norejau paklausti tu kurios kaune 2-oj gimde, kaip ten reikalai? ko reikia ko nereikia? klizma paciai reikia pasidaryti? ar duoda rubus gimdykloj? pas mane viena didele tase ir viena mazyte i gimdykla atskirai tai ar jas abi is karto nestis ar tik ta maza pradzioj pasiimti? jie noresiu kad vyras liktu su manim tai jau priemime reikia pasakyti is karto ar kaip? ir gimdyklos noreciau su vonia tai irgi tom tetom reikia pasakyti?
QUOTE(gupija @ 2009 04 02, 11:36)
tai kuo rengs leliuką gimdykloj? Be to, šalti gi tie leliaus daikteliai bus. aš dar po šiai dienai prieš perrengdama mažylį, jo apatinius drabužėlius palaikau ant radiatoriaus trupučiuką. Vis maloniau šiltais apsirengti, o ne šaltais
kazkur skaiciau kad rubeliu sildyti nereikia, vaikutis turi grudintis
QUOTE(Visad.su.tavimi @ 2009 08 25, 11:38)
norejau paklausti tu kurios kaune 2-oj gimde, kaip ten reikalai? ko reikia ko nereikia? klizma paciai reikia pasidaryti? ar duoda rubus gimdykloj? pas mane viena didele tase ir viena mazyte i gimdykla atskirai tai ar jas abi is karto nestis ar tik ta maza pradzioj pasiimti? jie noresiu kad vyras liktu su manim tai jau priemime reikia pasakyti is karto ar kaip? ir gimdyklos noreciau su vonia tai irgi tom tetom reikia pasakyti?
Gimdykla su vonia yra viena, tai kai atvaziuosi pasakyk, kad nori joje, jei bus laisva leis. Klizma padaro priimamajam, tikrai nereikia paciai veztis, naktinukus gimdymo ir chalata duoda, gimdykloj nieko is tavo puses nereikia. Pasiimk tik daiktus i palata. Vyrui butinai paimk tapkes, chalata duoda ir jam, jis ji uzsideda ant rubu. As i gimdykla veziausi viena tase ten tilpo viskas ir mano rubai (kurie skirti po to: naktinukai, kelnytes ir pampersai po gimdymo), ir maiselyje turejau tirs komplektukus rubeliui mazyliui. Juos daviau gimdykloj, kad mano rubeliais mazyle aprengtu.
Abu kartus gimdziau IIoje tikrai labai viskuo likau patenkinta
As pirmaja gimdziau 20val, tai gerai, kad turejau termose arbatos ir dar sumustinuku pasidariau, tai vyras alkanas neliko
O antraja gimdziau tik 5val tai sumustinukai ir arbata suejo po gimdymo
Tiesa, sau gimdykloj turek tapkes
Sekmes
upsssssss, taigi tu jau pagimdei, pavelavau su patarimais
Sveikai aukit
Niekaip nesuprantu, kam tos klizmos, du kartus gimdžiau ir abu jokių klizmu nedare , čia gal nuo daktaro priklauso?
Dar klausimas/pamastymas del tinkliniu kelnaiciu. O jos kam reikalingos? As apsejau be ju, buvo labai patogu tokios vienkartines kelnaites, ale pampersai suaugusiems, užteko dvienu, kol stipriau kraujavau, o paskui elemetaru always'ai tiko.
Dar klausimas/pamastymas del tinkliniu kelnaiciu. O jos kam reikalingos? As apsejau be ju, buvo labai patogu tokios vienkartines kelnaites, ale pampersai suaugusiems, užteko dvienu, kol stipriau kraujavau, o paskui elemetaru always'ai tiko.
QUOTE(Ieva P. @ 2009 09 13, 20:23)
Niekaip nesuprantu, kam tos klizmos, du kartus gimdžiau ir abu jokių klizmu nedare , čia gal nuo daktaro priklauso?
Na aš klausiau II ligoninėj, tai man sakė, kad klizmos nėra privalomos, bet patartinos, nes jeigu būni per daug tą dieną privalgius, tai storoji žarna būna išsiplėtus ir mažiną gimdymo takus, kitaip sakant spaudžia, beto sakė, turbūt nesinori, kad bestumiant išeitų leliukas ir kartu viskas iš storosios žarnos, nes taip dažnai būna. Norisi kad leliukas ateitų gražiai...
sveikos merginos,
man iskilo dilema kokius paketus iskart po gimdymo naudoti- ar pirkti tinklines kelnaites ir didelius Tena paketus ar pirkti Tena "pampersus"?Sako pastarieji patogiau- nepabega ir gerai sugeria.
Taipogi idomu kiek ju reikes ar uzteks dvieju, ar penkiu, ar visu desimt???
Matau lankosi pagimdziusios -gal jos galetu atsakyti.
man iskilo dilema kokius paketus iskart po gimdymo naudoti- ar pirkti tinklines kelnaites ir didelius Tena paketus ar pirkti Tena "pampersus"?Sako pastarieji patogiau- nepabega ir gerai sugeria.
QUOTE(Nom @ 2009 09 26, 19:24)
sveikos merginos,
As pasiklausiau patarimu ir nusipirkau pampersus. Pirkau 2 vnt. Cia paciai pradziai, nes sako zymiai patogiau. O veliasniam laikui turiu tinklines kelnaites ir iklotu Ambri.
QUOTE(Nom @ 2009 09 26, 18:24)
sveikos merginos,
Tena pampersi - nezinojau i nenaudojau. Jei kas sako kurie naudojo gal jie zino geriau. Priklauso nuo kraujavimo. Man uzteko paketu, gal nusipirk pora pampersu ir pora paketu:) vyra nusiusi nupirkti kurie labiau tiks. Siap manau tikrai reikes bent jau 10.
QUOTE(pievu-gele @ 2009 07 28, 14:50)
Nu bet kai pradeda svarstyti del tuoletinio popieriaus
nereikia isvis stresuoti. nera nei vieno daikto, be kurio neissiverstum, taip kad ramybes daugiau
nereikia isvis stresuoti. nera nei vieno daikto, be kurio neissiverstum, taip kad ramybes daugiau
Jo, jei popieriaus neturi, tai galima pirstu i siena nusivalyt. Arba sutraukus uodega per palatas perbegt pasiskolint.
QUOTE(uoga X3 @ 2009 09 29, 14:03)
Jo, jei popieriaus neturi, tai galima pirstu i siena nusivalyt. Arba sutraukus uodega per palatas perbegt pasiskolint.
pirstu i siena
QUOTE(Nom @ 2009 09 26, 18:24)
sveikos merginos,
Aš turėjau kelis (2-3) "pampersus", bet nepatiko man būt su jais, labai šuto oda, kaupėsi drėgmė, nes gydytoja patarė jų nenaudot, nes kai per daug ten drėgna, kaupias bakterijos..
Tinklinių kelnaičių irgi neturėjau, išsiverčiau su paprastom kelnaitėm, į jas dėjau didesnius paketus Ambri pirmom dienom, o grįžus namo pilnai užteko didesnių Always paketų, tik nuo jų man baisiai sualergizavo (ko anksčiau niekad nebūdavo), tai teko pirkti kitokius..
Na o asš su pirmuoju turėjau Tena pamperius dažniau keiciau ir buvo super,nes gausiai kraujavau,tai nereikėjo kelnaičių keist ir skalbt ir dabar žadu pasiimt tu pamperiu bent kokius 6 vnt.