Gimdžiau prieš savaitę Kauno II klinikinėj lig., tai kai paprašėm epidūro liepė vyrui nubėgt į vaistinę ir nupirkt kateterį (35 lt). Patys vaistai nekainavo. Susitarusi nebuvau.
Šiandien buvau pas gine, kuri dirba GN, tai kai paklausiau, ką pasiimti važiuojant gimdyt, davė sąrašiuką, į kurį darašė kateterį, ringerio tirpalo 3 litrus ir paklotų. sakė šių reikia, o ligoninė dėl apkarpyto biudžeto neturi o jei gimdysi naktį, tai negi vyras dar po vaistines lakstys
dėl epidūro, tai sakė pirkti nereikia
dėl epidūro, tai sakė pirkti nereikia
as gimdysiu Klaipedos GN, esu isigijusi epiduro rinkinuka, kuris kainavo apie 72 lt, bet tikiuosi, kad apsieisiu be jo
Mergytes vaistineje bent prie kliniku,galima susitarti,kad jai nepanaudosi epidiuro tai ji grazinsi.Narata as tai nelab.suprantu,vieni klinikose sako,kad reik savo turet,kiti ,kad galima vietoje gauti,o kita diena reik atpirkti.As ir galvoju kaip cia daryti ,nes nesu tikra reikes man jo ar ne.
QUOTE(Jovita 35 @ 2009 07 09, 01:34)
Mergytes vaistineje bent prie kliniku,galima susitarti,kad jai nepanaudosi epidiuro tai ji grazinsi.Narata as tai nelab.suprantu,vieni klinikose sako,kad reik savo turet,kiti ,kad galima vietoje gauti,o kita diena reik atpirkti.As ir galvoju kaip cia daryti ,nes nesu tikra reikes man jo ar ne.
Gimdziau birzelio 14, gimdykla turejo 1 epiduro rinkini, kuri paskolino ir ji reikejo grazinti kita diena. Gal kitom dienom ju turi ir daugiau nezinau, bet va ta diena girdejau pati kaip anestazeologas klausinejo ar daugiau neturi.
As atvaziavau pirma tai ir gavau, be manes dar gimde 2 moterys. Vaistines jau nebedirbo...
QUOTE(Dzela @ 2009 07 09, 21:00)
Gimdziau birzelio 14, gimdykla turejo 1 epiduro rinkini, kuri paskolino ir ji reikejo grazinti kita diena. Gal kitom dienom ju turi ir daugiau nezinau, bet va ta diena girdejau pati kaip anestazeologas klausinejo ar daugiau neturi.
As atvaziavau pirma tai ir gavau, be manes dar gimde 2 moterys. Vaistines jau nebedirbo...
Netikiu,kad tik vieną turėjo O jeigu kokios indikacijos ir epidūras būtinas kažkam Nesamonė totali,kad tik vieną teturėjo Gal kažkam jis givybiškai būtinas turėtų būt,o tau paskutinį atidavė.Nu netikiu nors tu ką
O šiaip visada yra budinčios vaistinės.O jeigu jau be auto,tai šiais laikais taksi daug (aišku jeigu ne šventės) O blogiaausiu atveju pati eičiau pirkti nors ir pėškom Gal tada atsirastų ligoninėj kur koks pamirštas rinkinys
Arba kaip visada nori į kišenę,tai už tat neturi
Mergytes kiek as zinau,tai tu epidiuro rinkiniu nevisur yra.Budinti gali ir netureti.Bet,kad ligonine turetu tik viena epidiura,tai irgi netikiu .
QUOTE(Rhetta @ 2009 03 28, 22:43)
Įdomu ar dar reikia pirktis vadinamąjį "gimdyvės paketą".Jis parduodamas vaistinėje ir jį sudaro palutės, paketai, klizma vienkartinė ir t.t. Man prieš gimdymą ginekologė davė sąrašą ką reikia nusipirkti,bet kadangi buvo planinis cz tai šio rinkinuko nereikėjo įsigyti, o va draugė po mėnesio turėtų gimdyti ir jai ginekologė nedavė jokio sąrašiuko ką vežtis į ligoninę
Niekur negirdejau apie tokio daikto reikalinguma/butinuma...
QUOTE(ciku_caku @ 2009 07 07, 22:38)
as gimdysiu Klaipedos GN, esu isigijusi epiduro rinkinuka, kuris kainavo apie 72 lt, bet tikiuosi, kad apsieisiu be jo
kaip tikejausi taip ir atsitiko - gimdykloj atsiduriau su 7 cm ir buvo per velu nusiskausmint
katik gryzau is VGN ten tikrai reikia :
2 litrai Ringerio skyscio
kateteris (N18 arba N16)
3vnt neperslampamu paklociu (cia del savo patogumo sis punktas nebutinas)
kateteris (N18 arba N16)
QUOTE(doviile @ 2009 07 13, 13:32)
katik gryzau is VGN ten tikrai reikia :
kateteris (N18 arba N16)
kateteris (N18 arba N16)
tai jau viska paciom reik pirktis?
tas ringerio skystis su receptu parduodamas, vistiek turetu israsyt ginekologas jei reiketu, manau
man tai keisciausia, kad vakar ziurejau laida ''mamyciu klubas'', ten kaip tik buvo tema ''daiktai i gimdymo istaiga'', tai prie visu butinu dokumentu dar paminejo ir vyro ar artimojo, kuris dalyvaus gimdyme, fluorogramos atsakyma reik pateikti
QUOTE(laurrencja @ 2009 07 13, 16:09)
tai jau viska paciom reik pirktis?
tas ringerio skystis su receptu parduodamas, vistiek turetu israsyt ginekologas jei reiketu, manau
man tai keisciausia, kad vakar ziurejau laida ''mamyciu klubas'', ten kaip tik buvo tema ''daiktai i gimdymo istaiga'', tai prie visu butinu dokumentu dar paminejo ir vyro ar artimojo, kuris dalyvaus gimdyme, fluorogramos atsakyma reik pateikti
nereik jokio recepto ringerio skysciui, viska taip parduoda, o del fluorogramos mum ir gine sake kad reikia pasidare vyras bet niekas jos net neziurejo, na bet apsidraudimui galima darytis