Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Diglė @ 2009 02 25, 15:13)
kokias veiskes pomidorų auginate šiltnamyje? Kur perkate sėklas?

Siaip, tai senukuose arba zalioj stotelej, bet siais metais uzsisakiau pas Regila. O iki siu metu visada augindavau "Jaucio sirdis" 4u.gif
Atsakyti
Tikrai nesigailėsit, kad užsisakėte, kadangi man tikrai smagu, jog galiu pasiūlyti nehibridinių derlingų, įdomių pomidorų sėklų. Šiemet vėl bandysiu naujai, bet pavėluotai gautas sėklas..tad jau kokie 5metai parduotuvėje sėklų neperku. Nesigailėjai taip pasirinkusi.
Atsakyti
norejau paklaust, kada jau reik pomidorus persodinet atskirai i didesnius vazonus 9as cia apie vazoninius)? jau pasman leidzia po antra lapeli.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 25, 19:27)
Tikrai nesigailėsit, kad užsisakėte, kadangi man tikrai smagu, jog galiu pasiūlyti nehibridinių derlingų, įdomių pomidorų sėklų. Šiemet vėl bandysiu naujai, bet pavėluotai gautas sėklas..tad jau kokie 5metai parduotuvėje sėklų neperku. Nesigailėjai taip pasirinkusi.

Na ir as siemet pas jus pomidoru nusipirkau bigsmile.gif Tiksliau mama paeme is jusu ax.gif Labai tikiuosi sulaukt gero derliaus rolleyes.gif ir jusu patarimu kaip apsaugot pomiodorus nuo puvinio ir lapu rudavimo ir sukimo g.gif
Atsakyti
Pasidalinkit - patirtim , kada pomidorus sėsit . g.gif
Atsakyti
Prisipirkai sėklų, žadu pasėti artimomis dienomis 4u.gif
Atsakyti
kiek sodinate pakelių pomidorų, aš prisipirkau per daug blush2.gif
Atsakyti
Pomidorų sėklos daigios 4-6metus. Tad, nėra būtinumo sėti visas sėklas. Aš turiu daugybę sėklų, bet visada kai daug turiu, sėju po kelias sėklytes. Man įdomiau įvairovė, nei tų pačių daugybė. O kas, jei nepatinka..per minkšti, per kieti..kai po kelis skirtingus..per daugumą randama skanesnių, gražesnių. Čia gal taip sakau dėl to, kad kasmet apie 25 skirtingus pavadinimus auginu..
Atsakyti
Sveikos,
Nesu gera daržininkė, bet man patinka pomidorai PROMYK. Ankstyvi, žemaūgiai, auga ir dra lauke ir net lietingą vasarą. Išbandytas variantas, šiltnamy neliko vietos, tai mama lauke pasodino, nei liejo nei ką, o jie derėjo.
Atsakyti
Mergaites, kvaila klausima uzduosiu, bet... Kokiam gylyje reikia pomidoro seklas seti? Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 11, 14:01)
Stebuklas toks, kad sėklas siunčiuosi tiesiai iš augintojų, esančių visame pasaulyje. Kai randu kažką įdomesnio - užsisakau tiesiogiai pas juos. Kartais būna, kad tiesiog pasikeičiam. Viską išbandau ir tada sėkloms pasirenku, kuriuos verta rinkti, auginti ar kažkam pasiūlyti (t.y. į sąrašus parduodamų įtraukti).
O šie, nuskinti vasaros gale ir pakabinti. Jau nemažai nubyrėjo, bet dar kažkiek likę, vis kitaip atrodo..o ir man ženklas, iki kada gali išstovėti...Nuotrauka užvakar fotografuota, tik metus pernykščius įrašiau....
Parduotuvėje aš jau senokai neperku.O tokių ir daugumą kitokių "čiudnybių" galima įsigyti pas mane.. Sąrašai ir visa kita čia:
http://www.sodai.lie.../Perteklius.htm
Pomidorus, paprikas ir kitus, pagal pavadinimus galima susirasti abėcėlėje.Taip susipažinsit su daugeliu įdomybių, kurių gal ir nebūsit matę.

bigsmile.gif bigsmile.gif ooo, kokia saunuole, net nzn, kad tu cia viskuo uzsiimi thumbup.gif
QUOTE(Regila @ 2009 02 12, 11:58)
Pomidorų "Buivolo širdis" (rausvi, dideli, mėsingi) jau nėra.
Rašau čia, nes nežinau kada tinklapio administratorius galės išimti.

man sitie laaaabai patinka wub.gif , bet siemet niekur neradau pirkti unsure.gif

QUOTE(Regila @ 2009 02 12, 12:29)
..bent pasigrožėti tikrai bus kuo...o ir draugams parodyti - taip pat.. Juk net namų sąlygomis galima labai daug..Bute gyvenant kasdien tą augalą matai. Sode, kelias dienas nematei, o jis jau spėjo peržydėti..Tik per auginimą, bandymą, stebėjimą ateis ir patirtis. Juk geriausia pamoka - sava..Smagu kartais net ir klysti..kitą kartą jau gali pasidžiaugti, kad pasielgei kitaip..ir augalą išsaugojai..Sėkmės eksperimentuojant!

cia tikra tiesa mirksiukas.gif
QUOTE(elzė 76 @ 2009 02 26, 16:48)
Pasidalinkit - patirtim , kada pomidorus sėsit .  g.gif

pagal visu pasakymus pomodorus reikia seti apie kovo viduri g.gif ,ar as klystu?

Regila padek mergaitem! biggrin.gif
QUOTE(Zivivi @ 2009 03 01, 09:41)
Mergaites, kvaila klausima uzduosiu, bet... Kokiam gylyje reikia pomidoro seklas seti? Aciu uz atsakyma  4u.gif

as tai seju is akies visada, nematuoju blush2.gif .Negiliai, kad seklytei butu lengviau isikalti, papurskiu vis vandebuku, kad zeme nesusipluktu.
Atsakyti
Merginos, visas sėklas, gumbelius reikia sėti sodinti gylyje, kuris būtų 3 kartus per sėklos aukštį.Pvz, sėkla 1cm aukščio - sėti 3cm gylyje..Visada tuo vadovaukitės ir nesuklysite.
Pomidorus sėsiu apie kovo 10d, kuri diena tiks sėjai.Sėsiu kas savaitę po kelias veisles..ir taip iki mėnesio pabaigos.Toks sėjimo būdas man pasitvirtinęs.
Atsakyti