Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktai į gimdymo įstaigą III dalis

QUOTE(ramindute @ 2009 06 22, 18:14)
Nu jo,pas mane irgi tokios,tamposi ir ir is plono tinkliuko tokio. Bet i jas reikia deti tuos iklotus,jos ne kaip pampersai.
Papildyta:
Dar norejau paklausti patyrusiu  mamyciu , kaip su naktinukais? Ten kur duoda sarasa parasyta tureti dvejus per prieki uzsegamus ligonineje,bet man jie tokie visi baisus, "bobutiski"  blush2.gif  . Tai nusipirkau ant petneseliu ir galvoju kad tikrai bus patogu maitinti. Kaip jus daret?

as turguj nusipirkau spec maitinimui (su ikirpimais ten kur reik cool.gif )
Atsakyti
Aš tai pasakysiu, didžiąją laiko dalį buvau nuogais papais blush2.gif Man taip buvo patogiausia ax.gif O šiaip turiu nusipirkus dvejus gražius medvilninius naktinukus per priekį užsagstomus biggrin.gif
Atsakyti
Dar vienas klausimelis iskilo blush2.gif , ar visoms reikia pientraukio? nes ziuriu daug skelbimu kad mamos naujus parduoda. Ir kuo jieskiriasi jau ziurejau pirkti,bet kainos nuo 40 iki keliu simtu,kuojie skiriasi? kure geresni,nes yra ir mechaniniai ir elektriniai ir dar kazkokie.... g.gif
Atsakyti
javascript:emoticon(':hm')kam tos tinklines kelnaites ir kaip jos isvis atrodo?
Atsakyti
QUOTE(ramindute @ 2009 06 22, 22:49)
Dar vienas klausimelis iskilo blush2.gif , ar visoms reikia pientraukio? nes ziuriu daug skelbimu kad mamos naujus parduoda. Ir kuo jieskiriasi jau ziurejau pirkti,bet kainos nuo 40 iki keliu simtu,kuojie skiriasi? kure geresni,nes yra ir mechaniniai ir elektriniai ir dar kazkokie.... g.gif

Pientraukio patariu nepirkti tol,kol jo realiai neprireiks. Kai gims leliukas tada ir matysi.

QUOTE(philipa @ 2009 06 23, 00:30)
javascript:emoticon(':hm')kam tos tinklines kelnaites ir kaip jos isvis atrodo?

Visa atskira tema apie kelnaites ČIA
Atsakyti
Ash jau su savo magde namie. Ir is visos tases ka prisikroviau aisku visko neprireike. Is niekur neminimu dalyku galiu pasakyi kad man prireike:

1. Popieriniu ranksluostuku. Po gimdymo kai viskas isdraskyta po kiekvieno nusiprausimo ranksluostis atrodo kaip tarka.
2. Anticept dezinfekuojantis purskalas zaizdoms gyditi. Prasidezinfekuoti siuvimus
3. Zvakutes nuo hemarojaus.

Dar toks pastebejimas, gimdziau antakalni - epidura reikejo nusipirkti savo. Tai vyras leke i vaistine , ne visur is viso zinojo kas tas epiduro rinkinys. Tai mums "paskolino" ligonine su salyga kad atpirksim, bet turejo tik viena, po to girdejau vaiksciojo anestazeologas klause ar dar turi - tai kaskuriai nepasiseke:(
Tai sekmes

Atsakyti
Gimdziau praejusi rudeni. Daiktelius susidejau kai nestumas buvo 37 savaiciu ir kasdien juos vis rusiuodavau , perdeliodavau... blush2.gif Pagimdziau 38savaiciu. Stai ka isidejau:
1. Kokius 3-5 pacius didziausius iklotus po gimdymo. Pirkau vaistinej- Abri-san, berods, vadinosi. Ju prireike dar daugiau, taigi vyras atveze po poros dienu dar keleta, nes kraujavau laabai, o ir prasyt, kad pakeistu patalyne buvo jau geda. blush2.gif
2. Pakloteliai, neperslampanciu sluoksniu. Juos dedavausi ant lovos, taip pat tam, kad apsaugoti patalyne nuo gausaus kraujavimo.
3. Buvau nusipirkusi tu tinkliniu kelnaiciu. Galejau ir apsieiti be ju.
4. Liemenele zindancioms- pirkau vaistinej- apie 30-35lt. pirmom dienom neprireike, nes pieno iskart nebuna, bet po to... doh.gif lekiau pirkti antros. ax.gif
5.Bepanthen speneliams- oi kaip reikejo... Is pradziu speneliai laabai jautrus buvo. doh.gif
6.Zvakutes nuo skausmo. Panaudojaun pora, kai jau nebegalejau kesti skausmo nuo plysymu ir pan. Labai padejo, galejau laisviau judeti, rupintis savo naujagimiu. wub.gif
7. Pagrindines higienos priemones- Dove muiliukas, kuri naudojau ir kunui po dusu ir veidukui prausti. (Nesitempau duso zele ir kempines), dantu pasta, sepetelis, wc popierius, drekinamas kremas.
8. Vaiko rubeliai (kelis komplektelius paemiau, ko truko- atveze vyras), pampersai keli.
9. Pora naktinuku- pirkau padevetu rubu parduotuvej- laisvus, prasegamus, medvilninius.
10. Juodas sokoladas! Ypac praverte! Kai nesinorejo valgyti, o jegu nebudavo- labai gelbedavo. thumbup.gif Taip pat mineralinis vanduo.

Berods, viskas. Nereikia daug prisitempti, nes tikrai atsiras, kas atvez to, ko gali pritrukti.
Atsakyti
o as kai gimdziau tai man tos kelnaites buvo nepamaino,as dalykas ir tos dregnos serveteles kur kuduiikiui skirtos buvo liux nes ten viskas taip jautru kad paprastu tuaslet popierium neimanoma buvo blink.gif
Atsakyti
Gimdziau pries kelis menesius. Veiksmas vyko VGN.
Labiausiai prireike tu tinkliniu kelnaiciu ir storu, dideliu iklotu. Nors kraujavau ik 2 dienas smarkiai, bet be ju buciau visa plaukusi. Dar vienas dalykas, ka kita karta daryciau kitaip - kai mane tvarke gimdymo palatoj, tarp koju idejo tokia palute pacios ligonines. Tai kai po 3 val. bandziau keltis ir eiti i tualeta, niekas ten nebuvo susigere ir viskas per kojas ir ant zemes, ir ant lovos tekejo. Tai buciau dejusi jau ant gimdymo stalo tuos didelius savus iklotus.
Naktinukus turejau savo su petneselemis laisvomis, tai kai maitindavau, tiesiog istraukdavau papuka ir psio. Kaimyne visa laika buvo su valdiskais naktiniais, nes jinai daug labai kraujavo ir pastoviai issitepusi atsikeldavo, tai kai ryte paklausdavo sesutes kam ko reikia jinai naujos paklodes visada prasydavosi ir naktiniu. Aisku jie baisoki, bet uz tai nereikia skalbti paskui lotuliukas.gif
Dar man pritruko vystykliuku, nes pirmomis dienomis juos dejau i liemenuka, nes pienas taip tekejo upeliais, kad iklotuku net 1 val neuztekdavo. Tai naudojau ligonines, skirtus vaikuciams. Sesutes aisku raukesi, bet negi man reikejo guleti baloje??? Paskui dar kelias paras namie taip gulejau, nes pieno buvo upes. Dar ir palutes po savimi klodavausi.
Prireike pientraukio 3 nakti nes krutys tapo baisiai kietos ir skausmingos. Kadangi nei as nei kaimyne neturejom tai teko pasidarbuoti rankytemis. Bet puikiausiai buvo ir be jo. namie turejau bet tik pora kartu pasinaudojau kai buvo temperatura nuo papuku uzkilusi.
Zvakuciu nuo skausmo dave sesutes kai paprasiau, prireike tepalo nuo hemarojaus.
Del maisto, tai pirmomis dienomis tikrai ne jis galvoje, pilnai uzteko ligoninio. Pasmaliziauti as turejau grudetos varskytes ir riesutu.
Butinai reikia mineralinio negazuoto. Sulciu is pakeliu negalima. Geriau tu is stikliniu buteliu, kubush ar rivonos.
Lengvu visoms gimdymu nestuke.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai idomu buvo paskaityti, malonu kad dalinates patirtimi ir noreciau paprasyti kad daugiau neseniai gimdziusiu mamyciu pasidalintu patirtim,mums dar negimdziusioms ,bet jau greitai sito laukiancioms labai idomu ir naudinga...aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sokanti_valsa @ 2009 06 23, 10:56)

6.Zvakutes nuo skausmo. Panaudojaun pora, kai jau nebegalejau kesti skausmo nuo plysymu ir pan. Labai padejo, galejau laisviau judeti, rupintis savo naujagimiu.  wub.gif

koks pavadinimas? ir as kelias nusipirkau, bet info lapelyje perskaiciau, kad nei paskutiniam nestumo semestre, nei zindant kudiki nepatariama ju naudot g.gif
Atsakyti
na nezinau man ginekologe nedave jokio saraso ka veztis i ligonine. manau kiekviena zino kokius pagrindinius daiktus veztis i ligonine, o per daug prisikrauti tai neverta. smile.gif
Atsakyti