Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2009 11 18, 20:55)
nu jei tai pirmas piešinys ir dar iš natūros tai super, balionas jums  4u.gif  regis jūsų mokytoja neklydo.  smile.gif

Aciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 11 18, 00:56)
*bet pirmiausia tam "natiurmorte" prajuokino veidelis  biggrin.gif iš kur jis ten? čia lėlė? bigsmile.gif

**kusachius jau aiškino, į ką atkreipti dėmesį darant natiurmortą, neįsiklausėte.

*taip ten tokia maza lelyte smile.gif

**as jau sita buvau nupiesus, kai kusacius ir kiti aiskino smile.gif
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 11 18, 01:45)
Pasistenk pamatyti visus šešėlius, "blicus" žaidžiančias spalvas ant vazos, ir tai nutapyti (gali net truputėlį persistengti  blush2.gif ), svarbu yra tai pamatyti. Sėkmės  mirksiukas.gif

Tikrai, isiziurejus galima daug daugiau pamatyti efektu. Anksciau ant tiek nesigilindavau.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo didute: 18 lapkričio 2009 - 21:39
QUOTE(didute @ 2009 11 18, 22:37)
Tikrai, isiziurejus galima daug daugiau pamatyti efektu. Anksciau ant tiek nesigilindavau.

4u.gif

vat būtent todėl natiurmortas ir yra treniruotė. tai ir yra svarbu tapyboje, pamatyti kaip keičiasi daikto spalva nuo atstumo, nuo apšvietimo, nuo šalia esančių daiktų ir t.t.. gal stengiantis pamatyti tuos dalykus kitą natiurmortą bus kur kas įdomiau piešti mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Agalis @ 2009 11 18, 21:51)

tikiuosi vėliau bus daugiau jūsų darbų, būtų visai įdomu pamatyti.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 18 lapkričio 2009 - 22:39
QUOTE(Agalis @ 2009 11 18, 20:10)
Akvarele tikriausiai tapant reikia lieti, o as to nedarau, paprastai piesiu. Labai noreciau ismokti piesti bent jau akrilu jei ne aliejum. Bet pati to tikriausiai nepadarysiu, cia jau tektu uzsirasyt i kokia mokykla tos technikos ismokti.

Jeigu akvarėle nelieji, tuomet manau bus nesunku ir su akrilu išmokti mirksiukas.gif gal pirma pabandyk su guašu? g.gif būtų toks pereinamas etapas iki akrilo ir aliejaus bigsmile.gif

QUOTE(didute @ 2009 11 18, 22:37)

4u.gif

Gal pabandysi nutapyti? Jeigu nori, po to, patarčiau ką toliau daryti...
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 11 19, 00:12)
Jeigu akvarėle nelieji, tuomet manau bus nesunku ir su akrilu išmokti  mirksiukas.gif  gal pirma pabandyk su guašu?  g.gif būtų toks pereinamas etapas iki akrilo ir aliejaus  bigsmile.gif

o su akrilu tapant nereikia skiediklio ar kazko panasaus? Norejau kazkada nusipirkti akrilo, bet spalvos man pasirode kazkokios nefainos, tai nepirkau.
Atsakyti
QUOTE(didute @ 2009 11 18, 02:19)
Dedu savo natiurmorta "diagnostikai".

Užduotį atlikai grynai formaliai -nesigilinai į tai, kaip spalvos veikia greta esančias spalvas, kaip atstumas, apšvietimas ir kt. veikia spalvas, net kompozicija neapgalvota. Bet tai nieko keisto, nes tai pirmasis natiurmortas, jo pagrindinis poveikis ir bus tas, kad pradėsi kreipti dėmesį į visus tuos niuansus. Paminėsiu dar kelias klaidas, kad tau netektų jų kartoti biggrin.gif
Fone, jeigu tai nėra dryžuoti tapetai, spalvinę įvairovę turėtum išgauti ne dryžiais, o potepiais, ir jie turėtų reaguoti į šviesą. Tavo natiurmorte pavaizduotas kampas, bet abi sienos -vienodos. Jos neturi nei gylio, nei šešėlio. Atkreipk dėmesį į sieną šiame paveiksle
user posted image
ta pati žalia ten kur apšviesta yra blankesnė, šaltesnė, o ten kur šešėlis -šiltesnė, sodresnė.
Tas pats ir su stalu, jo spalva beveik nevarijuoja. Čia irgi, jei naudoji linijas, (tarkim jos galėtų žymėti medžio tekstūrą), tos linijos turėtų sueiti į perspektyvą. Arba nedaryk tokių ryškių linijų.
Dėl baltojo indelio, tau jau rašė Trr ir Aksana Lap, aš tik įdedu porą pavyzdžių, kad tau būtų aiškiau.
user posted image user posted image user posted image
o čia yra paprasta balto dubenėlio nuotrauka, ir photoshop'u paryškintos spalvos -niekas nekeista, tik paryškinta tai, kas yra. Matai, kiek ten atspalvių?
user posted image user posted image

Kai paimi paprasčiausią daiktą, ir sugebi išryškinti tai, ką jis turi išorėje ir viduje, tada ir prasideda tapyba 4u.gif

QUOTE(Agalis @ 2009 11 18, 17:23)
Sveiki, perskaiciau visa sia tema ir ji man labai patiko. Ypac patiko cia esanti sveika kritika. Matosi, kad cia diskutuoja tikrai mene nenaujokai. O as naujoke, todel nusprendziau parodyti savo darba. Labai prasyciau parasyti viska, kas blogai, nes turiu kas galetu pakonsultuoti ir parodyti klaidas. Negailekit kritikos.

jei tai jūsų pirmas darbas, ir pieštas iš natūros, tai talentą neabejotinai turite 4u.gif
O kad būtų nepagailėta kritikos biggrin.gif pridėsiu ir aš mirksiukas.gif atkreipkite dėmesį, kad jūsų darbe ryškiausios ir šilčiausios spalvos -tolimam plane, kur paskutiniai medžiai, ir prasideda kalnai. Turėtų būti atvirkščiai. Medžiai turi spalvas, bet neturi šešėlių, nei savų, nei krintančių.
Kol neparašėte, kad tapyta akvarele, maniau kad čia guašu ar tempera tapyta, nes nesijaučia akvarelei būdingo skaidrumo. Akvarelės tame ir linksmumas, kad nereikia stengtis jau pirmu sluoksniu išgauti norimą spalvos toną ir tamsumą -galima lieti kelis sluoksnius vieną ant kito, tada spalvos gaunasi "gilesnės". Bet čia su praktika ateis tie dalykai mirksiukas.gif
Lauksiu kitų darbelių 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus ir pagalba, labai faina, kad atsirado tiek daug man norinciu padeti. wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Reiks pabandyti su baltu indu, salia ka nors pasidejus, bandysiu isgaut atspindziu ir seseliu efekta.
Aksana, as atrodo esu macius tavo kuryba gyvai ant masinu. thumbup.gif Bet kazkoel visada galvodavau, kad cia vyrai tokius darbus atlieka. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agalis @ 2009 11 19, 01:10)
o su akrilu tapant nereikia skiediklio ar kazko panasaus? Norejau kazkada nusipirkti akrilo, bet spalvos man pasirode kazkokios nefainos, tai nepirkau.

Akrilas vandeniu skiedžiamas.Yra gal ir skiedikliai bet aš puikiai skiedžiu vandenių, švariau, patogiau 4u.gif o spalvos tai žiurint kur matėt...va meno mūsoi pirkau tas bonkutes Lucas firmos...nežinau ar buna pusiau blizgiu, bet pirmą kartą pirkau tai nežinodama ir paemiau, o tos spalvos matinės (ant bonkutės parašyta kad matinis o aš nemačiau kai pirkau) ir dar labai neryškios, nublukusios...nu labai labai nepatiko...kad ir kaip keista, firma gi profesionali, bet man netiko, aš kai esu aliejinių mėgėja, ir man kuo ryškiau ir tamsiau doh.gif
o dabar nupirkau statybinio thumbup.gif vadinas akrilinis pigmentas, spalvos labai geros, nėra matinis ir neblizgus, toks vos vos bal blizgumo turi, ir šiaip žymiai pigiau, du jei ne tris kartus pigiau (turint omenyje kiekį) drinks_cheers.gif
tai va priklauso kur perki...o cvirkos kampe dar buna tokioj dežutėi šešių spalvų, atrodo bonkutės kaip paprastas guašau ir pigios labai jei neklystu, tai iš viso ten kursiokės tuos perka, nutapo, tai atrodo kaip aplakuota, ir blizgus labai ir ryškus... bigsmile.gif atrodo kaip aliejiniais nestorai tepta bigsmile.gif firmos tik nebeatsimenu, bet kai paprašai duoda...esu pirkus tai taip ir sakiau "man to akrilo kur šešios spalvos dežutei"
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 11 19, 12:40)
o dabar nupirkau statybinio thumbup.gif vadinas akrilinis pigmentas, spalvos labai geros, nėra matinis ir neblizgus, toks vos vos bal blizgumo turi, ir šiaip žymiai pigiau, du jei ne tris kartus pigiau (turint omenyje kiekį) drinks_cheers.gif
tai va priklauso kur perki...o cvirkos kampe dar buna tokioj dežutėi šešių spalvų, atrodo bonkutės kaip paprastas guašau ir pigios labai jei neklystu, tai iš viso ten kursiokės tuos perka, nutapo, tai atrodo kaip aplakuota, ir blizgus labai ir ryškus... bigsmile.gif atrodo kaip aliejiniais nestorai tepta bigsmile.gif firmos tik nebeatsimenu, bet kai paprašai duoda...esu pirkus tai taip ir sakiau "man to akrilo kur šešios spalvos dežutei"

Geras bigsmile.gif O ten ne milteliai(pigmentas) blush2.gif . kaip juos naudoti? -tiesiog pasiimi ir tepi? ax.gif O akrilinius darbus galima nulakuoti su specialiu laku, ir atrodo kaip su aliejiniais daryta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(didute @ 2009 11 19, 03:11)
Aksana, as atrodo esu macius tavo kuryba gyvai ant masinu.  thumbup.gif Bet kazkoel visada galvodavau, kad cia vyrai tokius darbus atlieka.  biggrin.gif

blush2.gif kiek ten tų automobilių, vos keletas biggrin.gif . blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aksana-Lap: 19 lapkričio 2009 - 12:28
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 11 19, 13:17)
Geras  bigsmile.gif  O ten ne milteliai(pigmentas)  blush2.gif . kaip juos naudoti? -tiesiog pasiimi ir tepi?  ax.gif

spėju ten ne milteliai, o kaip normalūs dažai. (jei čia tas apie ką galvoju)

tamsioji ungis, o tas statybinis akrilas gal mediniams paviršiams skirtas? o spalvų pasirinkimas normalus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 11 19, 13:24)
spėju ten ne milteliai, o kaip normalūs dažai. (jei čia tas apie ką galvoju)

tamsioji ungis, o tas statybinis akrilas gal mediniams paviršiams skirtas? o spalvų pasirinkimas normalus?  g.gif

Dažai-pigmentas "Akrilen" lietuviški.
išorės ir vidaus darbams.
parašyta :tinka dažyti paviršius padengtus visų tipų dažais.
bet šiaip galima ir ant paprasto tepti popieriaus. ne čia ne milteliai o paprastas dažas, kurio nereikia niekaip su niekuo maišyti ir panašiai, galima iškarto tapyti. 250ml kainavo 7 lt. buna indeliai po 500 ml tai dar pigiau 12 lt berods...o pirkau pasidaryk pats, bet regis kad ermitaže irgi mačiau...rast lengva nes jie plastikiniuose kibirėliuose permatuomose.
aš aišku galiu ir klysti, bet man regis niekuo jis nesiskiria nuo dailės parduotuvėse pirktu, ir mum dėstytojai rekomendavo tokius pirkti nes pigiau 4u.gif tas pats vandeniu skiedžiami, kvapas net tas pats biggrin.gif ir džiuna taip pat greitai
o spalvas mačiau tokias:
raudona
ruda(tokia nelabai ruba, o kaip raudona plyta)
oranžinė
šv. oranžinė
geltona
citrininė,
mėlyna,
violetinė,
ochra,
žalia, (tokia biški zelionkinė)
šviesiai žalia (čia šviesia nepavadinčiau, tiesiog paprasta žalia)
salotinė
rožinė
dramblio kaulo
balta
juoda
Atsakyti
nu spalvų pakankamai. o balta gal atskirai didesni kiekiai būna, jei kiti tik pigmentas? g.gif man regis kažkuo panašiu kadaise balkono grindis marginau. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 lapkričio 2009 - 13:48