As tai siltnami esu pamulciavusi, tai viska apdejau iki pat pomidoru. Virsutinis sluoksnis dabar sausas, o kai ikisi pirsta -zeme dregna.
QUOTE(linuke_ @ 2008 06 12, 10:16)
kuo apmulčiavai?
aš apibarsčiau nupjauta žole, bet kažkaip vistiek man drėgmės mažoka
aš apibarsčiau nupjauta žole, bet kažkaip vistiek man drėgmės mažoka
As mulciuoju viska,nes nera kada laistyti .Geriausia siaudais,tada zole neataugineja.Svarbiausia mulcas turi buti sausas,negyvas,nu o paskui viskas ten savaime susitvarko.Apie 20cm.Po to ten visokiu raugaliuku gali pasigaminti...mano lauke auga taip prakasu duobute,zoleje neisartoje zemeje,iberiu pelenu ir uzkasu,apmulciuoju nupjauta isdziovinta zole.Nu po kol kas dar nelieti,zydi,o ypac tokiu budu gerai auginti moliugus,praktiskai visa vasara nieko nereikia daryti.Tiesa pries sodindama i duobutes pripilu nemazai vandens palaukiu kol susigeria...Kita meta i ta lysve gali sodinti visa kitas darzoves ir kasti nereikia.......Yra gera knyga protingas siltnamis,protingas darzas labai daug geru ideju
Papildyta:
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 06 12, 11:47)
Taip, pomidorai labai megsta apkaupima.
O gal man kas patars ka daryt? Asmeniskai as pomidorus ne pirmus metus auginu, bet pirmi metai tokia nesamone, jie pas mene siltnamy visai neauga, stovi vietoj ir viskas, pas kitus jau zydi vaisius krauna, o pas mane iki to dar toli , nu nieko nesuprantu ir patresiau is anksto i duobes zuvies pridejus ir po kiek laiko pudytu karves blynu, ir vis tiek jie vietoj stovi, ar yra kam taip buve?
O gal man kas patars ka daryt? Asmeniskai as pomidorus ne pirmus metus auginu, bet pirmi metai tokia nesamone, jie pas mene siltnamy visai neauga, stovi vietoj ir viskas, pas kitus jau zydi vaisius krauna, o pas mane iki to dar toli , nu nieko nesuprantu ir patresiau is anksto i duobes zuvies pridejus ir po kiek laiko pudytu karves blynu, ir vis tiek jie vietoj stovi, ar yra kam taip buve?
kazkur skaiciau,kad gali taip atsitikti,kai jiems sukurtos per geros salygos,tai net nezinau turi juos kazkaip pakankinti,kad pradetu augti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 12, 22:44)
As mulciuoju viska,nes nera kada laistyti .Geriausia siaudais,tada zole neataugineja.Svarbiausia mulcas turi buti sausas,negyvas,nu o paskui viskas ten savaime susitvarko.Apie 20cm.Po to ten visokiu raugaliuku gali pasigaminti...mano lauke auga taip prakasu duobute,zoleje neisartoje zemeje,iberiu pelenu ir uzkasu,apmulciuoju nupjauta isdziovinta zole.Nu po kol kas dar nelieti,zydi,o ypac tokiu budu gerai auginti moliugus,praktiskai visa vasara nieko nereikia daryti.Tiesa pries sodindama i duobutes pripilu nemazai vandens palaukiu kol susigeria...Kita meta i ta lysve gali sodinti visa kitas darzoves ir kasti nereikia.......Yra gera knyga protingas siltnamis,protingas darzas labai daug geru ideju
jei gerai supratau - šiaudų sluoksnis pas tave 20 cm. Nemažas toks Mano pomidorai dar tik kokių 30 cm, o ir šiaip jie žemaūgiai, tai gal tiek per daug būtų Aš mulčiavau nupjauta žole - kol buvo šlapia buvo apie 5 cm, o dabar tik keli cm beliko
o knygos reikės paieškoti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 12, 23:44)
Papildyta:
kazkur skaiciau,kad gali taip atsitikti,kai jiems sukurtos per geros salygos,tai net nezinau turi juos kazkaip pakankinti,kad pradetu augti
Papildyta:
Dekui uz atsakyma, tik idomu kaip juos pakankint reiketu? Gal primust?
QUOTE(linuke_ @ 2008 06 13, 08:28)
Aš mulčiavau nupjauta žole - kol buvo šlapia buvo apie 5 cm, o dabar tik keli cm beliko
Va šitas reikalas mane domina. Taip iš karto nupjautą skleidi? Iki pat pomidoro kamieno ar palieki aplink stiebą tuščia? Vieną kartą per sezoną ar kartoji?
Ale pas mane šiltnamy krapai patys prisisiėja, tai po mulčiu matyt visi dings
QUOTE(Vilioja @ 2008 06 13, 09:40)
Va šitas reikalas mane domina. Taip iš karto nupjautą skleidi? Iki pat pomidoro kamieno ar palieki aplink stiebą tuščia? Vieną kartą per sezoną ar kartoji?
prasta aš patarėja, nes tik pirmais metais daržą turiu nieko negaliu pasakyti iš savo patirites tai darau ką paskaitau ar kas pataria
Nupjautą žolę paskleidžiau ant lysvės maždaug tolygiai - visur iki pat pomidoro, neliko plikos vietos. Ta žolė per dieną ir sudžiūvo kai toks karštis Maždaug pusantros lysvės (maždaug 4 m ilgio) su karučiu žolės apdėjau, bet dabar kai pjausim žolę dar kartą apdėsiu, nes labai plonai pasidarė, kai sudžiūvo.
Patarė man taip moteriškė, atsteit žolės ne taip dygsta, drėgmę palaiko ir trąša šiokia tokia, tai vat ir eksperimentuoju Dar tik prieš savaitę taip padariau, tai nieko negaliu pasakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 06 13, 09:40)
Is po sito mulco islindo ir cesnakai ir svogunai.O va cia daugiau pasiskaitinekit
http://www.sodyba.org/
Merginos ka domina kaip auginti pomidorus ju ligos, kaip tresti galite nusipirkti zurnaliuka ''Pomidorai siltnamyje ir lauke'' .As pirkau spaudos kioske, kaina 6,50 lt. labai daug informacijos pvz. radau kodel sukasi lapai ir t.t.paskaitinet labai idomu
QUOTE(dziuditb @ 2008 06 17, 14:59)
Merginos ka domina kaip auginti pomidorus ju ligos, kaip tresti galite nusipirkti zurnaliuka ''Pomidorai siltnamyje ir lauke'' .As pirkau spaudos kioske, kaina 6,50 lt. labai daug informacijos pvz. radau kodel sukasi lapai ir t.t.paskaitinet labai idomu
na, tai kodel lapai sukasi, isduok, kol dar nenusipirkom tos knygeles
QUOTE(glossi @ 2008 06 17, 17:23)
na, tai kodel lapai sukasi, isduok, kol dar nenusipirkom tos knygeles
Trūksta magnio arba boro. Purkšti Magnio sulfatu 100gr 10ltr vandens ir 50gr kemiros fertikale trąšų.Dar truputį įdedu boro miltelių. Aišku, normą susimažinam pagal pomidorų skaičių.Mažesniam šiltnamiui užtenks ir 3 ltr tirpalo.Purkšti atvėsus, vakare arba iš ryto. Galima laistyti, bet reiktų pasitikslinti trąšų santykį.
QUOTE(barsukele @ 2008 06 17, 21:10)
Trūksta magnio arba boro. Purkšti Magnio sulfatu 100gr 10ltr vandens ir 50gr kemiros fertikale trąšų.Dar truputį įdedu boro miltelių. Aišku, normą susimažinam pagal pomidorų skaičių.Mažesniam šiltnamiui užtenks ir 3 ltr tirpalo.Purkšti atvėsus, vakare arba iš ryto. Galima laistyti, bet reiktų pasitikslinti trąšų santykį.
dekui, ieskosim magnio sulfato.
Isduoti nera ko, tokios jau cia ir paslaptys Raso kad reikia boro trasu arba kalcio. Tai as nusipirkau abu. Gali buti ,kad perkarsta. Padariau skersvejus, nakti palieku langus , vienu zodziu baigiu nusikamuoti su tais pomidorais.Bet naujus lapus isleidzia ir jie vel sukasi. Dar gali buti ir pazeides vidu bakterinis vezys. Siandien jau viena pomidora isroviau, pastebejau kad lapas nuluzes pradejau tyrineti, o ten viduje per serdi jau kaip ispuve ir tokios sultys geltonos nuo stiebo varva. Tai ir raso, kad sutrikdo visa vidine sistema. Nupjoviau prie saknu ir ten viskas baisiai atrodo. Pradejau visus kitus ziurineti nu nieko kitu graziai atrodo ir lapo vidus ir pomidoriukai. Mano siltnamis naujas, tik is parduotuves, tai kogero zeme bloga arba uosvene atveze pacius blogiausius susodino. Cia kaip liaudyje sako; neturejo boba vargo- nusipirko parsiuka Kadangi jaucia mano sirdis , kad pomidoru siais metais neturesiu, tai padarysiu ekspermenta, viska isbandysiu bent zinosiu ar teisybe raso knygos