Įkraunama...
Įkraunama...

3D vaisiaus echoskopija

Sveikutes,

as visos temo nuo pradziu neskaiciau, nes labai daug, gal jau kas ir pasisake, bet as irgi noriu isiterpti su savo ir pilvelio nuomone nestuke.gif
ar kuri nors domejotes apie neigiama poveiki 3D? aplamai dazna echoskopija? apie tai kodel issivysciusios europos salis tai atlieka tik 2 k per nestuma? mano nuomone - nera ten ko landzioti. kodel vaikelis judresnis buna echoskopuojant? 3D veikia temperaturiskai, jeigu ilgiau palaikytu echoskopuotojas viename taske, vaikeliui ant odeles liktu zymes. Infomacija rinkau per JAV ir Svedija. Aisku medikai musu paneigs tai, bet neuzsakyti tyrimai turi ir rodo kita informacija. Nepiknaudziaukime technologiju stebuklais, juk ten maza paslaptis gyvena nestuke.gif Jeigu yra bedu, itarimu nestumo metu, tai taip technologijos padeda, gelbeja gyvybes, bet del CD neverta.
Atsakyti
Mano ginekologe suzinojusiu jog dariausi 2D/3D/4D dave velniu.... Bet as nesigailiu. Kadangi jo deka nustate vaisiui inkstu pakitimus ko nesugebejo per planini ultragarsa poliklinikoje. Todel tik gimus sunui jau zinojau jog stebeti reikia ir pasakyti gydytojams. Padaviau israsa kuri dave gydytoja is "Bonus Eventus". Jei buciau nepasidarius buciau nezinojusi. Ejau darytis nuojautos vedama, ne is smalsumo kaip dauguma. Ir mano kaip mamos nuojauta pasitvirtino. Mano nuomuone reikia eiti ten jei to reikia.... Smalsumas irgi turi savo kaina..... Jei turite abejoniu paskambinkite kur tai atlieka jums patars kaip elgtis....
Atsakyti
Norejau paklaust, kas lanketes MirV klinikoj ir daret 3d, gal zinot ar daro Zeba sita reikaliuka? As pas ji lankausi ir noreciau, kad jis echoskopuotu....
Atsakyti
QUOTE(*sandriukas* @ 2009 02 09, 15:12)
Norejau paklaust, kas lanketes MirV klinikoj ir daret 3d, gal zinot ar daro Zeba sita reikaliuka? As pas ji lankausi ir noreciau, kad jis echoskopuotu....

jei dar nesuzinojai, tai paklausk jo sekancio apsilankymo metu. arba gali paskambint i registratura, ir is karto pasiklaust, kokie gydytojai atlieka.
nors as va ju darbuotoju sarasa kaip tik ziurinejau, tai taip suprantu, kad akuseriai-ginekologai sita daro, tad jis irgi turetu daryt smile.gif
Atsakyti
Video apie echoskopijos pasekmes: http://www.divshare....oad/4123775-ce7 Cia tas pats paskaitymui: http://voisvet.ru/19...-bez-maski.html
Atsakyti
QUOTE(lina.eidi @ 2009 01 24, 19:27)
Mano ginekologe suzinojusiu jog dariausi 2D/3D/4D dave velniu.... Bet as nesigailiu. Kadangi jo deka nustate vaisiui inkstu pakitimus ko nesugebejo per planini ultragarsa poliklinikoje.

Noriu paklausti, ar nustacius inkstu pakitimus (ar kitus negerus dalykus pas kudikeli), daktarai imasi kazkokiu priemoniu, ar paskiria vaistus, ar ka nors? Ar tiesiog suzinai ir gyveni su ta zinia iki gymdymo?
Atsakyti
QUOTE(nenuorama1 @ 2009 03 27, 10:24)
Noriu paklausti, ar nustacius inkstu pakitimus (ar kitus negerus dalykus pas kudikeli), daktarai imasi kazkokiu priemoniu, ar paskiria vaistus, ar ka nors? Ar tiesiog suzinai ir gyveni su ta zinia iki gymdymo?

Vaisiui nustacius kazka... nieko nedaro na gal ko as nezinau bet... po gimdymo jau zinoma ir daktarai i tai atkreipia demesi... ir imasi gydymo...,o kai nezinai tik po laiko islenda kai jau buna pakite....ir manau ne i gera puse... Visada savo iniciatyva darydavaus r neprivalomus tyrimus mokamus ir kartodavau tuos kurie butini... As dziaugiuosi jog zinojau kas yra ir gimdykloje apziurincei gydytojai pasakiau ji uzrase... Visada visus tyrimu israsus ir viska sviesdavau ir parodziau viska kas buvo daroma... Na cia as tokia esu.. Po gimdymo atsirado neapykanta gydytojaums kuriu broko buvo glima isvengti darant cezario pjuvi, o pasekmes iki dabar... jau trysmen po Sesku poliklinika ir santarus maluosi.... Bet viskas del vaiko. Stengiuos buti stipri nors tai nera lengva... Svarbu nebijoti... jei tavo nestumas yra eilinis tada gimdyk pati ir su epidiuru niekas medalio neduos uz tas kancias..., o jei vaisius didelis tai reikalauk tik cezario nes patirtas gimdymo traumas teks ilgokai gydyti, o tas skausmas ka jausi sirdyje yra beprotiskas...Kai matai jog tavo vaikas is 4 naujagimiu yra kitos.... Nors tai pataisoma, bet mamai laukti yra labai sunku... Mama buti ra labai sunku..., bet po to ateina palaima... Kai supranti jog tai tai mazai butybei tu esi visas pasaulis... Pagimdzius skambinau mamai uz daug ka atsiprasiau... Pati pamatysi kai sirdis plys kai vaikiui ims krauja is kulniuko jis verks, o tu irgi ir tas laukinis inkstinktas ginti savo vaika... atrodo imsi ir trenksi tai sesutei....Protas suvokia jog reikia butina, o sirdziai neisakysi... Taip mano kudikis atima visa laika..., bet einu i prieki kovoju su gydytoju abejingumu kurio labai daug... Patarimas visoms jei reikia akisdraskyti ti draskykita... As daug ka del vaiko tik tokiu budu pasiekiau.... Kitaip puse tyrimu ar kito gydymo nebutu skiria... Nes taupo... Jei ko noresi dar paklausti rasyk i el.pasta lina.ei.cepl@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(populi @ 2008 10 30, 11:18)
Noriu eiti į Motiną ir vaikas. Ar verta? aš tai daryčiau dėl atsiminimo, ne dėl tyrimų ar pan.  4u.gif

Noriu eiti į Motiną ir vaikas. Ar galite pasidalinti įspūdžiais ? Kiek laiko truko ? Ar matėsi leliukas ? Planuoju echoskopuotis 26 pabaiga 27 pradžia sav.
Atsakyti
Mes irgi buvom Bonus Eventus prieš porą dienų, darėm 2d/3d/4d. Echoskopavo Gintautas Domža. Išsamiai paaiškino viską, konkrečiai, tai džiaugiausi, kad vyras nes su moteriškėm man sunku susišnekėti, jos visur savo asmeninę nuomonę kiša. O pvz. Kivilšaitė Antakalnio poliklinikoj visų pirma lytį pasako, net nepaklausus ar noriu ją žinoti. Gavom 9 nuotraukas, tokias kaip: čia - kojytė, čia - rankytė, veiduko profilio keletą, per paprastą echo 2d taip nepamatysi aiškiai. Dėl išleistų pinigų, tai manau gana brangu 270 lt., bet pigiau nėra, + tai nėra būtinybė tokią echo daryt, o jei nori sau pasidaryti malonumą, broliam, mamai, anytai parodyt, albumelį sau pasidaryti, tai ir moki. Dar gavom cd su įrašu kaip vaikutis juda, kaip atrodo veidukas, kaip išsižioja, susičiaupia, tai vaizdai yra sudėti iš atskirų filmukų po keletą sekundžių, o ne pvz vienas ištisas filmukas su kokia 'romantic' muzikėle, kad močiutėm ašarą išspaust, be jokių ten antraštėlių tipo 'mamyte noriu pas tave, myliu: - tavo lelius'. Na bet tokią gali pati pasidaryt su kompu, sudėjus vaizdelius ir muzikėlę 'ant viršaus'. Dar įdomu man pasirodė tai, kad per visus kartus su paprastu echoskopu, vaikas reaguodavo labai neramiai, dangstydavosi akytes, galvytę su rankutėm, atrodė, kad jam labai nepatinka, o per 3d/4d tai gulėjo atsipūtęs, markstėsi, nespurdėjo, nesidangstė. Bet čia tai man gal šiaip tik pasirodė, nzn. 'Pasimatymas' truko 40 min, kainavo 270 lt su gydytojo išvadom ir išrašu koks svoris, kokie matmenys, padėtis ir kt. mano ginekologei, jei jo nebūčiau norėjus, tai būtų pigiau vien vaizdai, cd ir nuotraukytės, manau kokiais 100 lt. Jei dar kada nors busiu nėščia, tai vėl eisiu, o šitam nėštumui echo jau užteks.
Atsakyti
Sakykit o Klaipedoje ar jau daro kazku 3D echo?
Atsakyti
Sveikutes smile.gif na man dar bedaug laiko,taciau kazkodel mane kankina bloga nuojauta del lialiuko g.gif Labai tikiuosi,kad tai tik siaip nerimas,nes tai mano pirmasis kleckiukas smile.gif ir noreciau nueit atlikt 3D echo,kad galeciau jy pamatyt ir nusiramint smile.gif tai gal galit patart kur vilniuje,kaune ar panevezi greitai ir be jokiu siuntimu,tai atliekama rolleyes.gif buciau labai dekinga 4u.gif nes ginekologe sake,kad echo padarys tik 28savaite,o tiek as tikrai neislauksiu doh.gif
Atsakyti
Gal kiek ne į temą, bet noriu paklausti kelių savaičių jums darė echoskopiją? g.gif Buvau vakar pas gydytoją (mums 16 savaičių tongue.gif ) tai sakė, kad dabar per anksti ir liepė ateiti po dviejų savaičių... O ar galiu po tų dviejų savaičių nueiti į kitą kliniką, pasidaryti 3D ultragarsą ir tyrimo atsakymus nunešti savo gydytojai?
Atsakyti