Nėra už ką Būtinai pasirodyk paskui su savo darbeliu. Gal dar kas nors pasipasakos kaip dirba su aliejiniais dažais
QUOTE(sarafea @ 2009 09 10, 12:31)
tai ir semenu alieju galima vietoj terpentino naudoti? o teptukai poto gal lengviau su semenu aliejum issiplauna?Nezinau kur jo ieskot to terpentino,o namie kaip tik tureciau aliejaus semenu.
Aliejų naudok skiedimui dažų, atrodys gražiau nei terpentinu bet džiūs ilgiau...Plaut aliejumi nelabai kokia mintis...O beto aliejus juk klaikiai brangus...
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 10, 12:47)
Aš nebandžiau su sėmenų aliejumi, naudoju terpentiną. Kiek mačiau, kiti dailininkai pasidaro mišinį iš terpentino ir aliejaus. Santykio nežinau. Bet manau gal negalima per daug to aliejaus įmaišyti į dažą, nes kai pagalvoji, terpentinas tai išgaruoja... Pirkti terpentino yra Senukuose, dailės parduotuvėse. Ieškokite prie skiediklių.
Dailės parduotuvėse pirkti yra juokinga...už mažą buteliuką užmokėsit 6-7 lt, o kiekis ten yra 120ml...o Ermitaže 500ml butelį nupirksit už 3 lt...Vat ir užteks 5 darbam maždaug...O beje paletės plauti nereikia, tai laiko gaišinimas...ir pirkti jos nesiulau...paimkit paprastą kartoninę dėžę ir nupjaustikit į gabalus...na ir naudokit kaip palėtę...Panaudojus išmesit, arba galu gale likus dažų ant jos padėkit kur ant spintos, o gal kitą dieną vėl įkvėpimas bus, o dažai bus nenudžiuvę
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 10, 14:13)
Dar norėčiau patarti nevalyti po darbo rankų terpentinu. Gražiausiai nusiplauna su ūkiniu muilu, gal ir kitokiu. Gerai valo ir servetėlės, skirtos kūdikių odelei valyti.
Taupant terpentiną (bent jau man beveik1 buteliuko prireikia vienam tapybos darbui, paletės valymui) prieš skalaujant teptuką, nuo jo dažus nuvalyti skudurėliu. O pačioje pabaigoje teptukus išmuilinti muilu, ir plauti vandeniu kol paliks švarūs.
Taupant terpentiną (bent jau man beveik1 buteliuko prireikia vienam tapybos darbui, paletės valymui) prieš skalaujant teptuką, nuo jo dažus nuvalyti skudurėliu. O pačioje pabaigoje teptukus išmuilinti muilu, ir plauti vandeniu kol paliks švarūs.
O šiaip tai geriausia yra fairis...Nepamirškim kad dažai juk aliejiniai, o fairis plauna alieju su fairiu lengviausiai nuplausit rankas, paletę, teptukus ir rubūs jei sutepsit...va o nuo paletės dažų likučius nugrandom su popierium, pvz laikraščiu
Papildyta:
Vat yra toks klausimas:
Ar kas pardavinėjat savo darbus? Kaip reklamuojates? kaip nustatot kainas?
Man paskutiniu metu labai aktuali tema, neduosanti ramybės...Bijau pervertinti save, o nuvertinti irgi nenorėčiau, juk meno kūrinis yra daugiau nei papuošimas namams, tai kodėl jis turėtu kainuoti mažiau nei mandros firmos bateliai...
Nu žodžiu psichologinė problema tokia pas mane...jaučiu kad pats laikas tuo užsiimti, nes menas man ne tik šiaip sau hobis o ir pragyvenimo šaltinis turėtu būti...bet vis nesiryžtu...
Nu papasakokit kas nors prašau
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 10, 14:30)
Nėra už ką Būtinai pasirodyk paskui su savo darbeliu. Gal dar kas nors pasipasakos kaip dirba su aliejiniais dažais
Na paziuresiu is vis kas man gausis senai su teptuku nebedraugavau,o su aliejiniais is vis pirma kart baugu,bet ir proga tam yra,nes seses gimtadienis ne uz kalnu.reik prisiverst ka nors nupiest,jau tiek metu zadejau.
Aciu,Tamsioji ugnis,uz pasidalinta patirti
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 10, 16:37)
Aliejų naudok skiedimui dažų, atrodys gražiau nei terpentinu bet džiūs ilgiau...Plaut aliejumi nelabai kokia mintis...O beto aliejus juk klaikiai brangus...
Dailės parduotuvėse pirkti yra juokinga...už mažą buteliuką užmokėsit 6-7 lt, o kiekis ten yra 120ml...o Ermitaže 500ml butelį nupirksit už 3 lt...Vat ir užteks 5 darbam maždaug...O beje paletės plauti nereikia, tai laiko gaišinimas...ir pirkti jos nesiulau...paimkit paprastą kartoninę dėžę ir nupjaustikit į gabalus...na ir naudokit kaip palėtę...Panaudojus išmesit, arba galu gale likus dažų ant jos padėkit kur ant spintos, o gal kitą dieną vėl įkvėpimas bus, o dažai bus nenudžiuvę
O šiaip tai geriausia yra fairis...Nepamirškim kad dažai juk aliejiniai, o fairis plauna alieju su fairiu lengviausiai nuplausit rankas, paletę, teptukus ir rubūs jei sutepsit...va o nuo paletės dažų likučius nugrandom su popierium, pvz laikraščiu
Papildyta:
Vat yra toks klausimas:
Man paskutiniu metu labai aktuali tema, neduosanti ramybės...Bijau pervertinti save, o nuvertinti irgi nenorėčiau, juk meno kūrinis yra daugiau nei papuošimas namams, tai kodėl jis turėtu kainuoti mažiau nei mandros firmos bateliai...
Nu žodžiu psichologinė problema tokia pas mane...jaučiu kad pats laikas tuo užsiimti, nes menas man ne tik šiaip sau hobis o ir pragyvenimo šaltinis turėtu būti...bet vis nesiryžtu...
Papildyta:
Vat yra toks klausimas:
Už 500 ml terpentino Senukuose mokėjau apie 7 lt Kur už 3 rasti? Skaičiau dailininko vadove, kad sėmenų aliejus geltonuoja vėliau. Na reikės pabandyti nusipirkti ir jo. Dėl paletės nebloga mintis, bet jau buvau nusipirkusi... Manau reikės naudoti kartoną, nes po praito karto vonia neatsiplauna kai kur Mačiau kiti dailininkai dažus maišo ant stiklo. Gal lengviau nusivalo Po stiklu baltas popierius... Kaip grafikoje.
O dėl feirio, aš tai stengiuosi jo vengti. Ir su muilu geriausiai nusiplauna
Dėl pardavinėjimo man taip pat aktuali tema. Jau reiktų pradėti iš to gyventi. Bet kaip nustatyti tą kainą... O dabar ir krizė. Reikia nusiteikti, kad darbelis ne iš karto ras savo pirkėją. Aišku tūkstančiais irgi būtų nesąmonė tikėtis. Reikia žiūrėti kiek laiko skiri darbui, vien kiek drobės su dažais kainuoja, teptukai...O kur dar idėja... nebent visa serija darbų su ta pačia idėja O gal pasidairyti internete, kiek prašo už darbelius, kurie atitinka tavo manymu, tavo lygį. Pats turi atrasti tą pusiausvyrą, kad ir tu netaptum nuskriaustas... Kai pagalvoji, čia tikrai ne pramoninė gamyba, o vienetiniai darbai. Nustembu pamačiusi parduotuvėse reprodukcijas. Matosi, kad netapyta, o kažkokiu būdu atspausdinta. O kaina virš 300, už kompiuterio darbą... Žmonės nesusidūrę su daile, neatskiria kas yra kas. Svečiuose mačiau reprodukciją, o žmonės mano, kad darbas tapytas dailininko.
Pasidalinkite savo samprotavimais
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 10, 16:37)
geriausia turbūt nešti į galerijas..
o gal gali parodyti savo darbus...
Labadiena, mielosios tapytojos,
turiu jums vieną klausimėlį, į kurį, tikiuosi, turėsite atsakymą
Esu girdėjusi apie tokį tapymo būdą, kai tušą maišo su splavotais dažais, o vėliau paveikslą plauna vandeniu. Gal žinote ką nors daugiau apie tai ir gal turite kokių pavyzdžių?
Būčiau labai dėkinga...
turiu jums vieną klausimėlį, į kurį, tikiuosi, turėsite atsakymą
Esu girdėjusi apie tokį tapymo būdą, kai tušą maišo su splavotais dažais, o vėliau paveikslą plauna vandeniu. Gal žinote ką nors daugiau apie tai ir gal turite kokių pavyzdžių?
Būčiau labai dėkinga...
QUOTE(Zydryne @ 2009 09 10, 17:36)
Terpentiną perku akropolio Ermitaže
O dėl paveikslų kainos...
Nu matai...kitą vertus kažką reiškia ir tai ar tu sąvamokslis ar ne...Nes nu tikriausiai sutiksi su manim kad jeigu žmogui tai ne tik hobis..ir jeigu tuo užsiema kuri laika, ir mokėsi to tai ir paveikslų vertė turėtu būti didesnė...
Kodėl iš karto manai kad tūkstančiais įkainuoti būtu nesamonė? Todėl kad gyvenam Lietuvoj? čia iš tikro labai maža vertė meno kurinių...o užsieniečiams net pradėdančio menininko paveikslas už šimtinę ar dvi butu visiška nesamonė...Vat...aš turiu darbu kurios ir vertinčiau 100, 200..bet turiu vieną triptiką kuri parduočiau už 9000...todėl kad bendrai paėmus tai buvo 20 valandų darbas, o ne eskizas valandinis...
Ir kaip viena mano dėstytoja sakė: nenuvertinkit save, jūsų darbai yra gali būti verti 100 litų o gali 100000 litų, ir tai priklauso net ne nuo kokybės darbo o nuo to kaip jus save vertinat...Jei jausites verti gauti tokia sumą už paveikslą, tai ir kiti įvertins ir sumokės tiek
Na žinot kaip buna, nutapo makliavonę, išgiria ją vai vai koks čia spalvų ir dėmių pajautimas ir parduoda už milijoną...
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2009 09 10, 17:58)
o kaip tas nešti į galerijas?? Aš maniau parodą daryti yra mokama...
Jo, aišku parodysiu kai nufotkinsiu
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 10, 18:39)
Terpentiną perku akropolio Ermitaže
Nu matai...kitą vertus kažką reiškia ir tai ar tu sąvamokslis ar ne...Nes nu tikriausiai sutiksi su manim kad jeigu žmogui tai ne tik hobis..ir jeigu tuo užsiema kuri laika, ir mokėsi to tai ir paveikslų vertė turėtu būti didesnė...
Kodėl iš karto manai kad tūkstančiais įkainuoti būtu nesamonė? Todėl kad gyvenam Lietuvoj? čia iš tikro labai maža vertė meno kurinių...o užsieniečiams net pradėdančio menininko paveikslas už šimtinę ar dvi butu visiška nesamonė...Vat...aš turiu darbu kurios ir vertinčiau 100, 200..bet turiu vieną triptiką kuri parduočiau už 9000...todėl kad bendrai paėmus tai buvo 20 valandų darbas, o ne eskizas valandinis...
Ir kaip viena mano dėstytoja sakė: nenuvertinkit save, jūsų darbai yra gali būti verti 100 litų o gali 100000 litų, ir tai priklauso net ne nuo kokybės darbo o nuo to kaip jus save vertinat...Jei jausites verti gauti tokia sumą už paveikslą, tai ir kiti įvertins ir sumokės tiek
Na žinot kaip buna, nutapo makliavonę, išgiria ją vai vai koks čia spalvų ir dėmių pajautimas ir parduoda už milijoną...
Papildyta:
Papildyta:
Na taip, nesuprasi kaip kai kurie darbai parsiduoda už milijonus kažin, dar gyvas dailininkas yra pardavęs savo darbą už milijoną O dėl tūkstantinės vertės teisingai parašei, dėl to kad čia Lietuva. Žmonės negali sau leisti tokių darbų. Aišku yra ir kas gali sau leisti, bet gal perka iš žinomų kūrėjų Na tiksliai nežinau. Bet norisi iš to gyventi jau dabar, o ne kol kažkas nupirks už 9000. Na nebent tada prekiauti kitais darbeliais, tavo akimis ne tokiais vertingais. O ką tu laikai pradedančiuoju? jei dėl mokslų, tai nevisi baigę mokslus tampa "profais". Gal nuo talento priklauso, tai manau savamokslis gali pralenkti ir mokslus baigusį tik svarbu iš ko tas savamokslis mokinasi, ar jaučia įvairius niuansus. Darbai kalba patys už save. O kiekvienas pirkėjas taip pat perka pagal savo nuojautą.
Svarbu kaip perteiki idėją. Kartais dešimtmetis gali praeiti, kol rasi būdus, techniką, kaip perteikti savo viziją. O kitam tai pasirodys taip lengvai padaryta Aš tai pergyvenu dėl kritikos, nes kitam darbas gali pasirodyti visiška nesąmonė. Visi skirtingai vertina. Aišku protinga kritika niekada nepakenks. Įdomų pokalbį užvedėme. Norisi su kitais pakalbėti apie meną
QUOTE(Tamsioji ugnis @ 2009 09 10, 18:39)
Papildyta:
ne, nu nebūtinai į parodą, į pardavimą. gi nemažai galerijų juos tiesiog pardavinėja. žinoma jei tik galerija priims.
o kaina aišku nustato pats autorius, bet manau, kaip čia ir buvo sakyta, verta pasidairyti kiek kainuoja kiti panašaus lygio darbai, tskant orientuotis į rinką. aišku tai labai slidus reikalas, bet apytiksliai.. nes gali būti, jei užsiplėši neracionalią kainą, jo paprasčiausiai nieks nenupirks oi daug darbų esu pardavusi pusvelčiui, kai darai mėnesį, o gauni kelis šimtus...
ir vistik vien išsilavinimo ar sugaišto laiko neužtenka.. ten turi būti bent kiek vertingo meno.. galiausiai sukis kaip nori, mūsų rinka per maža, tad ir pirkėjo reikia ilgai laukti.. kartais ir nesulaukti..
tai lauksim fotkių
p.s. beje manau pripažinimas irgi turi įtakos darbų kainai, jei tarkim tavo darbų yra įsigiję kokie užsienio kolekcionieriai ar kitų šalių nacionaliniai muziejai tai jau svarus argumentas kelti kainas...
o del paveikslo lakavimo,as visad perku laka dailes pard.(nors ne kiekviena paveiksla lakuoju,lakuoju tik tada,kai noriu paryskinti paveikslo spalvas)dailes p. lako buteliukas nedidelis kainuoja apie 12 lt., o gal galima kokio pigesnio lako nusipirkti
ir dar,pirkau kelias saplvas aliejiniu dazu,visad perku rusu gamybos master klas dazus,vienoje tuteleje dazuose buvo labai didelis kekis aliejaus ,jis tarsi atsiskyres nuo paciu dazu ar taip turi buti ,o gal dazai seni seniau buvau pirkusi ta pacia spalva,aliejaus nebuvo...
ir dar,pirkau kelias saplvas aliejiniu dazu,visad perku rusu gamybos master klas dazus,vienoje tuteleje dazuose buvo labai didelis kekis aliejaus ,jis tarsi atsiskyres nuo paciu dazu ar taip turi buti ,o gal dazai seni seniau buvau pirkusi ta pacia spalva,aliejaus nebuvo...
QUOTE(yyla @ 2009 09 10, 19:29)
visad perku rusu gamybos master klas dazus,vienoje tuteleje dazuose buvo labai didelis kekis aliejaus ,jis tarsi atsiskyres nuo paciu dazu ar taip turi buti ,o gal dazai seni seniau buvau pirkusi ta pacia spalva,aliejaus nebuvo...
kartais kai kurių spalvų pigmentas sunkiai maišosi su aliejum, tad atsiskiria, manau tai nėra senų dažų požymis (nu gal ir klystu), bet išmaišai ir viskas.
trr man įdomu kokius darbus laikote vertingu menu? kaip jį atpažinti? aš tai kreipiu dėmesį į techniką, idėją, atlikimą. O portretus, gal peizažus priskirtumėte prie vertingo meno?
Kaip vertinate žymius dailinkų darbus, nutapytus dėmėmis, dažų varvinimu? Ta prasme, kai pagalvoji tikriausiai jie neužėmė daug laiko, bet atsirado kas įvertino. Tikrai slidus dalykas.
Papildyta:
Ar labai paryškina spalvas lakas? nebandžiau lakuoti, maniau aliejiniai dažai jau taip blizgūs. Dėl dažų, tai ir man pasitaiko, kad aliejus atsiskyręs nuo pigmento. Bet išmaišau ir tiek.
Kaip vertinate žymius dailinkų darbus, nutapytus dėmėmis, dažų varvinimu? Ta prasme, kai pagalvoji tikriausiai jie neužėmė daug laiko, bet atsirado kas įvertino. Tikrai slidus dalykas.
Papildyta:
QUOTE(yyla @ 2009 09 10, 19:29)
o del paveikslo lakavimo,as visad perku laka dailes pard.(nors ne kiekviena paveiksla lakuoju,lakuoju tik tada,kai noriu paryskinti paveikslo spalvas)dailes p. lako buteliukas nedidelis kainuoja apie 12 lt., o gal galima kokio pigesnio lako nusipirkti
Ar labai paryškina spalvas lakas? nebandžiau lakuoti, maniau aliejiniai dažai jau taip blizgūs. Dėl dažų, tai ir man pasitaiko, kad aliejus atsiskyręs nuo pigmento. Bet išmaišau ir tiek.