Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(kacumota @ 2008 06 10, 11:35)
Nu tikiuosi, ax.gif Daugiau neliesiu virsaus net jeigu grasins.Aciu,nuraminot

Nieko baisaus. Mano mazius pamates kaip as pazastis skabau, padejo man lotuliukas.gif - nugnybo vos ne puse pomidoro lotuliukas.gif , bet uzaugo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes darzininkes smile.gif ir as noriu pasidalinti savo menka patirtimi auginant pomidorus . Siaip tai labai nenorejau as to siltnamio , bet vyras parvilko ir pasake kad jau kieme. Tai va pradejau dometis kaip gi juos auginti, mat mano pomidoru lapai sukasi , keistai rieciasi i virsu . Nuejau i zalia stotele nusinesiau lapa, o ten pardaveje issitrauke kataloga su nuotraukomis '' Pomidoru ligos'' ir pasake kad dirvoje truksta trasu -magnio. Na jau du kartus laisciau, nors taip nesinori chemijos. O vaisiu tai jau daug uzmegstu yra. Siltnamis po truputi darosi panasus i dziungles thumbup.gif
Papildyta:
Beje pazastys mano pomidorams auga beveik kartu su lapais, todel kaikuriuos praziopsojau dabar turiu du stiebus. Tai dabar labai stebiu kad nuskinciau laiku , nes trims virsunems vietos neuzteks.
Atsakyti
QUOTE(dziuditb @ 2008 06 10, 23:19)
Sveikutes darzininkes smile.gif ir as noriu pasidalinti savo menka patirtimi auginant pomidorus . Siaip tai labai nenorejau as to siltnamio , bet vyras parvilko ir pasake kad jau kieme. Tai va pradejau dometis kaip gi juos auginti, mat mano pomidoru lapai sukasi , keistai rieciasi i virsu . Nuejau i zalia stotele nusinesiau lapa, o ten pardaveje issitrauke kataloga su nuotraukomis '' Pomidoru ligos'' ir pasake kad dirvoje truksta trasu -magnio. Na jau du kartus laisciau, nors taip nesinori chemijos. O vaisiu tai jau daug uzmegstu yra. Siltnamis po truputi darosi panasus i dziungles thumbup.gif
Papildyta:
Beje pazastys mano pomidorams auga beveik kartu su lapais, todel kaikuriuos praziopsojau dabar turiu du stiebus. Tai dabar labai stebiu kad nuskinciau laiku , nes trims virsunems  vietos neuzteks.

Jei magnis nepadės, pabandyk nupurkšti boru. Aš magniu tręšiu pastoviai, o lapai vistiek sukasi.
Atsakyti
www.kemira-growhow.lt nebloga informacija

Kalio stygiaus požymiai
• Agurkams − gelsta jaunų lapų pakraščiai, sustorėja vaisiaus
apačia, apkarsta
• Pomidorams – vaisiai nevienodai mezgasi, noksta ir vystosi,
garbanojasi lapai. Didesnė tikimybė augalams susirgti kekeriniu
puviniu
• Krenta vaisių užuomazgos, sumedėja stiebai, lapai tampa
melsvai žali
Tręšiama
Kalio nitratu, jei tuo pačiu metu papildomai dar reikia ir azoto.
Kalio sulfatu – tręšiama laistant.
Fainal K – purškiama per lapus.
Monokalio fosfatu – kai tuo pačiu metu reikia ir fosforo. Ypač rekomenduotina šiltnamiuose ir įvairioms gėlėms.
As tai agurkus laisciau pelenais , nes tai naturalus kalis . Dejau 10 l vandens 1 l pelenu. Vienam daigui pilama 1l sio misisinio .
Atsakyti
QUOTE(dziuditb @ 2008 06 11, 14:50)
www.kemira-growhow.lt nebloga informacija

Kalio stygiaus požymiai
• Agurkams − gelsta jaunų lapų pakraščiai, sustorėja vaisiaus
apačia, apkarsta
• Pomidorams – vaisiai nevienodai mezgasi, noksta ir vystosi,
garbanojasi lapai. Didesnė tikimybė augalams susirgti kekeriniu
puviniu
• Krenta vaisių užuomazgos, sumedėja stiebai, lapai tampa
melsvai žali
Tręšiama
Kalio nitratu, jei tuo pačiu metu papildomai dar reikia ir azoto.
Kalio sulfatu – tręšiama laistant.
Fainal K – purškiama per lapus.
Monokalio fosfatu – kai tuo pačiu metu reikia ir fosforo. Ypač rekomenduotina šiltnamiuose ir įvairioms gėlėms.
As tai agurkus laisciau pelenais , nes tai naturalus kalis . Dejau 10 l vandens 1 l pelenu. Vienam daigui pilama 1l sio misisinio .

o pomidorus?nenoriu jokiu cheminiu trasu,nes maniske isbere nuo lietuvisku agurku ir pomidoru,tai savo noriu auginti normaliai.Taigi tik paruosiu zeme pries tai,o siaip netresiu,va pelenu visada turiu.Nes jeigu trest cheminemis,tai geriau tada parduotuveje ju pirkt g.gif
Atsakyti
Na as ir pomidorus patresiau, ziuresiu kaip reguos. As irgi nenoriu tu trasu , norisi sveiko maisto vaikams. Tik gaila pomidoru, lapai taip susiraite nebesugalvoju kaip jiems padeti g.gif
Atsakyti
Sveikos darzininkeles! As pomidorus auginu lauke, nes siltnamio neturiu. Ir aplamai tai pirmasis mano darziukas blush2.gif Pasiskaiciau pas jumi, kad pomidorus siltnamy laistot tik 1-2 kartus per savaite, o as juos laistau kiekviena vakara kai lauke karsta blush2.gif Gerai, kad siandien neturejau kada paliet. Tai jeigu jie auga ne siltnamy, o lauke, tai kaip daznai tada juos reikia laistyti? Ir gal galit kanors pasakyti apie pomidorus Beefsteak. Nezinau ar cia ju rusis ar pavadinimas tik toks. Gal cia kazkas panasaus kaip jaucio sirdis? Prisimenu tokiu a.a. mociute turejusi.
Atsakyti
QUOTE(corsa @ 2008 06 12, 03:05)
Sveikos darzininkeles! As pomidorus auginu lauke, nes siltnamio neturiu. Ir aplamai tai pirmasis mano darziukas  blush2.gif  Pasiskaiciau pas jumi, kad pomidorus siltnamy laistot tik 1-2 kartus per savaite, o as juos laistau kiekviena vakara kai lauke karsta  blush2.gif  Gerai, kad siandien neturejau kada paliet. Tai jeigu jie auga ne siltnamy, o lauke, tai kaip daznai tada juos reikia laistyti? Ir gal galit kanors pasakyti apie pomidorus Beefsteak. Nezinau ar cia ju rusis ar pavadinimas tik toks. Gal cia kazkas panasaus kaip jaucio sirdis? Prisimenu tokiu a.a. mociute turejusi.

Mano pomidorai apmulciuoti,tai as ju beveik nelieju ,nes kai patikrini zeme pakankamai dregna.Apmulciavau ir labai dziaugiuosi,nes tokie karsciai nepriliesi.O lauke,kur apmulciuoti,tai isvis nelieti po kol kas.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 12, 09:20)
Mano pomidorai apmulciuoti,tai as ju beveik nelieju ,nes kai patikrini zeme pakankamai dregna.Apmulciavau ir labai dziaugiuosi,nes tokie karsciai nepriliesi.O lauke,kur apmulciuoti,tai isvis nelieti po kol kas.

kuo apmulčiavai?

aš apibarsčiau nupjauta žole, bet kažkaip vistiek man drėgmės mažoka g.gif
Atsakyti
Klausimukas smile.gif Ar reikia pomidorus apkaupti aplink šaknis? Girdėjau, kad taip jie daugiau šaknų prileidžia ir geriau auga g.gif
Atsakyti
Taip, pomidorai labai megsta apkaupima.
O gal man kas patars ka daryt? Asmeniskai as pomidorus ne pirmus metus auginu, bet pirmi metai tokia nesamone, jie pas mene siltnamy visai neauga, stovi vietoj ir viskas, pas kitus jau zydi vaisius krauna, o pas mane iki to dar toli unsure.gif , nu nieko nesuprantu ir patresiau is anksto i duobes zuvies pridejus ir po kiek laiko pudytu karves blynu, ir vis tiek jie vietoj stovi, ar yra kam taip buve? g.gif
Atsakyti
Na aš tai nežinau, šiemet pirmus metus pomidorus auginu smile.gif Ir mano lauke auga. Bet gal reikia patręšti dar pomidorų trąžomis g.gif na organinių trąšų jiems gal užtenka, bet augimui gal reikia ir kitų dalykų, na azoto, ar ko ten dar būna trąšose 4u.gif Ir dar klausimas: cia aukščiau buvo kalbama, kad lauke auginamus gerai mulčiuoti. Ar apdėti reikia iki pat pomidoro, ar tik tarpuose? smile.gif
Atsakyti