiek.

o iš kur kompote kalorijų? blink.gif
Atsakyti
Na, bent jau as per abu nestumus nesilaikiau kazkokio tam tikro rezimo del skysciu. Geriau praktiskai tai kas reikalinga organizmui, vandeni, arbata, naturalias sultis, kisieliu ir pan. Dabar to paties irgi laikausi... Nereikia gerti vandens,ar kitu skysciu, jei jo nenori, nes per didelis kiekis ju irgi nera gerai, aspkraunami inkstai, o nestukem pradeda tinti kojos, rankos ir pan. Zodziu, manau, viskas kas su saiku, tas sveika, gyvenkit kaip ir iki siol gyvenot. Zinoma, galbut, kazko ir reikia atsisakyti, kaip beabejo alkoholio. Bet kadangi as is vis negeriu ir nerukau, tai man cia maziausiai aktuali tema. rolleyes.gif
O kas liecia vandeni is krano, tai nesamone, kad jis toks pats kaip pirktinis, nera nieko geriau uz filtruota, virinta vandeni.
Beje, ir man iskilo klausimas, o kur tam kompote kolorijos??? unsure.gif O jei ir yra keleta, tai nejaugi reikia laikytis dietos?? Manau, pats geriausias ir graziausias laikotarpis kada planuoji ir kai jau pastoji, nes valgyti galima kiek norisi paciai, aisku, jei nera bedu su ansvoriu. Be to, niekas ir nesake, kad kompote lieka tu vitaminu, bet vistiek sveika, jei verdamas is naminiu vaisiu ir uogu. O ir vandenyje is krano juk nera vitaminu, bet vistiek yra kas ji geria. biggrin.gif
Taip kad, manau, svarbiausia neperlenkti lazdos, visu svarbiausias aspektas. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 07, 11:16)
o iš kur kompote kalorijų? blink.gif

nius, gi dedi cukraus, iš jo ir pagrindinės kcal mirksiukas.gif

QUOTE(Tekantisaule @ 2009 04 07, 12:44)
1.Nereikia gerti vandens,ar kitu skysciu, jei jo nenori,
2.Manau, pats geriausias ir graziausias laikotarpis kada planuoji ir kai jau pastoji, nes valgyti galima kiek norisi paciai, aisku, jei nera bedu su ansvoriu. 

1. drinks_cheers.gif
2. aš kadangi turiu tų bėdų, tai pasakiau sau, kad nebedarysiu tos pačios klaidos, kaip per pirmą nestuke.gif , kada užsimanai, tada valgai ko nori kiek nori, kaip paskui sunku nupurtyt tuos kg doh.gif man atrodo, optimaliausia yra priaugti 10-12 kg, ir nugara neapkraunama per daug, ir pati geriau jautiesi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 04 07, 10:44)
Na, bent jau as per abu nestumus nesilaikiau kazkokio tam tikro rezimo del skysciu. Geriau praktiskai tai kas reikalinga organizmui, vandeni, arbata, naturalias sultis, kisieliu ir pan. Dabar to paties irgi laikausi... Nereikia gerti vandens,ar kitu skysciu, jei jo nenori, nes per didelis kiekis ju irgi nera gerai, aspkraunami inkstai, o nestukem pradeda tinti kojos, rankos ir pan. Zodziu, manau, viskas kas su saiku, tas sveika, gyvenkit kaip ir iki siol gyvenot. Zinoma, galbut, kazko ir reikia atsisakyti, kaip beabejo alkoholio. Bet kadangi as is vis negeriu ir nerukau, tai man cia maziausiai aktuali tema.  rolleyes.gif 
O kas liecia vandeni is krano, tai nesamone, kad jis toks pats kaip pirktinis, nera nieko geriau uz filtruota, virinta vandeni.
Beje, ir man iskilo klausimas, o kur tam kompote kolorijos???  unsure.gif  O jei ir yra keleta, tai nejaugi reikia laikytis dietos?? Manau, pats geriausias ir graziausias laikotarpis kada planuoji ir kai jau pastoji, nes valgyti galima kiek norisi paciai, aisku, jei nera bedu su ansvoriu.  Be to, niekas ir nesake, kad kompote lieka tu vitaminu, bet vistiek sveika, jei verdamas is naminiu vaisiu ir uogu. O ir vandenyje is krano juk nera vitaminu, bet vistiek yra kas ji geria.  biggrin.gif
Taip kad, manau, svarbiausia neperlenkti lazdos, visu svarbiausias aspektas.  tongue.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2009 04 07, 14:36)
nius, gi dedi cukraus, iš jo ir pagrindinės kcal  mirksiukas.gif

tai kad nededu ax.gif o jei kas ir deda, tai tikrai ne tiek, kad reikėtų pradėt skaičiuot kompoto kalorijas...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 04 07, 14:15)
tai kad nededu ax.gif o jei kas ir deda, tai tikrai ne tiek, kad reikėtų pradėt skaičiuot kompoto kalorijas...

jei be cukraus, tai beveik vandenėlis, be kcal thumbup.gif aišku, gi negeriam kibirais kompotų, kad reiktų kcal skaičiuot, o be to, dar ir nauda yra, vis šiokie tokie vitaminai drinks_cheers.gif
Atsakyti