Ideja as rusu forume radusi senai. Norejau cia paviesinti, bet jau ir "supermamoje" buvo kazkurioje temoje apie tai vienos forumietes papasakota.Tad galvojau kad visos mamytes apie tai zino Kefyra as naudoju visada 2,5%(kaip ir minejau Norfos, nezinau bet butent jo man skonis skanesnis, gal kiek svelnesnis net nezinau ir vaikai tik ji pripazysta kito kazkodel negeria ). Jei bus riebesnis manau ir Ricota gausis riebesne. O siaip dabar i visus kremus vietoj grietines arba per puse su ja dedu si Ricota, skonis is karto prabangesnis pasidaro, o ir sveciai maloniai nustebinti kai juos tokiu "brangiu" tortu ar pyragu vaisinama Pameginkite ir jus pries sventes taip save ir artimuosius palepinti Geru svenciu ir skaniu tortu
QUOTE(Droka @ 2009 12 31, 11:45)
Pameginkite ir jus pries sventes taip save ir artimuosius palepinti Geru svenciu ir skaniu tortu
Nu gaila kad vakar savo malkas pakroviau jau su grietine, nes tik po to paskaičiau tuos fintus su kefyru. Bet būtinai išbandysiu
QUOTE(vija @ 2009 12 31, 12:29)
Bet koks įdomus būdas... Čia pati sumąstei ar kur iškapstei? Reiks būtinai išbandyt. O kefyras koks geriau - riebesnis ar liesenis? Ta prasme, koks skaniau?
tai kad cia ne naujiena http://skanuseksperi...-is-kefyro.html
QUOTE(vija @ 2009 12 31, 12:01)
Nu gaila kad vakar savo malkas pakroviau jau su grietine, nes tik po to paskaičiau tuos fintus su kefyru. Bet būtinai išbandysiu
Tai kad pasikartosiu, labai senai ta recepta zinojau ir galvojau, kad jau visos mamytes jau yra isbandziusios Tad cia tik todel pasidalinau, nes jo skonis man patiko ir su "Malkomis po sniegu".
Nieko juk bloga kad pabandysi abu variantus, taip suzinosi kuris tau asmeniskai skanesnis
Su šventėm visas malkų krovėjas!
Na prisiruošiau tom malkom ir aš. Dariau iš pusės tešlos, bet malkų prikapojau 10, nes primečiau, kad toks skaičius gražiai susidėlios į piramidę. O vyšnių sudėjau visus 2 pakelius (po 300g) ir sakyčiau dar pritrūko 10-15 uogų. Malkos gražiai iškepė, nors kai kur uogos ištekėjo, bet tas reikalo nepamaišė, susluoksniavau su 30% grietine su standikliu, dailiai pjaustėsi, žodžiu vaizdelis buvo šventinis.
Šiaip skanu ir įdomu, tačiau matyt kažko daugiau taip ilgai besiruošdama tikėjausi...
Pasakysiu, kas man nepatiko ir ką kitą kartą keisčiau:
1) tos šaldytos vyšnios kažkokios be skonio... Turbūt su šviežiom būtų visai kas kita.
2) į tešlą kitą kartą dėčiau šiek tiek cukraus. Ne todėl, kad trūko saldumo, nes aš pati visai nemėgstu saldumynų, bet man pačiai tešlai trūko skonio, ypač kai pakandi gabaliuką be uogų, nu toks batono skonis... Šiek tiek cukraus, vanilės nepamaišytų, manau į tešlą labai tiktų keli šaukštai kakavos ar tirpinto juodo šokolado, malkos būtų šokoladinės, kas labai derėtų su vyšniomis.
3) ir dar nuvylė sniegas iš grietinės Nu neee, paprasta grietinė ir liks grietine, ji suteikė tortui paprastumo, norėtųsi prabangesnio skonio, kažką reiktų sugalvot kitam kartui - gal tą naminę rikotą, gal grietinėlę su maskarpone ar varškės kremu - bet su grietine daugiau nedarysiu.
O šiaip esu patenkinta naujove, tortukui duočiau kokius 8 balus iš 10.
Tad siūlau visom besiruošiančiom pabandyti, tikrai gamyba nesudėtinga, tik aišku laiko užima, ypač tas malkų kapojimas, t.y. vyniojimas
Na prisiruošiau tom malkom ir aš. Dariau iš pusės tešlos, bet malkų prikapojau 10, nes primečiau, kad toks skaičius gražiai susidėlios į piramidę. O vyšnių sudėjau visus 2 pakelius (po 300g) ir sakyčiau dar pritrūko 10-15 uogų. Malkos gražiai iškepė, nors kai kur uogos ištekėjo, bet tas reikalo nepamaišė, susluoksniavau su 30% grietine su standikliu, dailiai pjaustėsi, žodžiu vaizdelis buvo šventinis.
Šiaip skanu ir įdomu, tačiau matyt kažko daugiau taip ilgai besiruošdama tikėjausi...
Pasakysiu, kas man nepatiko ir ką kitą kartą keisčiau:
1) tos šaldytos vyšnios kažkokios be skonio... Turbūt su šviežiom būtų visai kas kita.
2) į tešlą kitą kartą dėčiau šiek tiek cukraus. Ne todėl, kad trūko saldumo, nes aš pati visai nemėgstu saldumynų, bet man pačiai tešlai trūko skonio, ypač kai pakandi gabaliuką be uogų, nu toks batono skonis... Šiek tiek cukraus, vanilės nepamaišytų, manau į tešlą labai tiktų keli šaukštai kakavos ar tirpinto juodo šokolado, malkos būtų šokoladinės, kas labai derėtų su vyšniomis.
3) ir dar nuvylė sniegas iš grietinės Nu neee, paprasta grietinė ir liks grietine, ji suteikė tortui paprastumo, norėtųsi prabangesnio skonio, kažką reiktų sugalvot kitam kartui - gal tą naminę rikotą, gal grietinėlę su maskarpone ar varškės kremu - bet su grietine daugiau nedarysiu.
O šiaip esu patenkinta naujove, tortukui duočiau kokius 8 balus iš 10.
Tad siūlau visom besiruošiančiom pabandyti, tikrai gamyba nesudėtinga, tik aišku laiko užima, ypač tas malkų kapojimas, t.y. vyniojimas
mano "malkos" pavyko puikiai, skonio tikrai netruko gal todel kad dariau su naminemis saldytomis vysniomis . As truputi daugiau cukraus (nes bijojau kad bus per rugstus) idejau i krema. Kas labai saldziai megsta galima juk vysnias apvolioti cukruje pries kepant, jei vaikai nevalgys galima ir rome pamirkyti .Tesla pasidare saldoka nuo to kremo...o prabangus tortukas gavosi nuo namines "ricotos", kas ragavo visi nustebe kad tiek daug tokios ricotos brangios sunaudojau aisku paslapties neisdaviau Beje pas mane valgytoju buvo daugoka tai dariau beveik 2 normas visko ir jau nieko neliko .Si torta tikrai pasizymiu prie Naujametiniu kepiniu ir bus tradicija ji kepti svenciant Naujuosius. Didelis aciu autorei
QUOTE(Droka @ 2010 01 01, 16:27)
mano "malkos" pavyko puikiai, skonio tikrai netruko gal todel kad dariau su naminemis saldytomis vysniomis . As truputi daugiau cukraus (nes bijojau kad bus per rugstus) idejau i krema. Kas labai saldziai megsta galima juk vysnias apvolioti cukruje pries kepant, jei vaikai nevalgys galima ir rome pamirkyti .Tesla pasidare saldoka nuo to kremo...o prabangus tortukas gavosi nuo namines "ricotos", kas ragavo visi nustebe kad tiek daug tokios ricotos brangios sunaudojau aisku paslapties neisdaviau Beje pas mane valgytoju buvo daugoka tai dariau beveik 2 normas visko ir jau nieko neliko .Si torta tikrai pasizymiu prie Naujametiniu kepiniu ir bus tradicija ji kepti svenciant Naujuosius. Didelis aciu autorei
o kiek is vieno poko kefyro tos rikotos isejo, ir kiek pati sunaudojai tu poku vienai normai?
[attachmentid=190668]
O cia mano malkos. Kai vyras pamate padaryta, bet be sokolada, pareiske, kad prastai atrodo, teko puosti Sokoladas labai tiko, dar pabarsciau kepintu graikisku riesutu. Tikrai labai pagerino skoni. Man saldumo uzteko, gal kad pas mane buvo tresnes saldytos su kauliukais, dar teko isrankioti juos, kai uogos atitirpo. Bet draugai liko suzaveti, neliko nei gabaliuko
O cia mano malkos. Kai vyras pamate padaryta, bet be sokolada, pareiske, kad prastai atrodo, teko puosti Sokoladas labai tiko, dar pabarsciau kepintu graikisku riesutu. Tikrai labai pagerino skoni. Man saldumo uzteko, gal kad pas mane buvo tresnes saldytos su kauliukais, dar teko isrankioti juos, kai uogos atitirpo. Bet draugai liko suzaveti, neliko nei gabaliuko
Jau 3 kartą malkas kepiau ir receptą tobulinu taip:
1. Į tešlą dedu cukraus ir vanilinio cukraus.
2. Dedu vyšias iš uogienės be kauliukų- jos saldesnės -skaniau.
3. Į grietinę dedu nutarkuotą citrinos žievelę ir jos sultis, vanilinioo cukraus, žinoma- standiklį.
4. Apibarstau šokolado druožlėmis-pirktomis(maišeliuose)
Kas valgė- visi labai gyrė.
1. Į tešlą dedu cukraus ir vanilinio cukraus.
2. Dedu vyšias iš uogienės be kauliukų- jos saldesnės -skaniau.
3. Į grietinę dedu nutarkuotą citrinos žievelę ir jos sultis, vanilinioo cukraus, žinoma- standiklį.
4. Apibarstau šokolado druožlėmis-pirktomis(maišeliuose)
Kas valgė- visi labai gyrė.
QUOTE(laurindre @ 2010 01 01, 22:29)
Kai vyras pamate padaryta, bet be sokolada, pareiske, kad prastai atrodo, teko puosti
kaip gražiai atrodo tas šokoladas
dekoju ir as uz receptuka,kepiau is vienos normos,gavosi 14 malku,dariau su vysniomis is uogienes,pertepimui grietine su standikliu,buvo labai skanu,graziai pjaustesi,kepsiu dar