Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

aciu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Praeivė. @ 2009 09 25, 22:41)
Sveikos, tapytojos!

Esu Yylos gerbėja, jos stilius tikrai išskirtinis  4u.gif
Savo gražiais darbais įkvėpėte ir mane pasirodyti  smile.gif  Norėčiau sužinoti, kuo Jums patinka ar nepatinka mano darbai  ax.gif

http://public.fotki....seseres/tapyba/

blush2.gif 4u.gif dekui,malonu bigsmile.gif

o man tai ''takas'' labai patiko bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos, iš kur Jūs gaunate idėjų savo paveikslams?Aš niekaip nesugalvoju, kaip reikia nupiešti gražų peizažą, jei jo nematai (pvz, kalnus, ežerus iš viršaus) ax.gif . Aš tai vis turiu į ką nors pasižiūrėti (pvz, į kokią nuotrauką iš interneto ar savo albumo blush2.gif ax.gif ). Va...įdedu vieną darbelį tapytą aliejiniais dažais. Čia pamoka pagal Michael Thompson.
user posted image
Atsakyti
Iš galvos gamta piešti nera taip sunku, bet vat gyvūnus.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Praeivė. @ 2009 09 25, 21:41)
Savo gražiais darbais įkvėpėte ir mane pasirodyti  smile.gif   Norėčiau sužinoti, kuo Jums patinka ar nepatinka mano darbai  ax.gif

švelnūs ir subtilūs darbai. o vaizdai iš galvos ar iš knygos?

QUOTE(mama_gulbe @ 2009 09 25, 22:36)
mano naujausias tapinys  wub.gif

nu labai gražu - detalės, tapybiškumas, skaidrumas, mintis. thumbup.gif tik va tos figūros gal kiek truputį atsilieka nuo bendros viso paveikslo meninės kokybės.. regis jos ir stilistiškai skiriasi nuo kitų elementų (gėlių, tvenkinėlių, fono..).
ir dar abejočiau dėl tų dviejų dalių (dipticho), dėl to skėlimo pusiau, ypač, kai perskeliamas pagrindinis kompozicijos motyvas (ir juolabiau kai tai pora mirksiukas.gif ..).. g.gif 4u.gif

QUOTE(giedras dangus @ 2009 09 26, 10:05)
Merginos, iš kur Jūs gaunate idėjų savo paveikslams?Aš niekaip nesugalvoju, kaip reikia nupiešti gražų peizažą, jei jo nematai (pvz, kalnus, ežerus iš viršaus) ax.gif .

paprastų paprasčiausiai i plenerą! biggrin.gif nu labai linkiu visoms paieškoti gražių peizažų tiesiog natūroje. biggrin.gif ax.gif jei jau toli iki tos gražios gamtos dažnai vaikščioti, neturite molberto ar niekaip lietuviški lietūs neleidžia, siūlau pasiimti tiesiog sasiuvinį ir pieštuką, kažkur gamtoj pasivaikščioti (o gal tiesiog visada turėti po ranka) ir pasidaryti daug greitų eskizų, o namie ramiai pagal tuos eskizus tapyti.. biggrin.gif biggrin.gif ir visai nebūtini tie kalnai ar baikalai, nu ka darysi kad jų nėra čia, esu tikra visur - čia taip pat - galima rasti gražių vaizdų mirksiukas.gif rolleyes.gif bet užtat tokie darbai bus unikalūs, tik jūsų akimis pamatyti... o beto gal pvz taip įsiamžins jums brangi vieta.. ax.gif mirksiukas.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 rugsėjo 2009 - 20:51
QUOTE(trr @ 2009 09 26, 21:15)
švelnūs ir subtilūs darbai.  o vaizdai iš galvos ar iš knygos?

Labai ačiū 4u.gif
Man labai svarbu kuo daugiau i kūrinius įdėti savo kūrybos, net gerai nukopijavusi darbą/knygos pavyzdį nesijausčiau gerai, nes nejausčiau, kad tai padariau pati, kadangi kūrybiniai sprendimai jau būtų priimti kitų. Pritariu, kad geriausia tapyti gamtoje, tačiau tai ne visada patogu (neturiu molberto). Šiaip tai tikrai norėčiau tapyti gamtoje. O šiuos vaizdus tapiau pagal savo ir kitų darytas nuotraukas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praeivė.: 26 rugsėjo 2009 - 21:16
QUOTE(trr @ 2009 09 26, 21:15)
jei jau toli iki tos gražios gamtos dažnai vaikščioti, neturite molberto ar niekaip lietuviški lietūs neleidžia, siūlau pasiimti tiesiog sasiuvinį ir pieštuką, kažkur gamtoj pasivaikščioti (o gal tiesiog visada turėti po ranka) ir pasidaryti daug greitų eskizų, o namie ramiai pagal tuos eskizus tapyti..  biggrin.gif  biggrin.gif

Del eskizų... Ezkizai gerai, jeigu dėmesys kreipiamas į linijas, o spalvų tikslumas ne taip svarbus, t.y. jas paskui galima ir iš galvos atkurti/sugalvoti arba pagrindines pasižymėjus jos ir tapomos. Kitu atveju, kai svarbu spalvos, jų niuansai (gal link impresionistinės manieros) mano manymu, geriau sėdėti lauke ir tapyti arba vaikščioti visur su fotoaparatu ir paskui piešti iš nuotraukų. Nors tada dar tikslumas priklauso ir nuo fotoaparato spalvų atkūrimo... g.gif
P.S. čia tik mėgėjiški pasvarstymai blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Praeivė.: 26 rugsėjo 2009 - 21:37
QUOTE(Praeivė. @ 2009 09 26, 22:33)
Del eskizų... Ezkizai gerai, jeigu dėmesys kreipiamas į linijas, o spalvų tikslumas ne taip svarbus, t.y. jas paskui galima ir iš galvos atkurti/sugalvoti arba pagrindines pasižymėjus jos ir tapomos. Kitu atveju, kai svarbu spalvos, jų niuansai (gal link impresionistinės manieros) mano manymu, geriau sėdėti lauke ir tapyti arba vaikščioti visur su fotoaparatu ir paskui piešti iš nuotraukų. Nors tada dar tikslumas priklauso ir nuo fotoaparato spalvų atkūrimo...  g.gif 
P.S. čia tik mėgėjiški pasvarstymai  blush2.gif  smile.gif

na taip, žinoma tapybai (ir netik impresionistinei manierai) svarbiausia spalva, ir natūroje būtų gerai iškarto tapyti dažais. pieštuką siūliau tik kaip kraštutinę išeitį ieškant siužetų, o beto vistiek piešiant pieštuku svarbiausias spalvas ir apšvietimo vietas jau daug maž įsimeni..
tačiau jei jau tikrai svarbu spalvos, tai tada nei nuotraukos nei reprodukcijos irgi tikrai netinka schmoll.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 rugsėjo 2009 - 00:50
naujas nedidelis aerografijos darbelis rolleyes.gif
http://picasaweb.goo...121723566582530
Atsakyti
nu gražu, bet o kodėl (tik) juoda? ax.gif ax.gif
Atsakyti
Automobilis visas pilkas, ir manau raudona roze per daug kristu i akis rolleyes.gif Tai kaip tatoiruote automobiliui- vieniems patinka spalvotos, kitiems nespalvotos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juupeer @ 2009 09 10, 18:13)
Esu girdėjusi apie tokį tapymo būdą, kai tušą maišo su splavotais dažais, o vėliau paveikslą plauna vandeniu. Gal žinote ką nors daugiau apie tai ir gal turite kokių pavyzdžių?

Gal jau ir vėloka atsakyti, bet kadangi niekas neparašė, tai įdėsiu pora puslapių iš Hazel Harrison „Piešimo technikų enciklopedijos“. Gal padės. ax.gif
user posted imageuser posted image
Atsakyti