Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(Zydryne @ 2009 09 10, 23:40)

Kažkada parodoje mačiau tokius šlykščius darbus, visokie mėzgaliai ir t.t. Tai tokie darbai tikrai skirti šokiruoti  smile.gif Ir turi žmonės drąsos tapyti tokius darbus, panašiai kaip ir kurti siaubo filmus.

na nebūtinai šokiruoti, arba kitaip tariant ne vien tik (tuščiai) šokiruoti (antraip tai bus jau prastas menas). kartais (nesakau šiuo atveju) taip aštriai siekiama atkreipti žiūrovo dėmesį į tam tikrą gyvenimo problemą (gal pvz, norėta pasakyti, kad visi mes mėsėdžiai ir tiesiogine ir perkeltine prasme biggrin.gif ), skatinti susimąstyti ar diskutuoti.. bet čia vėl tik toks abstraktus pavyzdys..
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 10, 23:48)
Nu taip atrodo, o ten tiesiog pateplojau ant mentelės ir prispaudžiau biggrin.gif
O studijuoju aš daile  blush2.gif tai visokiu briedu tenka daryt tongue.gif

Man irgi truputį tenka visokių bandymukų daryti:

user posted image

user posted image

Čia grafika biggrin.gif

trr, dėl to kad mėsėėdžiai, gal ir aš ką nors norėčiau nutapyti smile.gif nes mėsos atsisakiau. Čia irgi visa filosofija. Bet ir tam reikia užaugti smile.gif Kai tapai, tuo pačiu ir pats "gyveni" tam paveiksle, įsijauti.Nežinau kaip reikia jaustis tapant tokius kaip Saukos darbus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zydryne: 10 rugsėjo 2009 - 23:17
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 11, 00:15)
Nežinau kaip reikia jaustis tapant tokius kaip Saukos darbus...

na čia gal tiksliau būtų sakyti ne "kaip jaustis", o "kuo būti"... cool.gif
Atsakyti
Kažin koks jis ... Mačiau įvertintas, daug premijų gavo. O dar "Lietuvos tapytojas, knygų vaikams autorius". Įvairiapusiškas. Tikriausiai vaikams piešia gražias iliustracijas unsure.gif

Atsakyti
Vaje kokie sunkūs jūsų pokalbiai unsure.gif
Nežinau ar reikia to tokio sunkaus filosofavimo menui...po to menas tampa kaip civilizacijų istorijos vadovėlis, brrrr...
Atsakyti
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 11, 00:56)
Vaje kokie sunkūs jūsų pokalbiai unsure.gif
Nežinau ar reikia to tokio sunkaus filosofavimo menui...po to menas tampa kaip civilizacijų istorijos vadovėlis, brrrr...

bet taip ir yra, menas iš tiesų labai daug pasako apie laikmetį/civilizaciją.. tai natūralu, ir nematau tame nieko baisaus g.gif 4u.gif
o ar reikia to "filosofavimo" menui nežinau, bet kad jis neišvengiamas tai tikrai.. cool.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 11 rugsėjo 2009 - 01:00
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 11, 00:52)
Tikriausiai vaikams piešia gražias iliustracijas  unsure.gif

na kaip gražias.. saukiškas. lotuliukas.gif nuo genijaus iki bepročio (ar atgal) tik pusė žingsnio... cool.gif biggrin.gif o jei rimtai, grįžtant prie saukos, jo didelė retrospektyvinė paroda ŠMC prieš aštuonis ar kiek ten metų, man buvo vienas įspūdingiausių mano gyvenime patirtų meno įvykių.. ta beprotybė tiesiog išmušė iš vėžių. po to dvi valandas negalėjau grįžti į normalų pasaulį.. tad turiu pasakyti vien už tokį poveikio stiprumą, už patirtą minčių ir pojūčių laviną tenka lenkti galvą.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 11 rugsėjo 2009 - 01:25
sveikos, ieškau žmogaus kuris galėtų nupiešti portretą iš nuotraukos, geriausia būtų Kaune. Gal galėtumėte pagelbėti ir suteikti kokios nors informacijos smile.gif gal ką nors pažystat, o gal pačios piešiat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 09 11, 02:22)
na kaip gražias.. saukiškas.  lotuliukas.gif nuo genijaus iki bepročio (ar atgal) tik pusė žingsnio...  cool.gif  biggrin.gif  o jei rimtai, grįžtant prie saukos, jo didelė retrospektyvinė paroda ŠMC prieš aštuonis ar kiek ten metų, man buvo vienas įspūdingiausių mano gyvenime patirtų meno įvykių.. ta beprotybė tiesiog išmušė iš vėžių. po to dvi valandas negalėjau grįžti į normalų pasaulį.. tad turiu pasakyti vien už tokį poveikio stiprumą, už patirtą minčių ir pojūčių laviną tenka lenkti galvą..  smile.gif

Na, ta Saukos paroda ir man yra palikus neisdildomus ispudzius. Na tai aisku ne pramoginis menas ir namie ant sienos nekabinciau, bet kaip ir geras filmas yra sunkus, bet sukeliantis daug minciu ir nora pakilti virs to gyvulisko vartotojiskumo, instinktu tenkinimo ir t.t.
O del saukisku iliustraciju vaikams, nemaciau, bet jei ir ten tokie veideliai kaip jo paveikslu heroju, tai bijau, kad vaikai per daug tiesiogiai nesuprastu doh.gif Cia visdelto suaugusiems budinga ismastyti, kad tas bukumas veiduose gali rodyti tiesiog zmogaus ribotuma nesugebejima suvokti, aprepti mus supancio pasaulio ir pan. o vaikai tai jau mato ka mato bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(brujerea @ 2009 09 11, 21:02)
sveikos, ieškau žmogaus kuris galėtų nupiešti portretą iš nuotraukos, geriausia būtų Kaune. Gal galėtumėte pagelbėti ir suteikti kokios nors informacijos  smile.gif gal ką nors pažystat, o gal pačios piešiat? 4u.gif

Aš galiu, bet esu iš Vilniaus 4u.gif Nu bet atsiust darbą paštu manau nėra labai sunku 4u.gif jei norit galiu parodyt pavyždžius
Atsakyti
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 11, 01:52)
Kažin koks jis ... Mačiau įvertintas, daug premijų gavo. O dar "Lietuvos tapytojas, knygų vaikams autorius". Įvairiapusiškas. Tikriausiai vaikams piešia gražias iliustracijas  unsure.gif

šiek tiek pažįstu Sauką asmeniškai, anksčiau mano tėvai su juo ir jo šeima daug bendravo. Labai jis ramus ir kultūringas žmogus, ne koks ekscentrikas. Be to jis ne vien šlykštynes tapo, buvo periodas kai jis tapė braškes, agurkus ir panašiai. Čia kai persikėlė iš Vilniaus į Dusetas, kaimo aplinka taip paveikė. Labai žaviuosi šiuo tapytoju, teko matyti jo pradėtą paveikslą, buvo nutapytas gal tik A4 dydžio plotelis didžiulio paveikslo, bet jau vien tas gabaliukas turėjo pakankamai išraiškos, turinio, idėjos. Jei atkreipėte dėmesį, labai dažnai tie jo žmogeliukai turi jo paties veidą, taipogi jo žmonos ir vaikų.
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2009 09 12, 01:54)
Jei atkreipėte dėmesį, labai dažnai tie jo žmogeliukai turi jo paties veidą, taipogi jo žmonos ir vaikų.

na, kad jis ekscentrikas nė nepagalvočiau.. ir iš tolo matosi, kad jis itin ramus, nekalbus ir uždaras žmogus. bet jo darbai aštrūs lyg jausti pasaulį neturint odos... kažkada buvo nedidelis interviu su juo per telika, tai ten irgi rodė pradėtą darbą, nustebino, kad jis tapo ne iškarto visą darbą, o pradeda nuo kokio lopinėlio ir krapšto jį iki galo, kai kita drobės dalis dar visai tuščia.. bigsmile.gif ir ten kaip tik buvo minėta, kad jo darbai visi autoportretiniai, nes nenori, kad tapymo metu trintusi pašaliniai žmogai (pozuotojai), su kuriais reiktų bendrauti..
na bet ir tie agurkai tokie gražūs pas jį.. bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 12 rugsėjo 2009 - 01:30