Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį...

QUOTE(Spyglle @ 2009 06 29, 17:29)
vitamino E gaunu su zuvies tauku tabletemis.. pas odos gydytoja reiketu nueiti, bet ne LT gyvenu, o be rekomendaciju eiti pas bet ka nelabai noriu, gal kolegiu darbe reikes pasiklausineti..  g.gif aciu vis tiek  4u.gif
kaip buvau pratusi, prie odos be spuogeliu, tai dabar kiekvienas spuogas gadina rytais nuotaika gun_bandana.gif ...

tai man irgi panašiai... tik kad žinau priežastį, bet niekas nepadeda... doh.gif

tik mes jau krypstam nuo temos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2009 06 12, 12:03)
Laba diena, gal kas galite pasakyti ka rodo FT4 (hormonu) tyrimas, nes internete konkreciai nieko nerandu. Aciu uz atsakyma?

Laba diena. Cia skydliaukes hormonas jei neklystu smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Kaip malonu, kad musu planuojanciu taip daugeja nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
planuojam vyrui daryt spermogramą, kainuos 140 lt, gal kas žino kur pigiau?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 01, 07:40)
planuojam vyrui daryt spermogramą, kainuos 140 lt, gal kas žino kur pigiau?

zuzla, galiu tik isivaizduoti, kaip sunku tiek laukti, bet kazkaip netycia uzvakar su keliomis draugemis kalba isejo apie vaikucius ir nestuma, tai praktiskai visos sake, kad metus laiko gamino ir vis nebuvo, pvz vieni bande nuo rugsejo, o uzkibo tik kitu metu rugpjuti ir pan.. kazkaip susidare toks ispudis, kad yra laimingos poros, kurioms is karto uzkimba, ir yra kita puse poru, kurie bando pagauti ta momenta kone metus laiko, tad linkiu jums kuo geriausios sekmes mirksiukas.gif

o MB pareiske, kad kol as neissilaikysiu vairavimo teisiu, tol negaminsim, o as jau taip svajoju, kad kopinedami medu imsimes to reikalo, manau, kad nebus sunku pakeisti jo nuomone hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglle @ 2009 07 01, 11:18)
zuzla, galiu tik isivaizduoti, kaip sunku tiek laukti ..... linkiu jums kuo geriausios sekmes  mirksiukas.gif

o MB pareiske, kad kol as neissilaikysiu vairavimo teisiu, tol negaminsim, o as jau taip svajoju, kad kopinedami medu imsimes to reikalo, manau, kad nebus sunku pakeisti jo nuomone hihihi.gif

4u.gif
matai, MB mama pagimdė būdama 41 (ar 39 mastau.gif), tai jis, taip sakant, rizikos grupėje dėl visokių "staigmenų" unsure.gif ir vistiek, manau, jau laikas pradėt tikrintis, gerai, jei viskas gerai, bet jei kažkas ne taip, o mes tik laiką švaistom, kurį galėtume skirti gydymui doh.gif

drinks_cheers.gif manau, sunku nebus, susuk jam galvą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 01 liepos 2009 - 10:30
QUOTE(zuzla @ 2009 07 01, 12:29)
4u.gif
matai, MB mama pagimdė būdama 41 (ar 39 mastau.gif), tai jis, taip sakant, rizikos grupėje dėl visokių "staigmenų" unsure.gif ir vistiek, manau, jau laikas pradėt tikrintis, gerai, jei viskas gerai, bet jei kažkas ne taip, o mes tik laiką švaistom, kurį galėtume skirti gydymui doh.gif

drinks_cheers.gif manau, sunku nebus, susuk jam galvą mirksiukas.gif

Ar tiek reikalam turi įtakos mamos gimdymo amžius?
Atsakyti
QUOTE(Šarlote @ 2009 07 02, 11:11)
Ar tiek reikalam turi įtakos mamos gimdymo amžius?

kuo vėliau moteris gimdo, tuo didesnė genetinių ir kitų sutrikimų rizika unsure.gif
Atsakyti
Kokius vitaminus geriate?
Aš geriu folio rūgštį, magnį ir vitaminus "Vitamax", nes man jie tikrai vieni iš geresnių......
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2009 06 23, 23:49)
Sveikos,
O kaip jaučiate, kad po kontraceptikų atsistato organizmas? Nežinau, ar sutapimas (bet ko gero, kad ne), kai juos nustojau vartoti, pradėjo spuogai keltis ne tik ant veido, bet ir ant krūtinės ir nugaros. Iš pradžių prieš planavimą kelis kursus sugėriau grožio vitaminus, bet nieko jie nepadėjo. Kas keisčiausia, spuogai man nesikėlė net ir brendimo metu ir tada, kai dar negėriau jokių tablečių.

Sveikos, man tas pats po KT, meciau sausi jas. Tai teko prisiminti visas zinias is paauglystes. Pakeociau visas odos prieziuros priemones ir per keleta menesiu suvaldziau. Dabar jau puse velnio, bet oda linkusi berti ir labai riebaluojasi. Pries KT taip nebuvo, nebent tik paauglysteje. Ir plaukai stipriai riebluotis tik metus pradejo.
Taigi meginkit prieziura odos daryti kaip paauglysteje. Nugarai ir krutinei taip pat taikykit. Turetupadeti. Geras prausiklis, tonikas su salicilu, cinku, ar arbatmedziu (valau kelis kart per diena, nes kitaip padaugeja berimu), kremmas specialiai tokiai odai ir valancios kaukes, peelingai kelis kart per savaite. Zodziu pavargti reikia, bet jau po menesio ar greiciau atrodys oda normaliai, tik neapleiskit vadeliu, kol susitvarkys oda su hormonu pokyciais. Man jau maziau riebaluojasi, alia praejo jau puse metu po metimo KT. Beje sampunus irgi pakeisti teko.
Papildyta:
Beje vakar pasnekejom su MB, kad reiktu kitamet ko gero gaminti jau ir mums leliuka.
Nuo ko pradedat pasiruosima?
Pas ginekologe reikia nukeliauti, kad apziureti, o kas po to? Kokius tyrimus vertetu pasidaryti? Pries kiek laiko pagerti vitaminu ir kokiu?
Pas mane po KT tragedija kazkokia. Niekaip uzdegimo neisgydo jau pas trecia gine uzsirasiau, sykart mokamai, nes jau nusibodo.Gydo nedagydo. Tipo israso vaistuku ir laisva. O jei jie nepadeda. eik pas seimos ir vel siuntimo prasykis. hrrr.. as uzsirasius i centriuka, tai jie nemokamos ginekologes neturi, tai siuncia i kita poliklinika, o ten matyt taip ir paziurikai ne savas pacientas. net nzn dukart jau nekaip pataikiau. Tikiuos dabar bus ok viskas:)
Tai man pasiule issitirti hormonus antroje ciklo puseje. Sake gali buti jog pas mane ju buna per mazai (nes ilgas ciklas), o ziurint i ateiti, tai kai ju truksta sake gali gresti persileidimas. Mano sesutei buvo. Tai leksiu tirtis si menesi.
O ka dar reiktu pasiziureti?
Labai jau noriu leliuko:)
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2009 07 07, 09:06)
Beje vakar pasnekejom su MB, kad reiktu kitamet ko gero gaminti jau ir mums leliuka.
Nuo ko pradedat pasiruosima?

sveika smile.gif
na visų pirma tai nueik pas ginę ir visko išsiklausinėk, ji tau tikrai atsakys į visus klausimus, ne visos gydytojos liepia tyrimus darytis, nebent kažkas neaišku smile.gif gali dėl savęs išsitirti jeigu nori smile.gif vitaminus gerti tai gali pradėti prieš 3 mėnesius prieš planavimą, nors folio rūgšti gali gerti ir dar anksčiau, ji nekenkia ir organizmas jos pasisavina kiek reikia, valgyk daug lietuviškų vaisių ir daržovių smile.gif pasportuok smile.gif žodžiu sveikiau stenkis gyventi. O kokios pas tave tos bėdos, kurių neišgydo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dushianerami @ 2009 07 07, 10:06)
Gydo nedagydo. Tipo israso vaistuku ir laisva. O jei jie nepadeda. eik pas seimos ir vel siuntimo prasykis. hrrr.. as uzsirasius i centriuka, tai jie nemokamos ginekologes neturi, tai siuncia i kita poliklinika, o ten matyt taip ir paziurikai ne savas pacientas. net nzn dukart jau nekaip pataikiau. Tikiuos dabar bus ok viskas:)
Tai man pasiule issitirti hormonus antroje ciklo puseje. Sake gali buti jog pas mane ju buna per mazai (nes ilgas ciklas), o ziurint i ateiti, tai kai ju truksta sake gali gresti persileidimas. Mano sesutei buvo. Tai leksiu tirtis si menesi.
O ka dar reiktu pasiziureti?
Labai jau noriu leliuko:)

Kaip įdomiai,kad liepia vėl siuntimo eiti? g.gif Paprastai išrašo vaistų, juos baigus gerti vėl ateini pasirodyti kaip viskas gyja. Jei viskas gerai iki pasimatymo jei dar nepasveikai, vėl vaistai ir po jų vėl pasirodai ir taip kol pasveiksi. Nuo kada gydymo procese siuntimų reikia? g.gif Nieko nesuprantu g.gif
Bet aš kažkaip labiau linkusi eiti pusiau privačiai, pusiau valdiškai. ax.gif
Atsakyti