Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį...

QUOTE(ingutciuke @ 2009 07 16, 15:18)
sveikutes,  4u.gif  mes ir planavom leliuka,  pastojau iskart bet nepasiseke verysad.gif  nestumas buvo nevietoj, o dar blogiau kad daktaras laiku nepamate ir prasidejo vidinis rajavimas teko operot doh.gif  , dabar teks palaukt sake galesim mazdaug tik po kokiu 3 men planuot leliuka  schmoll.gif , nors taip laukiam ir norim leliuko, bet teks pakentet

neliudek , pailsesi, susitprinsi organizma ir viskas bus gerai, pamatysi. Cia tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 07 16, 13:25)
isivaizduoju, kiek tas ciklas 45 dienu sukele vilciu...tikriausiai galvojai, kad jau pastojai...

ir ne vieną kartą biggrin.gif doh.gif todėl ir patariu - neskubėkit darytis testų, nes įsivarysit sau neigiamo testo fobiją doh.gif aš tai jau nebenoriu jokių testų schmoll.gif klausysiuos savęs ir testą darysiuos nebent kai du mėn veluos schmoll.gif

QUOTE(ingutciuke @ 2009 07 16, 15:18)
pastojau iskart bet nepasiseke verysad.gif

kaip gaila verysad.gif

mano viršininkui su žmona buvo taip - suplanavo, pastojo, gerai išnešiojo ir greitai pagimdė, daktarai sakė, buvo pavyzdinis gimdymas, lėlytė gimė sveika wub.gif to visoms ir linkiu 4u.gif
Atsakyti
pradzioj buvo labai sunku, negalejau sustot zliumbt , bet jau nurimau, laukiu kol sustipresiu ir kada galesim vel laukti leliuko, tik bijau kad vyras per tiek laiko nepersigalvotu biggrin.gif kai pakalusai zinias, mazina mamoms tuos pinigelius juodai, tai uz ka tuos vaikelius augint?/!! o as isviso 3 atzalu noreciau ax.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie merginu, kurios planuoja leliukus. smile.gif
Noretume ir mes su vyru antros atzaleles, tai dabar domiuosi kaip ruostis nestumui, apsilankiau pas ginekologe, ir paprasiau siuntimu, del citomegalo vir., toksoplazmozes. Tai ji kazkaip kreivai paziurejo, klausia ar blogai jauciuosi. Pasakiau: jog noriu jaustis rami. Tai ji tam butinybes neskiria, kazkaip pasimeciau
Atsakyti
QUOTE(ingutciuke @ 2009 07 16, 15:33)
pradzioj buvo labai sunku, negalejau sustot zliumbt , bet jau nurimau, laukiu kol  sustipresiu ir kada galesim vel laukti  leliuko,  tik bijau kad vyras per tiek laiko nepersigalvotu  biggrin.gif  kai pakalusai zinias, mazina mamoms tuos pinigelius juodai, tai uz ka tuos vaikelius augint?/!! o as isviso 3 atzalu noreciau  ax.gif

dar kol kas nemazina, nepatvirtino to siulymo dar, tikekimes ir nepatvitins. O as dvieju noreciau.... planuojam pirmaji tik pradeti rudeni, bet vis dar bijau kad maniskis nepersigalvotu kai tokios kalbos apie mazinimus ismoku eina... ir dar bijau kad kokiu ligu neatrastu del kuriu tektu atideti planavima....
laikykis, viskas bus gerai... mano brolienei buvo taip, o dabar va, dziaugiasi graziu, sveiku, dvieju menesiu kudikiu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(asorty @ 2009 07 16, 15:34)
Jungiuosi prie merginu, kurios planuoja leliukus.  smile.gif
Noretume ir mes su vyru antros atzaleles, tai dabar domiuosi kaip ruostis nestumui, apsilankiau pas ginekologe, ir paprasiau siuntimu, del citomegalo vir., toksoplazmozes. Tai ji kazkaip kreivai paziurejo, klausia ar blogai jauciuosi. Pasakiau: jog noriu jaustis rami. Tai ji tam butinybes neskiria, kazkaip pasimeciau

sitiuos tyrimus daktarai siunciasi daryti tada, kai ilgai negali pastoti arba buna nesekmingas nestumas. Mano filosofija tokia - kam laukti, jei galima uzbegti viskam uz akiu. Cia kiekviena apsisisprendzia ar ddarytis siuos tyrimus. Viskas bus gerai, tik neissigask del tyrimu - palauk kol gydytoja paaiskins viska.
Atsakyti
ikiuosi geriausio 4u.gif kad sekantis bus sekmingas nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos,
Senokai bebuvau... Dėl tyrimų - turėjau katę,tai pasidariau toksoplazmos lėtinę (mano pageidavimu siuntė šeimos gydytoja), bet paaiškėjo, kad aktualus ištikrųjų yra būtent aktyvusis. Dar raudoniukės, nes nežinojau, ar esu sirgusi. Ir man daktarė sakė, kad mažai kas darosi. Be to, kompetencijos tyrimus rekomenduoti ir analizuoti turi infektologai (aišku, ginės moteriškas ligas). Dėl mineralų - girdėjau, kad kalcį nėščiai geriau gerti, kuris yra vaikams skirtas. Jį ir geriau pasisavina. O vitaminų vasarą gerti kaip ir nereikėtų.
Dėl ankstyvų nėšt.požymių, tai ir aš buvau prisisvaigusi. Ir pilvas, ir krūtys padidėję ir pan., o pasirodo, tai artėjančių mėnesinių požymis. Beje, su pirmu lėliuku pastojau pirmą mėn. po KP nutraukimo, jokių tyrimų nesidariau ir nėštumo iki 1,5 mėn. jokių požymių nejutau.
Beje, šį mėn. lyg ir ovuliaciją jutau ir stengėmės, bet be rezultato...
Visoms sėkmės ir tyrimuose, ir bandant...
Atsakyti
Darydamasi tyrimus vadovavausi siuo straipsniuku, jau esu kazkur dejus ji siame forume:
Tai gydytojo genetiko A. Utkaus patarimai prieš planuojant nėštumą.
"Pries planuojama nestuma butina pasidaryti tokius tyrimus:
1. TTH
2. T3 ir T4
Siu tyrimu pakaktu ivertinti skydliaukes funkcijas, o jei nustatytu kazkokius pakitimus, tai jau reiktu ir skydliaukes echoskopijos ir gyd. endokrinologo konsultacijos.
Del infekciju reiktu pasidaryti tokius tyrimus:
specifinius imunoglobulinus G klases (IgG) del vejaraupiu, raudonukes, herpes I ir II tipo, citomegalijos, toksoplazmozes. Sie imunoglobulinai parodytu Jusu bukle del infekciju - jei randami IgG, tai yra gerai, nes rodo, kad esate persirge, skiepyta ir nera pavojaus vaisiui nestumo metu.
Imunoglobulinus M klases del infekciju siuo metu darytis nereiktu, nes jie atspindi umia bukle, t.y. liga. Juos reiktu darytis nestumo metu, jei dabar nerastu IgG.
Zinoma, pries planuojama nestuma reikalinga ir gydytojo ginekologo konsultacija, kuris, jei reikia, paskirtu papildomus tyrimus.

Nesidariau as hormonu tyrimu, tikiu kad viskas su situo pas mane gerai smile.gif Raudoniukes ir vejaraupiu nesidariau, nes mama sake, kad esu persirgus. Herpes ir nesidariau - zinau kad pas mane yra kazkuri forma (kai nusilpsta organizmas pasiuosia lupos "zaviomis" puslelemis. Visa kita dariaus del sventos ramybes smile.gif O kodel dariausi letines ligos, tai yra IgG tyrimus - siame straipsniukyje paaiskinta. Nors, manau, kiek gydytoju, tiek nuomoniu g.gif Ankscia juk jokiu tyrimu nesidarydavo ir gimdavo sveiki, grazus kudikiai smile.gif Taip kad manyciau jei kuriai neramu - galima nusirmaniti pasidarius tyrimus, o siaip - kam ieskot ligu? Geriau mintimis ir darbais blush2.gif kvieskimes maziuka pas save bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif jungiuos ir as jau po truputi prie planuojanciu,pradejau gerti folio rugsti smile.gif bet man ginekologe pasake, kad ir vyrui reik gert g.gif bet cia forume kiek skaiciau tai tik moterys geria?
o del tyrimu tai planuoju tik del skydliaukes tuos pasidaryt, nes problemu turejus esu, tai butinai reik pakartotinus darytis
Atsakyti
QUOTE(Luna69 @ 2009 07 17, 12:14)
Labas rytas 4u.gif  jungiuos ir as jau po truputi prie planuojanciu,pradejau gerti folio rugsti smile.gif  bet man ginekologe pasake, kad ir vyrui reik gert g.gif  bet cia forume kiek skaiciau tai tik moterys geria?
o del tyrimu tai planuoju tik del skydliaukes tuos pasidaryt, nes problemu turejus esu, tai butinai reik pakartotinus darytis

as saviskiui tik vitaminu nupirkau ir prisakiau gerti smile.gif reikes patikrinti ar geria... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmeda @ 2009 07 17, 09:18)
as saviskiui tik vitaminu nupirkau ir prisakiau gerti smile.gif reikes patikrinti ar geria... smile.gif

kokius pirkai vitaminus? man tai kai ginek pasake abiem gerti, tai abu ir geriam, nepakenks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luna69 @ 2009 07 17, 12:38)
kokius pirkai vitaminus? man tai kai ginek pasake abiem gerti, tai abu ir geriam, nepakenks  smile.gif

as pati geriu vitakur su beta karotinu tai ir jam tokiu pat iteikiau. Itariu, kad ne visada isgeria, na bet manau tai nieko blogo. Juk mazutis augs manyje, tad mano organizmas turi buti pasiruoses smile.gif o ji gal jau pries pradedant darbus pamaitinsiu folio rugstimi... na bus matyt, svarbu siaip abu butumem sveiki smile.gif
as pas gine eisiu pirmadieni, paziuresiu ka sakys. Laukiu va turputi nerimaudama tyrimu atsakymu del chlamidiju, ureaplazmozes bei mikoplazmos... tikiuos paties geriausio smile.gif Noreciau jau kibti i darbus kita ar dar kita menesiuka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mmeda: 17 liepos 2009 - 11:45