Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(Zydryne @ 2009 10 18, 19:46)
Šis darbas man patinka  smile.gif Gražūs potėpiai, įvairios spalvos, nutapytas su polėkiu  wub.gif

O kaip kiti? Nepatiko ?
Atsakyti
Ačiū už komentarus. Jie nebūtinai turi būti teigiami smile.gif Rašykit ir kas blogai.
Antras-tai ėjimas link abstrakcijos, o trečias-link kubizmo... sad.gif
Atsakyti
nežinau, o kam ta melyna juostele antro sone? o saulegražos viena gelyte kaireje regis be perspektyvos. o taip tai super, ypač paskutinis thumbup.gif
Atsakyti
Labai gražu.labai thumbup.gif .Kiek maždaug užtrunki kol nutapai tokį paveikslą (su laiveliais)?
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 10 18, 20:20)
nežinau, o kam ta melyna juostele antro sone? o saulegražos viena gelyte kaireje regis be perspektyvos. o taip tai super,  ypač paskutinis thumbup.gif

Kam ta mėlyna juostelė dabar ir aš jau nežinau. Kai tapiau-žinojau smile.gif. O kuri gėlytė be perspektyvos? Galima dar pataisyti. Truputi aiškiau prašom.

Per visą dieną vieną nutapau. O po to dar taisau, tobulinu... Tam laiko reikia nedaug, bet kasdieną po kelis potepius, kelis pataisymus .Taigi dar užtrunka ilgokai. Va saulėgrąžos kairę gėlytę dar ir dabar ketinu taisyti, o jos žydėjo gal prieš porą mėn. Taip kad nežinau kiek tapau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kpl: 18 spalio 2009 - 18:58
QUOTE(kpl @ 2009 10 18, 19:54)
Kam ta mėlyna juostelė dabar ir aš jau nežinau. Kai tapiau-žinojau smile.gif.

thumbup.gif thumbup.gif jeigu žinojote, vadinasi jai ten ir lemta būti rolleyes.gif biggrin.gif
žodžiu, ji ir spalviniu ir kompoziciniu požiūriu yra absoliučiai savo vietoj, ir yra net labai svarbus kontrastuojantis paveikslo elementas..

akivaizdu, kad kažkur mokotės/studijuojat dailę/tapybą? kur jei ne paslaptis? ax.gif 4u.gif

dar turiu klausimėlį, tas paveikslas su "laiveliais" kopija kažkieno ar pačios sugalvota ar pamatyta gyvai? ax.gif

labai neblogi darbai, tapybiški, gyvas ir laisvas potėpis, erdvės gylis, darbai turi įtaigos ir nuotaikų, etc. tad jei kokia gėlytė ir prarado perspektyvą tai yra tikrai nesvarbu, nes pagrindiniai dalykai jau yra... (beje, kalbant apie smulkmenas man kažkaip užkliuvo tas juodas kontūras "kubistiniame"darbe, jis ten kaip iš kitos operos nukritęs.. g.gif bet čia jau jums spręsti biggrin.gif )

sveikintinais laikau abstrakcionistinius ir kubistinius bandymus, nes čia retai kas tokius bando.. biggrin.gif 4u.gif

o man kaip tik tas antras, kuris "neaiškiausias" labiausiai ir patiko. biggrin.gif ir kaip tik būtent dėl to fragmentiškumo ir paslapties, dėl to neaiškumo.. su aiškiais viskas aišku, o va prie neaiškių vis norisi grįžti biggrin.gif . tik va gal jame tas langelių ritmas kiek "per ilgai grojantis", t.y. ant monotonijos ribos truputį, gal padėtų, jei tas praviras "langelis" būtų ryškiau ar drąsiau "išreikštas"... g.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 18 spalio 2009 - 21:49
Ačiū už kritiką. Nuoširdžiai.

[i]dar turiu klausimėlį, tas paveikslas su "laiveliais" kopija kažkieno ar pačios sugalvota ar pamatyta gyvai?[/I]
Tapiau iš natūros

akivaizdu, kad kažkur mokotės/studijuojat dailę/tapybą? kur jei ne paslaptis? [/I

Mokausi suaugusių dailės mokykloje. Užauginau vaikus,atsirado daugiau laisvo laiko ir prisiminiau pamirštą savo vaikystės pomėgį. Iki tol tapybos nesimokiau
niekur. Todėl raginu visus MOKYTIS.Nes tai daryti niekada nevėlu smile.gif
[I]
[I]gal padėtų, jei tas praviras "langelis" būtų ryškiau ar drąsiau išreikštas
[/I][/I]
O aš dėl jo kaip tik abejojau... Maniau,kad per daug į realybę nuvairavau... Reiškia viskas gerai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kpl: 19 spalio 2009 - 11:18
O man kažkaip atvirkščiai biggrin.gif kiemo piešinukas labai geras, ir tie juodi kontūrai visai "i tema" pagyvina piešinį thumbup.gif , o vat saulėgrąža vis krenta i akį blush2.gif , vat gal ir stalo kampas galėtų labiau "gulsčias" būti: t.y. priekyje šviesesnis, o gale tamsesnis. blush2.gif bet čia tik jeigu ieškai prie ko prisikabinti, tongue.gif piešiniai manau gali drąsiai likti tokie, kokie yra 4u.gif
Atsakyti
Kalbant apie dažų dėmių valymą iš rūbų, galiu pasidalinti patirtimi. mirksiukas.gif
Netyčia apsitaškiau medvilninę palaidinę šilko dažais. Jie, jei nemeluoju, irgi yra akrilo pagrindu. Plaunant ūkišku muilu su tulžimi, Vanish - nepadėjo. Net neužtvirtintos karščiu (toks reikalavimas dažams) buvo ryškios ir nykti nė neketino. Kadangi rūbas šiaip ar taip sugadintas, sugalvojau išmėginti kitus man žinomus pašalinimo būdus. Dėmes vilgiau benzinu, po to vaitspiritu. Šie skiedikliai ko gero stebuklingai paveikė dėmes, nes po to jas išskalbiau naudodama ūkišką muilą su tulžimi ir, žinoma, nemažai trynimo. Bet palaidinę išgelbėjau. thumbup.gif

Gal kam nors ši mano patirtis pravers. Tik, yra dar vienas aspektas - dėmes aš šalinau šviežias. ax.gif
Atsakyti
O ir as jau vienoj temoj skundziausi, kad negaliu akriliniu demiu is striukes isimti. Tai visu patarimai i nauda bigsmile.gif kolkas taip nieko ir nedarau, bet gal isidrasinsiu ir imsiuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2009 10 19, 12:34)
O man kažkaip atvirkščiai  biggrin.gif  kiemo piešinukas labai geras, ir tie juodi kontūrai visai "i tema" pagyvina piešinį  thumbup.gif ,

na, tada gal reikėjo tą kontūrą panaudoti ne vienoje vietoje.. nes dabar atrodo kaip pradėta ir persigalvota.. g.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 spalio 2009 - 13:00
QUOTE(kpl @ 2009 10 18, 18:13)

Papildyta:
user posted image

Nu bet kaip faina kad kiekvienas kitaip mato biggrin.gif man asmeniškai šitas paveikslas yra pats pačiausias thumbup.gif thumbup.gif nu jis savotiškas, originalus ...o beto tas juodas pavedžiojimas man tiesiog tobulai...šitoj vietoj ryški griežta riba, kitur nuplaukę kad net nelabai aišku kas, ir tai net labai intriguoja bigsmile.gif
Man 10 balu šis darbas thumbup.gif

o kiti du nelabai...su valtelėm labai dailus, bet toks klasikis sakyčiau, nu truksta jam šiuolaikiškumo gal (***** kalbu kaip mano dėstytojas blush2.gif ) nu toks nesupyk tik prašau, bet močiutėj padovanočiau, draugui 30-mečiui, ne schmoll.gif

o saulėgražos-gražu aišku, bet kadangi aš didelė Van gogo gerbėja, tai man...nu Van Gogas nutapė geriau unsure.gif Gal ji perspjaut ir nepavyks niekam, bet užtat galima padaryti kitaip, pavyzdžiui super modernioje vazoje mirksiukas.gif
Beje potėpiai tai tikrai super thumbup.gif

o posto
Aksanos-Lap nesupratau g.gif kaip tai gėlytė be perspektyvos? juk jos į belenkokias puses žiuri...gi gelės buna ir kreivos ir pan...
nu va pas Van Gogą irgi be perspektyvos dvi net gelės g.gif ar tu kažką ne tą turėjai omeny? nu tada sorry
user posted image
Atsakyti