Paaiškinkit man ,prašau, nuo ko daigai stypsta? Nuo šilumos pertekliaus ar trūkumo; o gal šviesos pertekliaus ar trūkumo? Daiginu balkone pietų pusėj. Pakankamai šviesu, bet ir šaltoka (balkonas įstiklintas). Bet vistiek stypsta Patarkit ką nors, jaučiu spėsiu naujų prisisodint.
Palaikykit vėsiai ir neliekit. Vandens gauna, šviesos, šilumos..ir pirmyn. Jie nesuvokia, kad svarbiau ne ilgas kaklas, bet storas stiebas . Liekit rečiau, po truputėlį, dažniau laikykit žemę apysausę. Vėliau, kai pikiuosit, pasodinsit giliau ir susitvarkys. Nebent jie nuo koto plonumo išgriūtų, tuomet jau nieko gero iš jų.
O mergaites, ar galima jau daigus nesti i balkona istiklinta? Balkone salta beveik tiek pat kaip lauke, nors ir istikrlintas... Ar isnesti tik dienai, o nakciai parnest? Turiu omeny ne tik pomidorus, bet ir agurkus ?
Šiandien vėsoka, pomidorų pagailėjau. Išneštos tik amerikoniškos tradeskantės. Saulėtomis dienomis, kada šiek tiek šilčiau, galima nešti visus daigus. Balkone jie tvirtėja, stiprėja ir įgauna kitokią žalumą.Nešti kol kas tik dienai. Naktys daigiukams dar per šaltos ir dar ilgai tokios bus. Džiaukimės tomis galimybėmis, kai galim dienukei išnešti..
QUOTE(Regila @ 2009 03 08, 12:52)
Šiandien vėsoka, pomidorų pagailėjau. Išneštos tik amerikoniškos tradeskantės. Saulėtomis dienomis, kada šiek tiek šilčiau, galima nešti visus daigus. Balkone jie tvirtėja, stiprėja ir įgauna kitokią žalumą.Nešti kol kas tik dienai. Naktys daigiukams dar per šaltos ir dar ilgai tokios bus. Džiaukimės tomis galimybėmis, kai galim dienukei išnešti..
tai as tikriausiai padariau klaida, kad palikau ridikelius jau ir nakciai balkone
QUOTE(Regila @ 2009 03 08, 13:41)
Palaikykit vėsiai ir neliekit. Vandens gauna, šviesos, šilumos..ir pirmyn. Jie nesuvokia, kad svarbiau ne ilgas kaklas, bet storas stiebas . Liekit rečiau, po truputėlį, dažniau laikykit žemę apysausę. Vėliau, kai pikiuosit, pasodinsit giliau ir susitvarkys. Nebent jie nuo koto plonumo išgriūtų, tuomet jau nieko gero iš jų.
Ačiū, Regila Šiandien pas mus saulėta ir gana šilta lauke (5 l.), tai pomidorams pats tas bujoti.
QUOTE(marimacho @ 2009 03 08, 14:57)
tai as tikriausiai padariau klaida, kad palikau ridikelius jau ir nakciai balkone
Ridikeliams tikrai nieko nenutiks manau.
Ridikėlius palikit balkone dienai ir nakčiai. Jiems nieko nenutiks.Lauke ne tiek šalčių būna.
QUOTE(Regila @ 2009 03 08, 16:43)
Ridikėlius palikit balkone dienai ir nakčiai. Jiems nieko nenutiks.Lauke ne tiek šalčių būna.
okaip jus tuos ridikelius auginat? Daigelius po to sodinate i siltnami? Ar kaip? Nes as , tai visada tiesiai i siltnami sodinu seklytes
QUOTE(naitas @ 2009 03 07, 14:00)
tai mūsų vyrai vienodi
aš dabar tokiam pasimetime.. sėti sodinti dar kokius agurkus ar pirkti jau "gatavus" sodinukus.. nes gali gautis, kad darbas durnių, o durnius darbą myli.. ir viskas
aš dabar tokiam pasimetime.. sėti sodinti dar kokius agurkus ar pirkti jau "gatavus" sodinukus.. nes gali gautis, kad darbas durnių, o durnius darbą myli.. ir viskas
kad jie tuo klausimu visi vienodi
Sako apsikrovus visas palanges kaip kokia ukininke
As tai jau geriau sesiu ir vargsiu, nei pirksiu . Nes pernai man truko paprikos daigu, kazkaip nedygo, tai pirkau turguj, na ir ka jus manot, kur turguj, tai derliaus vos ne 0 , o mano sodinti isbujojo, papriku nors vezimu vezk. Tai nuo to karto salau nesamone [irkti, yra gal ir saziningu, bet puse melagiu pristoje
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 07, 14:55)
Dėl žavaus sodinuko norimos veislės nelabai sutinku,kai turguje kelis kartus pirkau tipo kokią noriu,o gavosi bilekas ,aš jau geriau pati kapstausi su sėjimais ir visais kitais čiūdais,bet žinau kad auginu tą ką noriu.
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 08, 12:45)
O mergaites, ar galima jau daigus nesti i balkona istiklinta? Balkone salta beveik tiek pat kaip lauke, nors ir istikrlintas... Ar isnesti tik dienai, o nakciai parnest? Turiu omeny ne tik pomidorus, bet ir agurkus ?
man ir dar atrodo, kad ir naktys saltos dar
Papildyta:
QUOTE(Geiša @ 2009 03 08, 17:31)
okaip jus tuos ridikelius auginat? Daigelius po to sodinate i siltnami? Ar kaip? Nes as , tai visada tiesiai i siltnami sodinu seklytes
as ir ridikelius is siltnami tiesiai, ko cia su jais taip zaisti, juk jie taip ar taip greitai isdygsta jei dar siltmayje ir po agro plevele . Cia jau zaidimas manau su ridikeliais, neturiu tiek laiko cackintis ir nematau tame reikalo.
Kiekviena daro pagal save
QUOTE(Geiša @ 2009 03 08, 17:31)
niu neturiu as siltnamio, nei darzo, tai auginsiu ridikelius balkone lovelyje
QUOTE(marimacho @ 2009 03 08, 18:29)
niu neturiu as siltnamio, nei darzo, tai auginsiu ridikelius balkone lovelyje
AAAAA, cia tu, nu tai jo, suprantu tada. Bet gali laukti, pakol metra ant metro koliege israsys , tada siltnamiuka toki pastatysi ir viska auginsi
O jei rimtai, tai malacius, kad uzsiimi .O salotu nesesi?