Dedu savo natiurmorta "diagnostikai".
nu nevyniosiu į vatą , skurdokai, sakyčiau, dažymas, o ne tapymas kaip spalvinimo knygelėj, monotoniška, blankoka.. (puodukas spalviniu požiūriu visiškai plokščias, nei refleksų, nei šešėlių..). ir daiktų kiekis laabai jau kuklus. skubėjote kažkur?
bet pirmiausia tam "natiurmorte" prajuokino veidelis iš kur jis ten? čia lėlė? bet kuriuo atveju, kur to veidelio kūnas? pabandykite mintyse patraukti tą puodelį..
kusachius jau aiškino, į ką atkreipti dėmesį darant natiurmortą, neįsiklausėte.
bet pirmiausia tam "natiurmorte" prajuokino veidelis iš kur jis ten? čia lėlė? bet kuriuo atveju, kur to veidelio kūnas? pabandykite mintyse patraukti tą puodelį..
kusachius jau aiškino, į ką atkreipti dėmesį darant natiurmortą, neįsiklausėte.
Aš, jei galima, patarčiau pirma nupiešti baltą vazą, puodelį, ar kokį kitą baltą atsispindintį objektą. iš natūros žinoma pasistatyti iš vienos pusės stalinę lempą (geriau iš dešinės), tapyti prie nedidelio bendro apšvietimo. šalia vazos pasidėti spavotų daigtų- popieriaus, kaladėlių- nesvarbu. ir nutapyti pradžiai tik vązą. Pasistenk pamatyti visus šešėlius, "blicus" žaidžiančias spalvas ant vazos, ir tai nutapyti (gali net truputėlį persistengti ), svarbu yra tai pamatyti. Sėkmės
Kaip sakė dėstytojas: "balta spalva bus truputėlį melsva, vien dėl to, kad dangus šiandien žydras"
Kaip sakė dėstytojas: "balta spalva bus truputėlį melsva, vien dėl to, kad dangus šiandien žydras"
labai gera treniruotė apskritai vien baltų daiktų natiurmortus tapyti.
Sveiki, perskaiciau visa sia tema ir ji man labai patiko. Ypac patiko cia esanti sveika kritika. Matosi, kad cia diskutuoja tikrai mene nenaujokai. O as naujoke, todel nusprendziau parodyti savo darba. Labai prasyciau parasyti viska, kas blogai, nes turiu kas galetu pakonsultuoti ir parodyti klaidas. Negailekit kritikos.
Vienas triukas piešiant gamtą, kuri tęsiasi toli iki horizonto, yra: i toli esančių medžių žalią spalvą, imaišyti mėlynos spalvos, kuo toliau- tuo mėlyniau turėtų būti, bei kiek šviesiau. (Čia susiję su spalvotyra, ir kaip žmonės mato toli esančias spalvas)
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 11 18, 16:51)
Vienas triukas piešiant gamtą, kuri tęsiasi toli iki horizonto, yra: i toli esančių medžių žalią spalvą, imaišyti mėlynos spalvos, kuo toliau- tuo mėlyniau turėtų būti, bei kiek šviesiau. (Čia susiję su spalvotyra, ir kaip žmonės mato toli esančias spalvas)
Dekui, as i kalnus melyna jau dejau, apie medzius nepagalvojau....
man kaip visada įdomu, ar čia iš galvos ar iš kokio nusižiūrėto paveikslėlio ar nuotraukos piešta? ir kuom piešta?
jo, tą žalumą galima dar labiau paįvairinti spalvomis. bet šiaip darbas man patinka, tokia subtili tapysena, nenuobodus ir nenusaldintas vaizdelis (elektros laidai ) manau kaip naujokei (?) tapyboje tai visai neblogai
jo, tą žalumą galima dar labiau paįvairinti spalvomis. bet šiaip darbas man patinka, tokia subtili tapysena, nenuobodus ir nenusaldintas vaizdelis (elektros laidai ) manau kaip naujokei (?) tapyboje tai visai neblogai
QUOTE(trr @ 2009 11 18, 17:46)
man kaip visada įdomu, ar čia iš galvos ar iš kokio nusižiūrėto paveikslėlio ar nuotraukos piešta? ir kuom piešta?
Dekui labai uz atsiliepima. Piesta is naturos, vasara keliavau po Italijos Alpes, tai ten va toki vaizdeli pamaciau ir sakau reikia nupiesti. Jei atvirai, tai buvo mano pirmas ever piestas piesinys. Na mokyklos laikais tai pamenu man piesimo mokytoja vis sakydavo, kad man dievo duota, ir tiesiog verste verte stoti i dailes akademija, bet as neemiau uz gryna piniga ir niekada nebeemiau teptuko i rankas. Sia vasara kazkaip sugalvojau paziureti, ar kas nors iseitu dar po tiek metu.
Beje, piesta tai zinokit akvarele ant tokio grubaus balto kartono, kuri Tomas Philips pardavineja paveikslams piesti.
Man tai visuomet buvo sunku tapyti akvarėle... kadangi klaidas ištaisyti labai sunku, o kartais neimanoma bet žinoma akvarelė turi savo puikių privalumų
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 11 18, 20:05)
Man tai visuomet buvo sunku tapyti akvarėle... kadangi klaidas ištaisyti labai sunku, o kartais neimanoma bet žinoma akvarelė turi savo puikių privalumų
Akvarele tikriausiai tapant reikia lieti, o as to nedarau, paprastai piesiu. Labai noreciau ismokti piesti bent jau akrilu jei ne aliejum. Bet pati to tikriausiai nepadarysiu, cia jau tektu uzsirasyt i kokia mokykla tos technikos ismokti.
QUOTE(Agalis @ 2009 11 18, 19:42)
Dekui labai uz atsiliepima. Piesta is naturos, vasara keliavau po Italijos Alpes, tai ten va toki vaizdeli pamaciau ir sakau reikia nupiesti. Jei atvirai, tai buvo mano pirmas ever piestas piesinys. Na mokyklos laikais tai pamenu man piesimo mokytoja vis sakydavo, kad man dievo duota, ir tiesiog verste verte stoti i dailes akademija, bet as neemiau uz gryna piniga ir niekada nebeemiau teptuko i rankas. Sia vasara kazkaip sugalvojau paziureti, ar kas nors iseitu dar po tiek metu.
Beje, piesta tai zinokit akvarele ant tokio grubaus balto kartono, kuri Tomas Philips pardavineja paveikslams piesti.
nu jei tai pirmas piešinys ir dar iš natūros tai super, balionas jums regis jūsų mokytoja neklydo.