Aš ir geniu pagal fantaziją. Vakar gerokai apskabiau, nes tiek daug šakų prileista, kad vien tik lapai gražūs matos. Tegu pomidorai auga, o ne lapai - aš taip manau. Nežinau ar gerai, nes visiška naujokė. Pirmi metai kaip turim sodą. Tai visiem juokauju, kad čia šiemet eksperimentinis ūkis.
Na aš irgi naujokė daržininkystės sferoj
Kai pasodinau savo pomidorus į lauką, tai jie kažkaip patys numetė gal pusę lapų (pomidorai žemaūgiai, auginami lauke). Dabar prileido dar ir šakelių iš tų pažastėlių, tokie atsigavę sakyčiau, vešlūs. Tai nesuprantu, tas šakeles reikia nuskinti ar kaip Bet jei nuskinsiu, tai kur pomidorai augs Kažkaip gaila jas skinti
Yra keli jau ir visai nemaži pomidoriukai, tik dar neparaudonavę
Kai pasodinau savo pomidorus į lauką, tai jie kažkaip patys numetė gal pusę lapų (pomidorai žemaūgiai, auginami lauke). Dabar prileido dar ir šakelių iš tų pažastėlių, tokie atsigavę sakyčiau, vešlūs. Tai nesuprantu, tas šakeles reikia nuskinti ar kaip Bet jei nuskinsiu, tai kur pomidorai augs Kažkaip gaila jas skinti
Yra keli jau ir visai nemaži pomidoriukai, tik dar neparaudonavę
Pas mane pomidorų kekių jau nemažai užmegzta, bet daug lapų kur tikrai matos nežydės ir tokie dideli , vešlūs. Tai taip apskabiau, turbūt kaip Srauniaus liko basom kojom ir viršūnėj lapai. Turėtų būt gerai pagal literatūrą.
QUOTE(Sraunius @ 2008 07 15, 09:00)
taip pat eksperimentuoju, tik pas mane visi pomidorai "nuogom kojom" ir lapai tik ties susiformavusiais žiedynais. Na, o krūminiai-balkoniniai auga negenimi, nei pažastys skabomos
Pas mane irgi panasiai.Ir dar nuskinu lapus kurie dengia pomidoru kekes.
Balkoninius irgi panasiai apgnaibiau-kitaip per lapus nerasiu pomidoru,O drauge negenejo,tai pas ja ir auga kaip geles-lapai ir ziedai ir vos pora pomidoru
Nu va tai jau geriau genėt. Žinokit aš pati stebiuos kokia daržininkė pasidariau.
Tik šiandien radau dvi šakas nugeltonijusias. Ką tai galėtų reikšti? Kaip suprantu kažko trūksta, reiks literatūroj pasiknist. Ar kas susidurėt su tuo?
Tik šiandien radau dvi šakas nugeltonijusias. Ką tai galėtų reikšti? Kaip suprantu kažko trūksta, reiks literatūroj pasiknist. Ar kas susidurėt su tuo?
O pas mane vakar isiskuko kurmis i siltnami,geria kai dar tik takeli rausia,bet kai prades po pomidoru saknim knistis,kas tada bus
Kaip suprantu nieko gero ir nebus, jei po šaknim knistis pradės.
Sveikos
Vakar tam bjaurybei(kurmiui)i urva pripyliau vos ne kibira vandens vakar,tai siandien ryte nebuvo daugiau isknises,na ir kokio velnio jam i siltnamy,ka jam lauku maza
kai kurie pomidoru lapai demem metomi,kad ir purskiau 2 kart nuo maro
Kaip mano mama sako,turi daikta,turi ir varga
Vakar tam bjaurybei(kurmiui)i urva pripyliau vos ne kibira vandens vakar,tai siandien ryte nebuvo daugiau isknises,na ir kokio velnio jam i siltnamy,ka jam lauku maza
QUOTE(Shliopke @ 2008 07 18, 11:01)
Sveikos
O kaip atrodo tos maro demes? Pas maniskius irgi yra ant vienu geltonos, oant kitu kazkokios kakavines lyg su pukeliu apacioj
QUOTE(uoga3 @ 2008 07 19, 00:43)
O kaip atrodo tos maro demes? Pas maniskius irgi yra ant vienu geltonos, oant kitu kazkokios kakavines lyg su pukeliu apacioj
Na, tos dėmės nieko gero nežada, greičiausiai maras arba alternariozė. imi Previkuro 25gr 10-iai ltr vandens ir purški lapus iš abiejų pusių kad kliūtų. Turėtų padėti. Šiaip tai maras dabar kabinasi. Gelbėk, o liksi be pomidorų, nurunda augalai per 3-5 dienas
QUOTE(barsukele @ 2008 07 19, 14:45)
Na, tos dėmės nieko gero nežada, greičiausiai maras arba alternariozė. imi Previkuro 25gr 10-iai ltr vandens ir purški lapus iš abiejų pusių kad kliūtų. Turėtų padėti. Šiaip tai maras dabar kabinasi. Gelbėk, o liksi be pomidorų, nurunda augalai per 3-5 dienas
Tai gal ne maras , nes jau antra savaite tie plemukai ant lapu. Nors aisku as labai daug tu lapu nuskabiau Ech nenoriu purksti, nes ant visu jau didziuliai pomidorai kabo, bet zali visai dar O po kiek laiko galima skinti pomidorus, po purskimo previkuru?