Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

QUOTE(trr @ 2009 07 13, 02:57)
beto užsienio muziejuose kiek mačiau vaikam ir vaikučiam edukacinės programos visaaai kitokios nei paprasčiausia ekskursija. jie visa grupe diskutuoja, išnagrinėja paveikslą po kaulelį, piešia susėdę ant grindų, ir t.t. ir pan., ir nuobodžiaujančių ar susiraukusių veidukų nemačiau...  bigsmile.gif

Na,galiu labai geru zodziu pamineti savo dailes ir muzikos mokytojus-ilga laika isivaizdavau,kad visur jie panasus-ir kad bandymas skatinti kazkaip giliau analizuoti ta mena-norma. Bet kai daugiau tenka pleptelti apie mokyklinius laikus ir mokytojus-tuo labiau suprantu,kad pasiseke susidurti su isimtimis,o ne taisykle..
O salyse,kur i menini ugdyma kreipiamas pakankamas demesys-turbut seniai suvokta,kad dailes,muzikos kuriniu narstymas-tai ne vien pasizaidimas ir malonus 45 min praleidimas - juk nuo mazens pradedama ugdyti analizuojanti ir besigilinanti asmenybe-o analitinis mastymas-ne visur pliusas,turbut smile.gif.
Kartais pati sau taip pamastau-na kokio velnio cia man rupi, kas yra pardavinejama-bet val neiseina prikast liezuvio-siuo atveju ramiai patylet-nes tie menkaverciai (bet ne pinigine prasme,beja smile.gif ) menai-tai ta pati apgavyste ir mulkinimas beigi bukinimas-toks pat,kaip ir kitu kazkokiu nekokybisku produktu pardavinejimas.. Zmones sukisa pinigus, o gauna beverti produkta..Labai gerai pastebejot-kad tas pats ne tik buitiniam lygmeny,bet ir valstybiniam-reprezentatyviniame-o tas jau labiau pikta,negu graudu..
Siaip-idomu-kaip vertinat lietuviu dailininku darbu kainas?
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 07 13, 08:31)

na norėčiau būti meno kūrinių kainų ekspertas biggrin.gif bet neesu. žinoma kartais gal tikrai būna kainos užlenktos... kartais mokame vien už vardą... kita vertus kai menininkas gyvas būdamas skursta, o va po mirties staiga tampa legenda ir jo darbai kainuoja milijonus turbūt irgi nėra teisinga.. g.gif
kai gamini baldą ar kitą daiktą kainą paskaičiuoti lengva - suskaičiuoji sunaudotas medžiagas, darbo laiką, etc, o kaip pamatuoti įvertinti tą neapčiuopiamą kūrybinį potencialą, meninę vertę? sunku pasakyti g.gif kūrinio vertę nustato pats autorius (na ir laikas), o kainą - rinka. o šiaip regis laisvos rinkos principas menui ne mažiau kenksmingas negu cenzūra. g.gif pasakysiu tik vieną, kai pradedantieji pačius pirmuosius savo mokymosi piešti bandymus (yra ir čia pilna pavyzdžių), tuos akivaizdžiai prisvilusius blynus ima pardavinėti ir visai ne už kapeikas tada tikrai siutas paima. bet jei žmonės leidžiasi apgaudinėjami, pirkdami tokį šlamštą, tai matyt patys kalti, nieko nepadarysi.

o su mokytojais jums iš tiesų pasisekė, mūsų dailės mokytojai keisdavosi gal kas pusmetį doh.gif ir vienas už kitą blogesni buvo. (užtat man panašiai pasisekė su kitais mokytojais - istorijos ir literatūros biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 liepos 2009 - 11:58
QUOTE(trr @ 2009 07 12, 20:33)

bet apskritai turiu pasakyti kartais iš tiesų idėjos tvyro ore... t.y. kai jas vienu metu pasigauna du žmonės nieko vienas apie kitą nežinodami.. tiesiog manau prie to atveda natūrali raida ir/arba bendras išorinis kontekstas(aplinkybės).

vadinamasis informacinis debesis mirksiukas.gif

tai ir, kad zeme apvali vienu metu skirtingose vietose du mokslininkai atrado, bet isgarsejo tik vienas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odora @ 2009 07 13, 17:20)
vadinamasis informacinis debesis mirksiukas.gif

tai ir, kad zeme apvali vienu metu skirtingose vietose du mokslininkai atrado, bet isgarsejo tik vienas smile.gif

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 07 12, 22:11)
jo, prisiminiau vieną mėgėją, kuris keliolika metų ant varnų ranką "atkalinėjo" ir tuo labai didžiavosi  doh.gif o jos tokios baisios, neišraiškingos, ir v i e n o d o s  buvo kad net graudu  doh.gif ir jokios pažangos..

taip, jei  kartoji/kopijuoji pats save (ir dar ilgą laiką) tai tikrai nieko gero.  schmoll.gif kaip ir vienam motyvui "atkalta" ranka. monotonija darbuose ištiesų reiškia kūrybinį sąstingį ir impotencija. nors gal čia vertėtu atskirti formą ir turinį. jei kalbam apie formą - tarkim savitas, autorinis braižas, atlikimo stilistika, pagal kurią autorius visada yra atpažįstamas - toks savęs kartojimas manau nėra blogai, o kartais ir neišvengiama.  bet jei kartojasi turinys, motyvai, vadinasi žmogus arba nebeturi ką pasakyti arba niekada ir nebuvo nuoširdus savo kūriniuose. (arba niekada nebuvo geras piešėjas, t.y. vienus dalykus mokėjo piešti, bet kitų visai ne..).

Tačiau Šimonį iki šiol vertina. AUkcionuose vis dar pasirodo jo darbai, nors buvo laikas kai jis nieko daugiau nedarė, tik tiražavo savo sėkmingus darbus. mastau.gif

Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 07 13, 08:31)

Ta pati kaip ir apie visas kitas kainas Lietuvoje - brangu. Pora kartu per metus nusiperku keleta geru darbu - t.y. savo nuomne geru darbu blush2.gif Perku is tiesiai is studiju. Deja, lietuviai meninkai (kur man patinka) yra per brangus. Tad tenka pirkti/mainyti uzsienio darbus...

Mano nuomone, Lietuvoje meno rinka yra tikrai labai labai maza ir visiskai uzgosta senu akademiku. Tie kas turi pingu, neturi meininio issilavinimo ir drasos investuoti i jaunima. Truksta maishto. Vos keletas progresyvesniu galeriju. Jaunam meninikui prasimusti ir isgyventi beveik neimanoma.
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 07 02, 11:29)

labai labai grazu. pati uzsimaniau ka nors tokio mielo nusipiest ir ant sienos pasikabint. reik eit akvareles pirkt, nors kiek pamenu sunkiai man su ja eidavosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jamie @ 2009 07 18, 10:36)
labai labai grazu. pati uzsimaniau ka nors tokio mielo nusipiest ir ant sienos pasikabint. reik eit akvareles pirkt, nors kiek pamenu sunkiai man su ja eidavosi  blush2.gif

man taip pat sis darbelis patiko,primena mazaji princa wub.gif
Atsakyti
Sveikutes! biggrin.gif
Labai grazus darbeliai, idomi tema, nors atradau visai neseniai. wub.gif Noriu parodyti savo dukros darbeli. Pirmasis bandymas, bet man grazu. wub.gif

user posted image

Gyvai ziurint spalvos kiek ryskesnes rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inrinke: 21 liepos 2009 - 14:51
QUOTE(inrinke @ 2009 07 21, 15:49)
Sveikutes! biggrin.gif
Labai grazus darbeliai, idomi tema, nors atradau visai neseniai. wub.gif Noriu parodyti savo dukros darbeli. Pirmasis bandymas, bet man grazu. wub.gif

user posted image

Gyvai ziurint spalvos kiek ryskesnes  rolleyes.gif

Gražu labai mirksiukas.gif tik man trūko veido kitokio kažkaip, bet šiaip kaip pirmas tai tikrai fainai, šaunuolė Jūsų dukra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomutia: 23 liepos 2009 - 11:53
manieji. smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
antrasis kopijuotas is rasto supermamose.
Atsakyti
kristukass - labai gražūs darbai, o trečią internete radai ar ne? Aš irgi žadėjau piešt tuos drugelius, nes taip gražiai jie atrodo 4u.gif
Atsakyti