Sveikos Ir as turiu balkoninių pomidoriukų Tiesą sakant pomidorus mėgstu labiau už braškes Dėl to labai jais rūpinuosi Tik vat, iškilo man klausimas (permečiau akim visą temą, lygtais nemačiau atsakymo ) kur man geriau auginti juos - šiaurės rytų ar pietvakarių balkone (abu įstiklinti)?
QUOTE(Voverukas @ 2007 05 11, 15:28)
Yra specialiu trasu pomidorams ir paprikoms. bet kurioje seklu parduotuveje galima isigyti.
as asmeniskai tresiu.
as asmeniskai tresiu.
O AS KVAILELE SUSIGUNDZIAU TOM SKYSTOM TRASOM PALIET ( TOKS ZALIAS BUTELIUKAS, TEN POMIDORAI, PAPRIKOS, KUKURUZAI NUPIESTA. yRA KIEKVIENOJ MAXIMOJ IR T.T.) TAI KAI PERSODINAU I SILNAMI, NOREJAU KAD KUO GREICIAU TVIRTESNI KOTAI PASIDARYTU, O ZINOT, MANO VISI POMIDORAI PRADEJO GELST. pRISIKVIECIAU ZINOVU VISOKIU, MANIAU KOKIA LIGA UZPUOL;E, O CIA PASIRODO NUO TU TRASU. tAI VA, KAM PADEDA, O MAN TAI SUNIOKOJO. dABAR BANDAU ATKAPSTYTI TUOS POMIDORUS, TOKIE GRAZUS BUVO KOL TRASOM NELIEJAU IR TIKRAI NEPERLIEJAU, DAR PO MAZIAU DARYDAVAU NEGU NURODYTA DABAR KO GERO EISIU IESKOT DILGELIU IR JOM LIESIU - PATIKRINTAS VARIANTAS.
mano vazoniniai pomidoriukai jau pradeda leisti žiedelius. Kiek žinau apatinius lapus reikia nuskabyti, bet nežinau kiek jų nuskabyti, kad nepakenkčiau augalui. Patarkit kas turit patirties kiek palikti lapų?
Atminkit,kad niekada negalima trest neprigijusiu augalu.Nebent tai butu daigams skirtos trasos.
gal nuo saules nudege?
QUOTE(Renatėlė @ 2007 06 02, 22:37)
mano vazoniniai pomidoriukai jau pradeda leisti žiedelius. Kiek žinau apatinius lapus reikia nuskabyti, bet nežinau kiek jų nuskabyti, kad nepakenkčiau augalui. Patarkit kas turit patirties kiek palikti lapų?
Aha ir aš esu girdėjusi kad pomidorus reikia skabyti, man irgi reikia patarimo
skabyti reikia ne lapus, o iš lapų pažastų augančius šoninius ūglius. Aišku galim ir pačius pačius apatinius lapus nuskinti jei jie apvytę, "nupiepię", tačiau skabymo esmė yra būtent tų pažastinių ūglių išskynimas, kad jie nebenaudotų energijos naujų žiedynų formavimui ir geriau vystytųsi viršutiniai žiedai bei užsiveisę vaisiai
beje, viena pažįstama davė neblogą patarimą - neišskinti to ūglio iki pt gilumos, o nugnybti paliekant tokį a'la "kelmelį", tada iš naujo nelabai atauga, o išskynus pilnai jie vėl atauga. Žodžiu skabyti reikia viso sezono metu, kai tik pamatot, kad užsimezgė maždaug pakankamai vaisių ir tad tegul augalas jam skiria visą dėmesį
beje, viena pažįstama davė neblogą patarimą - neišskinti to ūglio iki pt gilumos, o nugnybti paliekant tokį a'la "kelmelį", tada iš naujo nelabai atauga, o išskynus pilnai jie vėl atauga. Žodžiu skabyti reikia viso sezono metu, kai tik pamatot, kad užsimezgė maždaug pakankamai vaisių ir tad tegul augalas jam skiria visą dėmesį
Skabo ir lapus. Man rodos Regila pernai pasakojo, kad gerokai juos apskabo iš apačios. Idėja, daugiau šviesos vaisiams, augalas geriau vėdinasi, nesudrėksta apatiniai lapai - ne taip puola ligos.
Papildyta:
O va Vakarų ekspresas ką rašo:
"Pomidorų vaisius skinkime vos pradėjus jiems rausti arba gelsti ir baikime nokinti dėžėse. Nuskynę aukštaūgių pomidorų pirmųjų kekių vaisius, nuskabykime ir žemiau esančius lapus - augalai geriau vėdinsis. Per savaitę nuo augalo nuskinkime ne daugiau kaip po 2-3 lapus. Neskinkime sveikų lapų nuo žemesnių augalų, ypač stambiavaisių. Pomidorai gerai derės, kai ant jų liks ne mažiau kaip po 15-20 lapų. Todėl nuo vidutinio aukščio veislių pomidorų stiebų nuskinkite tik ligotus, džiūvančius lapus. "
Sėkmės.
Papildyta:
O va Vakarų ekspresas ką rašo:
"Pomidorų vaisius skinkime vos pradėjus jiems rausti arba gelsti ir baikime nokinti dėžėse. Nuskynę aukštaūgių pomidorų pirmųjų kekių vaisius, nuskabykime ir žemiau esančius lapus - augalai geriau vėdinsis. Per savaitę nuo augalo nuskinkime ne daugiau kaip po 2-3 lapus. Neskinkime sveikų lapų nuo žemesnių augalų, ypač stambiavaisių. Pomidorai gerai derės, kai ant jų liks ne mažiau kaip po 15-20 lapų. Todėl nuo vidutinio aukščio veislių pomidorų stiebų nuskinkite tik ligotus, džiūvančius lapus. "
Sėkmės.
kaip linksma pas mane jau pomidoriukai balkone auga, lauksiu kada paraus
http://public.fotki....0070621015.html
http://public.fotki....0070621015.html
QUOTE(kriro @ 2007 05 28, 12:38)
EISIU IESKOT DILGELIU IR JOM LIESIU - PATIKRINTAS VARIANTAS.
Sveikos,
auginu sode sriubai ir arbatai dilgėles, bet, kad jomis galima tręšti pirmą kartą girdžiu. Gal gali plačiau
QUOTE(Paūdrė @ 2007 06 23, 18:23)
Sveikos,
auginu sode sriubai ir arbatai dilgėles, bet, kad jomis galima tręšti pirmą kartą girdžiu. Gal gali plačiau
trumpas ir iliustruotas atsakymas yra čia