Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ivetaa @ 2005 08 22, 10:30)
Rieciasi pomodoru lapai ir dziuna.Kas galetu buti ir kaip gydyti?Busiu dekinga uz patarimus. doh.gif

greiciausiai, kad puola amaras. mano taip pat kai kurie daigai nekaip atrodo. kai kur net i vaisius persiduoda. dabar jau nieko nepadarysi. schmoll.gif reikejo anksciau apipurksti l. silpnu koncentratu su deciu. ir siaip reikia vakarais uzdarineti siltnamio duris, nes ryte su ruku taip ir keliauja amarai, ypac kai rudeneja. mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas išbandėt pomidorų auginimą laistant lašeliniu būdu? Aš labai norėčiau tik nežinau kaip kas kur. Pasidalinkite savo patirtim.
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2006 07 17, 23:05)
Gal kas išbandėt pomidorų auginimą laistant lašeliniu būdu? Aš labai norėčiau tik nežinau kaip kas kur. Pasidalinkite savo patirtim.

Tai kiek suprantu (gal ir klystu?) tai skylėta šlanga išvedžiojama ir iš jos laša vandenėlis. Aš esu girdėjusi, kad pomidorams geriau retai ir gausiai laistyti. Aš kasmet taip darau ir viskas OK. Jau valgome Prisca veislę.
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2006 07 18, 09:16)
Tai kiek suprantu (gal ir klystu?) tai skylėta šlanga išvedžiojama ir iš jos laša vandenėlis. Aš esu girdėjusi, kad pomidorams geriau retai ir gausiai laistyti. Aš kasmet taip darau ir viskas OK. Jau valgome Prisca veislę.

Esu mačius per teliką kad žmonės taip daro ir sako derlius žymiai gausesnis būna, o ir vargo mažiau, nei laistyt reik nei ką. Tik nemanau kad paprastą šlangą išvedžiojyus visur tolygiai lašės. Va čia man ir įdomu kaip padaryt kad visur lašėtų maždaug vienodai.
Atsakyti
Yra specialus kapiliariniu būdu laistantis šlangas užkasamas į žemę 10 - 15 cm. gylyje. Sudrėkina žemę vieno metro spinduliu.
Atsakyti
radau patarimą, kad norint jog pomidorai greičiau prinoktų reikia liepos pabaigoje nugnybti viršūnę, taip pat išskinti visus dar tik pradėjusius skleistis žiedus, stipriai palieti, tada pamulčiuoti pašaknio zoną ir daugiau nebelieti blink.gif tipo taip greičiau sunoksta... gal reikės pabandyti g.gif
dar plius prie to pačio rekomenduoja išjudinti iš šaknų patį augalą, neišrauti, žinoma, bet paėmus už stiebo kilstelėti šiek tiek... irgi keistas patarimas, bet intriguojantis, įdomu, ką tai duoda g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2006 07 19, 11:00)
radau patarimą, kad norint jog pomidorai greičiau prinoktų reikia liepos pabaigoje nugnybti viršūnę, taip pat išskinti visus dar tik pradėjusius skleistis žiedus, stipriai palieti, tada pamulčiuoti pašaknio zoną ir daugiau nebelieti  blink.gif tipo taip greičiau sunoksta... gal reikės pabandyti g.gif
dar plius prie to pačio rekomenduoja išjudinti iš šaknų patį augalą, neišrauti, žinoma, bet paėmus už stiebo kilstelėti šiek tiek... irgi keistas patarimas, bet intriguojantis, įdomu, ką tai duoda g.gif

Tai čia turbūt gaunasi panašiai kaip nuskynus ant saulės sunokinti, tik tiek kad dar ant medžio kuris nebeauga ir šiek tiek vandens duoda. g.gif

Gutta, o kur tokių pirkt būna?
Dar idomus dalykas kaip po žeme tos skylutės neužsikimša žemėm g.gif
Atsakyti
Gutta, o kur tokių pirkt būna?
Dar idomus dalykas kaip po žeme tos skylutės neužsikimša žemėm g.gif

Tokius "šlangus" įrenginėja prie lasitymo sistemų. Juos galima būtų galima įsigyti firmose kurios specializuojasi laistymo sistemomis. Laistymo principas labai paprastas - tokių kaip skylučių nėra, vanduo sunkiasi pro jį lašeliais (prakaituoja). Per kelias valandas gerai sudrėkina žemę.

Sodininkų prekių parduotuvėse būna toks plokščias "šlangas" kurio tik vienoje plokšumoje yra daug skylučių . Naudojant jį sudrėkinama tik žemė, augalai lieka sausi. smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
aš tai bandau auginti kambarinius pomidorus įstiklintam balkone. Šiaip viskas gerai ir gražūs, bet žiedeliai pradėjo dar nepražydę džiūti ir kristi g.gif . Galvojau nuo karščių, bet ir dabar kai atvėso - tas pats. Gal kas žinot ką daryt?

O dėl tų besiriečiančių lapų, tai paskaitykit čia:

http://www.ve.lt/?ru...5&id=1086362994

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2006 07 20, 11:46)
Sveikos,
aš tai bandau auginti kambarinius pomidorus įstiklintam balkone. Šiaip viskas gerai ir gražūs, bet žiedeliai pradėjo dar nepražydę džiūti ir kristi g.gif . Galvojau nuo karščių, bet ir dabar kai atvėso - tas pats. Gal kas žinot ką daryt?

O dėl tų besiriečiančių lapų, tai paskaitykit čia:

http://www.ve.lt/?ru...5&id=1086362994

mirksiukas.gif

Aš ir esu bandžius balkone augint, bet tik du pamidorus pavyko išaugint doh.gif
Dabar galvoju trąšų iš viso nenaudojau tai tiek ir pomidoru tebuvo.
Taip kad nepamiršk patręšti ax.gif
Atsakyti
pirmus metus žaidžiam ūkininkus-daržininkus, tai klausimų daug smile.gif viskas auga daug maž gerai, bet pomidorai... didžiausi, aukščiausi medžiai, o pomidoriukų nėra sad.gif kas ne taip? apie veislę neklauskyt, nes pirkau saulutėje, kur ant pakelio parašyta tik 'pmodrai' ir viskas... jokios veislės...
žydi irgi ne per gausiausiai, o pomidoriukų tai iš viso tik du per visą šiltnamį užsimezgė sad.gif
Atsakyti
QUOTE(saulutem @ 2006 07 20, 12:47)
pirmus metus žaidžiam ūkininkus-daržininkus, tai klausimų daug smile.gif viskas auga daug maž gerai, bet pomidorai... didžiausi, aukščiausi medžiai, o pomidoriukų nėra sad.gif kas ne taip? apie veislę neklauskyt, nes pirkau saulutėje, kur ant pakelio parašyta tik 'pmodrai' ir viskas... jokios veislės...
žydi irgi ne per gausiausiai, o pomidoriukų tai iš viso tik du per visą šiltnamį užsimezgė sad.gif

siaip jeigu pomidorai menezga truksta kalcio sulfato ir magnio (laistyt kas 10 dienu) ir siaip judink ziedus iki pietu, kad apsidukkintu ax.gif
Atsakyti