QUOTE(Tomulyte @ 2009 07 27, 14:23)
Galiu pasakyt tiesiai šviesiai,jeigu įdėsi į kišenę - atsiras viskas.Jeigu gyd žinos,kad neduosit,teks vyrui varyt į vaistinę
(ne visada taip būna,bet dauguma medikų mėgsta pinigus
)
Visiškai netikiuo šituo pasakymu. Jeigu tikrai reikės, duos ir be pinigų į kišenę.
Papildyta:
QUOTE(maumė @ 2009 07 27, 11:32)
Dar net ne viską susidėjau, o jau niekas man netelpa. Galvojau sukrausiu į atskirus maišus, po to į tašę, bet kad ten max 2 maišai tilps. Todėl iškilo klausimų dėl kai ko, gal kuri būsit maloni ir atsakysit:
planuoju gimdyt VGN
kiek pampersų vaikeliui reikia vežtis?
kiek paklotukų (turiu 10 didelių)
ar užtenka 2 naktinuku (turiu 1, o dar galvoju vežtis pižamines kelnes ir maikutes kelias ant petnešų, kad nereiktų nusimaut maitinant - ar gali būti kad dėl kokių ten priežasčių negalima pižaminių kelnių?)
nžn ką daryt dėl chalato - turiu storą frotinį, jis tiek vietos užima. Bet juk tikrai jo prireiks,as taip įsivaizduoju, bent i dušą einant, ar ne ?bet gal dabar labai šilta ligoninėj?
kiek aprangos komplektų vaikui reik, ar reikia smėlinukų?
ir dar tas tualetinis popierius, jetus kiek vietos užima!
ir išvis kur reiks pasidėt tuos maišus ar tašę, kai atvažiuosim, juk neleis visko į gimdyklą neštis?mes be mašinos tai norėtusi viską vienu kartu nusivešt, net lopšiuką parsivežimui, nes paskui vyrui i kitą miesto galą reiktų trenktis. Bet kaži ar įmanoma taip? Gal į greitąją neįleis su tiek daiktų (planuoju važiuot ne su taxi) ir apskritai ar mano vyrą įleis į greitąją su manim?
kaip būčiau dėkinga, kad kas pasistengtų atsakyt..
Papildyta:
o dar jei planuoju be nuskausminimo gimdyt, tai gal neverta to ringerio ir kateterių pirktis?
1. Aš vežiausi vieną poką naujagimiams, tikrai užteks.
2. Paklotukai. Tikrai užteks.
3. Man buvo patogiau su pižama, kuri atsisega. Turėjau, bet užteko vienos. Ir vaiką maitinti patogu, ir iš lovos patogu išlipti, nereikia ten nieko taisytis. nes dažnai palatoje būna daug pašalinių žmonių (lankytojų), tai ne visada malonu rodyti savo nuogas kojas ir dar kai ką
(bet jeigu vienvietėje palatoje, tai tas neaktualu). Priežasčių, kad negalima pižaminių kelnių - nėra
4. Chalatas labai gerai, bet vasara su storu frotiniu labai karšta. Aš pirkau ploną, trumpom rankovėm, kurį ir dabar labai sėkmingai nešioju. jeigu atsiras laisvų pinigėlių, aš pirkčiau
Viena mamytė su manimi palatoje gulėjo, labai kankinosi, tai nusirenginėjo, tai spirenginėjo, visa šlapia vaikščiojo, nes seselės išbarė būtent dėl per šilto apsirengimo
5. Turėjau rūbelių 4 komplektukus. Aš rengiau smėlinukais. man su jais labai patogu, daug patogiau nei su susiaučiamais marškinukais. Tik smėlinukai lyg neturi tokių pirštinyčių, tada reikėtų jų, nes tie leliukai labai apsidrasko, ir dar šilčiau jiems su pirštinytėmis, nes rankos tai, atrodo, visada ledinės.
6. Tualetinis popierių įsimečiau ir tiek, ką padarysi, užima vietos, tai užima.
7. Viską dėjau į vieną tašę, o joje atskirai į krepšiuką vaiko rūbus susidėjau. Viską galima su savimi neštis į gimdyklą. Ir ne tik galima, bet taip ir daroma. Bent jau VGN. Vyras pasiima tašę į dantis ir iš paskos su tavimi keliauja į gimdyklą, o po gimdymo į pogimdyminę palatą, su visais daiktais.
8. Gimdžiau be nuskausminimų, nieko neturėjau ir net neplanavau gimdyti su nuskausminimu.
9. Dėl lopšiuko parsivežimui. Kartu vežtis tikrai nereikia, vis tiek vyras po gimdymo ne kartą grįš namo. Jeigu viskas gerai, tai tik ptrečioje paroje važiuosite namo, o jam reikės ir pavalgyti ir miegoti kažkur reikės, jeigu nepapulsite į vienvietę palatą, ir persirengti reikės. Tai paskutinę dieną ir atveš.
10. O dėl greitosios tai nežinau, bet nemanau, kad bus problemų vyrui važiuoti kartu.
Tikiuosi nors kiek aiškiau.
Bet ir daug prirašiau....