Pasidalinsiu savo sąrašo korekcijomis, tame tarpe ir apie tuos naktinius marškinius:
- Dokumentų visų (kortelės, paso, sodros) nepamirškit
- Chalatas pravertė jau po gimdymo slankiojant po ligoninę
- naktinius ėmiau savo 2, kurių vienus gimdykloj, atsiprašant, apvėmiau, tada perrengė mane valdiškais, tuos irgi sutepiau, tada dar kitais valdiškais perrengė, o jau kitą dieną po dušo užsidėjau antruosius savo. Bet tikrai svarbu, kad jie tiktų maitinimui - būtų su sagutėm, nusiimančiom petnešėlėm ar specialūs. Kitaip teks iki kaklo atraitot, tai gali būti vėsoka ilgai maitinant. Bet lovoj vis tiek buvau juos atraitojus iki pilvo, kad irgi labai nesutepčiau, nes nauji buvo
- porą rankšluosčių;
- kelnaičių įsidėkit daugiau, man bent 6 prireikė, nes paisėmiau tik night įklotus, tai labai tepliojau;
- kuo didesnių hig įklotų.
- tas tinklines kelnaites ar vienkartines po gimdymo tai pasiimkit - aš neturėjau, bet night įklotai pirmą naktį ėjo kiaurai
- higienos reikmenys - tradiciškai (vaikiškas muilas, šepetėlis, pasta, šukos, gumytė, bekvapis antiperspirantas, biškis makijažo kitai dienai
)
- tualetinis popierius (valdiško būdavo tik rytais
)
- liemenėlės maitinančiai mamai - prireikė jau tik namie
- šlepetes ėmiau tokias, kur į dušą tinka - šliopkes
- kojinės pravertė, nes vėsoka ligoninėj,
- buvau pasiėmus antrus viršutinius rūbus, bet jų tikrai nereikėjo - su kuom atvažiuosit, su tuo ir išvažiuosit, nebent kokius marškinėlius ar lengvą megstuką, jei norėsis ant naktinių užsimest
- užrašų knygelė (ta pati su konspektais iš kursų
), tušinis, telefonas, pakrovėjas.
- negazuotas geriamas vanduo - 3x0,5 l man buvo mažai
- diržas po gimdymo
- aš turėjau naminių keksiukų, tai mielai suvalgiau dar nesulaukus pusryčių, po gimdymo.
Aš su visais daiktais ėjau ir į gimdyklą, bet ten prireikė tik geriamo vandens, vaiko kepurėlės ir vaiko vilnonių kojinyčių.
Vaikui:
- labai gerai buvo 2 marškinėliai, 2 šliaužtiniai (visi susegami, o ne užmaunami, rankovytės iškart su pirštinėlėm), vilnonės kojinytės, kepurėlė.
- pokas pampersų
- parsivežimui (gali vėliau vyras atvežt - lauko kombinezonas, auto kėdutė, šiltesnė kepurėlė)
- drėgnos servetėlės - vaikui nereikėjo, nes palatoj buvo kriauklė, bet pravertė man pačiai einant į tuliką "didelio" - daug geriau nei popierium valytis
Tėčiui:
- šlepetės, fotikas, vandens, bandelė ar sumuštinis užkąst, telefonas. rūbų persirengimui neprireikė, nebent labai suprakaituos maikę per gimdymą