As siandien pavarciau senus zurnalus ir radau straipsniuka apie pomidorus. Ten moteris raso, kad neverta pomidoru seti ir daiginti namie. Jinai visada pomidorus seja tiesiai i dirva (tik nesupratau atviram grunte ar i siltnami) nuo balandzio pabaigos ir taip uzaugina puiku derliu. Nes pasak jos, dirvoje seti pomidorai pasiveja daigintus namie. Idomu ka manot patyrusios sodininkes gal tikrai neverta vargti su daigais kazin ar tikrai speja uzaugti
QUOTE(linuke_ @ 2009 03 06, 22:15)
As siandien pavarciau senus zurnalus ir radau straipsniuka apie pomidorus. Ten moteris raso, kad neverta pomidoru seti ir daiginti namie. Jinai visada pomidorus seja tiesiai i dirva (tik nesupratau atviram grunte ar i siltnami) nuo balandzio pabaigos ir taip uzaugina puiku derliu. Nes pasak jos, dirvoje seti pomidorai pasiveja daigintus namie. Idomu ka manot patyrusios sodininkes gal tikrai neverta vargti su daigais kazin ar tikrai speja uzaugti
O tu pasižiūrėk per kiek laiko sudygsta,kada derėt pradeda,pridėk dar nepalankių salygų faktorių ir matysi kada bus tavo derlius
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 06, 22:57)
O tu pasižiūrėk per kiek laiko sudygsta,kada derėt pradeda,pridėk dar nepalankių salygų faktorių ir matysi kada bus tavo derlius
.Nes ir siltnamyje seti pomidoru daigai,isnesti laukan adaptuojasi,t.y nuvysta,nukeipsta ir kol isitvirtina saknys praeina apie 1.5-2 savaites.O daigus seju kas met.Kai buna tikri 3-4 lapai ispikiuoju.Sodinu lauke ir siltnami su zemem visom ir visada prigyja. Ir dar sodinu ne tiesiai,o truputi paguldzius.
Kadangi pomidorų auginu nelabai daug,tai daiginimui perku durpių tabletes,man taip patogu,peraugo tabletytę šaknys,pasodinu su visa į durpių puodelį,draskyt nereikia,o kaip tinginiui kur rasi geriau...
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 06, 22:57)
tai manot, kad verta daiginti namie
atsiprasau, nesuprantu, ka norejot pasakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 07, 10:52)
Kadangi pomidorų auginu nelabai daug,tai daiginimui perku durpių tabletes,man taip patogu,peraugo tabletytę šaknys,pasodinu su visa į durpių puodelį,draskyt nereikia,o kaip tinginiui kur rasi geriau...
O argi nesako, kad kaip tik pomidorai megsta, kai juos persodineja
Kad agurkus geriau i durpinius puodelius tai taip, bet pomidorus
QUOTE(Lady Dy @ 2009 03 07, 12:52)
gerai aišku, bet gal brangokai gaunasi.. tabletė kiek kainuoja kokia 30 - 40 centų? dar tiek pridėk, tai gausi žavų sodinuką norimos veislės.
QUOTE(naitas @ 2009 03 07, 15:40)
gerai aišku, bet gal brangokai gaunasi.. tabletė kiek kainuoja kokia 30 - 40 centų? dar tiek pridėk, tai gausi žavų sodinuką norimos veislės.
Yra tiesos tikrai
Bet as i jokias tabletes neseju Seju as i indelius po to persodineju nu man cia pats maloniausias dalykas - pikiavimas
Nukloju visus namus , palanges pomidoru daigais vyras rekia po to , kad namai kaip miskas be to pomidoru daigeliai nebijo persodinejimu, ko negali sakyt apie agurkus
gal atpažintumėt, kokios tai gali būti veislės?
Papildyta:
tai mūsų vyrai vienodi
aš dabar tokiam pasimetime.. sėti sodinti dar kokius agurkus ar pirkti jau "gatavus" sodinukus.. nes gali gautis, kad darbas durnių, o durnius darbą myli.. ir viskas
Papildyta:
QUOTE(Pentarda @ 2009 03 07, 15:45)
Nukloju visus namus , palanges pomidoru daigais vyras rekia po to , kad namai kaip miskas be to pomidoru daigeliai nebijo persodinejimu, ko negali sakyt apie agurkus
tai mūsų vyrai vienodi
aš dabar tokiam pasimetime.. sėti sodinti dar kokius agurkus ar pirkti jau "gatavus" sodinukus.. nes gali gautis, kad darbas durnių, o durnius darbą myli.. ir viskas
QUOTE(naitas @ 2009 03 07, 13:40)
Dėl žavaus sodinuko norimos veislės nelabai sutinku,kai turguje kelis kartus pirkau tipo kokią noriu,o gavosi bilekas ,aš jau geriau pati kapstausi su sėjimais ir visais kitais čiūdais,bet žinau kad auginu tą ką noriu.
Na, pomidorus tai siūlyčiau sodinti ne šiltnamyje, o namuose į vazonėlius. Galima šiltnamyje, bet į jį sėt reiks gerokai prašilus. O toks metas bus beveik tada, kai kiti jau daigus su žiedais sodins. Jei auginti būtų galima iki Naujų šiltnamyje, sakyčiau neverta apsigriozdinti namuose..deja, realybė kitokia.Ypač, kai norima vaisių kuo anksčiau..