Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrimai, skiepai, vitaminai, planuojant vaikelį...

QUOTE(MO @ 2009 05 06, 13:04)
o kokie jos simptomai?  blush2.gif

nenusimink, imk  4u.gif  4u.gif

nežinau, gal kiekvienai skirtingai unsure.gif bet per pačią pienligę pabrinksta lūpytės, atsiranda gausių varškingų išskyrų ir žiauriai peršti ir niežti doh.gif tai kad viso to išvengti, vos tik pajuntu, kad tik tik pradeda perštėt ir atsiranda pabrinkimas, porą trejetą naktų įsidedu žvakutę ir thumbup.gif didesnių nemalonumų išvengiu smile.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif

ziuriu cia jau plepuciu namelis pasidare lotuliukas.gif apie tyrimus beveik pamirsta g.gif

cia priminimui, kas iesko info:

QUOTE(Spyglle @ 2009 04 06, 14:47)
aij, atrdau savo uzrasu knyguteje, kokius tyrimus darosi mergaites, tai stai:
1. Raudoniukes
2. Vejauraupiu
3. CVM - citomegalo
4. toksoplazmozes
5. Mikroplazmos
6. Chlamidiju
7.Ueroplazmos

tyrimus Vln galima pasidaryti Endekime'e arba AIDS centre. jei klystu del tyrimu, merginos, pataisykite mane!  4u.gif

dar domintu hormonu tyrimai, kokie jie ten buna ir kada reik darytis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglita_L: 08 gegužės 2009 - 09:44

dar domintu hormonu tyrimai, kokie jie ten buna ir kada reik darytis doh.gif
[/quote]

aš tai nuėjau pas endokrinologę ir man paskyrė hormonų tyrimą.
Atsakyti
sveikutes,
vis paskaitineju cia - pradedu didziuosius planavimus ir as smile.gif rudi pradesim planuoti ir praktiskai smile.gif Va, radau ankstesnese temose berods kokius tyrimus reikia darytis:
""
Pacituosiu gydytojo genetiko A. Utkaus patarimus prieš planuojant nėštumą.
"Pries planuojama nestuma butina pasidaryti tokius tyrimus:
1. TTH
2. T3 ir T4
Siu tyrimu pakaktu ivertinti skydliaukes funkcijas, o jei nustatytu kazkokius pakitimus, tai jau reiktu ir skydliaukes echoskopijos ir gyd. endokrinologo konsultacijos.
Del infekciju reiktu pasidaryti tokius tyrimus:
specifinius imunoglobulinus G klases (IgG) del vejaraupiu, raudonukes, herpes I ir II tipo, citomegalijos, toksoplazmozes. Sie imunoglobulinai parodytu Jusu bukle del infekciju - jei randami IgG, tai yra gerai, nes rodo, kad esate persirge, skiepyta ir nera pavojaus vaisiui nestumo metu.
Imunoglobulinus M klases del infekciju siuo metu darytis nereiktu, nes jie atspindi umia bukle, t.y. liga. Juos reiktu darytis nestumo metu, jei dabar nerastu IgG.
Zinoma, pries planuojama nestuma reikalinga ir gydytojo ginekologo konsultacija, kuris, jei reikia, paskirtu papildomus tyrimus.
Kai turesite tyrimu rezultatus, tai praneskite - aptarsime ju rezultatus ir numatysime ka reikia daryti toliau.

Be to 3 mėn prieš nėštumą rekomenduojama gerti Folinę rūgštį (400mg)" ""

tikiuos padejau smile.gif
Atsakyti
Perskaiciau tema, susidariau ispudi, kad visos geriat folio rugsti ar kokia ten, man apie tai gine nieko neminejo, liepe gerti vitamina E ir daugiau nieko. Kaip suprast net nzn g.gif gal ir reiketu ir man nusipirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sundown: 13 gegužės 2009 - 15:53
Na va aš ir prisijungsiu prie Jūsų, kol kas labai stipriai neplanuojam vaikelio, bet jei būtų tai apsidžiaugtumėm. Taigi dėl viso pikto nuėjau pas ginekologę ir atlikau bendrą ginekologinę apžiūrą - tai ką ji man sakė, kad būtina pasitikrinti nuo chlamidijų(patikrino gine - jau kaip ir pass) ir dar būtina pasitikrinti ar prasirgus raudoniuke ir ar hemoglobino kiekis kraujyje daugiau nei 120. Viskas.
Po to reikia pagerti folinę rūgšti, čia dėl vaikiuko. Daugiau jokių papildomų tyrimų neminėjo.
Atsakyti
Ir aš jungiuosi prie jūsų 4u.gif
Planuoju antrą vaikelį, bet kad tų problemų tiek daug doh.gif
Dabar darausi visus įmanomus tyrimus, nes žiemą turėjau negimdinį nėštumą.
Darė echoskopiją, dariausi tyrimą dėl chlamidijų lyg viskas ir gerai, bet tepinėlio rezultatai žiaurūs, rodo didelį uždegimą (leukocitų 70), skyrė antobiotikus, vėl pakartotinai dariausi tyrimą, leukocitų vėl 60, tai kad vėl teks gerti antibiotikus tik dar stipresnius... verysad.gif
Nesuprantu, kas gali įtakoti tokius uždegimus, gimdos kaklelis kaip ir tvarkoje...
Vis neduoda ramybės tos mintys, kada gi baigsis visi tie uždegimai ir galėsiu pastoti g.gif
Atsakyti
Laba diena.Visos sneka stipriai kad reik gert folio rugsti del pastojimo...
skaitau skaitau ir nesuprantu issamiau gal kas galetu pasakyt, ka ta folio rugstis daro?... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina 25 @ 2009 05 14, 11:00)
Ir aš jungiuosi prie jūsų  4u.gif
Planuoju antrą vaikelį, bet kad tų problemų tiek daug  doh.gif
Dabar darausi visus įmanomus tyrimus, nes žiemą turėjau negimdinį nėštumą.
Darė echoskopiją, dariausi tyrimą dėl chlamidijų lyg viskas ir gerai, bet tepinėlio rezultatai žiaurūs, rodo didelį uždegimą (leukocitų 70), skyrė antobiotikus, vėl pakartotinai dariausi tyrimą, leukocitų vėl 60, tai kad vėl teks gerti antibiotikus tik dar stipresnius...  verysad.gif
Nesuprantu, kas gali įtakoti tokius uždegimus, gimdos kaklelis kaip ir tvarkoje...
Vis neduoda ramybės tos mintys, kada gi baigsis visi tie uždegimai ir galėsiu pastoti  g.gif

o gal galetum parasyti kiek mokejai uz chlamidiju tyrima? Is anskto didelis aciu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmeda @ 2009 05 14, 10:40)
o gal galetum parasyti kiek mokejai uz chlamidiju tyrima? Is anskto didelis aciu  4u.gif  smile.gif

Chlamidijų tyrimas kainavo 60 Lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fortunata @ 2009 05 14, 11:33)
issamiau gal kas galetu pasakyt, ka ta folio rugstis daro?...  ax.gif

gal paguglink bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fortunata @ 2009 05 14, 11:33)
Laba diena.Visos sneka stipriai kad reik gert folio rugsti del pastojimo...
skaitau skaitau ir nesuprantu issamiau gal kas galetu pasakyt, ka ta folio rugstis daro?...  ax.gif

Buvo rasyta apie tai ir nuorodu as esu prisegus. Pasiziurek. mirksiukas.gif
Na va ka greitai radau : ,,Folio rūgštis yra būtina būsimo vaikelio nervų sistemai vystytis. Būtent dėl šios priežasties rengiantis pastoti rekomenduojama jos vartoti (1 mg/p.). Jeigu pastoti planuoja vyresnė kaip 35 metų amžiaus moteris arba anksčiau šeimoje gimęs vaikutis turėjo apsigimimų, pvz., įskilą stuburą, rekomenduojama folio rūgšties dozė yra didesnė. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina-Lita: 14 gegužės 2009 - 11:48