Laba diena norėčiau paklausti,po menėsiniu atsirado niežulis,taip nešti atrodo ,kad sudraskyčiau sau viską,kas man yra ,ar tai grybelis,ar kas kito,ką reikia daryti ir kaip gydyti ,mano gydytoja atostogauja,negaliu tiek laukti.Ačiū už atsakymą.
Grybelinis makšties uždegimas iš tiesų sukelia stiprų niežulį, tačiau tiksliai pasakyti galima tik apžiūrėjus.
Laba diena, gydytoja,
Pastaruoju metu jaučiu keistą niežėjimą išorėje- tarp išangės ir makšties. Beje- išangė irgi kažkokia jautresnė. Ypatingai niežti nusišlapinus. Labai erzina tualetinis popierius. Kartais jau atrodo kad niežti ir makštį. Labai dažnai tenka bėgti prasutis nes labai nemalonu.
Jokių išskyrų pagausėjimo nėra. Naudoju kasdieninius įklotus tačiau jau labai seniai kasdien tuos pačius- anksčiau nieko panašaus nebuvo.
Kas tai galėtų būti ir kaip gydyti?
Ačiū
Pastaruoju metu jaučiu keistą niežėjimą išorėje- tarp išangės ir makšties. Beje- išangė irgi kažkokia jautresnė. Ypatingai niežti nusišlapinus. Labai erzina tualetinis popierius. Kartais jau atrodo kad niežti ir makštį. Labai dažnai tenka bėgti prasutis nes labai nemalonu.
Jokių išskyrų pagausėjimo nėra. Naudoju kasdieninius įklotus tačiau jau labai seniai kasdien tuos pačius- anksčiau nieko panašaus nebuvo.
Ačiū
Tai labai panašu į alerginį sudirginimą. Alergija ilgainiui gali išsivystyti ir kasdien naudojamiems produktams( įklotams, prausikliams, skalbikliams), Taigi bandykite pašalinti galimus alergenus. Labai dažnai praustis t.p. negerai, nes išsausėja oda, o tai dar labiau sukelia niežulį.
Sveiki,gerbiama gydytoja,
turiu toki klausyma:pries menesi pasigimdziau ir buvo kirpta tarpviete,aisku istino,tad neiskart pastebejau,na tik pries pora dienu,kad ten viska isbere ir lytines lupos pacios patinusios ir niezti,net skauda,bet jokiu gausiu ishskyru ar nemalonaus kvapo nera.Ir lytiniu santykiu dar nebuvo,kas tai galetu buti?Na as eisiu pas daktare,bet tik kita savaite,o man labai neramu
Aciu
turiu toki klausyma:pries menesi pasigimdziau ir buvo kirpta tarpviete,aisku istino,tad neiskart pastebejau,na tik pries pora dienu,kad ten viska isbere ir lytines lupos pacios patinusios ir niezti,net skauda,bet jokiu gausiu ishskyru ar nemalonaus kvapo nera.Ir lytiniu santykiu dar nebuvo,kas tai galetu buti?Na as eisiu pas daktare,bet tik kita savaite,o man labai neramu
Aciu
Tai gali būti alerginė reakcija į prausiklį, arba įklotus. Pabandykite praustis tik vandeniu, pakeisti įklotus, apatinius rūbus skalbti tik visiškai indiferentine plovimo priemone.
Norėčiau paklausti,ką reikia daryti,jei po ginekologinės apziūros,nieko nerasta,tepinėliai geri.......o vistiek niezti?
Ar eiti pas kitą gyd?
Ar pačiai ,ką daryti.....ir taip kartojasi,pastebėjau artėjant mėnesinėms..........
Ar eiti pas kitą gyd?
Ar pačiai ,ką daryti.....ir taip kartojasi,pastebėjau artėjant mėnesinėms..........
Reikėtų dar kartą pasirodyti ginekologui ir atlikti tepinėlį prieš mėnesines būtent to niežulio metu.
Norėjau paklausti ar chloruotas baseino vanduo provokuoja ginekologines problemas. Neseniai pradėjau lankyti baseiną (ten labai chloruotas vanduo) ir jaučiu, kad atsirado kažkokios problemos, baisus nežėjimas, nėžti taip kad nėra kur dėtis. Aišku aš suprantu, kad reikia kreiptis į ginekologą, bet kol aš pas jį pakliūsiu gal galima kaip nors apmalšinti naminiais metodais (pvz. medetkom skalauti arkažkas pan.) ir kas tai galėtų būti?
Dėkui
Dėkui

Radau panašų klausimą, bet norėčiau pasitikslinti.
Buvau išvykusi pas tėvus pailsėti, ir kažkaip dar nuo studijų laikų turiu tokį įsitikinimą, kad oda parodo, kad tai ne "savas vanduo".
Kaip tik viešint pajaučiau niežėjimą tarp išangės ir makšties. Toks net deginantis skausmas. Labai erzina tualetinis popierius. Dažnai prausiuosi intymia žele, nes labai nemalonu. Padaugėjo ir išskyrų, jos kažkokios rožinės, nesuprantu, bet tai lyg kraujas
Partneris tik vienas ir tas pats, o tuo metu ir santykių jokių neturėjau.
Ačiū
Buvau išvykusi pas tėvus pailsėti, ir kažkaip dar nuo studijų laikų turiu tokį įsitikinimą, kad oda parodo, kad tai ne "savas vanduo".
Kaip tik viešint pajaučiau niežėjimą tarp išangės ir makšties. Toks net deginantis skausmas. Labai erzina tualetinis popierius. Dažnai prausiuosi intymia žele, nes labai nemalonu. Padaugėjo ir išskyrų, jos kažkokios rožinės, nesuprantu, bet tai lyg kraujas

Partneris tik vienas ir tas pats, o tuo metu ir santykių jokių neturėjau.
Ačiū
Jei tai tik reakcija į chemikalus, padės ramunėlių nuoviras.
Tai gali būti nuo vandens, arba bet kokių cheminių medžiagų. dažnas plovimas su detergentais situaciją tik pablogins, nes suardoma natūrali apsauginė odos mikroflora, bei riebalinis sluoksnis. Tačiau panašius simptomus gali sukelti ir grybelinis makšties uždegimas, todėl pirmiausiai pasirodykite gydytojui.