Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Regila @ 2009 03 01, 12:35)
Merginos, visas sėklas, gumbelius reikia sėti sodinti gylyje, kuris būtų 3 kartus per sėklos aukštį.Pvz, sėkla 1cm aukščio - sėti 3cm gylyje..Visada tuo vadovaukitės ir nesuklysite.
Pomidorus sėsiu apie kovo 10d, kuri diena tiks sėjai.Sėsiu kas savaitę po kelias veisles..ir taip iki mėnesio pabaigos.Toks sėjimo būdas man pasitvirtinęs.

g.gif nelabai supratau..as biskiuka ne i tema, bet vakar pasejau paprikas, nu gal kokiu 2cm gylyje, cia per mazai?
Tai tu seji ne visus pomidorus vienu metu? Vadinasi, turi menesiu ilgiau pomidoru bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2009 03 01, 13:58)
g.gif nelabai supratau..as biskiuka ne i tema, bet vakar pasejau paprikas, nu gal kokiu 2cm gylyje, cia per mazai?
Tai tu seji ne visus pomidorus vienu metu? Vadinasi, turi menesiu ilgiau pomidoru bigsmile.gif

Aš visada vos žemėm užpilu juk,sekla ,tai ne cm,o ten gi mm g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 03 01, 13:07)
Aš visada vos žemėm užpilu juk,sekla ,tai ne cm,o ten gi mm g.gif

g.gif nu ir as ta pati kazkaip pagalvoju, kazkaip kvailai atrodo seti sekla keliu cm gylyje..nu gal ten mano ir koks 1 cm vietoj 2, nematavau biggrin.gif , bet esme ta, kad negiliai g.gif
Atsakyti
Čia tik pavyzdys 1cm. Žinoma, sėklos pomidorų mm skaičiuojamos. Tai ir paslėpimas jos - per 3 sėklos aukščius.
Atsakyti
QUOTE(Shliopke @ 2009 03 01, 14:34)
g.gif nu ir as ta pati kazkaip pagalvoju, kazkaip kvailai atrodo seti sekla keliu cm gylyje..nu gal ten mano ir koks 1 cm vietoj 2, nematavau biggrin.gif , bet esme ta, kad negiliai g.gif

nu aš taimnegiliai ,nes niekada nemirkau sėklų ir jos taip kalasi karatis gan ilgai.Nes kakur skaičiau ,kad mirkant ten vandenyje,kažkaip jos pasidario neatsparios ligoms.Ir šiaip tingiu daryti visokius nesąmones,pasėju ir viskas ...
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 03 01, 13:38)
nu aš taimnegiliai ,nes niekada nemirkau sėklų ir jos taip kalasi karatis gan ilgai.Nes kakur skaičiau ,kad mirkant ten vandenyje,kažkaip jos pasidario neatsparios ligoms.Ir šiaip tingiu daryti visokius nesąmones,pasėju ir viskas ...

as ir niekada nemirkau smile.gif .Tingiu zaisti kaip ir tu biggrin.gif .Paskui uzdengiu plevele ir pastoviai palaikau dregme apipurksdama, siluma laikydama prie radiatoriaus smile.gif
Atsakyti
Aš ir nemirkau.Sudrėkusias sunkiau sėti. Kai dygsta, tai dygsta ir be jokių mirkymų. Pažaidžiu su agurkų, melionų, įdomesnių, egzotinių augalų sėklomis arba tomis, kurios turi storą luobelę.Tokioms sunku paprastai be mirkymo sudygti. Tokias ne tik mirkinu, bet ir į audinio skiautę susukus pradaiginu. O tada į žemę sodinu.
Atsakyti
As pomidorus auginsiu lauke. Ar jau irgi seti kovo viduryje, ar dar bus per anksti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 03 01, 13:51)
Aš ir nemirkau.Sudrėkusias sunkiau sėti. Kai dygsta, tai dygsta ir be jokių mirkymų. Pažaidžiu su agurkų, melionų, įdomesnių, egzotinių augalų sėklomis arba tomis, kurios turi storą luobelę.Tokioms sunku paprastai be mirkymo sudygti. Tokias ne tik mirkinu, bet ir į audinio skiautę susukus pradaiginu. O tada į žemę sodinu.

jo, mano mama visada i merle susukus padaigina agurkiniu augaliuku seklas.As tai agurkelius pamirkau, isleidzia usiuka ir sodinu smile.gif

Kiek laiko pati uzsiimi augalininkyste? 4u.gif
Atsakyti
Savarankiška augalininkyste - apie 10metų.
Kovo viduryje reikia pradėti sėti visus pomidorus, šiltnamyje ar lauke sodinsit. Lauke auginamus teks kažkuo nuo vėjų, naktinių šalčių pridengti, apsaugoti..
Atsakyti
Viskas mergaites, pasisodinau balkoniniu pomidoru tik ka wub.gif Kad tik isdyktu normaliai... Sau pasiliksiu tik kokius tris-keturis augaliukus, tad jei tik visos seklos isdyks - galesiu pasidalinti wink.gif
Atsakyti
Balkoniniai žemi pomidorai gražiai atrodo tankiai susodinti didesniame vazone. O jei dar kelių spalvų vaisiai šakomis persipina..Kai kurie pakankamai žemi, kompaktiški, tad 5 vnt vazone - pats tas..žalumos, vaisių tankiau..
Atsakyti