Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Gal galit parašyt, kokios geriausios pomidorų veislės
Atsakyti
Ar auginat kas pomidorus lauke, t.y. ne šiltnamyje? Neapsisprendžiu, ar verta su jais prasidėti g.gif Ir kada maždaug reikėtų juos sėti?
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 03, 14:30)
Ar auginat kas pomidorus lauke, t.y. ne šiltnamyje? Neapsisprendžiu, ar verta su jais prasidėti g.gif Ir kada maždaug reikėtų juos sėti?

auginau gal trys metai ir viskas ok. Veislių neprisimenu, pirkdavau tas, kur ant pakelių užrašyta, kad tinka auginti lauke ir tiek, na dar žiūrėjau, kad nebūtų labai aukšti ax.gif Žinoma, labai priklauso nuo vasaros, jei būtų lietingesnės, darganotos, tai gali pomidorams ir nepatikti, o kai pastarosios buvo karštos, tai viskas labai gerai, galų gale su klimato atšilimu panašu, kad vasaros tik karštės blink.gif Gal tik rudeniop tenka greičiau išskinti pusiau nunokusius ir danokinti krepšyje, nes kai prasideda rūkai tai pomidorams jau nebepatinka, šiltnamyje tos problemos nebūtų... Šiemet su mažuoju įpėdiniu jau nesiėmiau sėti daigų, bandysiu nusipirkti, galgi nepatikysiu ant prastų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 03, 13:37)
auginau gal trys metai ir viskas ok. Veislių neprisimenu, pirkdavau tas, kur ant pakelių užrašyta, kad tinka auginti lauke ir tiek, na dar žiūrėjau, kad nebūtų labai aukšti ax.gif Žinoma, labai priklauso nuo vasaros, jei būtų lietingesnės, darganotos, tai gali pomidorams ir nepatikti, o kai pastarosios buvo karštos, tai viskas labai gerai, galų gale su klimato atšilimu panašu, kad vasaros tik karštės blink.gif  Gal tik rudeniop tenka greičiau išskinti pusiau nunokusius ir danokinti krepšyje, nes kai prasideda rūkai tai pomidorams jau nebepatinka, šiltnamyje tos problemos nebūtų... Šiemet su mažuoju įpėdiniu jau nesiėmiau sėti daigų, bandysiu nusipirkti, galgi nepatikysiu ant prastų unsure.gif

ačiū 4u.gif
tai gal ir aš susigundysiu pasisėti lauke. Tik kad bus pirmi metai, tai nežinau, kaip čia man seksis blush2.gif
O kada reikia pasisėti į dėžutes ant palangės?
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 03, 14:42)
ačiū 4u.gif
tai gal ir aš susigundysiu pasisėti lauke. Tik kad bus pirmi metai, tai nežinau, kaip čia man seksis blush2.gif
O kada reikia pasisėti į dėžutes ant palangės?

jau dabar laikas sėti smile.gif o seksis gerai, svarbiausia tikėti ir prižiūrėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 03, 13:49)
jau dabar laikas sėti smile.gif o seksis gerai, svarbiausia tikėti ir prižiūrėti mirksiukas.gif

jau bigsmile.gif O ne per anksti bus?
O kada maždaug paskui jie į lauką sodinami?
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 03, 14:52)
O kada maždaug paskui jie į lauką sodinami?

į lauką pasodinsi kai nebeliks šalnų pavojaus
Atsakyti
jolaxus, ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 03, 15:09)
į lauką pasodinsi kai nebeliks šalnų pavojaus

o šalnų sakome nebebūna po to kai pradeda alyvos žydėti mirksiukas.gif
tada viską galima sėti kas jautrus šalnoms...
Atsakyti
QUOTE(kubilina @ 2008 03 03, 21:04)
o šalnų sakome nebebūna po to kai pradeda alyvos žydėti  mirksiukas.gif
tada viską galima sėti kas jautrus šalnoms...

Tai kai pražys alyvos, tai bus galima jau viską viską į lauką sėti ir pasodinti jau sudygusius daigelius? Man kažkaip labai neaišku, kada jau nėra šalnų pavojaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 04, 09:39)
Tai kai pražys alyvos, tai bus galima jau viską viską į lauką sėti ir pasodinti jau sudygusius daigelius? Man kažkaip labai neaišku, kada jau nėra šalnų pavojaus blush2.gif

Taip smile.gif
Na jeigu aš klytu pataisykit mane kas nors blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 04, 09:39)

As irgi esu toki prietara girdejusi. Tik nepamirsk, kad pomidoru daigelius kai sudygs ir uzaugins dar viena pora lapeliu, reikia ispikuoti i atskirus indelius. As persodinu i vienkartines, plastmasines stiklines nuo alaus, kuriu talpa apie 0.33l arba 0.5l. sekmes auginanat pomidorus mirksiukas.gif
Atsakyti