Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

As irgi bandysiu auginti pomidorus balkone...nezinau ar jie balkoninei ar ne...neisivaizduoju kokio dydzio uzaugs (iki galo nepaskaiciau ant pakeliu)...sodinsiu didesniuose vazoneliuose...vieni kiek zinau bus vynuoginiai , o kiti truputi didesni...galvoju pasilikti po tris daigus, kazin uzteks g.gif Ziuresim kaip seksis ax.gif
Atsakyti
Nu vat maniškiai "pomidorai" regis leidžia lapelius, bet toookius vos matomus... doh.gif Kaži išeis iš jų kas?
O paprikas gal auginat iš suvalgytos paprikos sėkliukų? g.gif
Tuo pačiu metu pasėjau petunijas, tai tos sudygo... ir daugiau nė krust. doh.gif
Ech... Nelabai sekasi man dar "daržininkystė".
Gaila, kad Sigita Vilniuj... Toli man. unsure.gif
Atsakyti
Iseis,nesibaimink.Padek ant palanges,kur sviesiau,silciau.Jei stiklinytas balkonas,dienai isnesk i ji,vakare parnesi.Sviesa,siluma skatins ne tik i virsu,bet ir i ploti augti.Nereikia baimintis,kad dar mazi..juk jie ir nebus 2m aukscio.Kompaktiski,isvaizdus zemi augalai,pasipuose bulbuliukais.Kai tures augalas 2 poras tikru,karpytais pakrasciais lapeliu(tikro pomidoro),ispikiuosit po viena ar i loveli kas 1,5 sprindzio.Bus ir vaizdas, ir nauda..Sekmes.Tik be reikalo nepanikuokit ir saves nenuvertinkit.Viskas prasideda nuo pazinties..auginimo,sodinimo,prieziuros.O kaip ismoksim,jei nebandysim..Juk ne veltui sakoma " ne sventieji puodus lipdo"..
Atsakyti
savuosius pomidorų daigelius išpikiavau į vazonėlius maždaug grietinės indelio (didelio) dydžio. rolleyes.gif Kažin ar užteks šaknims vietos, ar reikia į gilesnius sodinti? Būtų gaila darbo jei per mažame vazonėlyje daigai nunyktų. Patyrusios sodininkės patarkite kokio dydžio vazoniukų reikia. g.gif
Atsakyti
Pikiavim,ui grietines indelio uztenka,taciau visam velesniam sezonui tikrai per mazas.Netures kur auginti saknu-skurs ir nebus toks dailus..
Atsakyti
dėkui už patarimą, reiks vėliau persodinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2007 04 14, 21:09)
Pikiavim,ui grietines indelio uztenka,taciau visam velesniam sezonui tikrai per mazas.Netures kur auginti saknu-skurs ir nebus toks dailus..

o kokio dydzio mazdaug reiktu? pas mane pomidoriukai sudyge, ne pirma lapu pora leidzia. patinka jiems pas mane.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2007 04 14, 03:58)
Iseis,nesibaimink.Padek ant palanges,kur sviesiau,silciau.Jei stiklinytas balkonas,dienai isnesk i ji,vakare parnesi.Sviesa,siluma skatins ne tik i virsu,bet ir i ploti augti.Nereikia baimintis,kad dar mazi..juk jie ir nebus 2m aukscio.Kompaktiski,isvaizdus zemi augalai,pasipuose bulbuliukais.Kai tures augalas 2 poras tikru,karpytais pakrasciais lapeliu(tikro pomidoro),ispikiuosit po viena ar i loveli kas 1,5 sprindzio.Bus ir vaizdas, ir nauda..Sekmes.Tik be reikalo nepanikuokit ir saves nenuvertinkit.Viskas prasideda nuo pazinties..auginimo,sodinimo,prieziuros.O kaip ismoksim,jei nebandysim..Juk ne veltui sakoma " ne sventieji puodus lipdo"..

Tai kad jie ir taip ant palangės stiklintam balkone "gyvena"... g.gif
Žodžiu, laukiam toliau.
Nelabai suprantu, kas tas pikiavimas. g.gif Pasėjau juos į tas dėžutes, o paskui kai paaugs reiks susodint į lovelį? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rinesa: 15 balandžio 2007 - 14:01
Pikiavimas,tai sudygusiu issodinimas i didesnius indelius.Augti visiems isdygusiems viename mazame plotelyje nera gerai,nes truksta maisto,vienas kitam uzstoja sviesa.Pomidorai megsta persodinimus.Jei pasodinsit i didelius indus,augaklas mazas nesugebes viso vandens isgarinti savo saknytemis-pelys,rugs zeme.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2007 04 15, 22:14)
Pikiavimas,tai sudygusiu issodinimas i didesnius indelius.Augti visiems isdygusiems viename mazame plotelyje nera gerai,nes truksta maisto,vienas kitam uzstoja sviesa.Pomidorai megsta persodinimus.Jei pasodinsit i didelius indus,augaklas mazas nesugebes viso vandens isgarinti savo saknytemis-pelys,rugs zeme.

...Kadangi pas mane tuose indeliuose yra po 1-2 daigelius, lauksim kol gerokai ūgtelės, o tada galvosim kur sodint. bigsmile.gif
Atsakyti
Aš irgi šiemet pasisėjau balkoninių pomidoriukų. Jau reikės išsodinti nes jau ugtelėjo per kelias savaites. Vaikai užsisakė jau kuris laistys, kuris prižiūrės, ir kaip dalinsis kai prinoks lotuliukas.gif
Atsakyti
o kaip dažnai reikia pomidorus laistyti? jie mėgsta drėgmę ar ne? schmoll.gif
Atsakyti