QUOTE(claudija @ 2009 04 08, 11:46)
Ar medziaginiu vystyklu (pasitiesimui, pasluostymui ir t.t.) emete? Jei taip, tai kiek, ar flanelinius ar merlinius?
neėmiau jokių. Duoda skyriuj.
Hm.....
o kokiose ligoninese savais drabuziais aprengia?
kazkaip negirdejau, kad drauges pasakotu kurios gimde.
as vaziuodama gimdyt susikroviau didziausia kelionine tase,ligoninej praleidau pusantros paros(su skatinimu),dalykai kuriu reikejo ir kuriuos vesiuos kita karta buvo 2 naktiniai,chalatas,tapkes,ranksluostis,muilas ir sampunas nusipraust po gimdymo,didziausi yklotai,nes nemazai kraujo bega po to,kelios kelnaites,maitinancios liemenele ir yklotai,drabuzeliai leliui ir pampersai su dregnon servetelem.daugiau visiskai nieko neprireike.beje gimdziau Airijoj,gal Lietuvoj kitaip,girdejau lietuvoj dar vokely reik pasiimt didziausia nesamone kokia tik teko isgirst pastaruoju metu.moket uz gimdyma?!
QUOTE(silwute @ 2009 04 08, 12:30)
beje gimdziau Airijoj,gal Lietuvoj kitaip,girdejau lietuvoj dar vokely reik pasiimt didziausia nesamone kokia tik teko isgirst pastaruoju metu.moket uz gimdyma?!
Nea, manau, klaidinga ivaizdi susidarei - yra moteru, kurios noretu moketi gydytojui, jos apie tai aktyviai diskutuoja, noredamos issiaiskinti subtilybes. Todel gal ir ivaizdis susikuria, kad gimdymas papildomai mokamas .
As tu medvilniniu vystyklu neturejau,bet pasigedau,nes ligoninej mums dave ribota kieki,o man ju reikejo daugiau tai gavai zyste zysti...
Del kremuko sikniukui,tai neemiau nieko,nes tuo metu duodavo sudocream dovanu,bet to sksto talko tikrai neimciau,nes kiek zinau,ne taip jau jis gerai.Ir pudra negerai... Geriau kremukas.Man labiausiai tiko (tiksiau dukrytei) hipp su cinku kremas nu super daiktas.
Del kremuko sikniukui,tai neemiau nieko,nes tuo metu duodavo sudocream dovanu,bet to sksto talko tikrai neimciau,nes kiek zinau,ne taip jau jis gerai.Ir pudra negerai... Geriau kremukas.Man labiausiai tiko (tiksiau dukrytei) hipp su cinku kremas nu super daiktas.
QUOTE(spaude @ 2009 04 08, 12:02)
Hm.....
Gimdziau AK, tai vaikuti iskart aprenge ligonines drabuziais, uzdejo pampersa. Veliau paklause ar noresiu perrengti savais. Man taipogi dave naktinius.
QUOTE(spaude @ 2009 04 08, 12:02)
Hm.....
Gimdziau KMUK,dukryte buvo aprengta ligonines drabuzeliais gulejo naujagimiu skyriuje o kai atveze i palata tai paklause ar noreciau kad jos atnestu rubeliu ar savus rengsiu Tai atsakiau kad savais,nes man taip patogiau be to turejau atsivezusi visa kelionine tase dukrytes rubeliu
Gulejau ligonineje 6 paras,gimdziau kitame mieste artimieji manes kasdien lankyti negalejo tad lb dziaugiausi nes buvau viska susidejusi nuo...iki tilpo i 2 dideles kelionines tases + pampersai
QUOTE(SuperMeska @ 2009 04 16, 17:02)
Gimdziau AK, tai vaikuti iskart aprenge ligonines drabuziais, uzdejo pampersa. Veliau paklause ar noresiu perrengti savais. Man taipogi dave naktinius.
Ar dar kas nors AK gavo rubelius, ar vistik pasiule su savais gimdyti?
QUOTE(claudija @ 2009 04 17, 21:35)
Ar dar kas nors AK gavo rubelius, ar vistik pasiule su savais gimdyti?
Man dave, nes buvo cp. O siaip reikia tureti savo.
QUOTE(claudija @ 2009 04 08, 11:46)
Ar medziaginiu vystyklu (pasitiesimui, pasluostymui ir t.t.) emete? Jei taip, tai kiek, ar flanelinius ar merlinius?
vystyklus davė kauno II lig vienkartinius. jų netrūko...drėgnų servetėlių neprireikė, nebent sau kartais gerai. mane truputį siuvo, tai negalėjau naudoti suplonintų paketų, o dar geriau tiko vaikiški pampersai (aš ne kaunietė, nors vyras atvažiuodavo kiekv dieną, bet....). dar labai buvo gerai, kad turėjau vaikišką lietuvišką muilą-juo ploviau lėlytei šikniuką ir sau rankas....pampersų davė ir ligoninės, bet naudojau savo, nes mano buvo mažesni, labiau tiko....neprireikė lėlytei siaustinukų, juos be reikalo paėmiau, o ir nepatogūs jie, užsikelia į viršų...
tai gal tiek.
Papildyta:
QUOTE(iruncia @ 2009 04 08, 08:24)
Na,o as isimeciau "Bepanthen".Ir man ir leliuko uzpakaliukui
bepanteną turėjau, sau pradėjau naudoti antrą dieną, o lėlytei nenaudojau, nes dar nereikėjo...ir dabar geriausiai tinka bubchen aliejukas, na aišku pirmoj vietoj paprastas vandenukas. ir nereikia ten visko gydančio vaikui naudoti. kai "neserga" užpakaliukas, tai kam tepti gydomaisiais tepalais?
Papildyta:
pakomentuosiu:
QUOTE(Pielikiene @ 2009 04 01, 11:09)
Va radau toki sarasiuka:
MAMAI:
Dokumentai:
Nėščiosios kortelė
Pasas
SoDros pažymėjimas
Pinigai
Higienos reikmenys:
Šampūnas, kondicionierius
Dantų šepetėlis
Dantų pasta
Dušo želė, muilas
Veido kremas, veidrodėlis
Šukos
Gumutės plaukams
Lūpų vazelinas
Ausų krapštukai nereikėjo
Popieriniai rankšluosčiai nereikėjo
Tualetinis popierius (minkštas ir švelnus)
Vienkartinės nosinaitės nereikėjo
Drėgnos servetėlės intymiai higienai tinka vaikiškos servetėlės-nebūtinos
Įklotai po gimdymo Tena Abri San (10 vnt.) super dydis
Tena patiesaliukai (5 vnt.)nereikėjo
Paprasti naktiniai paketai Ultra Night (10 vnt.)ultra netiko, nes buvau truputį siūta, tai skaudėjo nuo tų kietesnių paketų-tiko vaikiški pampersai
Įklotukai į liemenėlęneprireikė
Apranga:
Rankšluostis (2 vnt. mažas ir didelis)
Tinklinės medvilninės kelnaitės (5 vnt.)arba
Medvilniniai patogūs triusikėliai ( 5 vnt.), bet užteko trijų vnt
Liemenėlė maitinimui (2 vnt.)
Dveji naktiniai marškiniai (susegami priekyje)
Šilta pižama nereikėjo
Chalatas
Kojinaičių (puskojinių) ( 3 vnt.), vilnonės kojinės (1 vnt.)nereikėjo
Šlepetės (medžiaginės), šlepetės (guminės į dušą)nereikėjo
Daiktai:
Mobiliakas+pakrovėjas
Fotoaparatas
Stalo įrankiai, puodelis nereikėjo
Ką nors paskaityti (knyga, žurnalas) davė ligoninėj
Užrašų knygelė, rašiklis
Pientraukis (nebūtinai) nereikėjo
Buteliukas pienui laikyti (nebūtinai) nereikėjo
Vaistai:
Microlax klizmutės (2 vnt.)nereikėjo
Tepaliukas speneliams (Bepanten Garmastan)
Maistas:
Negazuoto geriamo vandens butelis
Šokolado plytelė
Kas nors pagraužti (barankos, javainiai, studentų maistas ar pan.)
TĖČIUI: reikėjo tik šlepečių
Šlepetės
Spec. apranga į gimdyklą.
Lengvesnius rūbus
Pinigai
VAIKUČIUI
Higienos reikmenys:
Pampersų pokas Newborn
Drėgnos servetėlės užpakaliukui
Neperšlampamų paklotėlių pervystymui (5 vnt.)
Krapštukai ausytėms (nebūtinai)
Termometras čiulptukas (nebūtinai)
Pompa snargliukams traukti (nebūtinai)visko šito nereikėjo
Apranga:
Rankšluostis (1 vnt.)
Vilnonės kojinytės, pirštinytės
Kepurytė plona
Kepurytė storesnė
Šliaužtinukai (3 vnt.)
Marškinėliai su pirštinytėm (3 vnt.)
Flaneliniai vystyklai (3-4 vnt.)nereikėjo
GRĮŽIMUI NAMO:
Drabužėliai vaikučiui parsivežimui
Adijaliukas, antklodė parsivežimui
Vokelis
Mamos drabužiai
Tai kaip cia gali viskas tilpt i viena tase niekaip nezinau , ir atrodo visko gali prireikti, nes jei neturesi kai prireiks tai tik veltui nervinsies, pienukas dar dings is tu nervu kad apsidurinai ir kazko nepaemei taip kad viskas cia normaliai, ramiakas
MAMAI:
Dokumentai:
Nėščiosios kortelė
Pasas
SoDros pažymėjimas
Pinigai
Higienos reikmenys:
Šampūnas, kondicionierius
Dantų šepetėlis
Dantų pasta
Dušo želė, muilas
Veido kremas, veidrodėlis
Šukos
Gumutės plaukams
Lūpų vazelinas
Ausų krapštukai nereikėjo
Popieriniai rankšluosčiai nereikėjo
Tualetinis popierius (minkštas ir švelnus)
Vienkartinės nosinaitės nereikėjo
Drėgnos servetėlės intymiai higienai tinka vaikiškos servetėlės-nebūtinos
Įklotai po gimdymo Tena Abri San (10 vnt.) super dydis
Tena patiesaliukai (5 vnt.)nereikėjo
Paprasti naktiniai paketai Ultra Night (10 vnt.)ultra netiko, nes buvau truputį siūta, tai skaudėjo nuo tų kietesnių paketų-tiko vaikiški pampersai
Įklotukai į liemenėlęneprireikė
Apranga:
Rankšluostis (2 vnt. mažas ir didelis)
Tinklinės medvilninės kelnaitės (5 vnt.)arba
Medvilniniai patogūs triusikėliai ( 5 vnt.), bet užteko trijų vnt
Liemenėlė maitinimui (2 vnt.)
Dveji naktiniai marškiniai (susegami priekyje)
Šilta pižama nereikėjo
Chalatas
Kojinaičių (puskojinių) ( 3 vnt.), vilnonės kojinės (1 vnt.)nereikėjo
Šlepetės (medžiaginės), šlepetės (guminės į dušą)nereikėjo
Daiktai:
Mobiliakas+pakrovėjas
Fotoaparatas
Stalo įrankiai, puodelis nereikėjo
Ką nors paskaityti (knyga, žurnalas) davė ligoninėj
Užrašų knygelė, rašiklis
Pientraukis (nebūtinai) nereikėjo
Buteliukas pienui laikyti (nebūtinai) nereikėjo
Vaistai:
Microlax klizmutės (2 vnt.)nereikėjo
Tepaliukas speneliams (Bepanten Garmastan)
Maistas:
Negazuoto geriamo vandens butelis
Šokolado plytelė
Kas nors pagraužti (barankos, javainiai, studentų maistas ar pan.)
TĖČIUI: reikėjo tik šlepečių
Šlepetės
Spec. apranga į gimdyklą.
Lengvesnius rūbus
Pinigai
VAIKUČIUI
Higienos reikmenys:
Pampersų pokas Newborn
Drėgnos servetėlės užpakaliukui
Neperšlampamų paklotėlių pervystymui (5 vnt.)
Krapštukai ausytėms (nebūtinai)
Termometras čiulptukas (nebūtinai)
Pompa snargliukams traukti (nebūtinai)visko šito nereikėjo
Apranga:
Rankšluostis (1 vnt.)
Vilnonės kojinytės, pirštinytės
Kepurytė plona
Kepurytė storesnė
Šliaužtinukai (3 vnt.)
Marškinėliai su pirštinytėm (3 vnt.)
Flaneliniai vystyklai (3-4 vnt.)nereikėjo
GRĮŽIMUI NAMO:
Drabužėliai vaikučiui parsivežimui
Adijaliukas, antklodė parsivežimui
Vokelis
Mamos drabužiai
Tai kaip cia gali viskas tilpt i viena tase niekaip nezinau , ir atrodo visko gali prireikti, nes jei neturesi kai prireiks tai tik veltui nervinsies, pienukas dar dings is tu nervu kad apsidurinai ir kazko nepaemei taip kad viskas cia normaliai, ramiakas
rankšluosčių turėjau du sau, o leliukui užpakaliuką išplovus šluosčiau su ligoninės vystyklu.
QUOTE(mamalora @ 2009 04 20, 12:50)
vystyklus davė kauno II lig vienkartinius. jų netrūko...drėgnų servetėlių neprireikė, nebent sau kartais gerai. mane truputį siuvo, tai negalėjau naudoti suplonintų paketų, o dar geriau tiko vaikiški pampersai (aš ne kaunietė, nors vyras atvažiuodavo kiekv dieną, bet....). dar labai buvo gerai, kad turėjau vaikišką lietuvišką muilą-juo ploviau lėlytei šikniuką ir sau rankas....pampersų davė ir ligoninės, bet naudojau savo, nes mano buvo mažesni, labiau tiko....neprireikė lėlytei siaustinukų, juos be reikalo paėmiau, o ir nepatogūs jie, užsikelia į viršų...
tai gal tiek.
Papildyta:
bepanteną turėjau, sau pradėjau naudoti antrą dieną, o lėlytei nenaudojau, nes dar nereikėjo...ir dabar geriausiai tinka bubchen aliejukas, na aišku pirmoj vietoj paprastas vandenukas. ir nereikia ten visko gydančio vaikui naudoti. kai "neserga" užpakaliukas, tai kam tepti gydomaisiais tepalais?
Papildyta:
pakomentuosiu:
rankšluosčių turėjau du sau, o leliukui užpakaliuką išplovus šluosčiau su ligoninės vystyklu.
tai gal tiek.
Papildyta:
Papildyta:
pakomentuosiu:
O kurioje ligonineje gimdei?
P.S. sveikinu sulaukus karaliuko