o ju tikrai nereikia nuplauti? nes bepanten lyg ir reikia
QUOTE(doviile @ 2009 06 09, 21:40)
o ju tikrai nereikia nuplauti? nes bepanten lyg ir reikia
Nereikia. Tik nesumaišyk bepanteno,nes yra mėlynas ir ružavas Ružavas "valgomas" Man labiau Garmastan patiko Ta prasme ne skoniu,bet jis toks kitoks buvo
QUOTE(Pielikiene @ 2009 06 08, 17:00)
P.S.
Pries gimdyma kai su daktaru viska aptarinejom tai tiesiu tekstu pasake krize pas juos, geriau apsirupint viskuo, niekas nesijuoks, o ir uz epidurine nejautra gali tekti sumoketi 100 lt (atseit nebedarys ligonine nemokamai, nes nebutina tipo procedura ) na bet man neteko moket uz tai...
Pries gimdyma kai su daktaru viska aptarinejom tai tiesiu tekstu pasake krize pas juos, geriau apsirupint viskuo, niekas nesijuoks, o ir uz epidurine nejautra gali tekti sumoketi 100 lt (atseit nebedarys ligonine nemokamai, nes nebutina tipo procedura ) na bet man neteko moket uz tai...
o vgn ir as ruosiuosi gimdyti, tai klausimelis, savo ir naktinius reikia tureti gimdant? neduoda ligonines?
Iki šiol tai VGN gimdant aprengdavo tokiu juokingu maišu, ale naktiniais Bet gimdymui tai pats tas
Papildyta:
na nežinau, gimdžiau VGN ir tikrai negulėjau ant ciratos kraujukų baloj gimdymo metu. Buvo patiesta kokia tai paklodė, į kurią subėgo kraujas, pagimdžius kitą patiesė. O palatoj, tai gal ir neblogas dalykas, ypač jeigu labai kraujuosit. Nes paklodžių tai tikrai niekas nekeičia. Tuo labiau dabar krizė...
Aš kraujavau nelabai stipriai, tai po antro gimdymo visai nedaug (darė dar valymą, nes liko placentos gabaliukas), net nereikėjo tų didelių paketų.
Papildyta:
QUOTE(Pielikiene @ 2009 06 08, 15:44)
Gimdziau pries menesi Vilniaus gimdymo namuose. Patikekit, tikrai neprisigalvoju, tik padeti noriu, zymiai geriau jausites ant paklotelio nei ant saltos ciratos ir dar kraujuku baloj ir sakyciau ne tai kad trukumas o is vis jokiu man ju nedave, buciau ir palatoj paklodes sukruvinus ir spekit ar gauciau kita diena svaria... duoda ten kelis medvilninius bet jie gi perslampa ir slapumo jausmas lieka...
na nežinau, gimdžiau VGN ir tikrai negulėjau ant ciratos kraujukų baloj gimdymo metu. Buvo patiesta kokia tai paklodė, į kurią subėgo kraujas, pagimdžius kitą patiesė. O palatoj, tai gal ir neblogas dalykas, ypač jeigu labai kraujuosit. Nes paklodžių tai tikrai niekas nekeičia. Tuo labiau dabar krizė...
Aš kraujavau nelabai stipriai, tai po antro gimdymo visai nedaug (darė dar valymą, nes liko placentos gabaliukas), net nereikėjo tų didelių paketų.
Man ir atrodo jog dabar kai tokia krize ir visas lesas apkarpo, kad nebutu taip jog gimdyt teks su savais naktiniais ir dar antrus atsivezt jei persirengt noresi, nes pasakys pvz: neturim pinigu skalbimui... o ir kudikeliui turbut jau nebe 1 pampersa atsivezt o visa poka
QUOTE(claudija @ 2009 06 09, 10:15)
Na, jus gimdot dabar. kai as gimdziau pries 9 metus, tai tiesdavau vienkartinius paklotus i lova, o ligonine duodavo visa kalna zaliu medvilniniu palu - putei uzsidengti. Da sesele keliskart pralekdavo, patikrindavo, kad visos kirptosios nemuvetu jokiu kelnaiciu su iklotais - o guletu su tom zaliom paklodem tarp koju Kelnaites leisdavo mautis tik vaikstant. O atsigulus liepdavo ,,vedintis", kad geriau gytu
Tai ir guledavo aukstielninkos issizergusios ir sukandusis dantis
Va dabar visokiu geru dalyku yra
Tai ir guledavo aukstielninkos issizergusios ir sukandusis dantis
Va dabar visokiu geru dalyku yra
sveikutes, net nustebau paskaicius as 1-aja gimdziau pries 10 m, 2-aja - pries 9 m, bet tokiu dalyku nebuvo . leido ir tinklines kelnaites uzsidet net is gimdyklos kai perkele i palata pasake kad kai pasijusi geriau galesi apsivilkt savais drabuziais chalatu naktiniais, nes gimdykloj buvo viska dave. sako jei nori labai skalbt pati tai dekis savus jei ne imk ligonines. tai va ir paklodes keite kasdien. zodziu skustis negalejau. gimdziau Jonavoje
sveikos mamytes
na turiu ne viena klausima esu studente, taigi nedirbanti ir nestovinti darbo birzoje, tai ka man dabar reiks moketi uz gimdyma? mokausi dieniniame kurse, taigi kaip ir esu drausta, pas gyd juk nemokamai einu?jau visai susipainiojau tai skaiciau kad ir uz epidura dabar moketi reikia gimdyti ruosiuosi kauno II ligonineje. jei net nebezinau ka galvoti, tiek visko dar reik, o jau 31 savaite
na turiu ne viena klausima esu studente, taigi nedirbanti ir nestovinti darbo birzoje, tai ka man dabar reiks moketi uz gimdyma? mokausi dieniniame kurse, taigi kaip ir esu drausta, pas gyd juk nemokamai einu?jau visai susipainiojau tai skaiciau kad ir uz epidura dabar moketi reikia gimdyti ruosiuosi kauno II ligonineje. jei net nebezinau ka galvoti, tiek visko dar reik, o jau 31 savaite
geriau pasaiklausk kokioj sodroj apie taj. bet kai as buvau studente pries 10 metu man nereikejo uz nieka moket
QUOTE(Evelinuke @ 2009 06 13, 12:10)
sveikos mamytes
jei dieniniam studijuoji - tai draudziama esi, as neakivaizdini baigiau db besilaukdama, bet uz gimdyma moket nereikes, nes ginekologe parase pazyma, kuria pristaciau i ligoniu kasas ir mane draudzia valstybe nuo 32 berods nestumo savaites kol sueis 56 d po gimdymo o epiduru dabar dazna busima mamyte (beje ir as) pasirupina pacios, kad nebutu paskui atejus reikalui nesusipratimu
siandien neatsimenu kazkurioj temoj skaiciau kad nesciosio automatiskai draudziamos pabaigoj nestumo privaluomuoju draudimu ir kad pats gimdymas - pirmoji pagalba, kuri yra nemokama ./ sekmes tau
QUOTE(Kulke @ 2009 06 15, 17:19)
. ir sake neprisipirkt jokiu tepaliuku speneliam gydyti ir kitokiu navarotu.
O klausimas,kuom tepsi spenelius ?Ar lauksi kol nugrauš ir tada tepsi,ar tikiesi,kad ligoninė duos savo ?