Darydamasi tyrimus vadovavausi siuo straipsniuku, jau esu kazkur dejus ji siame forume:
Tai gydytojo genetiko A. Utkaus patarimai prieš planuojant nėštumą.
"Pries planuojama nestuma butina pasidaryti tokius tyrimus:
1. TTH
2. T3 ir T4
Siu tyrimu pakaktu ivertinti skydliaukes funkcijas, o jei nustatytu kazkokius pakitimus, tai jau reiktu ir skydliaukes echoskopijos ir gyd. endokrinologo konsultacijos.
Del infekciju reiktu pasidaryti tokius tyrimus:
specifinius imunoglobulinus G klases (IgG) del vejaraupiu, raudonukes, herpes I ir II tipo, citomegalijos, toksoplazmozes. Sie imunoglobulinai parodytu Jusu bukle del infekciju - jei randami IgG, tai yra gerai, nes rodo, kad esate persirge, skiepyta ir nera pavojaus vaisiui nestumo metu.
Imunoglobulinus M klases del infekciju siuo metu darytis nereiktu, nes jie atspindi umia bukle, t.y. liga. Juos reiktu darytis nestumo metu, jei dabar nerastu IgG.
Zinoma, pries planuojama nestuma reikalinga ir gydytojo ginekologo konsultacija, kuris, jei reikia, paskirtu papildomus tyrimus.
Nesidariau as hormonu tyrimu, tikiu kad viskas su situo pas mane gerai
Raudoniukes ir vejaraupiu nesidariau, nes mama sake, kad esu persirgus. Herpes ir nesidariau - zinau kad pas mane yra kazkuri forma (kai nusilpsta organizmas pasiuosia lupos "zaviomis" puslelemis. Visa kita dariaus del sventos ramybes
O kodel dariausi letines ligos, tai yra IgG tyrimus - siame straipsniukyje paaiskinta. Nors, manau, kiek gydytoju, tiek nuomoniu
Ankscia juk jokiu tyrimu nesidarydavo ir gimdavo sveiki, grazus kudikiai
Taip kad manyciau jei kuriai neramu - galima nusirmaniti pasidarius tyrimus, o siaip - kam ieskot ligu? Geriau mintimis ir darbais
kvieskimes maziuka pas save