Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktai į gimdymo įstaigą III dalis

Ar medziaginiu vystyklu (pasitiesimui, pasluostymui ir t.t.) emete? Jei taip, tai kiek, ar flanelinius ar merlinius?
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 04 08, 11:46)
Ar medziaginiu vystyklu (pasitiesimui, pasluostymui ir t.t.) emete? Jei taip, tai kiek, ar flanelinius ar merlinius?

neėmiau jokių. Duoda skyriuj.
Atsakyti
Hm.....
o kokiose ligoninese savais drabuziais aprengia? g.gif
kazkaip negirdejau, kad drauges pasakotu kurios gimde.
Atsakyti
as vaziuodama gimdyt susikroviau didziausia kelionine tase,ligoninej praleidau pusantros paros(su skatinimu),dalykai kuriu reikejo ir kuriuos vesiuos kita karta buvo 2 naktiniai,chalatas,tapkes,ranksluostis,muilas ir sampunas nusipraust po gimdymo,didziausi yklotai,nes nemazai kraujo bega po to,kelios kelnaites,maitinancios liemenele ir yklotai,drabuzeliai leliui ir pampersai su dregnon servetelem.daugiau visiskai nieko neprireike.beje gimdziau Airijoj,gal Lietuvoj kitaip,girdejau lietuvoj dar vokely reik pasiimt doh.gif didziausia nesamone kokia tik teko isgirst pastaruoju metu.moket uz gimdyma?!
Atsakyti
QUOTE(silwute @ 2009 04 08, 12:30)
beje gimdziau Airijoj,gal Lietuvoj kitaip,girdejau lietuvoj dar vokely reik pasiimt doh.gif didziausia nesamone kokia tik teko isgirst pastaruoju metu.moket uz gimdyma?!

Nea, manau, klaidinga ivaizdi susidarei - yra moteru, kurios noretu moketi gydytojui, jos apie tai aktyviai diskutuoja, noredamos issiaiskinti subtilybes. Todel gal ir ivaizdis susikuria, kad gimdymas papildomai mokamas mirksiukas.gif .
Atsakyti
As tu medvilniniu vystyklu neturejau,bet pasigedau,nes ligoninej mums dave ribota kieki,o man ju reikejo daugiau blush2.gif tai gavai zyste zysti...
Del kremuko sikniukui,tai neemiau nieko,nes tuo metu duodavo sudocream dovanu,bet to sksto talko tikrai neimciau,nes kiek zinau,ne taip jau jis gerai.Ir pudra negerai... Geriau kremukas.Man labiausiai tiko (tiksiau dukrytei) hipp su cinku kremas thumbup.gif nu super daiktas.
Atsakyti
QUOTE(spaude @ 2009 04 08, 12:02)
Hm.....

Gimdziau AK, tai vaikuti iskart aprenge ligonines drabuziais, uzdejo pampersa. Veliau paklause ar noresiu perrengti savais. Man taipogi dave naktinius.
Atsakyti
QUOTE(spaude @ 2009 04 08, 12:02)
Hm.....

Gimdziau KMUK,dukryte buvo aprengta ligonines drabuzeliais gulejo naujagimiu skyriuje o kai atveze i palata tai paklause ar noreciau kad jos atnestu rubeliu ar savus rengsiu ax.gif Tai atsakiau kad savais,nes man taip patogiau be to turejau atsivezusi visa kelionine tase dukrytes rubeliu ax.gif

Gulejau ligonineje 6 paras,gimdziau kitame mieste artimieji manes kasdien lankyti negalejo tad lb dziaugiausi nes buvau viska susidejusi nuo...iki tilpo i 2 dideles kelionines tases + pampersai
Atsakyti
QUOTE(SuperMeska @ 2009 04 16, 17:02)
Gimdziau AK, tai vaikuti iskart aprenge ligonines drabuziais, uzdejo pampersa. Veliau paklause ar noresiu perrengti savais. Man taipogi dave naktinius.

Ar dar kas nors AK gavo rubelius, ar vistik pasiule su savais gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 04 17, 21:35)
Ar dar kas nors AK gavo rubelius, ar vistik pasiule su savais gimdyti?

Man dave, nes buvo cp. O siaip reikia tureti savo.
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 04 08, 11:46)

vystyklus davė kauno II lig vienkartinius. jų netrūko...drėgnų servetėlių neprireikė, nebent sau kartais gerai. mane truputį siuvo, tai negalėjau naudoti suplonintų paketų, o dar geriau tiko vaikiški pampersai (aš ne kaunietė, nors vyras atvažiuodavo kiekv dieną, bet....). dar labai buvo gerai, kad turėjau vaikišką lietuvišką muilą-juo ploviau lėlytei šikniuką ir sau rankas....pampersų davė ir ligoninės, bet naudojau savo, nes mano buvo mažesni, labiau tiko....neprireikė lėlytei siaustinukų, juos be reikalo paėmiau, o ir nepatogūs jie, užsikelia į viršų...
tai gal tiek.
Papildyta:
QUOTE(iruncia @ 2009 04 08, 08:24)
Na,o as isimeciau "Bepanthen".Ir man ir leliuko uzpakaliukui biggrin.gif

bepanteną turėjau, sau pradėjau naudoti antrą dieną, o lėlytei nenaudojau, nes dar nereikėjo...ir dabar geriausiai tinka bubchen aliejukas, na aišku pirmoj vietoj paprastas vandenukas. ir nereikia ten visko gydančio vaikui naudoti. kai "neserga" užpakaliukas, tai kam tepti gydomaisiais tepalais?
Papildyta:
pakomentuosiu:

QUOTE(Pielikiene @ 2009 04 01, 11:09)
Va radau toki sarasiuka:
MAMAI:

Dokumentai:
• Nėščiosios kortelė
• Pasas
• SoDros pažymėjimas
• Pinigai

Higienos reikmenys:
• Šampūnas, kondicionierius
• Dantų šepetėlis
• Dantų pasta
• Dušo želė, muilas
• Veido kremas, veidrodėlis
• Šukos
• Gumutės plaukams
• Lūpų vazelinas
• Ausų krapštukai nereikėjo
• Popieriniai rankšluosčiai nereikėjo
• Tualetinis popierius (minkštas ir švelnus)
• Vienkartinės nosinaitės nereikėjo
• Drėgnos servetėlės intymiai higienai tinka vaikiškos servetėlės-nebūtinos
• Įklotai po gimdymo „Tena“ „Abri San“ (10 vnt.) super dydis
• „Tena“ patiesaliukai (5 vnt.)nereikėjo
• Paprasti naktiniai paketai „Ultra Night“ (10 vnt.)ultra netiko, nes buvau truputį siūta, tai skaudėjo nuo tų kietesnių paketų-tiko vaikiški pampersai
• Įklotukai į liemenėlęneprireikė

Apranga:
• Rankšluostis (2 vnt. mažas ir didelis)
• Tinklinės medvilninės kelnaitės (5 vnt.)arba
• Medvilniniai patogūs triusikėliai ( 5 vnt.)
, bet užteko trijų vnt
• Liemenėlė maitinimui (2 vnt.)
• Dveji naktiniai marškiniai (susegami priekyje)
• Šilta pižama nereikėjo
• Chalatas
• Kojinaičių (puskojinių) ( 3 vnt.), vilnonės kojinės (1 vnt.)nereikėjo
• Šlepetės (medžiaginės), šlepetės (guminės į dušą)nereikėjo

Daiktai:
• Mobiliakas+pakrovėjas
• Fotoaparatas
• Stalo įrankiai, puodelis nereikėjo
• Ką nors paskaityti (knyga, žurnalas) davė ligoninėj
• Užrašų knygelė, rašiklis
• Pientraukis (nebūtinai) nereikėjo
• Buteliukas pienui laikyti (nebūtinai) nereikėjo

Vaistai:
• „Microlax“ klizmutės (2 vnt.)nereikėjo
• Tepaliukas speneliams (“Bepanten” “Garmastan”)

Maistas:
• Negazuoto geriamo vandens butelis
• Šokolado plytelė
• Kas nors pagraužti (barankos, javainiai, studentų maistas ar pan.)

TĖČIUI: reikėjo tik šlepečių

• Šlepetės
• Spec. apranga į gimdyklą.
• Lengvesnius rūbus
• Pinigai

VAIKUČIUI

Higienos reikmenys:
• Pampersų pokas „Newborn“
• Drėgnos servetėlės užpakaliukui
• Neperšlampamų paklotėlių pervystymui (5 vnt.)
• Krapštukai ausytėms (nebūtinai)
• Termometras – čiulptukas (nebūtinai)
• Pompa snargliukams traukti (nebūtinai)visko šito nereikėjo

Apranga:
• Rankšluostis (1 vnt.)
• Vilnonės kojinytės, pirštinytės
• Kepurytė plona
• Kepurytė storesnė
• Šliaužtinukai (3 vnt.)
• Marškinėliai su pirštinytėm (3 vnt.)
• Flaneliniai vystyklai (3-4 vnt.)nereikėjo

GRĮŽIMUI NAMO:
• Drabužėliai vaikučiui parsivežimui
• Adijaliukas, antklodė parsivežimui
• Vokelis
• Mamos drabužiai

Tai kaip cia gali viskas tilpt i viena tase niekaip nezinau  blink.gif , ir atrodo visko gali prireikti, nes jei neturesi kai prireiks tai tik veltui nervinsies, pienukas dar dings is tu nervu kad apsidurinai ir kazko nepaemei doh.gif taip kad viskas cia normaliai, ramiakas  mirksiukas.gif

rankšluosčių turėjau du sau, o leliukui užpakaliuką išplovus šluosčiau su ligoninės vystyklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamalora: 20 balandžio 2009 - 12:07
QUOTE(mamalora @ 2009 04 20, 12:50)
vystyklus davė kauno II lig vienkartinius. jų netrūko...drėgnų servetėlių neprireikė, nebent sau kartais gerai. mane truputį siuvo, tai negalėjau naudoti suplonintų paketų, o dar geriau tiko vaikiški pampersai (aš ne kaunietė, nors vyras atvažiuodavo kiekv dieną, bet....). dar labai buvo gerai, kad turėjau vaikišką lietuvišką muilą-juo ploviau lėlytei šikniuką ir sau rankas....pampersų davė ir ligoninės, bet naudojau savo, nes mano buvo mažesni, labiau tiko....neprireikė lėlytei siaustinukų, juos be reikalo paėmiau, o ir nepatogūs jie, užsikelia į viršų...
tai gal tiek.
Papildyta:

bepanteną turėjau, sau pradėjau naudoti antrą dieną, o lėlytei nenaudojau, nes dar nereikėjo...ir dabar geriausiai tinka bubchen aliejukas, na aišku pirmoj vietoj paprastas vandenukas. ir nereikia ten visko gydančio vaikui naudoti. kai "neserga" užpakaliukas, tai kam tepti gydomaisiais tepalais?
Papildyta:
pakomentuosiu:
rankšluosčių turėjau du sau, o leliukui užpakaliuką išplovus šluosčiau su ligoninės vystyklu.

O kurioje ligonineje gimdei?
P.S. sveikinu sulaukus karaliuko 4u.gif
Atsakyti