Vat ir nudvėse maniškiai... Perlinko pusiau... Kažkas nepatiko.
Reiks bandyt iš naujo.
norejau paklausti ar galima pomidoriukus auginti jei pas mane balkonas nestiklintas?
QUOTE(Asta1 @ 2007 04 17, 17:39)
norejau paklausti ar galima pomidoriukus auginti jei pas mane balkonas nestiklintas?
man irgi idomu. prisisejau pomidoru, dabar ant virtuves palanges auginu, bet galvoju gal bus galima isnest i balkona, kai dideli bus. bet bijau, nes nestiklintas ir labai aukstai gyvenam (vejas didokas). ir patirties neturiu. pirma karta sodinu. kaip jus darot?
o pas mane, tie mano pomidorai sakyciau kazkokie idomus, ar as kazka ne taip darau. nes dalis taip isaugo ir man jau tokie didziuliai atrodo, kad grei nezinau kur reiks juos persodint. o kiti tai dar maziukai. na jei butu isstype, tai manau, kad visi butu istype, nes visi ant vienos palanges, o dabar man kazkokia mistika . pernesiau tuos istypusius i kita kambari kur daugiau sviesos, kad jie man daugiau nebestyptu, tik ar tai tikrai nuo sviesos trukumo, nes kiti, kaip minejau, auga normaliai.
ai, dar norejau paklaust, gal kas zino kaip juos trest, nes su tom trasom, kur siltnaminius tresia tai nezinau,nes kiek skaiciau ir susidariau nuomone, kad gal nelabai, o gal tinka, tik mazesni kieki reiktu ju ar kaip? patarkit
ai, dar norejau paklaust, gal kas zino kaip juos trest, nes su tom trasom, kur siltnaminius tresia tai nezinau,nes kiek skaiciau ir susidariau nuomone, kad gal nelabai, o gal tinka, tik mazesni kieki reiktu ju ar kaip? patarkit
mano irgi labai nevienodai auga, nors stovi ant tos pačios palangės. Gal kas žinot ar pomidorai mėgsta drėgmę? Kaip juos laistyti?
QUOTE(Renatėlė @ 2007 04 20, 19:18)
mano irgi labai nevienodai auga, nors stovi ant tos pačios palangės. Gal kas žinot ar pomidorai mėgsta drėgmę? Kaip juos laistyti?
Vasarą, kai bus karšta - nespėsi laistyti, šeis metai aš su pomidorais neprasidedu , nes jei išvažiodavom porai dienu, tai rasdavau nuvitusius ir reikėdavo pilti ir pilti vandenį, kibirais nešiodavau į balkoną, o šiaip dabar laistyk, kai žemė šiek tiek pradžius, bet aišku perlaistyt irgi nelabai gerai, nes gali ypač dabar, kol šaknelės silpnos, suputi
Papildyta:
QUOTE(Asta1 @ 2007 04 17, 17:39)
Aišku galima, jei pasėjai balkoninius pomidoriukus, o ne kokius šiltnaminius aukštaugius. Nes balkoniniai auga neaukšti ir tvirti, ir pastačius kur nors prie sienos, manau tikrai sulauksit džiaugsmo
[quote=Andza,2007 04 21, 21:13]
Vasarą, kai bus karšta - nespėsi laistyti, šeis metai aš su pomidorais neprasidedu , nes jei išvažiodavom porai dienu, tai rasdavau nuvitusius ir reikėdavo pilti ir pilti vandenį, kibirais nešiodavau į balkoną, o šiaip dabar laistyk, kai žemė šiek tiek pradžius, bet aišku perlaistyt irgi nelabai gerai, nes gali ypač dabar, kol šaknelės silpnos, suputi
Papildyta:
dėkui už patarimus. Dabar reikia žiūrėti, kad neperlaistyčiau... Gaila būtų supūdyti
Papildyta:
dėkui už patarimus. Dabar reikia žiūrėti, kad neperlaistyčiau... Gaila būtų supūdyti
[/quote]
Ner už ką, paprasčiausiai tai sodinukai patys parodys, jei truks vandeniuko , iškart atspėsi, o aš tai patikrinu, truputėli įkišus pirštą , jei dar drėgna , tai ir nelaistau, bet jei sausa, o ir dar augaliukas galvytę nuleidęs, tai jau pats laikas
Kai vaikai mažiukai budavo, tai labai jau megdavo tos pomidoriukus nuskinti, tiek jau jiems buvo laimės.
Asasisodinusi zemaugiuspomidorus, galima auginti vazonuose, tai cia turbut tie patys balkoniniai?
Dabar jau galvoju ispikuoti,( kadangi siuo metu jie auga mazuose 3x3 durpiniuose indeliuose), kaip tai geriausia daryti?: ar sodinti i 12 cm skersmens vazonelius (kaip raso knygoje), kad skanys dar labiau sustipretu?Ir tik veliau i didelius vazonus?
Ar sodinti jau tiesiai i dideli vazona? Bet tuomet ar sustipres saknys?
Kaip pasielgti? Labai laukiu patarimo , nes jau dega kaip reikia persodinti.
Dabar jau galvoju ispikuoti,( kadangi siuo metu jie auga mazuose 3x3 durpiniuose indeliuose), kaip tai geriausia daryti?: ar sodinti i 12 cm skersmens vazonelius (kaip raso knygoje), kad skanys dar labiau sustipretu?Ir tik veliau i didelius vazonus?
QUOTE(A.JAN. @ 2007 04 27, 15:21)
Asasisodinusi zemaugiuspomidorus, galima auginti vazonuose, tai cia turbut tie patys balkoniniai?
Aš pikiuoju visą laiką iškart į didelius vazonus, kad nereikėtu dar kartą knisinėtis ir viskas buvo tvarkoj su tom šaknelėm. Juk sodini jau paaugusius pomidoriukus, kurie turi jau po 3-4 tikrus lapelius? ar ne taip? Jei taip, tai drąsiai sodink į didelius.
Kaip linksma, mano pomidoriukai gražiai auga Kadangi auginu pirmi metai, tai laukiu nesulaukiu kada bus vaisiai Galėtų daugiau saulutė pašviesti, nes pas mane ant palangės labai trumpai šviečia
Aš vakar turguje nusipirkau irgi balkoninių pomidorų daigą. Pasodinau į vazoną ir dabar lauksiu kas bus toliau.