Įkraunama...
Įkraunama...

Tapyba

trr !!!!Taip norejau suzinot jusu ir visu nuomone apie mano bandimus!!!
Ne supratau,gal ne verta is vis demesio...???!!!!
Labai prasau ivertinimo...!!!

! 
Nuotraukos pašalintos dėl perdidelio formato !
Atsakyti
QUOTE(AdValorem @ 2009 07 05, 00:26)
trr  !!!!Taip norejau suzinot jusu ir visu nuomone apie mano bandimus!!!
   Ne supratau,gal ne verta is vis demesio...???!!!!
   Labai prasau ivertinimo...!!!

tai pirmiausia paklausiu, kas jums labiau patinka: tapyba ar prancūzų buldogai? biggrin.gif kaip seniai tapot? ir ar čia piešta iš nuotraukų? jei tai kopijos iš nuotraukų komentuoti nebūčiau linkusi, nes kompozicija jau nėra autoriaus sukurta, o kai kurios klaidos neišvengiamos kaip ir piešiant žmogų iš nuotraukų.

na su šuniukais panašiai kaip su gėlėmis biggrin.gif . kadangi tokie darbai neneša savy jokio sudėtingesnio turinio ar autoriaus refleksijų (kas mano nuomone meno kūriniui būtina) tai belieka įvertinti meistriškumą.
tapybos požiūriu čia kaip ir viskas gerai. įdomus sprendimas (žinoma, jei tai jūsų pačios sumanymas) ten kur nespalvotas darbas, tie šviesoje tirpstantys šunys.
kompozicijos požiūriu įdomiausias yra pirmas darbas, beje judesio ir emocijos požiūriu taip pat.
o va štai piešinys, t.y. šuns anatomija kai kur "šlubuoja". vertėtų pastudijuoti gyvūnų anatomijos knygas. pvz, ten baltame darbe, kur trys šunys, vidurinis geresnis (gal kad rakursas palankiausias), bet kiti du šoniniai prastesni, nes jų kūnai (ypač tos priekinės letenos) kaip negyvos, jie atrodo kieti kaip architektūros elementai, o ne gyvūno, todėl jie ir griūvantys tokie... taip pat ir juodo šuns portrete - jo snukutyje kažkas regis iškraipyta, todėl, kad akių linija nėra suderinta su kitomis (ausų, burnos, nosies linijomis) tokios klaidos neišvengiamos kai kopijuojama iš nuotraukų. žodžiu sakyčiau kai kur trūksta anatomijos taisyklingumo ir judesio išraiškingumo.
dabar galvoju žmogaus esmę galim atskleist ir per veido išraišką, o va gyvūno grožis geriausiai atsikleidžia per judesį... 4u.gif beje šuns emocijas didžia dalimi parodo ir ausų pozicija, ar jūsų šunys nors kiek judina ausis? biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 liepos 2009 - 01:37
Laba diena.
Norėčiau prisijungti prie jūsų. ax.gif

Labai norėčiau jūsų patarimo. Piešiau žuvytes, tačiau jos man skraido ore, o ne plaukioja sekliame vandenyje. Gal galėtumėt pasakyt kaip ištaisyt tą klaidą?

user posted image

(ryžių popierius, mineraliniai dažai, tušas)

būsiu labai dėkinga. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enija: 05 liepos 2009 - 09:21
Enija gražus piešinys wub.gif Manau tau "skrajojančių žuvyčių" įspūdis susidaro todėl, kad į žuvytes žiūrima iš viršaus, o šalia lelijos vaizduojamos beveik iš šono. Gal po žuvytėmis galėtų matytis dugne kažkokių neryškių augalėlių, ar akmenukų...Po vandeniu po jais taip pat būna šešėlių. Jeigu lelijos lapai vaizduojami kaip iš šono, turėtų kristi ant vandens šešėlis. O jei lapai plūduriuoja ant vandens, kotai turėtų būti panirę po vandeniu, netokie ryškūs. Bet gal čia tavo toks sumanymas smile.gif

Nežinau ar padės mano mintys ax.gif O taip, tai nuostabiai nutapyti lapai, patiems lelijų žiedams trūksta šešėlių. Gi kiekvienas žiedlapis užstoja kitą?
Piešei iš vaizduotės? Labai raminantis, užburiantis darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zydryne: 05 liepos 2009 - 10:38
Manau cia trr geriausia patartu biggrin.gif

op seseliu tikrai reiketu,ir dar manau kur yra bangeles,tai tu jas pabalink ,pabalink net taip kad jos eitu ant zuvyciu g.gif
Atsakyti
bigsmile.gif ojj, koks subtilus, minkštas ir jautrus enijos darbelis thumbup.gif
na zydryne teisi, dėl to, kad augalai labiau iš šono, o žuvytės iš viršaus, ir kad lelijos turėtų plūdiuriuoti, o ne stovėti išlindusios iš vandens (žinoma jei tai lelijos, gal tai kitokie augalai biggrin.gif ) tačiau tada manau gali sugriūti kompozicija ir dekoratyvumas, kurie dabar yra labai geri ir malonūs akiai. manau po žuvytėmis nereiktų jokių akmenukų ir juolabiau šelšėlių, nes tuomet optiškai jos dar labiau pasikels į viršų. atvirkščiai, reikštų kažką (t.y. vandenį) užpiešti ant jų ir taip panardinti jas. tiesiog užlieti ant jų vieną skaidrų sluoksnį to vandens melsvumo, ir kaip yyla sakė, net užpiešti vieną kitą bangelę ant jų..
šiaip man net neužkliuvo, kad jos skraido..
o gėlių ir žuvų šešėliai manau irgi tik pakenktų darbo dekoratyvumui... 4u.gif
beje, kaip vaizduoti vandenį ar stiklą, pabandykite atidžiau pastudijuoti kaip tai atrodo natūroje, arba paieškoti analogų kitų dailininkų kūryboje..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 liepos 2009 - 11:56
Enijos žuvytės labai mielos spalviniai ir dekoratyvios, man atrodo, kad joms jokių bangelių ant viršaus uždėti nereikia, užtektų lengvo šešėliuko ant žuvyčių nugaros ir gal net tik tai žuvytei kuri nardo po lelijos lapu. Tokio darbo svarbiausia neperkrauti nereikalingom detalėm, nes gali dingti lengvumo jausmas kuris dabar yra. Ir visai neskraido tos žuvelės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2009 07 05, 10:21)
Laba diena.
Norėčiau prisijungti prie jūsų. ax.gif

Labai norėčiau jūsų patarimo. Piešiau žuvytes, tačiau jos man skraido ore, o ne plaukioja sekliame vandenyje. Gal galėtumėt pasakyt kaip ištaisyt tą klaidą?

(ryžių popierius, mineraliniai dažai, tušas)

būsiu labai dėkinga.  ax.gif

del sitos konkreciai technikos nezinau, bet esu skaicius tutoriala kaip tapyti objektus vandenyje aliejumi, tai esme ta, kad nutapai visa scena kuri yra po vandeniu jos spalvomis, o vandens tonus tapai tiesiog ant virsaus, dazna klaida tame, kad nupiesiamas objektas, o vanduo apipiesiams aplink ji
gal kazkiek pagelbes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odora: 05 liepos 2009 - 20:39
Dėkoju jums visoms labai labai thumbup.gif

Kupina idėjų nekantrauju kada galėsiu paimti teptuką. smile.gif
Atsakyti
laukiu ir as ivertinimo biggrin.gif
user posted image

tapiau ant poremio aptempto naturaliu linu- paveiksle neuztapytas fonas. dydis 30x40, akrilas. paziuret is arciau galima cia:
http://public.fotki....Elv/paveikslai/

Atsakyti
QUOTE(ByElv @ 2009 07 07, 19:05)
laukiu ir as ivertinimo biggrin.gif

tapiau ant poremio aptempto naturaliu linu- paveiksle neuztapytas fonas. dydis 30x40, akrilas. paziuret is arciau galima cia:
http://public.fotki....Elv/paveikslai/

Prašom ivertinimas:

1 reikėjo gruntuoti bent jau žalatina o ne ant atviro lino tapyt, persigeria drobė ir matuoja akrilas
2 Spalvų nėra visai -juodos su balta primaliavojai - juodų dažų geriau nenaudok visai kurį laiką
3 kompozicija centrinė - blogai
4 katino korpusas per trumpas, galva "išlupta" į priekį ir šikna perstora- piešt reikėtu pasimokint

Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2009 07 08, 03:05)
Prašom ivertinimas:

1 reikėjo gruntuoti bent jau žalatina o ne ant atviro lino tapyt, persigeria drobė ir matuoja akrilas
2 Spalvų nėra visai -juodos su balta primaliavojai - juodų dažų  geriau nenaudok visai kurį laiką
3 kompozicija centrinė - blogai
4 katino korpusas per trumpas, galva "išlupta" į priekį ir šikna perstora- piešt reikėtu pasimokint

tai kad pirkau ta lina jau tris kartus nugruntuota skaidriu gruntu unsure.gif nzn, siaip man tas akrilas ir siaip matinis palieka nudziuves net ant popieriaus, cia gal rusis tokia, o tai blogai?. del siknos kad per stora tai gal ir sutikciau lotuliukas.gif tik kad mano modelis toks- ilgai nepasedi, tai uzsimeti kazka, o jau ziurek nebera , o ir siaip ne is manekeniu lotuliukas.gif gal tikrai geriau nusifotkint, kai kokia poza tinkama atiseda unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ByElv: 08 liepos 2009 - 09:44