Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Kristinakristina @ 2008 01 15, 01:28)
Buvau parduotuvej, bet kazkaip nekrito i akis. g.gif Turbut, kad nea. schmoll.gif Tikrai buciau macius.

Ačiū 4u.gif Turbūt dar pernykštėmis prekiauja, nes kai jau naujos pasirodo, gausos nepastebėti negalima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2008 01 14, 17:22)
Ši veislė ir man labai patinka, gana anksti pradeda derėti ir labai gausiai apsipila vaisiais. Tiesa, sėklas susirenku iš savų pomidorų, nors daug kas sako, jog šitaip veislė išsigimsta. Šitaip auginu iš savų jau kokius 4 metus.

as kazkaip is savu seklu nelabai pasitikiu augint, nors dabar tai tikrai bent pora krumu bandymui pasiseciau, bet kad jau neuzsiauginau. net nepagalvojau kad gali parduotuvese nelikt sitos veisles verysad.gif
Atsakyti
O aš sėju savo rinktas sėklas ax.gif Mums tie pomidorai skanesni. Sesers šeimyna kai atvažiuoja, tai vis sako - na, pavaišink tikrais pomidorais biggrin.gif
Taip jau išėjo, kad pora metų nesodinau jokių pomidorų, tai vis nusipirkdavom, bet pirkti ne tokie skanūs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 01 15, 22:37)
O aš sėju savo rinktas sėklas  ax.gif Mums tie pomidorai skanesni. Sesers šeimyna kai atvažiuoja, tai vis sako - na, pavaišink tikrais pomidorais biggrin.gif
Taip jau išėjo, kad pora metų nesodinau jokių pomidorų, tai vis nusipirkdavom, bet pirkti ne tokie skanūs schmoll.gif

O kaip su derlingumu? Nepastebėjai, kad iš savų sęklų jis mažesnis? Ar čia tik man taip atrodo g.gif
Atsakyti
man tai pirktiniai pomidorai neskanus unsure.gif kieti jie visi kazkokie. na nebent pirkt slyvukinius tai tie dar valgomi. nors savo uzauginti irgi priklauso nuo rusies, o ne nuo meiles ir prieziuros lotuliukas.gif kai kurie gali but lygiai tokie "pramoniniai" kieti kaip as juos vadinu, tai tokiu jau neauginam, o megejiskai pomidorininkystei tai tikrai yra liuxiniu minkstu veisliu- ju nenusipirksi turguj, nes tokie pomidorai netronsportabilus ir uztai nieks pardavimui ju neaugina, deja rolleyes.gif
Atsakyti
As tai is savo seklu niekada neauginu, labai jau menkas derlius gaunasi. schmoll.gif
Bet pramonines seklos irgi skirtinga vaisu duoda - vieni skanus, o kiti tik marinavimui tinkami. Ju net forma labiau pritaikyta slovikeliams. lotuliukas.gif Daugiau telpa ir gerai laikosi, netizta.
O siaip tai as viena siltnamio puse apsodinu pomidorais valgymui - jaucio sirdis, o kita pusele apsodinu marinavimui.
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 01 16, 09:02)
O kaip su derlingumu? Nepastebėjai, kad iš savų sęklų jis mažesnis? Ar čia tik man taip atrodo g.gif

Lyginant su pramoniniais - taip, bet aš auginu sau valgymui, o ne pardavimui. Ir tikrai jų derlingumas nėra mažas, bet gi čia kaip sakė Ne mama , priklauso nuo veislės, kurią sėjat. Aš atsirinkus tokias, kurios mus tenkina Ir skoniu ir derlingumu.
Papildyta:
QUOTE(Kristinakristina @ 2008 01 16, 12:55)
O siaip tai as viena siltnamio puse apsodinu pomidorais valgymui - jaucio sirdis, o kita pusele apsodinu marinavimui.

Labai logiška thumbup.gif O jaučio širdies sėklų dar būna pirkti ar tik panašūs į juos? Aš ir jaučioširdį ir tuos panašius auginu iš savo sėklų. Pastebėjau, kad jaučio širdis ne tokia derlinga, bet vaisiai daug stambesni.
Papildyta:
Kažkada seniai MB buvo parvežęs iš vieno latvių kolekcionieriaus virš 100 veislių pomidorų po kelias sėklytes. Bet patiko man tikrai nedaug iš jų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 16 sausio 2008 - 18:10
tai vat mes niekaip neatsirenkam. siltnamis mazutis, tai reik kad ir derliaus ne keli pomidorai kabotu, tai jau buvom nusprende kad puse siltnamio sodinsim charmais- tie tai tikrai labai derlingi apkibe buna ir minksti, bet tai dabar isaiskino man kad jie nepraejo ten kazkokiu sertifikaciju, tai seklu nebebus verysad.gif o is dideliu ir minkstu tai derlingi buvo bigbeef, bet situ irgi neberandu seklu. teks isbandyt tas naujas, bet as kazkaip bijau likt be skaniu pomidoru doh.gif

tiesa, pas ka didelis siltnamis tai ROMA mums labai patiko- tokie skanus vaisiai, ir daug ju buna, deja pats augalas gan platus- toks labiau krumo formos zemaugis, tai tokiu nedaug telpa i maza plota unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ne mama: 17 sausio 2008 - 09:51
Charm ir as auginau. Jau pora metu. Seklas pirkdavau parduotuveje. Tikrai labai derlingi, grazus, vienodi tokie visi. Labai patogu tokius marinuot. Del skonio net nezinau, bijau suklaidint, nes as labiausiai megstu jaucio sirdis. Ju seklas irgi pirkdavau. Man jie skaniausi, vaisiai ir dideli, ir mazi, visokie... Isvaizda gal ir nekokia, bet uztat skonis! thumbup.gif Tokie miltingi. Derliumi tikrai nusileidzia Charmui.
Atsakyti
Pomidorų esama daugybės veislių, spalvų, formų, skonių. Man taip pat patinka tik minkštesni, sultingi, mėsingi pomidorai. Tų kietų parduotuvinių "grumstų" (transportabilių) stengiuosi auginti labai mažai. Sėklų gaunu iš visur (keitimosi būdu, perku, draugai iš užsienio įdomesnių parveža). Stengiuosi daugiausia auginti aukštaūgius. Viena, vaisių nepalyginamai daugiau, o ir patys didesni. Anksčiau dažniau augindavom hibridus. Jau keli metai perėję prie paprastų. Derliumi tikrai nesiskundžiu. Kasmet sodinu virš 20 pavadinimų. Nemažai būna naujų. Taip kasmet atsirenku pačius geriausius, labiausiai vertus auginti sau ar kažkam pasiūlyti. Norintys pamatyti kaip atrodo mano auginami pomidorai, užsukite čia:
http://sodai.lietuvo...m/Pomidorai.htm
Daugumą patikusių pomidorų galima jau šį sezoną auginti savo šiltnamyje. Užsukit čia ir išsirinkit:
http://sodai.lietuvo.../Perteklius.htm
Rinktis galima iš viso pertekliaus skyrelio. Laiškelius su klausimais geriau siųskit į el paštą, adresu : loretosgeles eta gmail.com Čia ne visada turiu galimybę užsukti..paštą tikrinu kasdien.
Atsakyti
Regila, parašiau į el. paštą dėl pomidorų sėklų. Noriu nusipirkti. Labai laukiu atsakymo ax.gif
Atsakyti
Kažkas minėjo, kaip gerą veislę "Jaučio širdis". Jie tikrai geri, mėsingi, sultingi.Labai panašūs į juos yra nauji, patobulinti-"Buivolo širdis". Šie gal skiriasi tik tuo, kad šiek tiek derlingesni. Gal ir vaisiai šiek tiek didesni.Atrodo taip:
http://www.sodai.lie...oru veisles.htm
Dabartiniu metu, kai yra galimybės iš viso pasaulio gauti įvairiausių sėklų, galima surinkti "perliukus", pagal dydį, spalvą, formą, derlingumą. Taip pat mums labai svarbu ir vienas kitas įdomios formos pomidoras.
Šiuo metu galiu pasiūlyti apie 40 pavadinimų pomidorų, kurie vienas nuo kito skiriasi forma, spalva, sultingumu, mėsingumu. Atrinkti geriausi, įdomiausi. Kasmet auginu apie 20-25 skirtingus pavadinimus. Kasmet rizikuoju neturėti derliaus, tačiau nei vienais metais nebuvo taip, kad likčiau be pomidorų, tik su gražiais žiedais. . Anksčiau dar augindavau šalia šių ir hibridines veisles, tačiau jau keli metai, tik paprastos veislės, kurios puikiais dera. Hibridai nepasirodė man kažkuo super pranašesni. Šių pomidorų sėklų galima pasirinkti patiems ir kitąmet sėti jau savomis sėklomis. Tai irgi pranašumas. Be to, sėklos daigios bus bent 6m, tad susinaudos..
Iš tokio kiekio tikrai galima išsirinkti pagal kiekvieno skonį.
Ugnužės vardu laiškelio berods nesu gavusi. Pakartokit adresu ir į Jūsų klausimus bus atsakyta:
loretosgeles eta gmail.com
Atsakyti