Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį...

QUOTE(vilmusia @ 2009 05 29, 23:20)
reikejo geriau jau neskaitinet forumu - cia galva susisuka nuo visokiu pasiulymu...

na tai jei skaitei forumą, turėjai pastebėti, kad tuos tyrimus kas daro kas nedaro, ir kad ginės labai retai rekomenduoja juos... dar turėjai pastebėti, kad dažniausiai tyrimus darosi tos, kurios yra rizikos grupėje, pvz turi mažą vaiką arba šiaip turi nuolatinių bėdų su sveikata... taip pat turėjai perskaityti, kad tyrimus daro mokamai endemike, o vilniuje galima ir aids centre, sako ten pigiau, pas jokius gydytojus siuntimo eiti nereikia... o kokius tyrimus darytis, tai čia jau pačiai reikės temą atgal pavartyt, kažkuri mergina buvo surašiusi visus rekomenduotinus
Atsakyti
QUOTE(vilmusia @ 2009 05 29, 22:20)
Sveikos merginos,
Paskaiciau foruma ir nebezinau ka cia ir bedaryti. Maniau po vestuviu (birzelio pabaigoje) bandysim tureti leliu, apsilankiau pas ginekologe,paklausiau kokiu priemoniu tureciau imtis planuojant vaikeli. tai ji pasake, vartoti folio rugsti, o nustojus gerti kontraceptines tiketis teigiamo rezultato. Dar liepe pastojus pas ja iskart neskubeti, sake palauk pora savaiciu, o tada ateik. Tai viskas. Apie jokius tyrimus net kalbos nebuvo...
Jetus tai kur man dabar tuos tyrimus darytis?? Pas ginekologe vaikstau privaciai, tai gal cia reik eit i poliklinika pas seimos gydytoja?
p.s. tepinelio rezultatai parode gryba - igydytoja israse kazkokia viena piliule NYCOmeD, isgeriau ir tiek ziniu.
reikejo geriau jau neskaitinet forumu - cia galva susisuka nuo visokiu pasiulymu...

tai ka siulo gydytoja tau, nebutinai tinka kitai 4u.gif
Geriau per daug nesigilink i forumus, nes juk visom skirtingai, tau manau gydytoja viska mato ir gali patarti kas ir kaip..tu jos paklausk del tyrimu, juk nieks neprimus uz tai 4u.gif
Del folio rugsties visoms vienodai, o jei kokiu nesklandumu, ligeliu, cia jau tik gydytoja mato, nei viena is musu manau nera gydytoja cia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 05 30, 09:42)
na tai jei skaitei forumą, turėjai pastebėti, kad tuos tyrimus kas daro kas nedaro, ir kad ginės labai retai rekomenduoja juos... dar turėjai pastebėti, kad dažniausiai tyrimus darosi tos, kurios yra rizikos grupėje, pvz turi mažą vaiką arba šiaip turi nuolatinių bėdų su sveikata... taip pat turėjai perskaityti, kad tyrimus daro mokamai endemike, o vilniuje galima ir aids centre, sako ten pigiau, pas jokius gydytojus siuntimo eiti nereikia... o kokius tyrimus darytis, tai čia jau pačiai reikės temą atgal pavartyt, kažkuri mergina buvo surašiusi visus rekomenduotinus

Vos ne morala cia man atskaitei smile.gif
taip, skaiciau visa foruma, ir pastebejau, kad net toms kurioms gydytoja ir nerekomendavo tu tyrimu, vistiek ruosiasi juos darytis - nebutinai turincios kazkokiu sveikatos sutrikimu... Na bet tu tyrimu ilgiausias sarasas - o AIDS centre gal ir pigiau, bet jie vistiek labai daug kainuoja. Man ne pagal kisene visus juos pasidaryti. Tai vat ir idomu kurie cia svarbiausi, kurie gal ne tokie svarbus - nors susidare ispudis kad jie visi reikalingi... Todel ir maniau kad gal gydytoja gali siuntima duoti ir gal poliklinikoje kai ka nemokamai padarytu... Na cia mano tokie pasvarstymai...
Atsakyti
QUOTE(vilmusia @ 2009 05 31, 12:21)
Vos ne morala cia man atskaitei smile.gif

Todel ir maniau kad gal gydytoja gali siuntima duoti ir gal poliklinikoje kai ka nemokamai padarytu...

visai to nenorėjau 4u.gif gal tai gavosi...

jei būtų galima nemokamai, tai mergaitės taip ir darytų mirksiukas.gif juk galima ateiti bet kada į polikliniką ir pasakyti - noriu išsitirti profilaktiškai - ir niekas tau neuždraus, taigi...

aš irgi neturiu pinigų tiems tyrimams, tai ir nesuku sau dėl to galvos... vėjaraupiais sirgau, torleibusais nevažinėju, su mažais vaikais nekontaktuoju, kad jie galėtų mane dar kokiom kitom ligom užkrėst, turiu katę, bet į lauką ji neina, o aš ją vistiek skiepiju smile.gif dėl tos vietos, tai rimčiau nei pienligė nesu sirgus (tfu tfu tfu), taigi aš nusitekusi būti sveika ir išnešioti ir pagimdyti sveiką mažylį, o ne atvirkščiai.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 06 01, 07:38)
aš irgi neturiu pinigų tiems tyrimams, tai ir nesuku sau dėl to galvos... vėjaraupiais sirgau, torleibusais nevažinėju, su mažais vaikais nekontaktuoju, kad jie galėtų mane dar kokiom kitom ligom užkrėst, turiu katę, bet į lauką ji neina, o aš ją vistiek skiepiju smile.gif dėl tos vietos, tai rimčiau nei pienligė nesu sirgus (tfu tfu tfu), taigi aš nusitekusi būti sveika ir išnešioti ir pagimdyti sveiką mažylį, o ne atvirkščiai.... smile.gif

matyt ir as apseisiu be tu tyrimu ax.gif kazkaip nesusimasciau niekad, kad reiktu kazka tirtis, gi kiek daug zmoniu vaiko is anksto neplanuoja - netyciuku daug ir gimsta daug sveiku vaikuciu..
Nors as vazineju viesuoju transportu, bet manau tai nera taip pavojinga smile.gif tfu tfu tfu zinoma... Na as tik po gero menesio nustosiu gerti kontraceptikus, o tada jau bus matyti kaip ten seksis.. Gal irgi nusimato ilgi laukimo menesiai - negali zinot...
Tau Zuzla linkiu kad ta svajone kuo greiciau issipildytu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmusia @ 2009 06 01, 14:39)
Gal irgi nusimato ilgi laukimo menesiai - negali zinot...

Tau Zuzla linkiu kad ta svajone kuo greiciau issipildytu wink.gif

linkiu, kad taip nebūtų 4u.gif kaip mano mama sako - siųsk tik geras mintis į kosmosą smile.gif

4u.gif

dar sako gerai ženšenio šaknies pagert g.gif sako, vaistinėse parduoda.. gal kuri ką girdėjot dar?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 06 01, 15:00)
dar sako gerai ženšenio šaknies pagert g.gif sako, vaistinėse parduoda.. gal kuri ką girdėjot dar?

As cia kai ka radau apie zenseni http://eli.mama.lt/s...zensenio_saknis
Bet kiek suprantu, tai ji visiems sveika pagert. O tokiu SVEIKU augalu ir ne tik yra labai daug.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 05 29, 18:42)
man poliklinikoj citologinį tyrimą daro kartą metuose nemokamai ax.gif neparašius smile.gif

tai taip, citologinis daromas karta metuose jei viskas gerai, ir nemokamai, ir privaloma ...g.gif
aisku jei rupiniesi savim smile.gif

Papildyta:
QUOTE(vilmusia @ 2009 05 30, 00:20)
Sveikos merginos,
Paskaiciau foruma ir nebezinau ka cia ir bedaryti. Maniau po vestuviu (birzelio pabaigoje) bandysim tureti leliu, apsilankiau pas ginekologe,paklausiau kokiu priemoniu tureciau imtis planuojant vaikeli. tai ji pasake, vartoti folio rugsti, o nustojus gerti kontraceptines tiketis teigiamo rezultato. Dar liepe pastojus pas ja iskart neskubeti, sake palauk pora savaiciu, o tada ateik. Tai viskas. Apie jokius tyrimus net kalbos nebuvo...
Jetus tai kur man dabar tuos tyrimus darytis?? Pas ginekologe vaikstau privaciai, tai gal cia reik eit i poliklinika pas seimos gydytoja?
p.s. tepinelio rezultatai parode gryba - igydytoja israse kazkokia viena piliule NYCOmeD, isgeriau ir tiek ziniu.

cia mes, zinok, nieko nesiulom prievarta, tiesiog duodam patarimus...
o siaip laabai keista, kad tik tiek..as tai einu pas savo gydytoja poliklinikoje, ir visada einu, kaip pas drauge, visada duoda geru patarimu ir pamokymu smile.gif
bet kokiais su tuo reikalu susijusiais klausimais.
siaip po ligu turi pasirodyt gydytojai, ar jau viskas gerai.. g.gif
ar ne taip?
Atsakyti
Paskaičiau šią temelę, nes neseniai buvo labai aktuali. Tad noriu ir su jumis, mergaitės, pasidalinti... Buvau irgi puolusi į paniką. Ką tik nedariau ir BT matavau, ir OT naudojau ir t. t. Ir kažkuriam forume radau merginų patarimų gerti nakvišą. Ačiū Joms. Pradėjau gerti nakvišą ir folio rūgštį ir .... stebuklas įvyko. Jau keturi mėn. nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adina: 05 birželio 2009 - 19:08
QUOTE(adina @ 2009 06 05, 21:07)
Paskaičiau šią temelę, nes neseniai buvo labai aktuali. Tad noriu ir su jumis, mergaitės, pasidalinti... Buvau irgi puolusi į paniką. Ką tik nedariau ir BT matavau, ir OT naudojau ir t. t. Ir kažkuriam forume radau merginų patarimų gerti nakvišą. Ačiū Joms. Pradėjau gerti nakvišą ir folio rūgštį ir .... stebuklas įvyko. Jau keturi mėn. nestuke.gif  4u.gif

o kaip tu ta nakvisa vartojai?arbata gerei arvitaminai ar kaip... g.gif
idomu pasidare... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Carina @ 2009 06 08, 13:45)
o kaip tu ta nakvisa vartojai?arbata gerei arvitaminai ar kaip... g.gif
idomu pasidare... smile.gif

nakvisu aliejaus kapsules yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglita_L @ 2009 06 09, 16:40)
nakvisu aliejaus kapsules yra mirksiukas.gif

ir šiaip, beveik į visų moterims skirtų vitaminų sudėtį jos įeina smile.gif
Atsakyti