Gal galit parašyt, kokios geriausios pomidorų veislės
Ar auginat kas pomidorus lauke, t.y. ne šiltnamyje? Neapsisprendžiu, ar verta su jais prasidėti Ir kada maždaug reikėtų juos sėti?
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 03, 14:30)
Ar auginat kas pomidorus lauke, t.y. ne šiltnamyje? Neapsisprendžiu, ar verta su jais prasidėti Ir kada maždaug reikėtų juos sėti?
auginau gal trys metai ir viskas ok. Veislių neprisimenu, pirkdavau tas, kur ant pakelių užrašyta, kad tinka auginti lauke ir tiek, na dar žiūrėjau, kad nebūtų labai aukšti Žinoma, labai priklauso nuo vasaros, jei būtų lietingesnės, darganotos, tai gali pomidorams ir nepatikti, o kai pastarosios buvo karštos, tai viskas labai gerai, galų gale su klimato atšilimu panašu, kad vasaros tik karštės Gal tik rudeniop tenka greičiau išskinti pusiau nunokusius ir danokinti krepšyje, nes kai prasideda rūkai tai pomidorams jau nebepatinka, šiltnamyje tos problemos nebūtų... Šiemet su mažuoju įpėdiniu jau nesiėmiau sėti daigų, bandysiu nusipirkti, galgi nepatikysiu ant prastų
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 03, 13:37)
auginau gal trys metai ir viskas ok. Veislių neprisimenu, pirkdavau tas, kur ant pakelių užrašyta, kad tinka auginti lauke ir tiek, na dar žiūrėjau, kad nebūtų labai aukšti Žinoma, labai priklauso nuo vasaros, jei būtų lietingesnės, darganotos, tai gali pomidorams ir nepatikti, o kai pastarosios buvo karštos, tai viskas labai gerai, galų gale su klimato atšilimu panašu, kad vasaros tik karštės Gal tik rudeniop tenka greičiau išskinti pusiau nunokusius ir danokinti krepšyje, nes kai prasideda rūkai tai pomidorams jau nebepatinka, šiltnamyje tos problemos nebūtų... Šiemet su mažuoju įpėdiniu jau nesiėmiau sėti daigų, bandysiu nusipirkti, galgi nepatikysiu ant prastų
ačiū
tai gal ir aš susigundysiu pasisėti lauke. Tik kad bus pirmi metai, tai nežinau, kaip čia man seksis
O kada reikia pasisėti į dėžutes ant palangės?
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 03, 14:42)
ačiū
tai gal ir aš susigundysiu pasisėti lauke. Tik kad bus pirmi metai, tai nežinau, kaip čia man seksis
jau dabar laikas sėti o seksis gerai, svarbiausia tikėti ir prižiūrėti
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 03, 13:49)
jau dabar laikas sėti o seksis gerai, svarbiausia tikėti ir prižiūrėti
jau O ne per anksti bus?
O kada maždaug paskui jie į lauką sodinami?
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 03, 14:52)
O kada maždaug paskui jie į lauką sodinami?
į lauką pasodinsi kai nebeliks šalnų pavojaus
jolaxus, ačiū už patarimus
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 03, 15:09)
į lauką pasodinsi kai nebeliks šalnų pavojaus
o šalnų sakome nebebūna po to kai pradeda alyvos žydėti
tada viską galima sėti kas jautrus šalnoms...
QUOTE(kubilina @ 2008 03 03, 21:04)
o šalnų sakome nebebūna po to kai pradeda alyvos žydėti
Tai kai pražys alyvos, tai bus galima jau viską viską į lauką sėti ir pasodinti jau sudygusius daigelius? Man kažkaip labai neaišku, kada jau nėra šalnų pavojaus
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 04, 09:39)
Tai kai pražys alyvos, tai bus galima jau viską viską į lauką sėti ir pasodinti jau sudygusius daigelius? Man kažkaip labai neaišku, kada jau nėra šalnų pavojaus
Taip
Na jeigu aš klytu pataisykit mane kas nors
QUOTE(linuke_ @ 2008 03 04, 09:39)
As irgi esu toki prietara girdejusi. Tik nepamirsk, kad pomidoru daigelius kai sudygs ir uzaugins dar viena pora lapeliu, reikia ispikuoti i atskirus indelius. As persodinu i vienkartines, plastmasines stiklines nuo alaus, kuriu talpa apie 0.33l arba 0.5l. sekmes auginanat pomidorus