Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktai į gimdymo įstaigą III dalis

Na,siaip as gimdziau 2007 metais,tai teoriskai reikia isguleti po gimdymo lygiai tris paras,o drauge gimde 2008 metais tai irgi gulejo 2.5 paros,nzn kaip jus isleido anksciau,nes juk pirmaji skiepa turejo padaryti tik po 2 paru kai gime lelius,tai negalejo paleisti. ir kraujo tyrima turejo paimti,jis irgi imamas tik po 2-3 paru nuo gimimo. g.gif kas del daiktu,tai anoks cia dziaugsmas vyra siuntineti pirmyn atgal is namu i ligonine,kai galima pasiimti viska iskart,ar bent didziaja dali daiktu.Del chalato tai jo,as savo irgi neemiau,mano jo neprireike,puikiai naudojau ligonines smile.gif Beto,ano gimdymas uzsitese ilgai,tai isvariau paskiau vyra namo,kad pailsetu,tai ka,skambinsiu tik ryzusiam,atvesk man ten (nu ko nepasiemiau)... O del virdulio,tai as nesiemiau... Nes vaaros metu nelb ir buciau gerusi karstos arbatos,beto galima paprasyti,kad karsto vandens ipiltu sesutes.Tik gailejausi,kad kvos nepaiemiau,nes man ir taip krenta spaudimas,o ppagimdzius isvis nukrito,tai galva spenge... doh.gif
Atsakyti
Pirmaji skiepa gavom po paros o kraujuka vaziavom duoti jau i poliklinika is kulniuko,berods per 5 paras ji reikia paduoti g.gif
O kas del kavos po gimdymo tai nezinau,jei matinat tai kavos lyg ir negalima blush2.gif
Atsakyti
Sakes,nu kaip viskas keiciasi unsure.gif Nu man kaip pagimdziau,tai sake mes galim jus paleisti,bet vt tik tada,kai paims is kulniuko krauja,o tai dare tik po 2 paru...
Del kavos tai taip,galima,net jei ir maitini,tik geriau gerti po maitinimo,kad iki kito prasilakstytu ta kava smile.gif ir i diena galima 2 puodeliu nestiprios kavos su pienu geriau.
Atsakyti
QUOTE(Pielikiene @ 2009 03 31, 09:39)
o kokio turio tos tases tavo odryte? as irgi susidejau, bet bijau kad as persistengiau, man gavosi dvi pilnos tases, bet dar neidetas chalatas su slepetem nei mano nei vyro g.gif  o gavosi taip: viena "Danijos" ta raudona tase, o kita sportinis krepsys toks, mazdaug kaip 1,5 tos danijos tases dydzio...

Na mano dar didesnes, dvi sportines blink.gif , bet isimt kaip ir nera ko doh.gif , na tikekimes neapsauks turgaus bobom hihihi.gif . Siandien buvau priimamajam nulekus, sirdele leliuko paklausyt, tai ten viena gimdyve gulde, tai ten zmones su tooookiom tasem buvo blink.gif ir juos praleido. Manau mums nera ko jaudintis irnesakyk.gif
Atsakyti
Va radau toki sarasiuka:
MAMAI:

Dokumentai:
• Nėščiosios kortelė
• Pasas
• SoDros pažymėjimas
• Pinigai

Higienos reikmenys:
• Šampūnas, kondicionierius
• Dantų šepetėlis
• Dantų pasta
• Dušo želė, muilas
• Veido kremas, veidrodėlis
• Šukos
• Gumutės plaukams
• Lūpų vazelinas
• Ausų krapštukai
• Popieriniai rankšluosčiai
• Tualetinis popierius (minkštas ir švelnus)
• Vienkartinės nosinaitės
• Drėgnos servetėlės intymiai higienai
• Įklotai po gimdymo „Tena“ „Abri San“ (10 vnt.) super dydis
• „Tena“ patiesaliukai (5 vnt.)
• Paprasti naktiniai paketai „Ultra Night“ (10 vnt.)
• Įklotukai į liemenėlę

Apranga:
• Rankšluostis (2 vnt. mažas ir didelis)
• Tinklinės medvilninės kelnaitės (5 vnt.)
• Medvilniniai patogūs triusikėliai ( 5 vnt.)
• Liemenėlė maitinimui (2 vnt.)
• Dveji naktiniai marškiniai (susegami priekyje)
• Šilta pižama
• Chalatas
• Kojinaičių (puskojinių) ( 3 vnt.), vilnonės kojinės (1 vnt.)
• Šlepetės (medžiaginės), šlepetės (guminės į dušą)

Daiktai:
• Mobiliakas+pakrovėjas
• Fotoaparatas
• Stalo įrankiai, puodelis
• Ką nors paskaityti (knyga, žurnalas)
• Užrašų knygelė, rašiklis
• Pientraukis (nebūtinai)
• Buteliukas pienui laikyti (nebūtinai)

Vaistai:
• „Microlax“ klizmutės (2 vnt.)
• Tepaliukas speneliams (“Bepanten” “Garmastan”)

Maistas:
• Negazuoto geriamo vandens butelis
• Šokolado plytelė
• Kas nors pagraužti (barankos, javainiai, studentų maistas ar pan.)

TĖČIUI:

• Šlepetės
• Spec. apranga į gimdyklą.
• Lengvesnius rūbus
• Pinigai

VAIKUČIUI

Higienos reikmenys:
• Pampersų pokas „Newborn“
• Drėgnos servetėlės užpakaliukui
• Neperšlampamų paklotėlių pervystymui (5 vnt.)
• Krapštukai ausytėms (nebūtinai)
• Termometras – čiulptukas (nebūtinai)
• Pompa snargliukams traukti (nebūtinai)

Apranga:
• Rankšluostis (1 vnt.)
• Vilnonės kojinytės, pirštinytės
• Kepurytė plona
• Kepurytė storesnė
• Šliaužtinukai (3 vnt.)
• Marškinėliai su pirštinytėm (3 vnt.)
• Flaneliniai vystyklai (3-4 vnt.)

GRĮŽIMUI NAMO:
• Drabužėliai vaikučiui parsivežimui
• Adijaliukas, antklodė parsivežimui
• Vokelis
• Mamos drabužiai

Tai kaip cia gali viskas tilpt i viena tase niekaip nezinau blink.gif , ir atrodo visko gali prireikti, nes jei neturesi kai prireiks tai tik veltui nervinsies, pienukas dar dings is tu nervu kad apsidurinai ir kazko nepaemei doh.gif taip kad viskas cia normaliai, ramiakas mirksiukas.gif
Atsakyti
Tikiuosi nesupyksi biggrin.gif pakomentuosiu ir pasidalinsiu savo kuklia patirtimi ax.gif biggrin.gif

QUOTE(Pielikiene @ 2009 04 01, 11:09)
Va radau toki sarasiuka:
MAMAI:

Dokumentai:
• Nėščiosios kortelė
• Pasas
• SoDros pažymėjimas
• Pinigai

Higienos reikmenys:
• Šampūnas, kondicionierius
• Dantų šepetėlis
• Dantų pasta
• Dušo želė, muilas
• Veido kremas, veidrodėlis
• Šukos
• Gumutės plaukams
• Lūpų vazelinas
• Ausų krapštukai
• Popieriniai rankšluosčiai
• Tualetinis popierius (minkštas ir švelnus)
• Vienkartinės nosinaitės
• Drėgnos servetėlės intymiai higienai (kadangi buvau kirpta,tai būčiau nedrįsus naudotis tokiom saervetėlėm)
• Įklotai po gimdymo „Tena“ „Abri San“ (10 vnt.) super dydis
• „Tena“ patiesaliukai (5 vnt.) (neprireikė)
• Paprasti naktiniai paketai „Ultra Night“ (10 vnt.)
• Įklotukai į liemenėlę (neprireikė)

Apranga:
• Rankšluostis (2 vnt. mažas ir didelis)
• Tinklinės medvilninės kelnaitės (5 vnt.)
• Medvilniniai patogūs triusikėliai ( 5 vnt.) (neprireikė,visalaik naudojau tik tinklines kelnaites)
• Liemenėlė maitinimui (2 vnt.)
• Dveji naktiniai marškiniai (susegami priekyje)
• Šilta pižama (neprireikė,nes miegojau su naktiniais maitinančiai)
• Chalatas
• Kojinaičių (puskojinių) ( 3 vnt.), vilnonės kojinės (1 vnt.) (vilnonių tikrai nereikėjo sau,nes palatoj tikrai šilta)
• Šlepetės (medžiaginės), šlepetės (guminės į dušą)

Daiktai:
• Mobiliakas+pakrovėjas
• Fotoaparatas
• Stalo įrankiai, puodelis (davė ligoninė savo,tik peilio prireikė)
• Ką nors paskaityti (knyga, žurnalas) (nebuvo kada skaityti)
• Užrašų knygelė, rašiklis
• Pientraukis (nebūtinai) (nemanau,kad iš vis reikia.Aš jo nepirkau,nes neprireikė.Iš vis,manau jį pirkti reik tada,jeigu jau prireikia traukt tą pieną.Nupirkt gali ir vyras)
• Buteliukas pienui laikyti (nebūtinai) (tas pats kas su pientraukiu)

Vaistai:
• „Microlax“ klizmutės (2 vnt.)
• Tepaliukas speneliams (“Bepanten” “Garmastan”) (dar pravertė Multimam kompresiukai)

Maistas:
• Negazuoto geriamo vandens butelis
• Šokolado plytelė (valgyt gimdykloj neleido,nes ir šiaip žiauriai pykino per stūmimą.Jei būčiau valgius per gimdymą,būčiau tikrai apsivėmusi)
• Kas nors pagraužti (barankos, javainiai, studentų maistas ar pan.)

TĖČIUI:

• Šlepetės
• Spec. apranga į gimdyklą (duoda ligoninė)
• Lengvesnius rūbus (galima iš kart apsirengt namuose lengvesniais,kad nereikėtų gimdykloj rengiotis)
• Pinigai

VAIKUČIUI

Higienos reikmenys:
• Pampersų pokas „Newborn“
• Drėgnos servetėlės užpakaliukui (realiai nepanaudojai,ir daug kur "neleidžia" jų naudot)
• Neperšlampamų paklotėlių pervystymui (5 vnt.) (nereikia,ligoninė savo duoda)
• Krapštukai ausytėms (nebūtinai) (nereikia)
• Termometras – čiulptukas (nebūtinai) (nereikia)
• Pompa snargliukams traukti (nebūtinai)(nereikia)

Apranga:
• Rankšluostis (1 vnt.)
• Vilnonės kojinytės, pirštinytės
• Kepurytė plona (su išorinėm siūlėm)
• Kepurytė storesnė
• Šliaužtinukai (3 vnt.)
• Marškinėliai su pirštinytėm (3 vnt.)
• Flaneliniai vystyklai (3-4 vnt.) (neprireikė)

GRĮŽIMUI NAMO:
• Drabužėliai vaikučiui parsivežimui
• Adijaliukas, antklodė parsivežimui
• Vokelis
• Mamos drabužiai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomulyte: 01 balandžio 2009 - 10:28
QUOTE(Tomulyte @ 2009 04 01, 11:26)
Tikiuosi nesupyksi biggrin.gif pakomentuosiu ir pasidalinsiu savo kuklia patirtimi ax.gif  biggrin.gif

Jau ka maziausiai darysiu tai pyksiu, tam gi ir idejau ta surasta sarasa kad pakomentuotu patyrusios mamytes mirksiukas.gif nes man cia jau opa tuoj bus nuo tos tases perrinkinejimo biggrin.gif man irgi jis perdetas pasirode, pvz apie spec drabuzius gimdymui net negalvojau, jau tikrai nereikia tokiu dalyku smile.gif

QUOTE(rasiuks30 @ 2009 03 31, 13:42)
nereikia tiek daug, o to labiau,kad dabar para palaiko ir namo,jei ne cezaris,galu gale jei ko reikia tai vyras atveza.

o del laikymo, kiek isbuna ten, tai va mano drauguze viena pries savaite su puse pagimde, tai ji vilniaus gimdymo namuose 3 paras praleido ir jau 4 dienos pavakarej tik isleista buvo, nors gimde pati, nedare cezario, tik kad kirpo (pati neplyso, kirpo is anksto)

vienu zodziu labai skirtingai cia gaunas visom, daug kas kitaip... ir suprask tu pirma karta kad nori kaip cia teisingiausia... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pielikiene @ 2009 04 01, 11:39)
Jau ka maziausiai darysiu tai pyksiu, tam gi ir idejau ta surasta sarasa kad pakomentuotu patyrusios mamytes mirksiukas.gif nes man cia jau opa tuoj bus nuo tos tases perrinkinejimo biggrin.gif man irgi jis perdetas pasirode, pvz apie spec drabuzius gimdymui net negalvojau, jau tikrai nereikia tokiu dalyku smile.gif

Aš taše perrinkinėjau 5 kartus.Sudedu-iškraunu-sudedu-iškraunu(nes vis netilpo į vieną sudėti).Maždaug į savaitę po kartą gavosi hihihi.gif Ir vistiek kai ko neprireikė.
Atsakyti
Nu ir as ta sariusiuka tadu pakomentuosiu ax.gif Del gulejimo para laiko,tai manau cia dar ir nuo miesto ir pamainors priklauso. O jei gimdymas prasides penktad,tai per savaitgali tikrai reikes guleti,taip kad manau geriau apsirupinti daiktais 3 dienom.
Del buteliuko ir pientraukio tai tikrai neverta pirkti,jo is vis gali jums neprireikti,isigysit esant reikalui. Kelnaiciu medvilniniu ir tinkliniu man neprireike,nes po gimdymo naudojau ne tena lady iklotus,o pampersus,man jie buvo daug patogiau thumbup.gif ir lengviau naudojami,beto saugesni ir pilva lb super laike,tai nejutau to nemalnaus jausmo,kai pagimdai,pilvas dar yra,bet jis visas teleskuoja unsure.gif Del siltos pizamos,tikrai neverta veztis,palatose silta,man buvo vesu nuo pervarimo,ti paprasiau paildomos antklodes.Vyrui tereikia slepeciu,visur kitur duoda savo specovke,o klaipedosj jos isvis neprireike.Savo naktiniu ir chalato neneuadojau,uzteko ligonines.Man visai vienodai buvo,kad jis kazkoks senovinis. tongue.gif Serveteliu man reikejo,nes vanduo buvo saltas,tai leliukui ligoninej naudojau ir ne puses zodzio neisgirdau,kad negalima naudoti.Vystymui leliukui tai jo,butinai pasiimkit neperslampamu vystyklu (paklodyciu) nes visko buna,o man taip nutiko,tai mazumele gavau velniu,nes jom teko duoti kita adijala ax.gif Kaip jau sakiau,viska leliukui parvezti ir paciai apsirengti gryztant namo galima sukrauti i atskira maiseli ir tai tikrai atves vyras. Bent au man klp buvo taip,viska buva pasiemusi iskart,isskyrus savo rubus ir lopsiuka su pledku. Man pasake kad israsys pirmad(pagimdziau sestad tad laike iki pirmad) o pirmad ryte per palatas ejo patikrinimas,kaip jos valomos,kaip pagimdziusios laikosi,ar neuzversta palata daiktais,ir liepe puse turejusiu daiktu isnesti kurnors,nes,ant ju, dauk daiktu lb renka dulkes ir kenkia mazyliui.Tai vat,tokia mano patirtis.
Atsakyti
QUOTE(Pielikiene @ 2009 03 31, 11:54)
opapa... tai arba tu minimaliste, arba as ryskiai persistengiau biggrin.gif greiciausiai tai antras variantas biggrin.gif
bet man daug vietos uzima vien pampersai, nupirkau viena pakuote paciu maziausiu ir manau kad susinaudos, nes skaiciau kad apie 12 kartu per para (mazdaug kas 2 val) keisti reikes... tai vien tai puse tases g.gif tada vaikui drabuzeliai apie trecdalis tases, nes emiau 3 smelinukus, 3 sliauztus, 4 marskinelius, dar ten kojinaites, kepureles.... kad neskalbti ten tuose gimdymo namuose ir butu kuo pakeist, nes tikiu kad pamperso normaliai yra tikimybe kad neuzdesiu, tai pratekes ar ka...
dar igrudau miegmaisi-vokeli-antklodele su kuria parsivesim mazaji namo ir viskas pilna tase, visa kosmetika ir svaros priemones ir mano ir vaiko atskirai i ta danijos tase sudejau (vienkartines kelnaites, iklotai po gimdymo, kremukai visokie, palutes)
Nezinau dabar ka isimt ir ka palikt, ar viska nurezt per puse g.gif

Man gavosi 2tases(vidutinio dydzio)-viena man,kita leliukui.Pampersu viso poko neemiau(kadangi pirkau 2dydzio ir dideli poka)paemiau apie20.Jei truks,tai kas nors vistiek atves,neabejoju,kad kiekviena diena lankys.Daug higieniniu dalyku,bet po truputi,sudejau i spec.tokia mazyte kosmetine kudikiams,tai irgi vietos sutaupiau.Daugiausiai vietos man uzima chalatas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tomulyte @ 2009 04 01, 10:49)
Aš taše perrinkinėjau 5 kartus.Sudedu-iškraunu-sudedu-iškraunu(nes vis netilpo į vieną sudėti).Maždaug į savaitę po kartą gavosi hihihi.gif  Ir vistiek kai ko neprireikė.

Pas mane panasiai gaunasi,viena diena man kazkokiu daiktu reikia,kita diena atrodo,kam as juos ten dejau biggrin.gif
Atsakyti
sveikutes, as tai taip darysiu, savo ir leliuko daiktus sudesiu i atskiras tases, leliuko daiktelius kai atvaziuosim gimdyti paliksiu masinoj, o savo pasimsiu, kai pagimdysim ir perves i palata vyras nubeks iki masinos ir atnes ko reikia, biggrin.gif , tai taip ir trecia atsargine galima susideti lotuliukas.gif , kokie nors kur abejoji ar prireiks lotuliukas.gif lotuliukas.gif , masinoj tai gali buti kad ir pilna lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(@Smilte@ @ 2009 04 01, 17:15)
leliuko daiktelius kai atvaziuosim gimdyti paliksiu masinoj, o savo pasimsiu, kai pagimdysim ir perves i palata vyras nubeks iki masinos ir atnes ko reikia,

tai kuo rengs leliuką gimdykloj? Be to, šalti gi tie leliaus daikteliai bus. aš dar po šiai dienai prieš perrengdama mažylį, jo apatinius drabužėlius palaikau ant radiatoriaus trupučiuką. Vis maloniau šiltais apsirengti, o ne šaltais ax.gif
Atsakyti