prieš kelis metus auginau vieną pomidorą vazone vasarą,bet ištyso ir užaugino...2 pomidoriukus tai daugiau neauginsiu,netiko jam pas mane.
galvoju, gal kas gali pasiulyt kokiu firmu seklu . na kad gerai augtu, butu nelabai reiklus , gal dar kas ... . pas mane balkonas siaures vakaru puseje, saulute tik vakarais buna, tai manau, kad neturetu istyst, ane
Ju reiklumas visu vienodas-auginimas,kaip ir kitu pomidoru.
O kas del nusiskynimo,tai gal ir faina,kai tokiu plantacija:).Juk jie bus vysnios dydzio.Tad,norint,kad uztektu maistui, nors vieniems pietums-reiks nemazai pasodinti.O kai prades nokt,pamatysit kaip grazu ir pagailesit skint.Taip,kad jie daugiau del grozio,nei tikslo..
O kas del nusiskynimo,tai gal ir faina,kai tokiu plantacija:).Juk jie bus vysnios dydzio.Tad,norint,kad uztektu maistui, nors vieniems pietums-reiks nemazai pasodinti.O kai prades nokt,pamatysit kaip grazu ir pagailesit skint.Taip,kad jie daugiau del grozio,nei tikslo..
QUOTE(vida777 @ 2007 02 16, 13:36)
Esu auginusi ir as - grazu, dekoratyvu, o ypac vaikams dziaugsmas. tik rudeni miltlige uzpuole, tai neliko jokio grozio. Reiketu gelininku paklaust, ar auginant pomidoriukus balkone, nebus didesne galimybe miltlige uzsikrest balkoninems gelems .
Būna metų, kai miltligė puola net gatvėse augančius medžius, kai būna šilta ir drėgna vasara. Tada gali miltlige susirgti ir gėlės daug kurie augalai, bet yra chemikalų, kurie naikina šią ligą - topazas (topas). Tik jei purkšite daržoves - nepamirškite paskaityti koks yra karencinis laikotarpis, t.y. po kiek dienų galima valgyti tas daržoves.
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2007 02 16, 16:05)
Ju reiklumas visu vienodas-auginimas,kaip ir kitu pomidoru.
Jie tikrai daugiau dėl grožio arba mažam vaikiukui malonumas nusiskinti. Pas mane irgi derėjo labai negausiai.
Papildyta:
QUOTE(Pūkis @ 2007 02 16, 14:40)
galvoju, gal kas gali pasiulyt kokiu firmu seklu . na kad gerai augtu, butu nelabai reiklus , gal dar kas ... . pas mane balkonas siaures vakaru puseje, saulute tik vakarais buna, tai manau, kad neturetu istyst, ane
Tysta tada, kai gauna mažai šviesos pvz. pavėsyje auginami. Šiaurės vakarų pusėje yra tikimybė kad pastybs, bet nepabanius - nesužinosi
pabandysiu auginti, o kaip seksis vėliau papasakosiu
Auginau auginau . Ir dabar pasisejau. Praeitai metai pasėjau per vėlai, tai iki pat Kalėdų vaisius vedė - vien stagarai likę, o dar koks pomidoriukas sirpsta - net atsibodo. O vasarą fain - išnešu balkonan - ir vaikai pasiraško, ir gražu.
Ir dar agurkiukus savidulkius auginau, tie dar gausiau dera ir ne tokie reiklūs.
Ir dar agurkiukus savidulkius auginau, tie dar gausiau dera ir ne tokie reiklūs.
Na as su tais miniatiuriniais nemalonumu esu apturejusi - vienais metais mama mano augintais daigais (labai jau grazus buvo) visa siltnami apsodino nezinodama Tai sirpo kiek akys uzmato geltonos kaip vynuogiu kekes:
sitie augo kaip ir tradiciniai pomidorai, labai nedaug buvo zemesni...
Paskui jau nuomojamam bute auginau raudonuosius - sugyventines geliu nemylejo, o seimininke tuscius lovelius buvo palikusi dviejuose balkonuose Pasejau va tokius:
Vasara pasitaike karsta ir sausa - tai kasvakar laisciau ir kasryt po lekste ju priskindavom - iki salnu nepirkom trys panos ne vieno pomidoro Uzaugo gal iki 30 cm aukscio. Su jais pastebejau dar viena idomu dalyka - labai vislus, nes nulauzus ugliuka jis palaikytas vandenyje per 3-4 dienas isleisdavo sakneles, o po triju savaiciu pasodinus i zeme jau pasirodydavo pirmi ziedeliai
sitie augo kaip ir tradiciniai pomidorai, labai nedaug buvo zemesni...
Paskui jau nuomojamam bute auginau raudonuosius - sugyventines geliu nemylejo, o seimininke tuscius lovelius buvo palikusi dviejuose balkonuose Pasejau va tokius:
Vasara pasitaike karsta ir sausa - tai kasvakar laisciau ir kasryt po lekste ju priskindavom - iki salnu nepirkom trys panos ne vieno pomidoro Uzaugo gal iki 30 cm aukscio. Su jais pastebejau dar viena idomu dalyka - labai vislus, nes nulauzus ugliuka jis palaikytas vandenyje per 3-4 dienas isleisdavo sakneles, o po triju savaiciu pasodinus i zeme jau pasirodydavo pirmi ziedeliai
Sveikutės, aš irgi pernai auginau balkone pomidorus , nors ir vaisiai maži, bet skanūs. buvau keleta ir kaime pas senelius pasodinus, tai tik pamidoriuku daugiau buvo
QUOTE(išdykėlė @ 2007 02 16, 22:03)
tysta tada, kai gauna mažai šviesos pvz. pavėsyje auginami. Šiaurės vakarų pusėje yra tikimybė kad pastybs, bet nepabanius - nesužinosi
na va , kai dar nesu bandzius tai ir nezinau . na nieko .
nusipirkau is maximos kazkokiu zemaugiu iki 30 cm seklu, tai dabar sodinsiu . teks laikyt kitam kambary ant palanges, t.y. pietryciu pusej, kad saulutes daugiau gautu ir neistystu . tikiuosi viskas pavyks . tik va, o kada geriausia set seklas
Ar jau sejat pomidorus? as pernai ~vsario 20 d. sejau (pagal menulio kalendoriu tinkama tam diena buvo tipo), tai buvo per anksti visgi... galvoju dabar kada cia siemet juos paseti...
QUOTE(saulutem @ 2007 03 01, 16:37)
Ar jau sejat pomidorus? as pernai ~vsario 20 d. sejau (pagal menulio kalendoriu tinkama tam diena buvo tipo), tai buvo per anksti visgi... galvoju dabar kada cia siemet juos paseti...
geriausiai pomidorus seti kovo 10-15 d tuo laiku ir as sesiu