Aš irgi pasidariau šio torto gerbėja, ir gamybos, ir skonio aspektais Kepiau naujų metų stalui, visiems labai patiko, tik irgi kitąsyk gaminčiau šiek tiek kitaip, paskanindama tešlą, ir vyšnias naudočiau iš uogienės.
O tas kremas kur perpus su grietine ir rikotos sūriu kaip gaminamas? Plakami šie produktai kartu, ar kaip? Būčiau dėkinga už patarimus
kadangi gaminau tik ricotos grietineles krema, o tepiau kitoki torta, tai galiu pasakyt... rikota ismikseriavau su siek tiek cukraus, grietinele isplakiau su cukrumi ir citrinos sultims ki standumo . Ir abu sumaisiau. Nors grietinles buvo deta 420 gr, o namines ricotos tik 250 gr, bet man "varske" jautesi. Net nezinau ar deciau toki krema ant "malkuciu" Kazi ar jos persigere gerai
QUOTE(Citrusinė @ 2010 01 04, 00:23)
Skanu labai:)
Ragavot? Kiekvienoj temoj rasot ta pati. Tai bent parasykit, ar gaminot kazka pati, ar valget, kad jums jau taip viskas skanu. Net ir zinutes renkant galima kazka pakomentuoti, o ne rasyt visur ta betiksli "skanu"
vakar dar sykį kepiau šį tortuką,tik į minklę dėjau vanilinio cukraus,o kremą dariau iš grietinėlės,nu man tikrai skaniau nei su grietine
Labas vakarelis,
sita sedevra is as pasigaminau nauju metu stalui... dejau namines saldytas vysnias... Tai ktia kart gal siek tiek pasaldinciau dar si torciuka, nes gavosi toks saldziarugstis, bet vistiek skanus
sita sedevra is as pasigaminau nauju metu stalui... dejau namines saldytas vysnias... Tai ktia kart gal siek tiek pasaldinciau dar si torciuka, nes gavosi toks saldziarugstis, bet vistiek skanus
Gaminau šį tortą kelis sykius, visada su grietine, kartais su vyšniomis, kartais su braškėmis ir konservuotais ananasais - visada skanu buvo Bet dabar noriu šventei rimtai kepti, tai mąstau, kaip jį gražesnį sulipdyti Gal kas kitaip kaip tas malkas deliojate, kuo puošiate? Manau daryti iš dvigubos normos, bent jau iš 1,5, tai ir galvoju, ar čia jas trupesnes kepti ir ilgesnę krūvą dėti, ar kryžiuoti kaip šulinėlį, tik netuščiavidurį
Labai lauksiu patarimų
Labai lauksiu patarimų
QUOTE(gb78 @ 2010 01 04, 19:19)
Gaminau šį tortą kelis sykius, visada su grietine, kartais su vyšniomis, kartais su braškėmis ir konservuotais ananasais - visada skanu buvo Bet dabar noriu šventei rimtai kepti, tai mąstau, kaip jį gražesnį sulipdyti Gal kas kitaip kaip tas malkas deliojate, kuo puošiate? Manau daryti iš dvigubos normos, bent jau iš 1,5, tai ir galvoju, ar čia jas trupesnes kepti ir ilgesnę krūvą dėti, ar kryžiuoti kaip šulinėlį, tik netuščiavidurį
Labai lauksiu patarimų
Labai lauksiu patarimų
Šulinėlis gal supjaustytas nelabai atrodytu - viena malka skersai, kita isilgai butu Nebent variantas kuba det, jei tas "stogelis" tradicinis jau pabodes
QUOTE(gb78 @ 2010 01 04, 18:19)
Gaminau šį tortą kelis sykius, visada su grietine, kartais su vyšniomis, kartais su braškėmis ir konservuotais ananasais - visada skanu buvo Bet dabar noriu šventei rimtai kepti, tai mąstau, kaip jį gražesnį sulipdyti Gal kas kitaip kaip tas malkas deliojate, kuo puošiate? Manau daryti iš dvigubos normos, bent jau iš 1,5, tai ir galvoju, ar čia jas trupesnes kepti ir ilgesnę krūvą dėti, ar kryžiuoti kaip šulinėlį, tik netuščiavidurį
Labai lauksiu patarimų
Labai lauksiu patarimų
kažkurioj temoj mačiau,kad padarytas ne kaupas, kaip visos darom, o toks stačiakampis, iš kremo pridzibuota ir užbarstyta mažų širdučių labai gražiai žiūrėjosi
Bandysiu ir aš kept, bet iš sluoksniuotos tešlos. Pažiūrėsiu, ar gausis. Jau ricotą ,,gaminu"
QUOTE(gb78 @ 2010 01 04, 18:19)
Gaminau šį tortą kelis sykius, visada su grietine, kartais su vyšniomis, kartais su braškėmis ir konservuotais ananasais - visada skanu buvo Bet dabar noriu šventei rimtai kepti, tai mąstau, kaip jį gražesnį sulipdyti Gal kas kitaip kaip tas malkas deliojate, kuo puošiate? Manau daryti iš dvigubos normos, bent jau iš 1,5, tai ir galvoju, ar čia jas trupesnes kepti ir ilgesnę krūvą dėti, ar kryžiuoti kaip šulinėlį, tik netuščiavidurį
Labai lauksiu patarimų
Labai lauksiu patarimų
as jas kepiau is didesnes normos, tai aukstesnis isejo ir zinoma tankiau jas sudejau, dariau su namine ricota ir grietine (dejau kazkur per pus neskaiciavau tiksliai, taip pat zele dejau truputi daugiau cukraus ir migdolu esencijos) jokios man varskes tikrai nesijaute, gal kad su grietine, o ne su grietinele ir visas tortas buvo dregnas ir pilnai isigeres. Su uogiene nezinau man tikrai butu per saldu, o cia jautesi maloni rugstele, nebent jusu pirktines saldytos uogos labai rugscios Papuosti as naudojau ir sokolada padariau ale suristu malku imitacija ir salia is marcipanines mases nulipdziau dar snaigiu, egluciu miskeli ir seniu besmegeniu kurie tas malkas tipo nese(foto deja neturiu, va kazkaip nepagalvojau). O siaip manau jas galima graziai padengti kokiu spalvotu pastilazu ir nuo sventes varijuoti su papuosimo spalvom, svarbu siame torte kad kai valgai toks skanus ispudingas pjuvis pasidaro
o man iš kefyro nesigavo ,,ricotos" varškytė. Išrūgas kai nupyliau, gavosi skystos konsistencijos grietinė, nerūgšta. Tirpinau ant vielinio tinklelio. Gal per didelės skylutės jo buvo? Ar kefyras netiko? Gal reik riebesnį pirkt? Bet cia rašė, kad ir iš 2,5 proc. išeina. Pas mane toks ir buvo. Tiesa, pirkau patį pigiausia, gal tas negerai, gal koks nekokybiškas