Įkraunama...
Įkraunama...

3D vaisiaus echoskopija

aš irgi planuoju papildomai darytis echo Bonus Eventus. O tai kiek savaičių lėliukui? skambinausi į minėtą įstaigą, sakė, kad 20 sav. tik 2 D darytų.

QUOTE(Laura01 @ 2009 04 24, 13:47)
Mes irgi buvom Bonus Eventus prieš porą dienų, darėm 2d/3d/4d. Echoskopavo Gintautas Domža. Išsamiai paaiškino viską, konkrečiai, tai džiaugiausi, kad vyras nes su moteriškėm man sunku susišnekėti, jos visur savo asmeninę nuomonę kiša. O pvz. Kivilšaitė Antakalnio poliklinikoj visų pirma lytį pasako, net nepaklausus ar noriu ją žinoti. Gavom 9 nuotraukas, tokias kaip: čia - kojytė, čia - rankytė, veiduko profilio keletą, per paprastą echo 2d taip nepamatysi aiškiai. Dėl išleistų pinigų, tai manau gana brangu 270 lt., bet pigiau nėra, + tai nėra būtinybė tokią echo daryt, o jei nori sau pasidaryti malonumą, broliam, mamai, anytai parodyt, albumelį sau pasidaryti, tai ir moki. Dar gavom cd su įrašu kaip vaikutis juda, kaip atrodo veidukas, kaip išsižioja, susičiaupia, tai vaizdai yra sudėti iš atskirų filmukų po keletą sekundžių, o ne pvz vienas ištisas filmukas su kokia 'romantic' muzikėle, kad močiutėm ašarą išspaust, be jokių ten antraštėlių tipo 'mamyte noriu pas tave, myliu: - tavo lelius'. Na bet tokią gali pati pasidaryt su kompu, sudėjus vaizdelius ir muzikėlę 'ant viršaus'. Dar įdomu man pasirodė tai, kad per visus kartus su paprastu echoskopu, vaikas reaguodavo labai neramiai, dangstydavosi akytes, galvytę su rankutėm, atrodė, kad jam labai nepatinka, o per 3d/4d tai gulėjo atsipūtęs, markstėsi, nespurdėjo, nesidangstė. Bet čia tai man gal šiaip tik pasirodė, nzn. 'Pasimatymas' truko 40 min, kainavo 270 lt su gydytojo išvadom ir išrašu koks svoris, kokie matmenys, padėtis ir kt. mano ginekologei, jei jo nebūčiau norėjus, tai būtų pigiau vien vaizdai, cd ir nuotraukytės, manau kokiais 100 lt. Jei dar kada nors busiu nėščia, tai vėl eisiu, o šitam nėštumui echo jau užteks.

Atsakyti
QUOTE(Cziokoladine @ 2009 05 08, 11:40)
Gal kiek ne į temą, bet noriu paklausti kelių savaičių jums darė echoskopiją?  g.gif  Buvau vakar pas gydytoją (mums 16 savaičių  tongue.gif ) tai sakė, kad dabar per anksti ir liepė ateiti po dviejų savaičių... O ar galiu po tų dviejų savaičių nueiti į kitą kliniką, pasidaryti 3D ultragarsą ir tyrimo atsakymus nunešti savo gydytojai?

tai todel ji taip sake, kad valstybinese poliklinikose, jei viskas gerai su nestumu, be komplikaciju, nesciajai priklauso 3 nemokami ultragarsai. todel gydytoja bando paskirstyti laika, man poliklinikos gydytoja sake darytis 16 sav, 32 sav ir pries gimdyma. tai as 32 savaiciu vietoj poliklinikos nuejau i 3d/4d tam, kad aiskiau vaika pamatytumem, gautumem nuotraukyciu. is ten gydytojai paemiau medicinini israsa, jis dar issamesnis nei poliklinikos.
Papildyta:
QUOTE(Jurgitamarija @ 2009 05 08, 13:23)
aš irgi planuoju papildomai darytis echo Bonus Eventus. O tai kiek savaičių lėliukui? skambinausi į minėtą įstaigą, sakė, kad 20 sav. tik 2 D darytų.

32 buvo tada mums
Atsakyti
[quote=Laura01,2009 05 09, 11:23]
tai todel ji taip sake, kad valstybinese poliklinikose, jei viskas gerai su nestumu, be komplikaciju, nesciajai priklauso 3 nemokami ultragarsai. todel gydytoja bando paskirstyti laika, man poliklinikos gydytoja sake darytis 16 sav, 32 sav ir pries gimdyma. tai as 32 savaiciu vietoj poliklinikos nuejau i 3d/4d tam, kad aiskiau vaika pamatytumem, gautumem nuotraukyciu. is ten gydytojai paemiau medicinini israsa, jis dar issamesnis nei poliklinikos.

Supratau, pas mane jokių komplikacijų nėra ir viskas einasi sklandžiai smile.gif manau ir man tada reikės nukulniuoti iki privačios klinikos.
Atsakyti
As dariausi kai buvo 22 sav. Kaune, klinikoje "Motina ir vaikas", labai nusivyliau, net vaiko lyti neteisingai pasake verysad.gif
Atsakyti
Niekur nerandu info, kokią echo daro Antakalnio perinatologijos centras?
Skambinau jiems, jie sakė nedaro 3D, nors man siuntimą išdavė būtent ten. g.gif
išrašydama siuntimą gydytoja dar pridėjo, jog tokį aparatą turi tik antakalnis ir santariškės.
tai kokį jie ten aparatą turi, gal aš kažką netaip supratau?
Atsakyti
QUOTE(rLaura @ 2009 09 03, 11:03)
Niekur nerandu info, kokią echo daro Antakalnio perinatologijos centras?
Skambinau jiems, jie sakė nedaro 3D, nors man siuntimą išdavė būtent ten.  g.gif
išrašydama siuntimą gydytoja dar pridėjo, jog tokį aparatą turi tik antakalnis ir santariškės.
tai kokį jie ten aparatą turi, gal aš kažką netaip supratau?

Tikrai ne tik antakalnis ir santariškės turi galimybę pasidaryti 3D vaisiaus echoskopiją. Tokią echoskopiją galima pasidaryt žvėryne privačiame echoskopijos kabinete (pati ten dariausi mirksiukas.gif ). Bet tai yra labiau atrakcija tėvams smile.gif norėdami gauti medicininį išrašą, o ne tik leliuko nuotraukas, gydytojas darys 2D mirksiukas.gif
Atsakyti
o ar 3D yra šiauliuose?
Atsakyti
gal kas zino kur Panevezyje daro 3D\4D echo?
Atsakyti
Sveikos!
Kas gali pasakyti, kiek kainuoja Santariskese 3D echoskopija? 4u.gif
Ar ten reikia siuntimo ar kaip uzrasymas vyksta?
Atsakyti
sveikos
Man echoskopiją dariusi ginė (ji daro ir genetinę echo) specializuojasi būtent šioje srityje, yra buvusi daugelyje seminarų tiek LT, užsienyje. Taigi, ji pasakė, kad 3D yra ne tik pramogininis reikalas, bet ir kenksmingesnis už 2D, kuris mediciniškai informatyvesnis yra. Anot ginės, 3D skleidžia kažkokius negerus spindulius (neprisiminsiu visos jos info) ir nerekomenduoja jo darytis...
Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2010 03 05, 16:10)
sveikos
Man echoskopiją dariusi ginė (ji daro ir genetinę echo) specializuojasi būtent šioje srityje, yra buvusi daugelyje seminarų tiek LT, užsienyje. Taigi, ji pasakė, kad 3D yra ne tik pramogininis reikalas, bet ir kenksmingesnis už 2D, kuris mediciniškai informatyvesnis yra. Anot ginės, 3D skleidžia kažkokius negerus spindulius (neprisiminsiu visos jos info) ir nerekomenduoja jo darytis...

Idomiai, tokios teorijos dar negirdejau. Mano nei gine nei seimos gydytojau nieko panasaus neminejo g.gif
Gal galit placiau paklausineti - kas per spinduliai ir kuo kenksmingi? Nes echo tai nekenkia vaikui siaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2010 02 27, 12:06)
Sveikos!
Kas gali pasakyti, kiek kainuoja Santariskese 3D echoskopija?  4u.gif
Ar ten reikia siuntimo ar kaip uzrasymas vyksta?

Maciau reklama, kad daro Baltijos Amerikos klinikoj. Ir jis maziau kenksmingas nei 2D. Galit ten pasiskambint ir pasiteiraut, manau suteiks informacijos.
Atsakyti